Şimdi Ara

ASUS F8 KULLANICILARI DERNEĞİ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.821
Cevap
4
Favori
79.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya bu asus security manager da bi sorun var da.

"the supplied encrypted key does not match the encoded tag with this storage"

nasıl çözcem?
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkanmet861

ya bu asus security manager da bi sorun var da.

nasıl çözcem?

Evet öncelikle aynı sorun benim de başımda. Bayağı bir uğraştım. fakat çözüm bulamadım. Benim denediklerimi sen de deneyebilirsin. Veya başka bir yolu belki vardır.

Öncelikle programın kendi klasöründe asrecovery diye bir programcık var. Bu programcık ile encrypted key dosyası gerekmeden sadece şifreni yazarak dosyalardaki kilitleri açabilirsin.Fakat Programı her dosya için ayrı ayrı çalıştırmak gerekiyor. Programı çalıştırmak için çalıştır komutuna command yazacaksın. Daha sonra Ms-dos penceresinde programın olduğu klasöre geçeceksin. Gerisini Asus Security manager'in help bölümünden halletmeye çalış. Ben çok uğraştım. Fakat başaramadım. Bu programın ileride gelişmiş versiyonunun çıkacağından ümitliyim. O mutlaka sorunu çözecektir.

İkinci yolun ise osf uzantılı anahtar dosyaları aracılığıyla kilitli dosyalarını açabilirsin. Bunun için öncelikle doğru osf uzantılı dosyaya ihtiyacın var. Programın simgesine sağ tıklayıp My identity komutunu verdiğinde gelen pencereden back up identity komutunu verdiğimizde gelen pencereden doğru osf uzantılı dosyayı seçiyorsun. Eğer elindeki anahtar dosya doğru değilse geçmiş olsun. Yukarıda yazdığın mesajla karşılaşıyorsun.

Programın nasıl çalıştığını bir örnekle açıklayayım:
    Mesela bayrak.avi dosyasını encypt komutuyla şifreledim. Daha sonra My identity bölümünden restore identity komutunu vererek C:\Kullanıcılar\ASus\AppData\Roaming klasöründe içinde osf uzantılı anahtar dosyanın oluşmasını sağlıyoruz. Daha sonra bu dosyanın adını şifrelediğiniz dosyayı hatırlatacak bir isimle deiştirmenizi tavsiye ederim. Daha sonra bilgisayarınızı kapatıp açtığınızda programın hafızasına tekrar anahtar dosyayı yüklemeniz gerekiyor. Bunun içinde programın simgesine sağ tıklayıp my identity komutu ile programı çalıştırdıktan sonra back up identity komutunu vererek daha önce restore identity komutunu vererek oluşturduğun osf uzantılı dosyayı seçiyorsun. Eğer birden fazla osf uzantılı dosyan varsa doğru osf uzantılı dosyayı seçmen gerekiyor. Bunun içinde restore identity komutunu vererek osf uzantılı dosyayı oluşturduktan hemen sonra adını değiştirmeni tavsiye ederim. Hatta osf uzantılı anahtar dosyanı kililtlediğin dosyanın olduğu klasöre koyman daha iyi olur. Kimse şifreyi bilmediği için anahtar dosyanın orada olması önemli olmaz. Kilitlediğin dosyayı başkalarının açabilmesi için hem anahtar dosyaya hem de şifreye ihtiyaçları var. Şimdi back up identity komutunu vererek doğru osf uzantılı dosyayı yükledikten sonra bayrak.avi dosyasına tıkladığında senin yazdığın hata mesajı yerine senden dosyadaki kilidi açmak için şifreyi soruyor. Bir de programın simgesine sağ tıklayıp my identity dediğimizde gelen sayfa da bir de clear my identity komutu bulunmakta. Bu da eğer ki birden fazla anahtar dosyası arasında geçiş yapmak istediğimizde kullanıyoruz. Mesela başka bir zamanda asker.avi dosyası için restore identity ile farklı bir osf uzantılı anahtar dosya oluşturduk. Önce Bayrak.avi dosyasını bu dosyanın anahtar dosyasını back up identity komutu ile yükleyerek açtık. Sonra Asker.avi dosyasını açmak için önce bayrak.avi dosyasının anahtar dosyasını hafızadan kaldırmak gerekiyor. Bunun için Clear identity komutunu veriyoruz. Daha sonra Back up identity komutunu kullanarak Asker.avi dosyasının anahtar dosyasını seçiyoruz. Biraz uzun oldu ama neyse.

