Şimdi Ara

ASUS F8 KULLANICILARI DERNEĞİ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.821
Cevap
4
Favori
79.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.notebook. gen.tr/viewtopic.php?f=4&t=1847

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enreka_tr -- 30 Eylül 2008; 21:24:18 >
  • birader ben ntune ı indirdim sen yaptıgın oc de stabil çalışan frekansları bi yazar mısın?başka bi işleme de gerek yok galiba..
  • quote:

Orjinalden alıntı: enreka_tr

birader ben ntune ı indirdim sen yaptıgın oc de stabil çalışan frekansları bi yazar mısın?başka bi işleme de gerek yok galiba..

575 çekirdek, 435 bellek
  • quote:

Orjinalden alıntı: remt

çok acil yardımlarınızı bekliyorum!pc açıkken birden dondu.bende oturumu kapat dedim fakat olmadı.yeniden başlattım windows başlatılamadı diye birşeyler çıktı.bende tekrar başlatarak f9 a basıp fotmatlamaya karar verdim.ama işlemin tam ortasında error diye büyük bir yazı çıkıyor.defalarca denedim ama hep aynısı oldu.batarya yı çıkarıp taktım denedim ama olmadı.bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan ricaediyorum yardımcı olabilirmisiniz.

merhaba remt
    uzun zamandır foruma uğramıyordum en son 3. sayfalarda kalmışım ve forum bayağı gelişmiş.neden uğramadığım senin konuyla ilgili aslında.bende TEKNOSA dan f8sn240dv aldım mart ayında.düşün 7 ay önce yani.bu bahsettiğin problemin aynısı bende de vardı.bu kesinlikle harddisc in bir arızasıdır.asus servisi bunu kabul etmedi ve bende tüketici hakları mahkemesine başvurdum.son duruşma bugündü ve 15 gün içerisinde esas karar gelecek ama şuan bilirkişi raporu vs. herşey benden yana.dolayısıyla servisin kabul etmediği bu ÜRETİM HATASI GERÇEKTEN VAR.bilirkişi raporuyla tespit edildi.dolaysıyla allah yardımcın olsun ama cihazı TEKNOSA dan aldıysan ve ASUS İSTANBUL a gönderdiysen çok uğraşacaksın gibi.dedim ya martta aldım ve dava bugün sonuçlandı....KOLAY GELSİN VE BU ÜRETİM HATASINI UMURSAMAZLIK YAPMA ki ileride başına daha büyük sorunlar açmasın...

• gulgabi kardeş...
    ben o olaydan sonra bilgisayarcıya gittim.cd den format attık.o an için düzeldi fakat 2gün sonra pcyi açmaya çalıştığımda yine açılmadı.siyah bir ekran ve yazılar.format atmayı bende öğrendim ve tekrar format atmak zorunda kaldım yoksa imkanı yok açılmıyor.bir kaç gün sonra yine aynı.ayrıca pc hiç bir işlem yapmadan bakıyorum ekran donmuş.bir dosyayı silmeye kalksam ekran sık olmasada donuyor.ogünde bugune 6 defa format attım.enson dün windows açılmadı.ekranda yazılar çıkıyor öylece kalıyor.kapatıp açıyorum pili çıkarıp takıyorum nafile.format yemeden düzelmiyor.asusun servisini aradım gönderin bakalım dedi.halbuki asus güven duyduğum bir markaydı.keşke diyorum almasaydım.daha uygun fiyatlarda acer vardı.şimdi servisede laf anlatamamki.bir şey yok deyip postalarlar.yaşadıklarını paylaştığın için sağol.bir yerden başlamak lazım göndereceğim.
  • dostum xp yi yükledim. ama açılışta vista mı xp mi diye sormuyo. onu nasıl yapıyoz?

quote:

Orjinalden alıntı: enreka_tr

@ hcokakoglu : hepsi burda
    http://www.notebook. gen.tr/viewtopic.php?f=4&t=1847
  • Çalışmalar yüzünden uzun zamandır foruma girmiyordum bayağı bir şey yazılmış. özellikle overclockla ilgili yazılanlar oldukça güzel. Gulgabi arkadaşın problemine üzüldüm doğrusu. Elektronik aletlerde bu tür şansızlıklar olabiliyor. Firmanın gerekli özeni göstermesi gerekirdi diye düşünüyorum.

