Şimdi Ara

ASUS F8 KULLANICILARI DERNEĞİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.821
Cevap
4
Favori
79.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Numeric klavye f8sn de var. Fn tuşuna basarak ıns tuşuna bastığınızda Numlock aktif oluyor. Ondan sonra klavyenin sağ tarafını sayısal olarak kullanıyorsunuz. Mesela K harfine Fn tuşuna basmadan bastığınızda 2 yazıyor. K yazmak içinse bu sefer Fn tuşuna basarak K harfine basmanız gerekiyor. Fakat F8sn de de Numlock ışığı yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heyhat

Ati Mobility 3650 her ne kadar directx 10.1 desteklese de 9500m daha güçlü bir ekran kartı. Notebookcheck sitesindeki listede 3dmark06 skoru 9500m ekran kartınının 400 puan daha yüksek. F8sn ile COD4 oyununu ekran çözünürlüğü olan 1280*800 de bütün grafik ayarları en yüksek de iken rahat oynayabiliyorsun. Crysis oyununu ise ben 800*600 de post processing very high ve water ve shader high seviyesinde diğerleri mediumda iken ortalama 15 fps ile takılmadan oynayabiliyorum. Ve ağaç dalları arasından yansıyan güneş ışığı ile kıyıya vuran dalga köpükleri de dahil olmak üzere oldukça güzel bir görüntü ile oynayabiliyorum.

Pil 3 saat dayanıyor. Almadan önce korktuğum gibi çıkmadı. Eğer güç tasarrufu modunda çalıştırılırsa rahat 3 saat gitmekte.

Makine çok şık. Nerdeyse aşık olacağım. Touchpad büyük. Kamera programı bir harika. Kendinizi şapkalı veya gözlüklü görebilmek gibi çok sayıda imkanı var. Ayrıca hangi maddeden yapmışlar bilmiyorum ama klavyenin etrafını saran metale insanın sürekli dokunası geliyor.

Yalnız şu şifre programı ile uğraşırken büyük bir hata yaptım ve içinde önemli dosyaların bulunduğu bir klasörü şifreledim. Fakat anladığım kadarıyla şifreledikten sonra osf uzantılı anahtar dosyasını oluşturmam ve bu dosyayı kaybetmemem gerekiyormuş. Tabi ben sadece şifreleme yaparken yazdığım şifreyi unutmamam gerektiğini zannediyordum. Dolayısıyla anladığım kadarıyla dosyaların ruhuna fatiha okumam gerekiyor. Bir daha bu encrypt işine bulaşırsam.

Şarj dayanması hakkında daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?Mesela hangi ayarlar ve işlemlerle rahat 3 saat kullanabiliyorsunuz?WiFi'yi kullandınız mı?DVI çıkışını kullandınız mı?

• bir soru da ben sorayım bari.

arkadaşlar bluetoothla başka bilgisayarlara veya cep tellerine dosya aktarmada sorun yok fakat tellerden bilgisayara atamıyorum. aratıyorum buluyorum tam bağlanacakken bağlantı kesiliyor. neden acaba bi bilgisi olan var mı?
  • Pilin 3 saat gitmesi için öncelikle enerji modunun güç tasarrufunda olması lazım. Wireless ı kapatıyorum. Güç tasarrufu modunda performans isteyen oyunları oynamadığımı söylememe gerek yok zannnedersem.
    Işığı idare edebilecek en alt seviyeye getiriyorum.
    C: sürücüsü için Deepfreeze programı kullanıyorum. Ve pek çok oyun ve programın kurulum dosyasını hadddiske yükledim. Oyun veya programa ihtiyacım olduğu zaman kuruyorum ve çalıştırıyorum. Deepfreeze sayesinde bilgisayarı resetlediğimde o program da gidiyor. Bu sayede hem ram rahatlıyor hem de süre kısıtlamalı olan programların süreleri işlemiyor.
    Vistanın sp çıkmadan önceki güncellemelerini yaptım. Fakat henüz dosyasını indirmeme rağmen Türkçe SP i yüklemedim. Onu yükleyince bir 10dk daha kullanımının artacağını tahmin ediyorum
    Vistanın ikide bir harddiski çalıştıran çeşitli özelliklerini kapattım. Bu sayede harddisk ikide bir çalışmıyor. Hatta hardisk işlem yapmazken hiç çalışmıyor.
    Ram ilk açıldığında %34 seviyesinde.
    Yukarıda belirttiğim şekilde hem pil 3 saat dayanıyor hem vistanın performansı hiç düşmüyor.
    Ayrıca Rightmark Cpu Clock programı aracılılğıyla piliniz 3,5 saat rahat dayanabiliyor. Program bunu çift çekirdekten birini kapatarak veya işlemcilerin hızını daha da düşürerek başarmakta. Fakat tabii ki performans yerlerde sürünüyor. Eğer sadece word falan çalışacaksanız bu program mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 20 Nisan 2008; 16:31:13 >

