Şimdi Ara

ASUS F8 KULLANICILARI DERNEĞİ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.821
Cevap
4
Favori
79.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: heyhat

Ati Mobility 3650 her ne kadar directx 10.1 desteklese de 9500m daha güçlü bir ekran kartı. Notebookcheck sitesindeki listede 3dmark06 skoru 9500m ekran kartınının 400 puan daha yüksek. F8sn ile COD4 oyununu ekran çözünürlüğü olan 1280*800 de bütün grafik ayarları en yüksek de iken rahat oynayabiliyorsun. Crysis oyununu ise ben 800*600 de post processing very high ve water ve shader high seviyesinde diğerleri mediumda iken ortalama 15 fps ile takılmadan oynayabiliyorum. Ve ağaç dalları arasından yansıyan güneş ışığı ile kıyıya vuran dalga köpükleri de dahil olmak üzere oldukça güzel bir görüntü ile oynayabiliyorum.

Pil 3 saat dayanıyor. Almadan önce korktuğum gibi çıkmadı. Eğer güç tasarrufu modunda çalıştırılırsa rahat 3 saat gitmekte.

Makine çok şık. Nerdeyse aşık olacağım. Touchpad büyük. Kamera programı bir harika. Kendinizi şapkalı veya gözlüklü görebilmek gibi çok sayıda imkanı var. Ayrıca hangi maddeden yapmışlar bilmiyorum ama klavyenin etrafını saran metale insanın sürekli dokunası geliyor.

Yalnız şu şifre programı ile uğraşırken büyük bir hata yaptım ve içinde önemli dosyaların bulunduğu bir klasörü şifreledim. Fakat anladığım kadarıyla şifreledikten sonra osf uzantılı anahtar dosyasını oluşturmam ve bu dosyayı kaybetmemem gerekiyormuş. Tabi ben sadece şifreleme yaparken yazdığım şifreyi unutmamam gerektiğini zannediyordum. Dolayısıyla anladığım kadarıyla dosyaların ruhuna fatiha okumam gerekiyor. Bir daha bu encrypt işine bulaşırsam.

Daha önce yazdığım gibi benim de o programla sorunum oldu. Benim için önemli dosyaların bulunduğu bir klasörü şifreledim. Klasörü saklıyorum. İleride belki çözümü çıkarsa şifreyi kırarım diye. Programın kendi klasöründe asrecovery diye bir programcık var. Fakat adi program sadece tek dosya için ve sadece msdos ortamında çalışıyor. Bu da yetmiyormuş gibi hem vista da hem de xp de Msdos ortamında programı çalıştırmayı denedim. Fakat iki işletim sisteminde de başaramadım. Sonuçta sinirlendim ve programı kaldırdım. Programı kullanacak arkadaşlar mutlaka şifreleme yaptıktan sonra osf uzantılı şifre anahtarı dosyasını oluştursunlar ve o dosyaya gözleri gibi baksınlar. O dosya olmadan yalnızca şifreyi bilmek yetmiyor. Fakat O dosya oluşturulduktan sonra normal şifrelemekten çok daha güvenli. En azından ben 4 veya 5 tane şifre kırıcı program denedim ama hiçbiri çözemedi. Bundan sonra şifrelemek için winrar programını kullanacağım. Not: osf uzantılı encryption key dosyası C:\Kullanıcılar\ASus\AppData\Roaming klasöründe oluşmakta. Bu anahtar dosyayı oluşturmak için Şherhangi bir dosya veya klasörüne sağ tıklayıp encrypt komutuyla şifreledikten sonra Asus Security manager programını açıp restore identity komutunu vermek gerekiyor. Bu komutu verdikten sonra belirttiğim klasörün içinde osf uzantılı şifre dosyasının bulunduğu klasör oluşmakta. Daha sonra mesela başka bir bilgisayar da şifrelediğimiz dosyayı açabilmemiz için programı kurup açtığımızda bu sefer Backup identity komutunu verdiğimizde osf uzantılı encyption key dosyasını seçip şifremizi de girerek şifreli dosyamızı açabiliyoruz. Gene programda clear identity for this account komutu sayesinde oluşturduğumuz şifre dosyaları arasında gezinti yapabiliyoruz. Bu komutu verdiğimizde program önceki şifre dosyasını hafızasından siliyor ve yeni bir şifre oluşturmak için hazır hale geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 27 Nisan 2008; 15:55:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mtn1905

arkadaslar dileyenler vista için service pack 1 i yükleyebilirler

http://download.microsoft.com/download/2/1/9/219163f5-fae5-4c2b-a607-872ff085f9e2/Windows6.0-KB936330-X86-wave1.exe

Bu laptop için kılıf arıyorum acaba satılıyormudur? Ayrıca 6 hücreli pil yerine 9 hücreli pil bulabilirmiyiz bilgisi olan varmı?

