Şimdi Ara

.::ASUS Eee PC 1201N (Review & Tests)::. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
625
Cevap
2
Favori
51.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sahlat

esc : boot u hangi konumdan başlatacağımızı seçer
    F2 : biosa girer

Arkadaşlar usb den sistem yüklemek gayet basit Windows7-USB-DVD-Download-Tool-Installer-en-AU adlı programla 4 gb lik usb nize iso şeklindeki dosyanızı yüklüyorsunuz ve sistemi tekrardan başlattığınızda esc tuşuna basıp boot edeceğiniz yeri seçiyorsunuz. olay bu kadar sistem yüklemek isteyenler için.

ultimatten kaçmayın bilgisayar kullandığınızı asıl o zaman anlıyorsunuz...

işletim sistemini Yeni yükelyecekler "Home Premium" u da yükleyebilirler. O da gayet yeterli
  • biraz önce baktım Ankara Optimum mediamarkt ta hala 849TL
    bilgilerinize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu
    Arkadaslar cepten giriyorum tùm sayfalari okumam zor..

Özet olarak bi netbook alicam bu model sanirim piyasadaki en iyi model.. Sizler coktandir kullanip test ediyorsunuz.. Bu pc nin kötü sevmediginiz yönü varmi almamami tavsiye edermisiniz.. Benim elimde 2 gb ddr2 667 ram ve 500 gb 7200 rpm 2.5 luk hart disk var internal bu aleti alirsam bunlari icine takicam.. Kullanim amacim internet music ve film izlemek.. Sesi yuksektir umarim ve ekran kalitelidir.. Saygilar..

Yokmu bu sorularima cevap verecek bir yardimsever..
  • evet küçük bir ekran istiyorsan gayet iyi hatta mükemmel

+ çözünürlük güzel hatta pixeller dikkat etseniz bile gözükmüyor. zaten en iyilerinden biri sony haricinde bi makina için
    + ışığı gayet yüksek
    + 1080 filmleri oynatıyor 12 gb fakat gözle çok dikkat edilirse takılmalar oluyor.
    + sarj tüm zorlamalara karşın (w,reless açık, bluetooth açık) 3 saat gidiyor. normal hiç denemedim galiba 4.30 saat gider.
    + mutitouch mouse var.
    + sesi gayet yüksek kendi programıylada yükselte biliyorsun
    + ekran kartı videoları kalitelilertiriyor.

- yok sanırım en azından ben bulamadım netbook katagorisi için.
    - eğer internette çok sekme açıyorsan rami artırmalısın win 7 ye yetmiyor 1 gb
    - keşke harddisk western dijital takılmasaymış boş çalıştığı zaman 20 sn de bir tık tık ses geliyor.

tabi ki bunlar senin için sorun değil aldığında upgrade edeceksin. zaten sorun değil giderilebilir şeyler.

Tavsiye ederim tabiki ben deneme amaçlı aldım geri iade edecektim 14 gün içinde ama vazgeçemedim gerçekten. 667 ram yavaşlatır makinayı takmaya değmez bence. bende su an 3 gb var 800mhz gayet hızlandı makina 500 seagate 7200 rpm alacağım en kısa zamanda

• Cevap icin tesekkurler yalniz icinde 1gb ram var 800 mhz lik benim elimde olan ram ise 2 gb 667 Mhz lik.. Sen takma yavaslatir demissin bu nasil olabilirki toplamsa 3gb ram olucak. Bi ramin 800 digerimin 667 olmasi bi sorun teskil edermiki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 7 Ağustos 2010; 17:48:39 >
  • elbette avantajı olur sonuçta boyut çok öenmli bunun yanında hızı da, cümle hatası olmuş söylediğimde, ama 667 den kullanırsın her 2 rami de,

ben kendi adıma düşündüm takma derken ben olsam müşterisini bulurum satarım çünkü sistemi en son haliyle kullanmayı seven biriyim. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahlat -- 7 Ağustos 2010; 18:22:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahlat
    elbette avantajı olur sonuçta boyut çok öenmli bunun yanında hızı da, cümle hatası olmuş söylediğimde, ama 667 den kullanırsın her 2 rami de,

ben kendi adıma düşündüm takma derken ben olsam müşterisini bulurum satarım çünkü sistemi en son haliyle kullanmayı seven biriyim. :D

Anladim :) çok tesekkurler.. Hepsi burada comda 800 tl 50 lirada bonus var 750 ye gelio kargoda ücretsiz alsam iyi olucak.. Sadece gümüş rengi var bencede en güzeli gümüş. Bu arada elimde orjinal xp var onumu yuklesem iyi yoksa win 7 ultimate mi yuklesem iyi. Iyi derken hizi kastediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 7 Ağustos 2010; 18:28:16 >
  • xp ile win 7 aynı hızda kalır farketmez ama çok çekirdekli olduğu için daha fazla performans alırsın win 7 de bence
  • win 7 starter yerine, gerçek bir lisans yada free-dos olsa:), çok mu şey istiyoruz,
    11,6" araştırıyorum, yorumları okudum
    şu an piyasa da başka alınabilir bu kategoride ürün yok, yada ben bulamadım
  • bunu harddiskini değiştirmek istesek bunun kadar lanet bişey yok alt kapağı sök, klavyeyi sök, üsy kapağı sök, harddiski sök. bela oldu başımıza ne yapacağız arkadaşlar harddiski değiştirince garantisi gidiyormuş nasıl olacak bi yardım edin. seagate 500 gb 7200rpm taktırmak istiyorum.
  • Yapma yav simdi şok oldum isde.. Asus n10jc vardi tipki ram gibi altta 2 vida aciodum tak cikar bu kadar.. Bunu nie boyle bisi yapmislar nasil sökecezki imkansiz gibi bisidir kesin offf bu kötü oldu simdi.. Videosunu buldum arkadas bu pc sirf bu yuzden alinmaz eesmen bi hartdisk sòkülecek die komple pc dagilio bunu servisden baskasi zor yapar elinde kalir vallahi..

