Şimdi Ara

OPEL CORSA 2004-2007

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

OPEL CORSA 2004-2007(eski kasa) düşünüyorum

Şu avantajlarını görüyorum.

Dizel motor az yakıyor.(1 depo 1000 km yakın)

ayrıca 1300 cm2 ufak oldugu icin vergisi 1.4 ve 1.6 lara göre oldukca uygun?

bilemedigim bir kac soru olacak?

1.90 yakın boyundayım aracın icinde problem oluşturur mu?

Dizel aracın bakımları pahalı olur deniyor kullananlar varsa yedek parca bakim ücretleri ne durumda?

Fiatin kullandıgı kayışsız zincirli multijet motor kullaniliyor diyorlar dogrumudur?

Fiat'ın kullandığı Multijet ile aynı motor. Opel kendisi üretiyor diye biliyorum. Kayış yok zincir var

Yetkili servise gitmezsen bakım maliyeti ve parça fiyatları biraz daha düşer. Özel servisler daha uygun oluyor genelde.

Karşılaştırma nasıl olur bilmem ama abim 196 boyuyla 99 model Clio'yu 2 sene kullandı gayet rahat şekilde. Corsa test etti sizin tercih ettiğiniz kasadan gayet rahattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 9 Ocak 2009; 23:34:03 >

Corsa iyi fakat biz geniş olmasada bir aileyiz.Corsa bizi alırmı sorusu kafamı kurcalıyor??

yine 1.3 cdti multijet motorlu az yakan bu kriterlerde sedan araba tavsiye edebilirmisiniz?

quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

Motor 1248 CC 1300 CC altı vergi diliminde.

Fiat'ın kullandığı Multijet ile aynı motor. Opel kendisi üretiyor diye biliyorum. Kayış yok zincir var

Yetkili servise gitmezsen bakım maliyeti ve parça fiyatları biraz daha düşer. Özel servisler daha uygun oluyor genelde.

Karşılaştırma nasıl olur bilmem ama abim 196 boyuyla 99 model Clio'yu 2 sene kullandı gayet rahat şekilde. Corsa test etti sizin tercih ettiğiniz kasadan gayet rahattı.

Bunlardan başka da pek aklıma bişey gelmiyor aslında.

İlk kalkışta debriyajdan biraz ayagını kaldırdıgın zaman stop etme problemi sizdede araclarında var mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: [Kreuzberg]

Corsa 1.3 cdti kullanan arkadaşlar??

İlk kalkışta debriyajdan biraz ayagını kaldırdıgın zaman stop etme problemi sizdede araclarında var mi?

Motor ufak ve dizel oldugu ıcın malesef alt devırlerde olu, bunun netıcesınde senın bahsettıgın stop etme olayları yasanabılıyor tabiiki.
    Konuyu acan arkadasımada yardımcı olmak acısından, dun arabamı bakıma goturdum normal bır servıs ( yetkılı servıs degıl ) tum fıltreler ve yag degısımı vs. yanı gereklı perıyodık bakımın hepsını işçilik dahil 160TL ye yapıyor. Parça konusunda da mesela şöyle ornek vereyım, genelde on takımlarda sorun olur araclarda zaman ıcerısınde yok rot kolu, aks bilyası, amortisor kulesi vs. gibi parçalar değişir. Bunlarında tanesi 35-40TL civarında ( tabiiki yetkili servis degil ). Arac 1.90 boy kullanan kışı ıcın rahattır ama arkasında oturan bıraz sıkısabılır malum arac B segmentınde bır arac ama temız kullanılmıssa motoruda gıkk demez az yakmaya devam eder.

Saygılarımla,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı kasa corsadan bende kullanıyorum ve boyum 1.90 koltuğun yükseklik ayarı olduğu için ben pek sorun yaşamıyorum ama arka tarafımda oturan kişiler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim çünkü diz mesafesi gerçekten azalıyor.

Vergisini daha yeni ödedim.137 TL.
    Bakım masrafları düşük.
    Yakıtta gerçekten cimri.
    Zincir var doğru 250-300 bin km. gider demişti servis.
    Araç dizel olmasına rağmen gaz pedalına harika tepki veriyor.(babamın benzinli getz eline su dökemez.)
    Ben ilk aldığımda çok gaz veriyordum hep patinaj yapıyordu. 1000-1500 devir arası kaldırıyorum arabayı hiç stop etmiyor.
    İlk kalkış benzinli araç gibi değil ama torku yüksek ani çekmezsen pedaldan ayağını, gaza az bazsan bile kolay kolay stop ettirmezsin.
    Benim boyum 1.87, kilom 88 araca sığıyorum arkamada benim gibi olmamak kaydıyla biri oturabiliyor. İçi clio symbol den daha dar değil.

Ama aile arabası dersen iş değişir. Çocuk arabası koyarsan bagajı kaybedersin.Bir arkadaşın 2 çocuğu vardı. Eski kasasını sattı bagajı yetmiyor diye. tercihin ona göre olsun. 4 kişi çok rahat seyahat eder.

Ama benim gibi eşin araba kullanacağım otomatik vites istiyorum derse otomatik al:) Ben şimdi satmak istiyorum satamıyorum.

• yakıt o kadar da düşük değil be dostum ..
    ben 650 km yapıyorum ş.içi dizelle

Orjinalden alıntı: [Kreuzberg]

Corsa 1.3 cdti kullanan arkadaşlar??

offff bu dertten ne çektiydim şimdide 2.vitesteyken yavaşlayınca stop etmeye ramak kalıyo araba tır tir titriyo ama konfor,yakıt 10 numara
    geçen gün yerinden söküldüğünü gördüm,içinde bişey yok gibi.galiba çocuklar oynamış tekrar yerine taktım.
  • Aracını çekmek zorunda kalırsan buraya çeki halkası takılıyor onerde dersen bagajda stepnenin orada kriko bijon anahtarı onların arasında. Bir ucu vidalı bir ucu halka olan bir parça bahsettiğin kapak açılıp oraya takılıyor.
  • bunu öğrendiğim iyi oldu, ben de corsa mı yeni aldım.... senden daha beterdi benim halim ilk ne oldunuğunu nerde olduğunu bulamadığım şey iiç aydınlatma ışığınınn nerde olduğuydu ;)

2004 Opel Corsa 1,0İ Ecotech ESS.

Beyaz...
  • sağol AYDINTR

OPEL CORSA 2004-2007

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.