Aşağıdaki linklerde bulunan piller asusun kendi pili değil. Ayrıca anladığım kadarıyla 9 hücreli pillerden bile güçlüler. Fakat fiyatları tuzlu tabii alırken pilin üretim tarihine de dikkat etmek gerekir. Ayrıca harici pil oldukları için bilgisayarın kendi pilini çıkarmak da gerekmiyor. Umarım ileride bu pillerin güneş enerjili olanlarını da satmaya başlarlar. Not: F8sn modeli yeni bir model olduğu için belki bu harici pillerdeki girişler uymayabilir. Ben bu harici piller biraz daha yaygınlaştıktan sonra almayı düşünüyorum. Ayrıca merak ettiğim acaba notebook bu harici pille çalışırken aynı elektirikle çalışırken eriştiği performonsa erişebilir mi?
    Linkler:
    http://www.dataservis.net/prod.asp?UID=2249
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=92239&productid=bd60487
    http://urun.gittigidiyor.com/Harici-Notebook-Bataryasi-8-Saat_W0QQidZZ9496588

• arkadaşlar ben de bugn f8sn240dv aldm..size bi kaç sorum olacak ilk laptopm alışk deilm dvd okuyucusunun yanındaki çıkarılıp takılan bölmeler dvd okuyucunun hem sağında hem solunda bulunan ne işe yarıolar işlevleri ne yardımcı olabilirmsnz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: heeyt

arkadaşlar ben de bugn f8sn240dv aldm..size bi kaç sorum olacak ilk laptopm alışk deilm dvd okuyucusunun yanındaki çıkarılıp takılan bölmeler dvd okuyucunun hem sağında hem solunda bulunan ne işe yarıolar işlevleri ne yardımcı olabilirmsnz?

dvd writer ın yanında değilde üstünde menteşenin yanında bi bölüm var orası da kart okuyucu
  • saolasn arkadaşm da nası kullancam onu kart okuyucu derken tel.için hafıza kartını fln okutmak için mi biras yardımcı olabilrmsn eminim ne saçma soru disndr da çıkamadm işn içnden merak da ettm
  • quote:

saolasn arkadaşm da nası kullancam onu kart okuyucu derken tel.için hafıza kartını fln okutmak için mi biras yardımcı olabilrmsn eminim ne saçma soru disndr da çıkamadm işn içnden merak da ettm

cep teli veya fotoğraf makine fark etmez. hafıza kartı olan herhangi bi malzemeden hafıza kartını çıkarıp oraya takarsın. yanlız şimdi küçük ebatta hafıza kartları var onları kullanmak için adatörler satılıyor. ben onlardan kullanıyorum mesela. hafza kartını adaptöre onu da bilgisayara takıyorum. takarken kartı içine clik sesi duyana kadar ittir....

böyle bi malzeme. kartın altında gördüğün yere tel.in hafıza kartını takıyoruz

ASUS F8 KULLANICILARI DERNEĞİ

• saolasn arkdşm bende de böle bi sistem var da benm kafama (aynı bunun boyutunda)içine kendileri öle bi parça koymuşlar ya o takılmştı ondan kafam karşmş çok teşekkr ederm tekrar saolasn..bişe daha sorabilrmymben parmak izini sadece bilgsyrı açarkn kullnıorm başka dosyalarda da msela msn de fln da kullanılıomş ama dosya kiltlenmp bidaha açılmıomş yani öle bişeler oluomş onla ilgili de bilgi alabilrmym

bide başka bi konu mesela parmağmı okuttğmda yukardaki şekil çıkıo bunlarn anlamı ne teker teker anlamlarnı söleyeblrmsn hangisine girnce ne oluo biliim de yanlş bişe yapmiim

