Şimdi Ara

.::ASUS Eee PC 1201N (Review & Tests)::. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
625
Cevap
2
Favori
51.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Paft forum istanbul satürn e gidebilirsin varmıdır bilmiyorum ama ben oraya bakıcam bi ara ama 1 ay sonra almayı planlıyorum.
  • telefonla aradım 799 dediler saturnde, mediamarkt 829 dedi, saturn elimizde çok az var bitmiş olabilir dedi, bende abime söyledim mersindeki mediamarkt a gitti orada 899 idi, istanbulda 829 demiş, tamam demişler vermişler 829'a, hatta saturn de böyle böyle dedik ama artık 829 a ok diyince 1 daha düşmediler, herneyse, kocaeliden saturne gidip gelmek 20-25 tl ye patlar bana ki kredi kartım yeterli değil onu almak için, abim bana kartı postalayacaktı, en iyisi dedim al mersinden almış az önce, bana kargolar, artık pazartesi salı elime geçer.
  • hadi hayırlısı bakalım aldığın zaman yorumlarını eksik etme
  • tabi yorum yaparım. ram takviyesi yapmadan ne kadar randıman alırım orasıda belli değil. sabırsızlıkla bekliyorum. abim pazartesi kargoya verecekmiş.
  • Alan herkese hayırlı olsun. Ben de bu ürünü düşünmeye başladım ancak kafamda bazı soru işaretleri oluştu.

İşletim sistemini değiştirip ram'i yükselttikten sonra şarjı ne kadar gidiyor?
    Ekranı da büyük bu diğer netbook'lara göre kullanım süresini azaltıyordur sanırım.

Netbook'u açıp ram takınca garantiden çıkıyor sanırım. Ben garantide kalmasını istiyorum. O yüzden ram'i alıp servisine götürsem garanti kapsamında takarlar mı?

Ram al tak, işletim sistemini upgrade et gibi şeylerle uğraşmamak için şu netbook'u almayı düşünüyordum.
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=91448&ad=DELL-iNS-1012-N450-2GB-250GB-W7S-WHiTE-Netbook(Mini-Bilgisayar)

Ancak çift çekirdek vs. netbook'ların bi seviye atladğını görmek beni düşündürdü.

Sizce Asus'a mı yöneleyim?
    Yoksa hem fiyat hem ram'i yüksek daha basit/kolay bir cihaz olan Dell'e mi yöneleyim yoksa bir süre daha bekleyip Asus 1201N'in yabancı sitedelerdeki özelliklere sahip olan 2gb ram (8gb upgradable) olan versiyonun çıkmasını mı beklemeliyim?

• Sizce Hangi Rengi Güzel ?
    Siyah mı?
    Gümüş mü ?

• gümüş..
  • @kbrtyl

dostum diğer sorularına cevabı bilmiyorum ama o linkini koyduğun netbook un diğer 500 TL ye satılan netbook lardan hiçbir farkı yok. Ben olsam asus alırdım, 1201n olmasa bile yine ufak asuslardan alırdım. Tam emin olmamakla beraber 1201n e ram taktığında garant dışı kalmaması lazım diye düşünüyorum. sadece ram bölümünü açan kapak var çünkü arkasında ki benim bozulan acer ın da arka kapağını açmıştım, (onun kapağı büyüktü arka taraf neredeyse komple açılıyordu) servise verdiğimde anakartını değiştirmişlerdi, çünkü kapağı açıp açmadığını anlayamazlar diye biliyorum
  • ram taktırmak garantiyi bozmuyor..tüm netbookların dizaynı bu şekilde kullanıcıları kolayca upgrade yapmasına olanak tanınıyor..zaten kapağı çıkartıkende garanti etiketi yok..eğer yapamazsanız aldığınız mağazanın teknik servisine verin onlar taksın..bence kendiniz takmanız daha yararlı olur..öğrenmiş olursunuz..ram çıkartırken ve takarken nazik davranmak koşuluyla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paft

dostum bu saturn nerede, yerini 1 tarif edebilirsen en kısa zamanda istanbula gitmeyi planlıyorum, fiyatıu çok iyi geldi bu arada taksit seçenekleri hakkındaaklında kalan birşey varmı?

Daha önceden de belirttiğim gibi Saturn ve Media Markt aynı grubun şirketleri ve aralarında tatlı bir rekabet var,
    Yer olarak ta İstanbul Forum'un içerisinde yani otogar karşısında Bayrampaşa ilçesinde,

Fiyat konusunda şunu da belirtmem lazım her ikisinin arasında rekabet var, birisi aynı malı daha ucuza satarsa diğerinin de o fiyata satma ihtimali yüksek,
    Netbook'u almadan bir hafta önce her ikisine de gittim ikisinde de rakam 779 idi.
    Ertesi hafta yine gittim Media Markt 799, Saturn 879 TL fiyat çekti, ben de geçen haftaki fiyatlar böyle değildi dedim, onlar da o fiyatlar geçen hafta promosyonu idi dediler,
    O zaman ben sizden önce Media Markt'a gittim orada 799 du ben oradan alacağım iyi günler dedim. Hemen şeflerini çağırdılar ve aynı grup şirketi olduklarını açıkladılar aynı paradan verebileceklerini belirttiler ben de aldım.

Öte yandan 1215N bekleyen arkadaşlar varsa ürün Eylül ayı ortasında gelecekmiş ve net haricinde sadece Vatan'da satılacakmış, rakam içinse ortalama 650$+kdv dediler. Bence beklemeye ve o fiyata değmez alabilen varsa 1201N tercih ederim iyi bir seçim.

