Şimdi Ara

Asus 580 directCU II mi yoksa msi 580 lightning mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 3 4 gün içerisinde başlıkta yazdığım kartlardan bir tanesini alacağım.
    Bu akşam vatan bilgisayarda indirim vardı asus'u 1076 liraya alıyordum fakat kartın limiti azalmış onay vermedi bende alamadım
    derken biraz daha araştırayım dedim ve sitede msi ile ilgili yorumları okuyunca gönlüm biraz msi'a kayar gibi oldu :)
    gönlüm hala asustan yana olsa da sizinde fikir, yorum ve tercihlerinizi öğrenmek istedim
    Msi biraz daha hızlı ve malzeme kalitesi olarak sağlam gözüküyor (Military Class II) ama asus daha bi soğuk ve sessiz olacakmış gibi bir his var içimde.
    Fikirlerini belirten herkese şimdiden teşekkür ederim.

• Lightning şüphesiz daha iyidir. Lightning, diğer özel soğutmalı modellere göre 6-8˚C daha serin ve hız aşırtma kapasitesi en iyi iki 580'den biridir (diğeri Gigabyte GTX 580 SOC). Lightning'in tek eksisi var: Muadillerine nisbeten ağır ve biraz daha yüksek, küçük kasalara sığmaz yani, çünkü 305 mm uzunluğunda ve 127 mm yüksekliğinde. Ancak DCII'de iyidir. DCII'nin eksi yönü ise 3 slot yer kaplaması. "En iyi, iyinin düşmanıdır" durumu yani.

Ancak istersen henüz 1 aylık, sıfır ayarında ve DCII ayarında ancak DCII'nin aksine 2 slot yer kaplayan MSI GTX 580 Twin Frozr II ekran kartı satıyorum.
    Arıza sebebiyle garantiden değişimi gelen sıfır gibi kart. Sıfır gibi diyorum, çünkü ambalajı açılmamış olarak geldi ve sadece 1 aydır kullanılıyor. Hız aşırtma ise hiç yapılmadı.

İlan bu:http://forum.donanimhaber.com/m_52444723/mpage_1/f_/key_//tm.htm#52445707

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 8 Eylül 2011; 11:39:23 >

• kardeşim iki kartında malzeme kaliteleri aynı öyle malzeme kalitesiyle övünmek için kutu üzerine yazılanlara bakma, soğutma ve sessizlik olarak asus directCU daha iyi.
  • Bir yere bakarak söylemiyorum, kendim kullanıyorum, bizzat görüyorum yani o farkı.

Bu da inceleme linkleri, linkleri son sayfaya kadar okuyun:
    http://forum.donanimhaber.com/m_49891499/tm.htm
    http://www.pclabs.com.tr/2011/05/31/msi-n580gtx-lightning-ekran-karti-incelemesi/4/
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Lightning şüphesiz daha iyidir. Lightning, diğer özel soğutmalı modellere göre 6-8˚C daha serin ve hız aşırtma kapasitesi en iyi iki 580'den biridir (diğeri Gigabyte GTX 580 SOC). Lightning'in tek eksisi var: Muadillerine nisbeten ağır ve biraz daha yüksek, küçük kasalara sığmaz yani, çünkü 305 mm uzunluğunda ve 127 mm yüksekliğinde. Ancak DCII'de iyidir. DCII'nin eksi yönü ise 3 slot yer kaplaması. "En iyi, iyinin düşmanıdır" durumu yani.

Ancak istersen henüz 1 aylık, sıfır ayarında ve DCII ayarında ancak DCII'nin aksine 2 slot yer kaplayan MSI GTX 580 Twin Frozr II ekran kartı satıyorum.
    Arıza sebebiyle garantiden değişimi gelen sıfır gibi kart. Sıfır gibi diyorum, çünkü ambalajı açılmamış olarak geldi ve sadece 1 aydır kullanılıyor. Hız aşırtma ise hiç yapılmadı.

İlan bu:http://forum.donanimhaber.com/m_52444723/mpage_1/f_/key_//tm.htm#52445707

Hocam tavsiyen için teşekkür ederim.
    Dediğim gibi iki kart arasında sıkıştım kaldım.,
    Boyutunun büyük olması, ağır olması, kaç slot yer kapladığının benim için pek önemi yok açıkçası.
    Önemli olan ne kadar sessiz olduğu.
    2 adet 4850x2 quad cf olarak kullandım 2-2.5 sene önce falan beynimde hala uğultular duruyor sanki :)
    Dayanamadım babamın bilgisayarına taktım bir tanesini 4850x2 ile solitaire oynadı 1.5 sene falan,
    babamda dayanamadı artık karta 4-5 ay önce sattım kartı.
    Diğerini de çıkardım çekmecede duruyor şuan onboard kullanıyorum ses istemiyorum artık.

