Şimdi Ara

ASUS F8 KULLANICILARI DERNEĞİ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.821
Cevap
4
Favori
79.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş çok teşekkür ederim verdiğin ihtimallerden 3.de yaptım.kurtuldum.çok sinir oluyordum.yani nerdeyse laptobu aldığıma bile pişman oluyordum.teşekkürler.eline bilgine sağlık.dmedia onu kaldırdığın zaman kurtuluyorsun.birde asus security protect manager bunu kaldırmayı bulamadım.oda başka bir isimle orda olabilir.
  • arkadaş vermişmiş zaten msconfig olayını ya pardon ben tam okumamıştım

ben de şifre koymadıgım için direk geçiyomuş..

bi de senin driver 174 benimki 156 nvidia nı sitesinde asus bakıyo o işlere dio asusa baktım yeni bişi yok 1tane fazla cıkmış o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enreka_tr -- 6 Ağustos 2008; 13:28:17 >
  • peki arkadaşlar ekran kartı ayarlarını nasıl yapabilirim.performans ve kalite ayarları var.anlamadım.yani oyun için ayrı bir ayarmı var.
  • yo istersen ordan manuel olarak kalite veya performans olarak ayarla istersen uygulamanın kendisine bırak..
  • dostum ekran kartının driverini güncellediğini ve vista puanının 5.0 a çıktığını yazmışsın. ben söylediğin yerdeki driverleri indirdim. ama pc ye kurarken hata veriyo. böyle bi ekran kartı bulunamadı diyo. yardımcı olursan çok sevinirim dostum. iyi geceler.
  • abiler bende driver kurulumu esnasında hata veriyo. ne yapcam bi yardımcı olun lutfen.

ASUS F8 KULLANICILARI DERNEĞİ
  • indirdiğin yerden modded inf dosyasını indir, driverin içine kopyala öyle kur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enreka_tr

arkadaş vermişmiş zaten msconfig olayını ya pardon ben tam okumamıştım

ben de şifre koymadıgım için direk geçiyomuş..

bi de senin driver 174 benimki 156 nvidia nı sitesinde asus bakıyo o işlere dio asusa baktım yeni bişi yok 1tane fazla cıkmış o

valla ne demek istediğini tam anlamadım ama:

174 serisi driverlar zaten orijinal haliyle bizim ekran kartına uymaz. bizimki senin dediğin gibi 156.xxx

benim driver'ı laptopvideo2'den indirdim. tabii bilgisayarımdan uzaklarda olduğum için güncelleyemiyorum. elimde olsa 177.41 driver'ını kurardım.(m51 forumunda şu an ondan bahsediliyor)

bi de gamingmaster arkadaşın dediği gibi driver tek başına kurulmaz. belirttiğim siteden driver'ı indirin ve açın. zaten otomatik olarak klasörün içine sıkıştırılmış içeriği çıkartaçaktır. sitede driver linkinin yanında moded inf linki var. onu da indirin ve çıkartılmış klasörün içine kopyalayın(dosya değişim sorusuna "kopyala ve değiştir" deyin) daha sonra setup'dan kurulumu yapabilirsiniz. uyumsuzluk sorusunu onaylayın. şimdiye kadar sorun yaşayan görmedim. sadece şimdiye kadar 3 kez driver'dan dolayı oyun kapandı(bu sürede binlerce kez oyun açtım ve OC yapmıştım)

• quote:

Orjinalden alıntı: remt

peki arkadaşlar ekran kartı ayarlarını nasıl yapabilirim.performans ve kalite ayarları var.anlamadım.yani oyun için ayrı bir ayarmı var.

bence orayı kurcalama. çünkü her oyunun zaten ayar bölümü var. orası da bazı ayarları içeriyor. sonra ortalık karışır ona göre.

mesela: crysis oynarken 1280*800'de medium'da ancak oynarsın. anti aliasing falan açamazsın. ama daha basit oyunlarda mesela eski nfs'lerde ya da H. life 2'de falan bas gaza gitsin. yani yapıcağın ayar oyuna göre olmalı. senin dediğin genel ayarlardır ve bütün uygulamaların ayarlarını değiştirir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hcokakoglu

dostum ekran kartının driverini güncellediğini ve vista puanının 5.0 a çıktığını yazmışsın. ben söylediğin yerdeki driverleri indirdim. ama pc ye kurarken hata veriyo. böyle bi ekran kartı bulunamadı diyo. yardımcı olursan çok sevinirim dostum. iyi geceler.

nerde yazdığımı bulamadım ama öyle bi şey dedim. kurulum sorununu zaten anlattım da 5.0 olayına gelince: aero puanını 4.8'den 5.0'a çıkarıyor. yanlış hatırlamıyorsam oyun puanını da 5.2'den 5.4'e çıkarıyordu.

3d mark testinde skoru 3600'lerden 3900'lere çıkarıyor.(174.40) belki 177.41 4000 yapabilir.
  • dostum o sitedeki en son driveri indirdim. 177.79 herhalde. aero puanı dediğin gibi 5.0 a çıktı. ama oyun puanında bi artış yok. yapmam gereken başka bişey varmıydı driverin kurulumunda? yardımcı olduğun için çok sağol kardeş.

