Şimdi Ara

Astra H Kasa Easy-Tiptronik Vites Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
27.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Astra sahibi arkadaşlar, Benim sormak istediğim şu;

Corsa forumlarında manuel vites haricindeki araç sahiplerinin bazıları, aracın vites geçişlerinde sarsıntı yapmasından ve tam sollama yaparken arabanın vites yükseltmesinden vs.şikayet etmişler.
    Aynı durum Astra da da oluyor mu?

Bir süredir Astra almayı planlıyorum ama karar veremedim.''Astra sahipleri de bu sıkıntıları yaşıyor mu,acaba manuel mi almalıyım? Ama otomatiğin rahatlığı bambaşkadır'' diye aklımda sürekli değişen düşünceler var.
    Kısacası manuel ile easy - tiptronic karşılaştırması yapar mısınız?

Lütfen bu konuda beni aydınlatın. Şimdiden teşekkür ederim..

Ben astra H kasa önermiyorum.

Dolayısıyla astrayı da dizel almayı düşünüyorum.Fakat 1,3 cdti için yazılanları görünce, pişman olur muyum diye düşünüyorum.

Fiesta ile astra dizelini karşılaştırma yapmam gerekiyor esasında.

Orijinalden alıntı: oquzdag

Dizel mi benzinli mi düşünüyorsunuz? görüşlerimi PM attım.
    Ben astra H kasa önermiyorum.

kasayı mı önermiyorsunuz 1.3 cdti yı mı?
    PSN:VibrantTR
  • arkadaşlar vites geçişlerinde bi sorun yok, yakıtı güzel donanımı dolu dolu ,gayet güzel daha ne olsun, çok inceleyecek bişey yok...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Otomatik viteste sarsıntılı ve gürültülü bir geçiş olduğunu söyleyen arkadaşlar vardı forumda.Bu sebeple sordum.

Ayağınla bastığın seviyeye göre vites geçiş devrini ayarlıyor, çok az basarak gidiyorsan 3000 devirde değiştirirken biraz yüklenmede devir kesene kadar aynı vites ile gidebiliyorsun.

Problemleri:
    Otomatik hız sabitleme açıldığında en ufak yokuşlarda bile vites küçültmesi ve yokuşta vites yükselttikten sonra vites geçişi sırasında araba devir kaybettiğinden vites yükselttikten hemen sonra tekrar küçültebiliyor, vites büyüt vites küçült derken biraz sapıtabiliyor.
    Vites geçişlerinde ayağınızı gazdan hafif çekmezseniz araba yığılma yapıyor. Otomatik olduğundan tam olarak nerde vites geçeceğini öğrenmeniz ve o anda gazdan ayağınızı çekmeniz biraz pratik gerektiriyor, ilk başlarda biraz canınızı sıkabilir bu durum...