Ekran kartını en kısa sürede istediğin fiyata satman dileğiyle.

• Bu kartların hangisini alırsan al, fan ayarıyla oynamadığın sürece rahatsız edici bir ses duyamazsın. Ses, referans modellerde oluyor, bunlarda olmaz.
    Yine ister TFII al, ister DCII al, ister Lightning al, çok fark etmez ses olarak.
  • şöyle bi durumda var asus kartlarn garantileri 3 yıl msı kartlar 2 yıl karar verirken bunuda göz önüne almalısınız
  • 2 tane 6870'in 700lira olduğu 2 tane 6950'nin 1000lira olduğu dönemde indirimle 1076 liraya 580 almak...

sorunuza gelecek olursak Lightning iyidir olmadı dcII'de alınır.
  • Eski anakartım cf destekliydi şimdiki sli destekli bende biliyorum ati almayı ama yapacak pek birşey yok.
    6950 alıp cf yapamadıktan sonra 6970 alıp tek kart kulannmam gerektiğini düşünürsek
    580in 6970 ten bariz üstün olduğunuda düşünürsek ati almanın hiçbir manası yok değilmi ?
    Ayrıca ses istemediğimi yukarıda belirttim cf aklımın ucunca dahi yok.
  • 6970 zaten alınmaz 6950 alınır tek kartta bana göre 6950'nin üstüne çıkmaya gerek yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 8 Eylül 2011; 13:44:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

istediğinizi almakta özgürsünüz ben sadece fikrimi söyledim

Cf düzeneği daha fazla gürültü çıkarır yada daha fazla güç tüketir iddiası asılsızdır alakası yoktur.

aynı kartın tek ve çift halini karlıştırırsanız tabiki 2x 6850 tek 6850'den daha fazla ses çıkarır.

Ben fikrinize birşey demedim zaten :)
    Fikirlerinizi beklediğim için buraya başlık açtım.
    Yalnız 1000 liraya 2 tene 6950 alınıyor demek al cf yap demektir.
    6970'in alınmayacağı konusunda hem fikiriz mod ile 6950 nin 6970 olduğu söyleniyor.

Cf düzeneği fazla gürültü çıkarır ve fazla güç harcar bunun asılsız olduğunu kim söylüyor pek anlayamadım.

Aynı kartın çift hali fazla ses çıkarır demişsiniz 2 ati kart = cf

• Ben lightning kullanıyorum işlemci fanının sesini duyuyorum bir tek, anca oyunda yüke binince biraz biraz farkediliyor ama o da dikkatli dinlersen yoksa oyunun sesleri falan her türlü kasa fanı sesini bastırıyor zaten... Overclock denemelerimde oldu ama kartı zorlayan oyun pek olmadığı için standart 832 mhzde kullanıyorum şu an, sorun yok... Yabancı forum testlerinde gtx 580 DCII 'nin yük altında biraz sesli çalıştığını okumuştum ama forumda kullananlar genelde sesten memnun, malzeme kalitesi olarak 2 kartta iyi, ben kart alırken aynı iki seçenek arasında kalmıştım... Ama hem 2 slot kaplaması hem malzeme kalitesi hem de soğutması nedeniyle msi'ı seçtim... asus'un 3 yıl çizgi elektronik garantisi büyük artısı ama bana kartın 3 slot kaplaması itici geldi... Ama malzeme kalitesi her iki kartta yeterli ama dediğim gibi bana göre msi'da biraz daha iyi gibi geldi...
  • kardeş bence de Asus DCII ler oldukça başarılı, sogutma acısından oldukca ıyıdır. zaten ısınan bılesenler ses yapar. referans tasarımlara göre %35 daha sessiz ve %20 daha serin calısıyorlar. garanti faktörü de tabii cok onemli hem asus 3 yıl hem de Çizgi elek garantisinde.