• yok, oyun grafikleri puanı değişmiyor. zaten windows skoru pek bir anlam ifade etmez. asıl farkı 3DMark 06 testi yaparak anlayabilirsin. ki yeni driver ile performans puanının büyük ihtimal artacaktır.

bu arada yeni driverleri kurmak isteyen arkadaşlar 177.41 ve 177.79 performans konusunda daha iyi. benim 3DMark06 puanım 4130' yükseldi. bir zahmet everest ultimate ile oyunlarda sıcaklık testi yapabilirmisiniz. driveri kurmadan önce ve kurduktan sonraki sıcaklık değerleri bizim için çok faydalı olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gamingmaster

yok, oyun grafikleri puanı değişmiyor. zaten windows skoru pek bir anlam ifade etmez. asıl farkı 3DMark 06 testi yaparak anlayabilirsin. ki yeni driver ile performans puanının büyük ihtimal artacaktır.

bu arada yeni driverleri kurmak isteyen arkadaşlar 177.41 ve 177.79 performans konusunda daha iyi. benim 3DMark06 puanım 4130' yükseldi. bir zahmet everest ultimate ile oyunlarda sıcaklık testi yapabilirmisiniz. driveri kurmadan önce ve kurduktan sonraki sıcaklık değerleri bizim için çok faydalı olur.

oyun puanına "yanlış hatırlamıyorsam" diye başlamıştım zaten. hatırlayamıyorum. eğer farklıysa 3 hafta sonra ancak yazarım.

sıcaklığa gelince onu biz test edemeyiz çünkü eski driveri saat 11'de denesek ve ekran kartı sıcaklığı 70 çıksa sonra saat 13'de yeni driveri deneyince 75 derece görürsek "vay bu driver çok ısıtıyor" diyemeyiz. çünkü hava sıcaklığı en az 5 derece artmış olucak. bu bakımdan biraz daha profesyönel ortamlarda test edilmesi lazım. bu durumda bile imkansız 5 derece oynamaz. ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL. 8600gt ekran kartını çok test ettim zamanında. oyun oynarken 95'den aşağı neredeyse hiçbir zaman inmedi. bizimki 80'i bulsa ne olur?

• quote:

Orjinalden alıntı: gamingmaster

yok, oyun grafikleri puanı değişmiyor. zaten windows skoru pek bir anlam ifade etmez. asıl farkı 3DMark 06 testi yaparak anlayabilirsin. ki yeni driver ile performans puanının büyük ihtimal artacaktır.

senin bilgisayar f8 mi yoksa m51 mi? f8 ise ram'in 3 mü 2 mi?

son soru: önceki puan kaçtı? (vista olduğunu zannediyorum)

• quote:

dostum o sitedeki en son driveri indirdim. 177.79 herhalde. aero puanı dediğin gibi 5.0 a çıktı. ama oyun puanında bi artış yok. yapmam gereken başka bişey varmıydı driverin kurulumunda? yardımcı olduğun için çok sağol kardeş.

"ayrıntıları görüntüle ve yazdır"a basıp hdd'nin markasını gösterebilir misin? benimki 5.1 alıyor. hadi puan çok önemli değil de hem gürültülü hemde çoklu işlemlerde inanılmaz yavaşlıyor.(eski notebook'uma kıyasla) benimkinin markası HITACHI.

• quote:

Orjinalden alıntı: ahmt_frk_asln

senin bilgisayar f8 mi yoksa m51 mi? f8 ise ram'in 3 mü 2 mi?

son soru: önceki puan kaçtı? (vista olduğunu zannediyorum)

benimki M51SN, 2 GB ram, vista, önceki puan: 3900 civarı.
    şimdiki puan aynı özellikler 177.79 driver ile: 4130

dostum 5.3 alan bir hdd yavaş çalışmaması lazım. benimki seagate.
    asus M51SN serisi kullanıcıları topiğinde sesle ilgili bir çalışma yapmış arkadaşlar.
    deneyenler sesin gittiğini söylüyor. sayfa 75, 85 civarı olması lazım.

sıcaklığın 177.41'de daha düşük olduğunu duymuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamingmaster -- 9 Ağustos 2008; 21:32:05 >
  • hocam hd markasını sormuşsun. sanırım seagate. şöyle yazıyo. 250GB 5400 rpm s-ata.
  • Selamlar,

Bende katıldım aranıza arkadaşlar. Bilgisayar özellikleriyle gerçekten güzel. Baya araştırdım. Çalınan Asusum gibi asustan vazgeçmedim. Neyse.
    Forumu takip ettiğim kadarıyla vistaya herkes karşı. Vistayı kaldırıp XP kuran bir çok kişi var. Bunun nedenini merak ettim. Sonuçta vista daha gelişmiş değil mi? Yani vista kullanmak yerine bende xp kursam mı diye düşünüyorum ama biraz kurcaladım ve vista hiçte fena değil. Yani değiştirenler bunu alışkanlıktan mı yoksa ciddi olarak performans farkı olmasından dolayı mı yapıyor?
  • quote:

hocam hd markasını sormuşsun. sanırım seagate. şöyle yazıyo. 250GB 5400 rpm s-ata.

bilgisayarımdan hdd'ye sağ tıkla(c yada d fark etmez) orada donanım diye bişey var. karşısında disk sürücü yazan kodu yazarsan ben bakarım.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.