Taksiti unutmuşum bonus ve maximum 6 taksit vade farksız, 6 taksit üzeri vade farkı var. Bu iki kartın dışındaki kartlara vade farkı uygulanıyor.
    Ben World ile aldım 799 TL için 28 TL vade farkı ödedim 6 taksit için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koton -- 22 Ağustos 2010; 0:00:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kbrtyl

Alan herkese hayırlı olsun. Ben de bu ürünü düşünmeye başladım ancak kafamda bazı soru işaretleri oluştu.

İşletim sistemini değiştirip ram'i yükselttikten sonra şarjı ne kadar gidiyor?
    Ekranı da büyük bu diğer netbook'lara göre kullanım süresini azaltıyordur sanırım.

Netbook'u açıp ram takınca garantiden çıkıyor sanırım. Ben garantide kalmasını istiyorum. O yüzden ram'i alıp servisine götürsem garanti kapsamında takarlar mı?

Ram al tak, işletim sistemini upgrade et gibi şeylerle uğraşmamak için şu netbook'u almayı düşünüyordum.
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=91448&ad=DELL-iNS-1012-N450-2GB-250GB-W7S-WHiTE-Netbook(Mini-Bilgisayar)

Ancak çift çekirdek vs. netbook'ların bi seviye atladğını görmek beni düşündürdü.

Sizce Asus'a mı yöneleyim?
    Yoksa hem fiyat hem ram'i yüksek daha basit/kolay bir cihaz olan Dell'e mi yöneleyim yoksa bir süre daha bekleyip Asus 1201N'in yabancı sitedelerdeki özelliklere sahip olan 2gb ram (8gb upgradable) olan versiyonun çıkmasını mı beklemeliyim?

Merhaba, şu an üzerinde Home Starter var ve randımansız bir işletim sistemi buna rağmen ayarları kısarsak 3,5-4 saat kadar gidiyor,
    İşletim sisteminden ziyade ekran boyutu ve işlemci şarj konusunda daha belirleyici. Çift çekirdek işlemci her zaman daha fazla pil yiyor,
    Baktığın üründe tek çekirdek işlemci var ve muhtemelen 5 saat kadar kullanırsın ama öte yandan tek artısı 2 GB ram, ekran ise 10,1"
    Dell olması önemli bir faktör ama o ürüne 727 TL vereceğine 100 TL fazla verip Asus al bence 50-60 TL daha verip 2 GB ram takviyesi ile makine canavar gibi olur.
    Bu arada ram takviyesinin garanti kapsamını etkilediğini düşünmüyorum sonuçta cihazın içini açmıyorsun sadece 2 vida ve 1 kapak ama içinin rahat etmesi için biraz daha araştırabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 5353

Sizce Hangi Rengi Güzel ?
    Siyah mı?
    Gümüş mü ?

bordo olan da çok güzeldi, gümüş rengi hiç görmedim...
  • bordo rengi bende tavsiye ediyorum.
  • bordo renk, el izi falan çıkmıyor mat yapmışlar gayet şık
    gümüş de güzeldir elbet,
    bakalım 799 a düşmesini bekliyorum hemen alıcam
    yarın düşer belki :=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganss

bordo rengi bende tavsiye ediyorum.

Bendeki piano black ve tavsiye ederim
  • Teşekkürler cevaplar için.
    Bugün Gold'a gittim Dell 1012'i aldım bi 20 dk kadar inceledim.
    Ürün güzel ama aklım Asus 1201N'de kaldı. Üstelik 10.1" ekran bir süre kullanınca gözüme çok küçük geldi.
    Bir de dell'in touch pad'i çok küçük ve dar geldi. Packard Bell toshiba vs. netbook'ların biraz daha kalın ve geniş. O yüzden kullanışsız hissiyatı yarattı dell.

Yarın Saturn'e gidip Asus'u inceleyeceğim.

Bir süre upgrade etmeden kullanacağım.
    Ama herkesin yazdıklarına uyarak 2 gb ram + win7ultimate şart gibi gözüküyor.
    gözüme ilk çarpan uygun kingston 2gb ddr2 800mhz ram vatanda şu fiyattan var:
    http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-pc26400_2gb_cl6_nb-2-gb-800mhz-cl6-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=36156

• quote:

Orijinalden alıntı: zeze

bordo renk, el izi falan çıkmıyor mat yapmışlar gayet şık
    gümüş de güzeldir elbet,

Beklerseniz düşmeyebilir ürün stk sonuna geldi çünkü,
    Bence bir arkadaşım bu fiyattan almış deyin, satmaları yüksek ihtimal..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koton

quote:

gümüş de güzeldir elbet,

gayet mantıklı yarın bir şansımı deneyeyim ne diyecekler bakalım verirlerse alırım,
    vatandan da yukarıda bahsedilen 2 gb lik ram i aldık mı olay tamamdır...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Koton

quote:

gümüş de güzeldir elbet,

gayet mantıklı yarın bir şansımı deneyeyim ne diyecekler bakalım verirlerse alırım,
    vatandan da yukarıda bahsedilen 2 gb lik ram i aldık mı olay tamamdır...

Bol şans umarım şansınız yaver gider, eğer alırsanız ram için yorum bekliyorum, ben de alacağım çünkü..

• ürünün kendi üstüne gelen 1gb lik ram 667 lik mi 800 lük mü bilen varmı, birde ram in markası ne acaba ? ben 1gb eklemeyi planlıyorum. hem 2gb alacak param yok hemde bana o kadar lazım değil :D bozulan laptop umdada 2gb vardı win7 kullanıyordum, herişimi geciktirmeden görüyordu, umarım buda böyle olur.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.