Neyse 6 ay kadar vista kullandıktan sonra malesef virüse yakalandık. Ben de xp kurayım dedim. Fakat harddisk sürücüsü gerekli diye hata verdi. Forum sayfalarından nlite adlı programla xp cd si oluşturulması gerektiği yönünde bilgi vardı. fakat daha önce hiç nlite adlı programı kullanmadığım için başka bir yol var mı diye araştırdım ve bilgisayarın setupından sata harddisk özelliğini kapatınca rahatlıkla xp kurabildim. acaba setuptan kapattığım özellik bilgisayarıma zarar verir mi veya performansımı düşürür mü? xp yükledikten sonra warhead oyununu 1280*800 de orta seviyede 15-25 fps ile rahatlıkla oynadım. bir problem olacağını sanmıyorum ama gene de sorayım dedim. Bir de gerçekten hcokakoğlu arkadaşında sorduğu gibi bilgisayarı hem vista hem de xp yüklü hale getirebilme imkanımız nasıl?

Son olarak harddiskte 3 gblık özel bir alanda zannedersem vista yüklü. Acaba dvd kullanmadan sadece harddiski kullanarak vista yükleyebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 17 Ekim 2008; 12:23:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: heyhat

Çalışmalar yüzünden uzun zamandır foruma girmiyordum bayağı bir şey yazılmış. özellikle overclockla ilgili yazılanlar oldukça güzel. Gulgabi arkadaşın problemine üzüldüm doğrusu. Elektronik aletlerde bu tür şansızlıklar olabiliyor. Firmanın gerekli özeni göstermesi gerekirdi diye düşünüyorum.

Neyse 6 ay kadar vista kullandıktan sonra malesef virüse yakalandık. Ben de xp kurayım dedim. Fakat harddisk sürücüsü gerekli diye hata verdi. Forum sayfalarından nlite adlı programla xp cd si oluşturulması gerektiği yönünde bilgi vardı. fakat daha önce hiç nlite adlı programı kullanmadığım için başka bir yol var mı diye araştırdım ve bilgisayarın setupından sata harddisk özelliğini kapatınca rahatlıkla xp kurabildim. acaba setuptan kapattığım özellik bilgisayarıma zarar verir mi veya performansımı düşürür mü? xp yükledikten sonra warhead oyununu 1280*800 de orta seviyede 20-25 fps ile rahatlıkla oynadım. bir problem olacağını sanmıyorum ama gene de sorayım dedim. Bir de gerçekten hcokakoğlu arkadaşında sorduğu gibi bilgisayarı hem vista hem de xp yüklü hale getirebilme imkanımız nasıl?

Son olarak harddiskte 3 gblık özel bir alanda zannedersem vista yüklü. Acaba dvd kullanmadan sadece harddiski kullanarak vista yükleyebilir miyiz?

ben hem xp, hem de vista kullanıyorum. açılışta hangisini istediğimi soruyor. bunun için vista kurulum dvd'lerinde bulunan bootsec.exe'ye ihtiyacınız var. elinizde vista dvd'si yoksa bootsect.exe'yi google'dan bi arayın.( boyutu 85.5kb, daha büyük bişey olursa indirmeyin; virüs olabilir)

bu dosyayı msdos'ta kolayca konumunu yazabileceğimiz bir yere koyun, mesela D'ye.

daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatırken f8 tuşuna basarak oradan komut istemiyle güvenli mod'u seçin.

aşağıdaki komutları yazarken boşluklara ve slashların ( / ya da \ ) yönüne dikkat edin. küçük karakter kullanabilirsiniz( I yenie i yazılıcak)

bilgisayar msdos gibi açılıcak. komut satırına şunu yazın: D:\bootsect.exe /NT60 All

bilgisayarı yeniden başlatırken yine aynı şekilde f8 tuşuna basarak oradan komut istemiyle güvenli mod'u seçin.