• astra H yi önermiyorum, cdti yi hiç önermiyorum, hele helede easytroniği HİÇ! çünkü,
    1- ilk km lerde koltuk gıcırtısı (ama aşırı) yüzüden sürücü koltuğu kızaklarını değiştirdiler. olmadı ikinci kere değiştirdiler olmadı. araçta çizikler oluştu.
    2- 3000 km de direksiyon mili değişti. lok lok boşluk sesi vardı. orginalinde var dediler çukara düşmekle olmazmış.
    3- 5000 km de yapmur sonrası arka amortisörlerden ses geliyordu. gerçek opele gittim. aracı lifte kaldırdılar ve arka salıncak lastiğinin iyileştirmişi çıktı onunla değiştirince geçer dediler. ses kesildi.
    4- Direksiyon kamyon gibi ağır, sokaklarda dönerken ve park ederken çok zor dönüyordu. normal dendi. ben 15 km ye kadar kihızlardan bahs ediyorum, millet ve servis bana, "ağır direksiyon iyi yol tutar" diyor. :)
    5- Seyir halinde yolda bir eğim varsa direksiyonu bıraktığınızda yada direksiyonu düz tutmak için çaba sarf etmediğinizde, eğim yönünde şerit değiştiren bir ön düzeneği var. bu ne lastikten ne arızadan, araç böle olduğu servis tarafından belirtildi. ışıklarda duracaksınız mesela direksiyon 9:15 konumunda iken direksiyonu bıraktınız. (ellerinizden değil serbest bırakamaktan bahs ediyorum) direk 9:45 oluyor.
    6-16000 km lerde temde turbo devre dışı kalarak arıza lambası yandı. önce turbo valfi değişti. ardından temde tekrar aynı hatayı verdi. sonra tekrar turbo valfi değişti. yine olmadı bu sefer turbo değişti. yine aynı arızayı verince adapazarındaki ekin otodaki bir ustanın icadı olan çözüm ile, turboya bir ayar yapıldı. sonra hiç arıza lambası yanması yaşamadım.(yolda kalmadım) ama performans azalmıştı.
    7-easytronic şanzıman ilk km den beri sesli. kalkışlarda ağır. sürekli çıkar çıkmaz yeni yazılım yüklettim. ama nafile, yazılımdan sonra düzelir gibi oluyor. sonra yine aynı. bir şanzıman hangi teknoloji ile üretilirse üretilsin bence çat-çut vites değiştirmemeli. aynı aracın manuelinde kendim vites değiştirirken ses gelmiyor. ha debriyaja basmassam ses geliyor. acaba easytronic easyliğe kaçıp debriyaja basmıyormuy du? diye zaman zaman düşünmedim değil. :)
    8-Amortisörler sert, lastik havalarını 29psi yaptım, yine sert yahu!
    9-35000 kmde de, tam bir oturma pozisyonu ayarlayamadım. sebebi araçtan ama koltuk? direksiyon? zemin? nerde bulamadım.

şuan 5000 km oldu passat 1.6 mauel benzinli ile aynı güzergahlarda (tem de de) aynı şartlarda kullanıyorum. inanın benim gibi pimpirikli bir adam servise gidecek bir şey bulamıyor. :)
    not: Bunlar benim yorum ve tecrübelerimdir. Astrayı sevmek için çok uğraştım ama durum yukarda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 26 Mayıs 2010; 16:00:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

astra H yi önermiyorum, cdti yi hiç önermiyorum, hele helede easytroniği HİÇ! çünkü,
    1- ilk km lerde koltuk gıcırtısı (ama aşırı) yüzüden sürücü koltuğu kızaklarını değiştirdiler. olmadı ikinci kere değiştirdiler olmadı. araçta çizikler oluştu.
    2- 3000 km de direksiyon mili değişti. lok lok boşluk sesi vardı. orginalinde var dediler çukara düşmekle olmazmış.
    3- 5000 km de yapmur sonrası arka amortisörlerden ses geliyordu. gerçek opele gittim. aracı lifte kaldırdılar ve arka salıncak lastiğinin iyileştirmişi çıktı onunla değiştirince geçer dediler. ses kesildi.
    4- Direksiyon kamyon gibi ağır, sokaklarda dönerken ve park ederken çok zor dönüyordu. normal dendi. ben 15 km ye kadar kihızlardan bahs ediyorum, millet ve servis bana, "ağır direksiyon iyi yol tutar" diyor. :)
    5- Seyir halinde yolda bir eğim varsa direksiyonu bıraktığınızda yada direksiyonu düz tutmak için çaba sarf etmediğinizde, eğim yönünde şerit değiştiren bir ön düzeneği var. bu ne lastikten ne arızadan, araç böle olduğu servis tarafından belirtildi. ışıklarda duracaksınız mesela direksiyon 9:15 konumunda iken direksiyonu bıraktınız. (ellerinizden değil serbest bırakamaktan bahs ediyorum) direk 9:45 oluyor.
    6-16000 km lerde temde turbo devre dışı kalarak arıza lambası yandı. önce turbo valfi değişti. ardından temde tekrar aynı hatayı verdi. sonra tekrar turbo valfi değişti. yine olmadı bu sefer turbo değişti. yine aynı arızayı verince adapazarındaki ekin otodaki bir ustanın icadı olan çözüm ile, turboya bir ayar yapıldı. sonra hiç arıza lambası yanması yaşamadım.(yolda kalmadım) ama performans azalmıştı.
    7-easytronic şanzıman ilk km den beri sesli. kalkışlarda ağır. sürekli çıkar çıkmaz yeni yazılım yüklettim. ama nafile, yazılımdan sonra düzelir gibi oluyor. sonra yine aynı. bir şanzıman hangi teknoloji ile üretilirse üretilsin bence çat-çut vites değiştirmemeli. aynı aracın manuelinde kendim vites değiştirirken ses gelmiyor. ha debriyaja basmassam ses geliyor. acaba easytronic easyliğe kaçıp debriyaja basmıyormuy du? diye zaman zaman düşünmedim değil. :)
    8-Amortisörler sert, lastik havalarını 29psi yaptım, yine sert yahu!
    9-35000 kmde de, tam bir oturma pozisyonu ayarlayamadım. sebebi araçtan ama koltuk? direksiyon? zemin? nerde bulamadım.

