Şimdi Ara

Astra 1.3 cdti easytronic ve Fiesta 1.4 otomatik lpg yakıt kıyaslama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Size danışmak istedim kafamı kurcalayan bir soru hakkında.

Astra 1.3 cdti easytronic sahibiyim ve karma kullanımda 5.3 lt/100 km değerini yakaladım.

Arabamdan genel manada memnunum tek olumsuz yanı 1. ve 2. vites geçişleri oldukça sarsıntılı oluyor.

Aklımda bu arabayı satıp 2. el, 1.4 otomatik Fiesta Titanium paket almak var. Ortalama yakıt tüketimi 6.5 lt/100 km veriyor.

Ben benzinlisini alıp iyi bir ustaya güvenilir bir marka ile LPG dönüşümü gerçekleştirmek istiyorum.

Asıl soru da;

Litre başı fiyatları göze alındığında Astra'ya km başına 0,24 kuruş ödüyorum yakıt olarak.

Fiesta'yı kullanmadım hiç, teknik özellikleri ve oto gaz fiyatlarını incelediğimde (6.5 lt kullanarak) 0.18 kuruş yapıyor km başına lpg ile.

LPG kullanan arkadaşlar olarak, sizce bu değerleri yakalayabilir miyim Fiesta'da yoksa LPG'nin motorine kıyasla verimsizliğinden bu durumda yakıt maliyeti eşitlenir ya da Astra ile elde ettiğim değeri geçer mi?

Bunun dışında genel manada Fiesta Titanium paket otomatik benzin/LPG'yi önerir misiniz?

Astra'ya kıyasla sürüş, kalite, performans açısından ne diyebilirsiniz?

Segment farklılığı önemli değil, daha küçük bir araç olduğunu biliyorum o sorun değil benim için.

Sağ olun arkadaşlar,

Saygılar,

• yok mu bilgisi olan arkadaşlar?
  • Mr.Kaizer M kullanıcısına yanıt
    DCİ 90 EDC CLİO 4 BAKIN imkan varsa Performansı fiestanın otomatik olması nedeniyle pek iç açıcı deil kalite performans olarkta Astranın gerisinde bi araç ama 1.3 cdtı dan kötü olduğunu söyleyemem düz de 1.3 cdtı kağnı gibi 1.4 otomatik fiestdada ondan tabiki daha seri ama oda iç acıcı deil
  • Lpgde benzin değerinin 1-1.5 litre fazlasını yakar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: speed26

DCİ 90 EDC CLİO 4 BAKIN imkan varsa Performansı fiestanın otomatik olması nedeniyle pek iç açıcı deil kalite performans olarkta Astranın gerisinde bi araç ama 1.3 cdtı dan kötü olduğunu söyleyemem düz de 1.3 cdtı kağnı gibi 1.4 otomatik fiestdada ondan tabiki daha seri ama oda iç acıcı deil

cevap için teşekkür ederim hocam, Renault pek tuttuğum bir marka değil aslında. Astra kalite ve performans bakımından daha önde o zaman. Peki bu Fiesta'ya LPG sistemi taktırırsam Astra'dan yakıt açısından daha ekonomik olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Lpgde benzin değerinin 1-1.5 litre fazlasını yakar

Anladım hocam bu durumda fark kalmıyor hiç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kaizer

quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Lpgde benzin değerinin 1-1.5 litre fazlasını yakar

Anladım hocam bu durumda fark kalmıyor hiç.

Lpg fiyatından ötürü mazotla aynı veya daha az yakar.
    Mazot 4.50 tüp 2.30-2.50 arası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu aralar 1.3 cdti easytronic bakıyorum sport tuşuna bastıktan sonra yakıt tüketiminde çok fark oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

Bu aralar 1.3 cdti easytronic bakıyorum sport tuşuna bastıktan sonra yakıt tüketiminde çok fark oluyor ?

ben sport modu 1-2 defa kullanmışımdır. Yakıt tüketimini tam hatırlayamadım ama 0.5 lt'den az bir artış olmuştu ama bu değerler sağlıklı olmayabilir çünkü yarım saat sürdüm bu şekilde.
  • quote:

yok mu bilgisi olan arkadaşlar?

Merhaba

Bende 2012 Fiesta Otomatik Benzinli Titanium kullaniyorum. Yakit ortalamasi icin 6.5 yazmissin ama Sehir ici ve Sehir disi bu rakami yakalaman bence mumkun degil. Sehir ici (Lastik havalarinida surekli kontrol altinda tutmama ragmen) 8.7lt/100km altina indiremedim. Araci kasmam ve gereksiz frenleme yapmam. Sehirler arasi (duz yol ve arac bos ise) belki 6lt ortalama yakalayabilirsin diye dusunuyorum. Ben Sehir disi yuklu sekilde 6.5 ila 7lt arasi ortalama yakaladim.