• bios update yapabilen var mi?
  • arkadaşlar mrb bana yardım edermisiniz ekranım kapandıgında (uyku yada normal kapanma) LCD ekran ortasında 1-2 sn lik slik bir cizik oluyor sonra kayboluyor bu normalmi servise gönderyim mi teşekkürler cihaz 1 aylık
  • quote:

Orjinalden alıntı: heyhat

quote:

Orjinalden alıntı: volkanmet861

ya bu asus security manager da bi sorun var da.

nasıl çözcem?

Evet öncelikle aynı sorun benim de başımda. Bayağı bir uğraştım. fakat çözüm bulamadım. Benim denediklerimi sen de deneyebilirsin. Veya başka bir yolu belki vardır.

Öncelikle programın kendi klasöründe asrecovery diye bir programcık var. Bu programcık ile encrypted key dosyası gerekmeden sadece şifreni yazarak dosyalardaki kilitleri açabilirsin.Fakat Programı her dosya için ayrı ayrı çalıştırmak gerekiyor. Programı çalıştırmak için çalıştır komutuna command yazacaksın. Daha sonra Ms-dos penceresinde programın olduğu klasöre geçeceksin. Gerisini Asus Security manager'in help bölümünden halletmeye çalış. Ben çok uğraştım. Fakat başaramadım. Bu programın ileride gelişmiş versiyonunun çıkacağından ümitliyim. O mutlaka sorunu çözecektir.

İkinci yolun ise osf uzantılı anahtar dosyaları aracılığıyla kilitli dosyalarını açabilirsin. Bunun için öncelikle doğru osf uzantılı dosyaya ihtiyacın var. Programın simgesine sağ tıklayıp My identity komutunu verdiğinde gelen pencereden back up identity komutunu verdiğimizde gelen pencereden doğru osf uzantılı dosyayı seçiyorsun. Eğer elindeki anahtar dosya doğru değilse geçmiş olsun. Yukarıda yazdığın mesajla karşılaşıyorsun.

Programın nasıl çalıştığını bir örnekle açıklayayım:
    Mesela bayrak.avi dosyasını encypt komutuyla şifreledim. Daha sonra My identity bölümünden restore identity komutunu vererek C:\Kullanıcılar\ASus\AppData\Roaming klasöründe içinde osf uzantılı anahtar dosyanın oluşmasını sağlıyoruz. Daha sonra bu dosyanın adını şifrelediğiniz dosyayı hatırlatacak bir isimle deiştirmenizi tavsiye ederim. Daha sonra bilgisayarınızı kapatıp açtığınızda programın hafızasına tekrar anahtar dosyayı yüklemeniz gerekiyor. Bunun içinde programın simgesine sağ tıklayıp my identity komutu ile programı çalıştırdıktan sonra back up identity komutunu vererek daha önce restore identity komutunu vererek oluşturduğun osf uzantılı dosyayı seçiyorsun. Eğer birden fazla osf uzantılı dosyan varsa doğru osf uzantılı dosyayı seçmen gerekiyor. Bunun içinde restore identity komutunu vererek osf uzantılı dosyayı oluşturduktan hemen sonra adını değiştirmeni tavsiye ederim. Hatta osf uzantılı anahtar dosyanı kililtlediğin dosyanın olduğu klasöre koyman daha iyi olur. Kimse şifreyi bilmediği için anahtar dosyanın orada olması önemli olmaz. Kilitlediğin dosyayı başkalarının açabilmesi için hem anahtar dosyaya hem de şifreye ihtiyaçları var. Şimdi back up identity komutunu vererek doğru osf uzantılı dosyayı yükledikten sonra bayrak.avi dosyasına tıkladığında senin yazdığın hata mesajı yerine senden dosyadaki kilidi açmak için şifreyi soruyor. Bir de programın simgesine sağ tıklayıp my identity dediğimizde gelen sayfa da bir de clear my identity komutu bulunmakta. Bu da eğer ki birden fazla anahtar dosyası arasında geçiş yapmak istediğimizde kullanıyoruz. Mesela başka bir zamanda asker.avi dosyası için restore identity ile farklı bir osf uzantılı anahtar dosya oluşturduk. Önce Bayrak.avi dosyasını bu dosyanın anahtar dosyasını back up identity komutu ile yükleyerek açtık. Sonra Asker.avi dosyasını açmak için önce bayrak.avi dosyasının anahtar dosyasını hafızadan kaldırmak gerekiyor. Bunun için Clear identity komutunu veriyoruz. Daha sonra Back up identity komutunu kullanarak Asker.avi dosyasının anahtar dosyasını seçiyoruz. Biraz uzun oldu ama neyse.

saol kardeşim de bişey sormak istiyorum ms dos ta progrma files e giremiyorum. cd program files yapmam gerekmiyor mu? invalid parametre diyor?