http://www.asus.com/Graphics_Cards/Features/DirectCU/
  • Asus'un 3 yıl garanti olayı biraz cazip hale getiriyor sanki olayı.
  • Arkadaşlar son 2-3 alışverişimi teknobiyotik sitesinden yaptım. Çok memnun kaldım.
    Kendi sitelerinde bu ürünler yoktu bende mesaj attım ürün stoklarınıza girer mi
    yada tedarik edebilir misiniz diye gelen cevap söyle.
    Msi Türkiye tedarikçisile konuşmuşlar.
    Msi artık tedarik edilemiyormuş (lightning modeli) stoklara girmeyecekmiş bir daha
    ellerinde kalanlar ellerindeki ürünleri sattıktan sonra msi lightning bulunabilirliği sıfır olacakmış.
    Asus konusunda ise ellerinde ürünün olmadığını en kısa sürede dönüş yapacaklarını belirttiler.

Acaba neden msi artık stoklara girmeyecek kronik bir sorun mu var diye aklımda soru işareti kaldı.
  • du2 580 de nasıl bilmiyorum ama 560ti da kullandığım kadarıyla şu yorumu yaparım..

-masaüstünde %20 fan devrinde çalışıyor..ses sıfır..

-oyunlarda %50nin üstüne çıktığı nadirdir..

-sogutması oldukça başarılı

-%100 fan devrine kendim getirmiştim manual olarak gürültülüdür evet baya gürültülü hemde..ancak bu hıza hiçbir zaman çıkmayacaktır stress testler haricinde..

-onun dışında en büyük avantajı 3yıl garantisi olması o nedenle tercih ettim zaten msı yerine
  • Ben lightning alıyorsam bi bildiğim vardır elbet...Kartın sadece gpu su değişmemiş geri tüm bileşenleri değişmiş bu karta gtx580 demek yanlış olur gtx585 desek yeridir.Direct cu 3slot yer kaplıyor bizim lightning öyle değil.Hiç düşünme derim lightning i al karşısına geç otur izle:)

voltajsız 900/1800/2300
    Gpu ya 1125volt veriyorum
    1000/2000/2400mhz yetermi:)

Directcu ile sli yapamazsın anakart kurtarmaz.ama lightning sli ile asus yeni kartı 580x2 yi bile yalan edersin.Birde şu var asus lightning kalitesinde bir kart üretse idi emin ol lightınıng den daha pahalıya satardı.Yani en kötü 100tl daha pahalı olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 9 Eylül 2011; 1:30:19 >
  • En kötüsü google amcaya sor hangisi daha sağlam kaliteli olduğunu göreceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Ben lightning alıyorsam bi bildiğim vardır elbet...Kartın sadece gpu su değişmemiş geri tüm bileşenleri değişmiş bu karta gtx580 demek yanlış olur gtx585 desek yeridir.Direct cu 3slot yer kaplıyor bizim lightning öyle değil.Hiç düşünme derim lightning i al karşısına geç otur izle:)

voltajsız 900/1800/2300
    Gpu ya 1125volt veriyorum
    1000/2000/2400mhz yetermi:)

Directcu ile sli yapamazsın anakart kurtarmaz.ama lightning sli ile asus yeni kartı 580x2 yi bile yalan edersin.Birde şu var asus lightning kalitesinde bir kart üretse idi emin ol lightınıng den daha pahalıya satardı.Yani en kötü 100tl daha pahalı olurdu

Sli yapmayı düşünmüyorum eğer ki yapacak olursam 3 adet pci slotu var anakartta
    rahat rahat 2 kart ile sli yapabilirim dcII ile, 3 slot yer kaplaması sorun değil o bakımdan.
    tam msi almaya niyetlenmişken teknobiyotikten gelen cevap beni şaşırttı.
    artık stoklara girmeyecek tedarikçide getirmeyecek artık demesi.
    Yani iki kart arasında uçurum farklar olmadığını biliyorum. Gereksiz yere mızmızlanıyorum farkındayım.
    İkiside aynı şeyler ama işte asus alırsam msi aklımda kalacak msi alırsam asus aklımda kalacak.
    Kısmetse yarın son kararı vermiş olacağım. Araya hafta sonu girmesi münasebetiyle cumartesi pazarda düşünebilirim belki. Pek zırvalamının da bir alemi yok dimi

• kardeş stok yoksa seni Asus'a yönlendiren bu bir işaret olabilir

bana kalırsa hiç düşünmeden Asus al derim. ben kendi kartımdan çok memnunun ne ısınma, ne ses ne de oyunlarda kasma var.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.