şuan 5000 km oldu passat 1.6 mauel benzinli ile aynı güzergahlarda (tem de de) aynı şartlarda kullanıyorum. inanın benim gibi pimpirikli bir adam servise gidecek bir şey bulamıyor. :)
    not: Bunlar benim yorum ve tecrübelerimdir. Astrayı sevmek için çok uğraştım ama durum yukarda...

Siz önce 8 subap lı aracınızla uğraşın nedense benim aracımda anlattığınız sorunların hiçbiri olmadı.Passat çok mu sorunsuz.Trendline vw en yüksek donanımı mı?Herkes aracı sevmek zorunda değil

• muahhah,
    yazdığınız hiç bir şeyi ben iddia etmedim. ben sizin aracınızla ilgili bir şey mi? dedim. kendi aracımdaki yaşadıklarımı yazdım.
    "ama yarası olan gocunurmuş" lafını hatırladım.
    Ha bana inanmayabilirsiniz. o sizi bağlar.
    Ben passat için 5000 km dir sorunsuz dedim. ileride ne olur bilemem. 8v motor bence 16 v den daha seri. ben ve turbo yok sorun yok. her gün farklı bir performans yok. hep stabil.
    trendline passatta elektirikli sürücü koltuğu, iklim kontrollü klima, konfor koltuklar, otomatik el freni ve auto hold, 215 lastikler, jantlar her şey standart, 220v soket koldayama çift kişilik, kapı cebinde 1,5 kğ luk ve 0,5 kğ lık pet şişe koyacak yer var. bir sürü bozuk para gözü, elfreni olmadığında kol dayama kadar derin bir sürgülü bölme var. mercekli farlar, led arka farlar, daha geniş ve büyük iç hacmi ve bagajı saymıyorum bile
    yolda beşik gibi gidiyor. hiç sarsmıyor. tek sorunu astra 200kr yakarken passat 300kr yakıyor. onunda her damlası helal olsun passata
    esp,tcs,edl,asr felan filan benim başka bir donanıma ihtiyacım olmuyor. koltuk kumaşı bile kadife. ayrıca direksiyon parf ederken aşırı ymuşak hızlanınca sert.

bence 1.6 benzinli düz vites sedan astra ile 1.6 benzinli düz vites passat arasında donanımlları da kıyasa eklerseniz çok az fiyat farkı var, ve kesinlikle Passat alınmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 26 Mayıs 2010; 19:55:49 >

• tekrar ediyorum. ben kişisel olarak AStra H cdti önermiyorum. tabiki memnun olanlar ve sorun yaşayanlar olacaktır. ben ikinci gruptanım...