çıkan ekrana sırasıyla aşağıdakileri yazın. ilkini yazınca "zaten mevcut" diye hata verebilir önemli değil ama diğer satırlarda hata mesajı vermemesi lazım.

C:\Windows\System32\Bcdedit /create {ntldr} -d "Windows XP Proffessional"
    (Bunu yazınca muhtemelen hata alacaksın, nedeni zaten böyle bir girişin olması aslında, ama sen yine de yaz, ne olur ne olmaz)

C:\Windows\System32\Bcdedit /set {ntldr} device partition=C:

C:\Windows\System32\Bcdedit /set {ntldr} path \ntldr

C:\Windows\System32\Bcdedit /displayorder {ntldr} -addlast

bilgisayarı yeniden başlattığınızda istediğiniz seçenekler mevcut olucak.

• ahmet faruk aslan benımkı 3d mark 06 ıle 3680 puan aldı 178.13 drıverı ıle performansındada cıddı bır dusus var.sanırım oc dan sonra bır yere zarar verdık bır yardım edebılırsen cok sevınırım
  • ahmt_frk_asln kardeş saolasın bir ara denemeye çalışayım xp üzerine vista kuracağım. İnternetten incelediğim kadarıyla mümkünmüş. umarım problem çıkarmaz.
    Nehalem28 bildiğim kadarıyla oc ile gelen fiziksel bir zarar olsa idi bunun etkisi daha şiddetli olurdu. Bence başka bir yerlerde hata olabilir. Aklıma gelen bir öneri olarak öncelikle ekran kartının sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledikten sonra bir test yapmanı tavsiye edebilirim. ikinci bir tahmin olarak 178.13 nolu driver notebook için uygun olmayabilir. laptopvideo sitesinde 178 nolu driverların mobile sürümlerini göremedim. Eğer sorun gerçekten oc yüzünden oluşan fizksel bir zarar ise fena. Çünkü muhtemelen sorun büyüyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 14 Ekim 2008; 20:16:37 >
  • bıraz daha acıklarmısın pekı bırsey olursa servıs anlarmı suan normal degerlerde calısıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: nehalem28

bıraz daha acıklarmısın pekı bırsey olursa servıs anlarmı suan normal degerlerde calısıyor

eğer normal değerlerde çalışıyorsa zaten sorun olmadığı anlamına geliyor. OC yüzünden bilgisayara bir zarar gelmesi oldukça düşük bir olasılık. Çünkü OC ile ekran kartı veya işlemci normal hızından fazla çalıştığında oluşan ısı işlemci veya ekran kartına zarar verecek seviyeye gelmeden bilgisayar kendisini kilitlemekte. Bu özellik eskiden amd işlemcilerde yoktu. Ve mesela işlemci üzerindeki fan herhangi bir sebeple bozulduğunda işlemci yanmakta idi. Fakat bu demek değil ki overclock %100 güvenlidir. Bence OC a imkan veren bilgisayarlarda OC ile çalışan stabil değerlerden %5 aşağıda OC yapmak lazım. Çünkü kısa vade de olmasa da uzun vade de oluşan yüksek ısı anakarta zarar verebilir veya dayanıklılığını azaltabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 15 Ekim 2008; 0:58:11 >

• afaruk paşam sen oc ile vistada 4096 almışsın ben oc siz 178.13 ile 4085 aldım ne iş?benimki 3gb ondan heral

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enreka_tr -- 16 Ekim 2008; 17:57:46 >
  • arkadaşlar önceki mesajımda warhead oyununu 20-25 fps ile oynayabildiğimi yazmıştım fakat sonra farkettim ki aklımda yanlış kalmış 15-25 fps arasında olacak. Ama herhangi bir takılma yaşanmıyor.

enraka_tr arkadaşta da görüldüğü gibi puan denemelerindeki farkların bilgisayarın güç durumundan da kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorum. xp de power for gear programında max performansa aldığımda güç bayağı fark ediyor.