http://www.liliputing.com/2010/01/how-to-upgrade-the-eee-pc-1201n-hard-drive.html

bunu almaya karar verdim ugrasilmaz bu netbooklarla.. + 150 tl daha koyup paranizin ustune en iyisi bunu alin..

http://www.hepsiburada.com/Liste/lenovo-ibm-g550-intel-core-2-duo-t6600-22ghz-2gb-250gb-156-tasinabilir-bilgisayar-59-034621/ProductDetails.aspx?productId=bd750779&categoryId=98

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 8 Ağustos 2010; 17:55:38 >

• onunla bu bilgisayarın ne alakası var anlamadım valla sökülüyor sökülmüyor değil ben bugun tüm herşeyini söktüm bi kaç ipucu var ayrıntı olarak ancak orada dikkat edersen sarı bir bant koymuşlar kimse açmasın diye söktüğün zaman garanti gidiyor tek dert bu bandı kaldırmaya çalıştım çok zor kaldırmak.
  • Yok lenovo linkini bütce darligindan netbook alan insanlar için koydum bi yerden bulup bulusturup onu alsinlar die..

Bence sen sökme o bandida kaldirma servise ver degissinler..
  • http://www.mob-i.mobi/2010/08/09/asus-1201n-oyun-deneyimi/

Oyun deneyimimi buradan bakabilirsiniz.
  • Asus 1201N işlemcisini overclock yapmak hızlandırmak isteyenler için bu yazıyı yazdım. Kendim sorunsuz uyguluyorum. Ama sizi Uyarıyorum Sisteminize bir zarar gelir ise sorumluluk size aittir.

http://www.mob-i.mobi/2010/08/09/asus-1201n-overclock-yapmak/

ben 1.95 GHZ hızlarına çıkarttım 1.6 dan. 2.1 e çıkartanlar bile var.

işlem basit.
    İlgilenenlere.
  • bu overlclock işlemini merak ediyordum bende paylaşım için teşekkürler...

Harddiski değiştirmek için sordum 70 tl servis ücreti istediler yanında da kargo ücreti hariç yani anlayacağınız 100 liraya mal olacak 140 da harddisk 240 tl. Bu nasıl iş anlamadım ki ooooooooffffffffffffff
  • Arkadaşlar 720p ve 1080p filmleri takılmadan izleyemiyorum. Ram' i 3 gb yapmama rağmen.
    Ne tür program ve ayar yapmam lazım. (Klite mega codec pack son sürüm ve kmplayer kullanıyorum)

Not : Sorunu hallettim codec pack ve km playeri kaldırdım ccleaner ile kayıt defteri girdilerini de sildim. Sonra sadece klite codec pack 6.2 full sürümünü kurdum. İçerisinde beraber kurulan media player classic ile filmleri izlediğimde hiçbir takılma olmadan izleyebiliyorum HD filmleri :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balistik81 -- 10 Ağustos 2010; 23:05:36 >
  • Hey maşallah konu baya ilerlemiş ve yerini taşımışlar. Halen en iyi netbook f/p olarak.

@balistik81

klite ile kmplayer aynı anda kullanırsan boğuluyor işlemci. kmplayer ile birlikte core avc'yi tavsiye ederim. Onun dışından klite mega pack tek başına da yeterli olur. Splash Lite Player var alternatif olarak. Gücünü ekran kartından alıyor. İşlemciye yük bindirmiyor.
  • 720p leri codec olmadan niye izleyemiyoruz arkadaslar, sitesinde direk olarak HD destegi diyor.
    mkv leri mi calistirmiyor, anlamadim.

bir de kullanan arkadaslar genel olarak performansi hakkinda bilgi verebilrlermi?

mesela, office perf?
    matlab, visual studio, autocad (en azindan 2004 versiyonu) gibi programlari kaldirir mi? kullananlar var mi?

bir de

ram olarak tavsiye ettiğiniz bir marka model var mi? DDR2 800mhz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbaykal -- 11 Ağustos 2010; 12:15:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

Hey maşallah konu baya ilerlemiş ve yerini taşımışlar. Halen en iyi netbook f/p olarak.

@balistik81

klite ile kmplayer aynı anda kullanırsan boğuluyor işlemci. kmplayer ile birlikte core avc'yi tavsiye ederim. Onun dışından klite mega pack tek başına da yeterli olur. Splash Lite Player var alternatif olarak. Gücünü ekran kartından alıyor. İşlemciye yük bindirmiyor.

Dostum coreavc ve kmplayeri kurunca bilgisayar aşırı kasılıyor.
    Ve de rüzgarlı açık havada harddisk kafasından rahatsız edici bir ses geliyor. Sizde de oluyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.