• WiFi'siz 3 saat olması iyi olmamış
  • Aslında Wifi açıkken henüz denemedim. Fakat wifi açıkken mecbur internete gireceksin. Tabi internette nasıl dolaştığın ve ne sıklıkta işlem yaptığın önemli olacaktır. Eğer Fazla işlem yapmazssan herhalde 20dk falan oynar ama sık işlem yaparsan (mesela youtube da sıkı bir gezinti) en fazla 2 saat dayanacağını tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 20 Nisan 2008; 16:45:13 >
  • Bugün akşam blutoothu bir deneyim. Eğer benden önce yazan çıkmazsa yarın yazarım. Telin sarjı bitmiş:)
  • quote:

Bugün akşam blutoothu bir deneyim. Eğer benden önce yazan çıkmazsa yarın yazarım. Telin sarjı bitmiş:)

ok bekliyorum

bi de bu hd nin iki de bir çalışmasını nasıl kapattın acaba?
  • Yaa aslında pek çok şey yaptım Hatırladıklarım:

Biraz internette araştırma yaptım. Süperfetchi kapatın diyordu. Fakat hizmetler bölümünde superfetch diye bişe bulamadım. Bu arada Hizmetlere Denetim masasından yönetimsel araçlar bölümünden giriyoruz. Onun yerine Hizmetler bölümünde çeşitli özellikleri kapattım. Fakat hangilerini kapattığımı şu an net olarak hepsini hatırlayamıyorum. Onun yerine ben Hizmetler bölümündeki devre dışı olan ve Harddiski çalıştırabileceğini düşündüğüm hizmetleri yazayım : Birim gölge kopyası - Ebeveyn Denetimleri - Güvenlik merkezi - Hızlı getirme - Ready boost - Sanal disk - Bütün symantec programları - Sorun raporları ve çözümleri denetim masası desteği - Tablet pc giriş hizmeti - Taşınabilir aygıt numaralandırma hizmeti - Windows arama - Windows defender - Taşınabilir aygıt numaralandırma hizmeti - Windows hata raporlama merkezi - Windows live setup servis - Windows update - Windows media player ağ paylaşım hizmeti -Windows media center hizmetleri - Windows olay toplayıcısı - Windows yedekleme ve geri yükleme - Windows yönetim yardımcıları - WMI performans Adapter - Yönlendirme ve uzaktan erişim

Çalıştırdan Msconfig komutuyla başlatma öğelerinden sadece nvidia sürücüleri ve microsoft windows işletim sistemi ile openofis açık. Ayrıca disk birleştirme hizmeti ile ilgili de birşeyler yaptım herhalde ayda bir disk birleştir yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 20 Nisan 2008; 18:58:56 >

• quote:

Numeric klavye f8sn de var. Fn tuşuna basarak ıns tuşuna bastığınızda Numlock aktif oluyor. Ondan sonra klavyenin sağ tarafını sayısal olarak kullanıyorsunuz. Mesela K harfine Fn tuşuna basmadan bastığınızda 2 yazıyor. K yazmak içinse bu sefer Fn tuşuna basarak K harfine basmanız gerekiyor. Fakat F8sn de de Numlock ışığı yok.

Numeric klavye değil hocam "Numeric Touchpad"
  • Pardon Hocam kafam nerdeyse bu aralar yoğun çalışıyorum numeric touchpad yok. Fn f9 tuşlarına basıyorum ama touchpad hala aynı touchpad.
  • fn f9 değil fn ile ins e basacaksın zaten üzerinde num lock yazıyor...
  • Ya zaten dün kendi kendime yeterince güldüm. Daha üzerime gelmeyin.

Dün telefondan bilgisayara dosya göndermeyi başardım. Fakat gerçekten blutooth la dosya gönderme biraz problemliymiş.

Öncelikle tabiki hem bilgisayarın hem de cep telefonunun blutooth u görülebilir ve açık olacak. Ve cep telefonu bilgisayarı blutooth vasıtasıyla bulacak.

İkinci olarak da ekranda görülen blutooth simgesinin üzerine sağ tıklayıp dosya al komutunu vermemiz gerekiyor. Bu komutu vermeden telefon üzerinden dosyayı blutooth ile bilgisayara gönder yaptığımız da maalesef başarılı olamıyor. Mutlaka blutooth simgesine sağ tıklayıp dosya al komutunu vermeniz gerekli.
  • Bugün itibariyle artık bende F8SN240DV sahibiyim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MRT_ES

quote:

Orjinalden alıntı: ahmt_frk_asln

quote:

Orjinalden alıntı: MRT_ES

Sayın ahmt_frk_asln

Asus piyasasını takip ettiğiniz anlaşılıyor. F8 kasasının T9300 işlemcili modeli yurtdışında satışta. Bu makinenin Türkiye'ye ne zaman geleceği (veya gelip gelmeyeceği) konusunda duyumunuz var mı? Eğer gelmiyecekse yurt dışından getirme yolları aramak lazım.

ayrıca birşey daha eklemek istiyorum:

daha iyi bir işlemci almakla maksadınız daha akıcı oyun oynamaksa, bence değmez. 20 fps ile oynadığın bir oyunu 22 fps yapmaz mesela. ya da sadece bununla medium'da oynuyorsan high yapamazsın oyunu.

diğer uygulamalar için de 30 saniyede yaptığı bir işi 25 saniyeye düşürmez.

bu durumda bu kadarcık bir fark için hem bir kaç ay bekleyip hem 100$ fazla para vermeye değmez.

size ve enreka_tr arkadaşıma görüşlerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim.