• Bende de aynı şey var ama sorun olarak görmüyorum, bilgisayarla aramız iyi anlayacağın. bu arada nerden aldın bilgisayarı? ben teknosadan almıştım
    quote:

Orjinalden alıntı: heeyt

Arkadaslar aklıma takıldı resimde gösterdiğim gibi sizinde tuşunuz havadamı duruyor yoksa benimkindemi bir sorun var ?
     ASUS F8 KULLANICILARI DERNEĞİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1581 -- 6 Mayıs 2008; 23:35:46 >
  • volkanmet861 kardeşim
    ben command.com dosyasını kopyalayıp gerekli klasöre yapıştırmıştım. Ama son aşamada hata mesajı aldım. Şu an hata mesajını hatırlamıyorum ama hem xp de hem de vista da aynı hata mesajını vermişti.
  • fandan çıkan mekanik bi ses var rahatsız edici boyutta. hava sesi değil de sürtünme sesi gibi birşey, fan ya çok küçük ya da çok ucuz gibi geldi bana.

bu ses herkeste var mı yoksa sadece bende mi?
  • fan yavaş çalışırken de duyuluyor ses. değişim yapmalı mıyım sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: insider

fandan çıkan mekanik bi ses var rahatsız edici boyutta. hava sesi değil de sürtünme sesi gibi birşey, fan ya çok küçük ya da çok ucuz gibi geldi bana.

bu ses herkeste var mı yoksa sadece bende mi?

ilginç bende yoq öle bişi
  • quote:

Orjinalden alıntı: insider

fan yavaş çalışırken de duyuluyor ses. değişim yapmalı mıyım sizce?

abicim, sanırım yeni aldın. bu durum ileride kronikleşebilir. henüz vakit varken iade et. daha sonra verirsen sadece fanı değişir geri yollarlar.
  • Bendede yok
  • peki fan sesi var mi oyle sorayim? fan sesi duyuluyor di mi normal kullanimda?

bende de biraz ses duyuluyor cunku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kickstart -- 11 Mayıs 2008; 18:31:32 >
  • arkadaşlar hepiniz dvd romun ses çıkarttığını söylüyorsunuz ama ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum hiç bir ses yok
  • arkadaşlar makine kaç kişide var bi parmak kaldırın da yazalım tahtaya
  • quote:

Orjinalden alıntı: enreka_tr

arkadaşlar makine kaç kişide var bi parmak kaldırın da yazalım tahtaya

Bende var Yaklaşık bir ay önce aldım. Fan sürekli devrede, hafif bir ses geliyor. Ara sıra sol alt kısımdan tıkırtılar geliyor, sanırım harddisk yüzünden. CDROM da çok sesli çalışıyor, ama ben zaten neredeyse hiç kullanmıyorum. Tüm bunlara rağmen gayet memnunum F8Sn'den İlk dizüstüm, daha önce kullanmadım nasıldır bilmiyorum diğerleri

• bugün aldım sonunda :)
    teknosadan hediyeleriyle 1 yıl sigortasıyla 2.451ytl ye

dikkatimi ilk çeken dvd den çıkan ses oldu anammmm bu neeee

ya bide şu parmak okuma olayını beceremedim yardım lütfn
  • Bende de var.Yaklaşık 1 ay önce aldım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: psykopat81

Bende de aynı şey var ama sorun olarak görmüyorum, bilgisayarla aramız iyi anlayacağın. bu arada nerden aldın bilgisayarı? ben teknosadan almıştım
    quote:

Orjinalden alıntı: heeyt

Arkadaslar aklıma takıldı resimde gösterdiğim gibi sizinde tuşunuz havadamı duruyor yoksa benimkindemi bir sorun var ?
     ASUS F8 KULLANICILARI DERNEĞİ

ben de teknosa dan aldım kafama takıldı gittim sordum orda ki bilgisayarlara da baktım onlarda da böle bişe vardı yani sorun edilcek bişe değilmiş arkadaşım tuşun yapısından kaynaklanıyormuş bazılarında öyle durabilo ben ordakileri de baya bi inceledim..

• hayırlı olsun
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.