Arkadaşlar warhead oyununu takılmadan medium da, pes09 oyunu en yüksek te oynatabilen bir bilgisayarın performansı benim için yeterlidir. geçmişte çıkmış binlerce oyunu ve gelecekte çıkacak çok sayıda oyunu takılmadan oynatacaktır. Tamam yeni ve gelişmiş oyunlar için oyun canavarı olmayabilir. Fakat oyun hastası olmayanlar için ideal güzellikte bir bilgisayar. fakat sanırım asus bizim modelin üretimini azalttı veya satıştan kaldırıldı. Birkaç yerde bakmama rağmen göremedim. İyi ki almışım zamanında şimdi dolar da yükseldi. Bence Asus bu modelin 9600m li ve ddr3 ram li modelini uygun bir fiyata çıkarsa iyi satar diye düşünüyorum. Fakat Asusun herhalde fabrikası yeterli miktarda üretim yapamıyor ve talebi karşılayamıyor. Geçen eee 901 modelini aradım. fakat bulamadım. Harbiyse çok talep edilen bir model. Neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 17 Ekim 2008; 12:52:37 >

• bana warhead da hangı ayarları kullanmam gerektıgını ayrıntılı sekılde yazarmısınız bılgısayar gamer de ayarlıyor ama oyun takılıyor
  • gulgabi kardeş aslında sana ulaşmam gerek.laptoplarda aynı kaderi paylaşıyoruz.pc yi asus a gönderedim.harddisc in değiştiğini ve genel bakım yapıldığını belirtmişler ve kargoya verilmiş.sen neden mahkemeye verdin sende değişim olmadımı.yoksa değişim olduğu halde arıza devammı etti.bana bilgi verebilirmisin.
  • Ben Warhead oyununda 1280*800 de hepsi mainstream iken oynadım ve hiç takılmadı OC falan yapmadım. Fakat Fps çok oynuyor. 15-25 fps arasında gidip geliyor. Bu arada RainbowSixVegas2 oyununu tavsiye ederim. Grafik kalitesi ve oynanışını çok sevdim. Yüksek kalitede takılmadan 15-20 fps ile rahat oynuyorsunuz. Ayrıca kamerayı kullanarak kendinizi oyuna sokabiliyorsunuz.

Warhead oyununu 800*600 de shader quality gamer seviyesinde ve postprocessing enthusiast seviyesinde diğer hepsi mainstream de de oynayabilirsiniz. Ekran 1280*800 de olduğu kadar net değil ama özellikle ağaç dalları arasından sızan güneş ışıkları çok güzel. Tavsiye ederim.

Bu arada OC yaptım bilgisayara. İşlemciyi setfsb programı ile 2600mhz seviyesine çıkardım (fsb: 216.9 ve ddr: 433.7). Ekran kartını da Ntune programı ile corebus hızını 530 ve memory bus hızını da 430 yaptım . Ve vegas2 ile warhead oyununu birkaç saat oynadım. Herhangi bir sorun olmadı. Bu değerlerin üstünü bence uzun süreli zorlamamak lazım. Ne olur ne olmaz. Ama bu değerlerde gönül rahatlığıyla OC yapılabileceğini düşünüyorum. Umarım yanılmıyorumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 20 Ekim 2008; 17:35:54 >

• bencede 530 mhz mantıklı sınır daha ustu tehlıke bu arada performans sorunu drıverdan kaynaklanıyormus yardımlarınız ıcın tesekkurler
  • Sorunun düzeldiğine sevindim. Bu arada arkadaşlar Vistaya geri döndüm. Vistaya alıştıktan sonra XP yi sevemedim. Ayrıca sebebini bilmiyorum ama warhead gibi oyunlarda vista daha başarılı gibi.
  • Arkadaşlar biosumu 304 numaraya güncelledim. Bios güncellemelerini takip edin. Bilgisayardaki bilmediğimiz bazı eksiklikleri düzeltebiliyor. Bu arada yeni bir nvidia sürücüsü çıkmış. 180.20. Ben 178.08 i kullanıyorum ve memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 22 Ekim 2008; 9:49:37 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.