T9300 işlemcili modeli düşünmemin 2 sebebi var. Birincisi ekran çözünürlüğü 1280x800 yerine 1440x900 olarak geliyor ki bu sadece LCD'ye bağlayıp birşey seyretmek için önemli. İkinci sebep ise L2 cache belleğinin 3MB yerine 6MB olması, gerçi bunun performansa etkisi ne olur konusunda hiçbir fikrim yok. Bir de yurtdışı konfigürasyonu 320 GB hd ye sahipki böyle gelirse kadayıf üzerindeki kaymak olur. Sizce bu donanım farklıları kaç yenikuruş fiyat farkına değer? veya bunları beklemeye değer mi?

Dikkat; görüşleriniz karar aşamasındaki forum sakini için önemli.

o ekran yurt dışında üç senedir var ama türkiyede o ekranla satışa sunulmuyor.

2 sene önce f8js'ye kafayı takmıştım. az kalsın 2000$'a getirtecektim

• quote:

Orjinalden alıntı: Ata

WiFi'siz 3 saat olması iyi olmamış

ben rakamı tam hatırlamıtorum ama 2.5 saattan fazla surf yaptım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coolfire

quote:

Numeric klavye f8sn de var. Fn tuşuna basarak ıns tuşuna bastığınızda Numlock aktif oluyor. Ondan sonra klavyenin sağ tarafını sayısal olarak kullanıyorsunuz. Mesela K harfine Fn tuşuna basmadan bastığınızda 2 yazıyor. K yazmak içinse bu sefer Fn tuşuna basarak K harfine basmanız gerekiyor. Fakat F8sn de de Numlock ışığı yok.

Numeric klavye değil hocam "Numeric Touchpad"

arkadaşlar bu nümerik işi karıştı galiba. sorunun başlangıç noktasında "nümerik klavye" vardı. zannersem arkadaş, m51'de olanı sordu. ama ben ona cevap vereyim. nümerik klavye 15.4" olan m51'e bile zor sığmış. yani bizim makinada tabiki yok. klavyenin üstündeki mavi tuşlara gelince: onlar da bütün nobooklarda var.

sonuç: bu alette nümerik klavye yok. ama ihtiyaç ta yok. "ins"e bakarsanız üzerinde mavi renklerle "num lock" yazıyor. "fn" ile bu tuşa basınca bizi idare edebilecek bir nümerik klavye çıkıyor ortaya. ayrıca sadece elimizi "fn"ye basılı tutarak da diğer elimizle mavi tuşları problemsiz kullanabilriz.

nümerik touchpad diye birşeyi de ilk defa duyuyorum. touchpad'in nümerikle(sayılarla) ne işi olur anlamadım?

• quote:

Ya zaten dün kendi kendime yeterince güldüm. Daha üzerime gelmeyin.

Dün telefondan bilgisayara dosya göndermeyi başardım. Fakat gerçekten blutooth la dosya gönderme biraz problemliymiş.

Öncelikle tabiki hem bilgisayarın hem de cep telefonunun blutooth u görülebilir ve açık olacak. Ve cep telefonu bilgisayarı blutooth vasıtasıyla bulacak.

İkinci olarak da ekranda görülen blutooth simgesinin üzerine sağ tıklayıp dosya al komutunu vermemiz gerekiyor. Bu komutu vermeden telefon üzerinden dosyayı blutooth ile bilgisayara gönder yaptığımız da maalesef başarılı olamıyor. Mutlaka blutooth simgesine sağ tıklayıp dosya al komutunu vermeniz gerekli.

zannersem elin sürşmüş. ama sana tavsiyem kendi mesajların üzerinde görünen "sil" butonunu kullan.

ben de bir zamanlar 3d mar 2006'nın serialini yazmıştım. sonra bir arkadaş uyardı sağolsun da sildim mesajı. az kalsın ihraç edilecektik.

• kusura bakma MRT_ES. ilk sana cevap verince mesaj kaynadı araya.

bence o ekranın türkiye'ye gelmesini düşünme. eğer çok önemliyse yurt dışından al. ama 1280*800 nasıl az geldi anlamadım. göz ekrandaki pixelleri göremiyor ki! daha fazlasını gözün fark edeceğini zannetmiyorum.
  • Arkadaşlar kutunun içinden orjinal vista cd si çıkıyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.