İmzamdaki aracı 45000 km dir kullanıyorum,

Performans dalgalanmasını ben de zaman zaman yaşadım ancak bunun tamamen türkiyedeki standart dışı yakıtlardan olduğuna karar verdim,
    Easctronic sarsıntılı doğrudur, ancak manuelde vites değiştirirken olandan daha fazla değil, bu konuda biraz arabaya alışmak gerekiyor, oguz arkadaşımız alışamadı maalesef. ancak dua edin ki corolla veya auris teki mmt gibi ısınıp trafiğin ortasında kenara çektirmiyor. 45 000 km dir hiç arıza yapmadı veya lamba yaktırmadı, yani uyarı bile vermedi, oguz arkadaşımızın asıl sıkıntısı dizel bir aracı sıkışık trafikte kullanmasından kaynaklanıyor, hem dizel hem easy hem de sıkışık trafik olunca aracı kullanmak çok zevkli olmuyor,
    Yakıt konusunda oguz biraz passattan yana davranmış, bu iki aracın yakıtları yarı yarıyadır çok net olarak. passatın 9 lt dediği yerde astra 5 lt der.
    Passat benzinli olarak alınabilecek iyi bir araç, tercihler tamamen zevklerle değişir. 2.0 lt lik honda benzinli otomatik accord kullandığımda aracımdan aldığım zevki almıyorum, evet araç iyi kalkıyor ama sonrasında kafayı kaldırıp gitmiyor, bağırta bağırta 6000 devir çevirmeniz lazım ki fırlasın. Bu dizellerde tam tersi kalkışı yavaştır ancak turbosu açılınca fırlar gider.

Not: Oguz tebrik ederim sıkı pasatcı olmuşsun, ama ilk arızasında ondan do soğma sonra :)
    Astra forumundan da gözünü alamıyorsun bakıyorum :) Hayırdır???

Saygılarımla

Astra HB 1.3 artık 2.araç. hala sorunsuz.

• İlgazi,
    Dostum, benim hakkımda söylediklerinde haklısın, beni az-çok tanıyosun, Passatta arıza yapsa, beğenmediğim yönleri olsa, anında soğurum. Fanatik değilim, objektif yorum yapıyorum. Passat düz vites olduğu halde, easytronic cdti astradan daha rahat kullanıyorum, yani daha az yoruluyorum. buyrun bir kere buluşup test sürüşü yapalım.
    80binde cdti sahibi kayın pederim (aracında aşırı memnun ve bana strayı aldıran kişi) passatla bir eskişehire gittikten sonraki hafta direk astrayı satıp passatı aldı.
    yakıt konusunda benim kullanım şartlarımda.
    beşiktaş-çekmeköy hattı, sabah ve akşam,

passat 8.3ltx3.6=29.88kr. 5000 km genel ortalaması
    astra 6.2ltx3.1=19.22kr. 35000 km genel ortalaması

Aslında yeni astra ile ilgili bilgiler için girdim ama, astra H ciler ne yapıyor diyede merak ettim.
    Araçtan memnun olduğuna sevindim. Araç olayı biraz da şans sanırım, ben memnunum şimdilik, en önemli faktör otomatik olduğundan dolayı eşim de kullanabiliyor biliyorsun. Sonuçta passat D sınıfı bir araç, bazı üstünlükleri olacaktır, anladığım kadarıyla üstün olan tarafları daha çok senin sevdiğin taraflar.
    Diğer yandan astra h baz veriyonu 32000 iken passat 42 000 tl. Bu senin için önemli bir fark olmayabilir, değil de anladığım kadarıyla. Ancak benim gibi astra clasicc 2 almaya gidip astra h dizel easy alan birisi için önemli. ayrıca aylık yakıtın 150 den 250 ye çıkması da önemli benim açımdan. Eşimden dolayı otomatik ihtiyacım olduğundan da önemli benim için. Ben senin yerinde olsaydım 54 000 e kıyar 1.6 180 hp makina alırdım diyenler de olabilir.
    Neyse uzatmadan şu kadarını söyleyeyim, belli bir şanssızlık yaşadığın doğru astra h konusunda ama bu astra h alınmaz bir araç değil. Sen yapın gereği çabuk ısınan ve çabuk soğuyan bir arkadaşsın, tamamen duygularını paylaştığın için de sanırım bazan aşırıya kaçıyor (Sevincin de yergin de).
    Kendine iyi bak.
    Selam Sevgi.

Astra HB 1.3 artık 2.araç. hala sorunsuz.