• parmağını okutup yandan o menü açılınca asus security protect zamazingosuna girmiş oluyorsun. daha bende tam larak çözemedim bu sistemi ve yanlışlıkla bir kaç önemli dosyayı saklayayım diye kilitledim ve açamıyorum. o yüzden fazla da uğraşmamaya kararverdim.
  • quote:

saolasn arkdşm bende de böle bi sistem var da benm kafama (aynı bunun boyutunda)içine kendileri öle bi parça koymuşlar ya o takılmştı ondan kafam karşmş çok teşekkr ederm tekrar saolasn..bişe daha sorabilrmymben parmak izini sadece bilgsyrı açarkn kullnıorm başka dosyalarda da msela msn de fln da kullanılıomş ama dosya kiltlenmp bidaha açılmıomş yani öle bişeler oluomş onla ilgili de bilgi alabilrmym

bide başka bi konu mesela parmağmı okuttğmda yukardaki şekil çıkıo bunlarn anlamı ne teker teker anlamlarnı söleyeblrmsn hangisine girnce ne oluo biliim de yanlş bişe yapmiim

valla arkadaşım bence sana lazım olmayan hiçbirşeyi kullanma. çünkü adı üstünde işine yaramadığı için havası gidince boş bir özellik olarak kalır.

bana parmak izi lazımdı onu da buldum. "settings and options"a girip oradan parmak izi ve yüz tanımayı açıyorsun.

sana bir tavsiye: bence fazla kurcalama.

• Arkadaslar aklıma takıldı resimde gösterdiğim gibi sizinde tuşunuz havadamı duruyor yoksa benimkindemi bir sorun var ?
  • Seninkinde sorun var. Ama ne kadar önemli olduğu tartışılır. Buradan bana önemsiz gibi geliyor. Eğer fonksiyonelliğinde veya diğer tuşlarla arasında önemli bir fark yoksa kafana takma bence.
  • Bu arada arkadaşlar fiyatları takip ettim. M51sn 2200 e kadar düşmüş.Yani şu an f8sn den ucuz. İlk çıktığı zaman ise m51 daha pahalıydı. Gerçi m51'in işlemcisi daha pahalı bir işlemci ama ben bu fiyat düşüşünü f8sn nin tasarımının üstünlüğüne bağlıyorum. Ve alırken de içimden "ya aslında f8sn m51 den pahalı olmalı" diye geçirmiştim. Üstelik bizim pil 20dk çok gidiyor. M51 sahipleri kızmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 30 Nisan 2008; 19:20:11 >
  • quote:

Arkadaslar aklıma takıldı resimde gösterdiğim gibi sizinde tuşunuz havadamı duruyor yoksa benimkindemi bir sorun var ?

benimkinde öle bi problem yok tabi eğer o bi problemse...takılacak bişey değil sanırsam
  • Bende de sorun yok...
    quote:

Orjinalden alıntı: volkanmet861

quote:

Arkadaslar aklıma takıldı resimde gösterdiğim gibi sizinde tuşunuz havadamı duruyor yoksa benimkindemi bir sorun var ?

benimkinde öle bi problem yok tabi eğer o bi problemse...takılacak bişey değil sanırsam
  • arkadaşar! basit şeyleri takarsak laptoptan tad alamayız. küçük şeyleri umursamayacağız. benim eski notebook'umda -acer forumuna takılanlar bilir-, ekran panelinin altına 1-1,5 mm arsında bir açıklık vardı. bu problemi forumda görmeseydim kendim fark edemeyecektim. ilk başta kafayı taktım tabii ama sonra anlaştık notebookla.

demek istediğim "kusursuz dost arayan dostsuz kalır"

garantilik mevzularda hiç çekinmeyin; asus teknik serviste iyidir. ama küçük şeyleri de dert etmeyin.
  • işte bizim tosuncuğun içi:

• selam arkadaslar ben de dun ıtıbarıyle bır f8 sahıbı oldum 1 2 aylık arastırmalar sonunda tesadufen gordugm f8 ı gold dan 2059 ytl ye 10 taksıt aldım yazılanların cogunu okudum ama bu asus security manager ve asusun bır cok programını sıldım. umarım onemlı bısey deıldır?bır de batarya takılı ıken elektrık prızıne bagladıgımızda batarya devreden cıkıyormu ya da sarj mı oluyor ?(bu ılk laptop benım ıcın cok bır bılgım yok kusura bakmayın)
  • Şarj oluyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: mehmette

selam arkadaslar ben de dun ıtıbarıyle bır f8 sahıbı oldum 1 2 aylık arastırmalar sonunda tesadufen gordugm f8 ı gold dan 2059 ytl ye 10 taksıt aldım yazılanların cogunu okudum ama bu asus security manager ve asusun bır cok programını sıldım. umarım onemlı bısey deıldır?bır de batarya takılı ıken elektrık prızıne bagladıgımızda batarya devreden cıkıyormu ya da sarj mı oluyor ?(bu ılk laptop benım ıcın cok bır bılgım yok kusura bakmayın)
  • ya arkadaşlar asus a online soru sorabileceğimiz bi adres filan var mı?
  • buyur buraya sor :d
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.