• Arkadaşlar oquzdag'a neden yükleniyorsunuz anlamadım.Sizin başınıza gelmemiş olabilir ama bunu yaşayanlar var.Saygı duymalısınız.
    Ama bende bi iki bişey yazayım : )
    passatla astrayı kıyaslamak hangi anlamda olursa olsun her ikisine de haksızlık olur.Çünkü passat D segmenti bir araç.
    Cdti lardaki eaytronik şanzuman deyim yerindeyse full oranı.Otomatik kavrama ayarı ile benzinlilere göre daha konforlu kavrama yapar.Kaldıki kalkışlarda hantal olması kesinlikle debriyajla alakalı değil.Manuelden daha seri kalkar.Emin olmak için manuel şanzumanıyla deneyin.
    Daha önceki aracınızı bilmiyorum ancak şehir içinde direksiyonun sert olduğunu hangi araca göre kıyaslıyorsunuz?Şayet elektro- servolu hiç bir direksiyonun sert olacağı kanısında değilim ki benim aracımda da sert değil.
    Aracdan beklentilerinizi farklı beklentilere cevap veren bir modelde ararsanız sonucunda memnun kalamazsınız.Aynı segmente Astra kadar yol tutupda yumuşak süspansiyonlu bir aracı örnek verirseniz sertlikten kastınızı daha iyi anlayabiliriz.

• eyvallah dostum, Aynen katılıyorum sana, rakipleri ile kıyaslandığında auris mmt ten iyi bir araç, bunu her türlü onaylarım. ancak 308 1.6 hdi auto6r yi test etmekte yarar var,ama fransız diye almazdım. senin durumun için de en iyi araç. astra, senin yerinde olsam satmazdım aracımı, otomatik ve az yakan bir araç ve sonuçta garantili, sorunların cebe yansıyan kısmı yok. o bakımdan ideal.
    ayrıntılı mesajımdaki hususlara takılan kişiler test etsinler, dikkat etsinler. bu hususları önemsemeyenler az yakıyor diye gönül rahatlığı ile astra h alabilir.
    benim kıyasım
    astra sedan 1.6 enjoy 111. yıl 37000 TL iken
    passat 1.6 tredline 41500 TL donanımlara bakarsanız passatın daha dolu olduğunu görürsünüz.
    aynı kıyası 1.6 benzinli focus titanyum, 1.6 premium civic benzinli ile de yaparım çünkü aynı fiyat aynı donanım, passat ve d sınıfı oluşu bedavaya geliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 27 Mayıs 2010; 13:30:53 >

oguz ve ılgazi sizlerle aynı yıllarda arabayı almıştık sanırım bende izlenimlerimi aktarayım..

aracım 25,000 km oldu benzinli eastronic. ve şu ana kadar hiç hata vermedi. sıkıntılarım olmadı değil ama uzun yolda çok memnun kaldığım bir araba . şehir içinde biraz sıkıntı ola bilir araç büyük çünkü. dizellerini hiç kullanmadım. belki oguz bu konuda haklı ola bilir. ama ben uzun yolda astranın rahatlığı beni tatmin ediyor. tek şeritli yollarda sollamalarda manuel e alıp sport tuşuna basınca performansı ve verdiği güven beni tatmin ediyor. özellikle rampalarda ...bi ara konsoldan geldiğini sandığım bir sesle çok uğraştım ama ses konsoldan gelmiyormuş. kaputu açınca benzin geri dçnüşüm valfini tutturmak için sıktıkları bir vidadan kaynaklanan sesi buldum ve kelepçe ile boruları birbirine yakınlaştırınca ses gittti. bi ara şöför sol cam dan tıkır tıkır ses geliyordu onu da servise çözdürdüm.

pek sıkıntı yok ...

• bende ilgazi arkadaşımıza katılıyorum astra ile passat farklı sınıflarda mesela astra yı jetta ile karşılaştırabilirsiniz.Bizede yakın bir akrabamız jetta kullandığını ve aracın virajlarda arkadan kayma yaptığını söyledi bunun üzerine jettadan vazgeçtik tercih meselesi
    Everest H5402 5.1 digital ses sistemi
    Altec Lansing Mx5021 2.1 ses sistemi
    Jazz de 005 dolby digital decoder
    Creative DDTS-100 decoder
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.