Evet ici oldukca dar, eger cocuk varsa hic sana gore degil. 1 bebek arabasiyla bagajin kullanilmaz hale geliyor. Biryere gidecegimiz zaman minimuma indirdigimiz esyalarimizi malesef on koltukta tasiyorum.
    Aracin yol tutusu gercekten guzel. Daha once Skoda Fabia kullaniyordum. Fabia resmen ip ustundeki cambaz gibi, savruldu savrulacak, kaydi kayacak... kisacasi yol tutusu berbat. Kiyaslanamaz bile.

Bende bu ara LPG donusum sistemi arastirmasi icindeyim. Eger birseyler eline gecerse burada bizimle paylasirsan sevinirim.

Benim suan icin aklimda olan soru yakit deposunu bu model icin nasil yerlestiriyorlar? Yedek lastik yerine koyulabildigini duydum fakat yedek lastik ne olacak?
    Tavsiye edilen modeller arasinda BRC ve Lavato var. Bende su ara arastirma asmasindayim.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: folkeyno

quote:

Merhaba

Bende 2012 Fiesta Otomatik Benzinli Titanium kullaniyorum. Yakit ortalamasi icin 6.5 yazmissin ama Sehir ici ve Sehir disi bu rakami yakalaman bence mumkun degil. Sehir ici (Lastik havalarinida surekli kontrol altinda tutmama ragmen) 8.7lt/100km altina indiremedim. Araci kasmam ve gereksiz frenleme yapmam. Sehirler arasi (duz yol ve arac bos ise) belki 6lt ortalama yakalayabilirsin diye dusunuyorum. Ben Sehir disi yuklu sekilde 6.5 ila 7lt arasi ortalama yakaladim.

Evet ici oldukca dar, eger cocuk varsa hic sana gore degil. 1 bebek arabasiyla bagajin kullanilmaz hale geliyor. Biryere gidecegimiz zaman minimuma indirdigimiz esyalarimizi malesef on koltukta tasiyorum.
    Aracin yol tutusu gercekten guzel. Daha once Skoda Fabia kullaniyordum. Fabia resmen ip ustundeki cambaz gibi, savruldu savrulacak, kaydi kayacak... kisacasi yol tutusu berbat. Kiyaslanamaz bile.

Bende bu ara LPG donusum sistemi arastirmasi icindeyim. Eger birseyler eline gecerse burada bizimle paylasirsan sevinirim.

Benim suan icin aklimda olan soru yakit deposunu bu model icin nasil yerlestiriyorlar? Yedek lastik yerine koyulabildigini duydum fakat yedek lastik ne olacak?
    Tavsiye edilen modeller arasinda BRC ve Lavato var. Bende su ara arastirma asmasindayim.

Kolay gelsin.

Yorumlarınıza kesinlikle katıldım.

Lpg ile ilgili kesinlikle aklınızda şöyle bir durum canlanmasın.

Benzin yada mazot yerine Lpg alıcam.

İlaveten mutlaka Benzin alıcaksınız , Lpg de ayar yapacaksınız , Menzil sıkıntısı v.s gibi olumsuzlukları var.

• Yeni nesil kitlerde benzine göre 1,5-2 lt fazla yakmıyor. Max 0,5 lt oynar 100 km'de.
  • quote:

quote:

cevap için teşekkür ederim hocam, Renault pek tuttuğum bir marka değil aslında. Astra kalite ve performans bakımından daha önde o zaman. Peki bu Fiesta'ya LPG sistemi taktırırsam Astra'dan yakıt açısından daha ekonomik olur mu?

astra 1.3 cdti 2005 sahibiyim. arkadaşımın fiesta 1.4 benzin+lpg 2007 aracını da bir kaç kez kullandım. fiesta ilk 2 vites hızlanması ve şehir içinde kısa pratik olması dışında her yönden geride astra'dan. konforu düşük, yol tutuş iyi değil, ses sistemi iyi değil. fiesta tüp ile astra 1.3 dizelden daha az yakmıyor, ya eşit ya fazla yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cavalier79

quote:

Orijinalden alıntı: folkeyno

quote:

Merhaba

Kolay gelsin.

Yorumlarınıza kesinlikle katıldım.

Lpg ile ilgili kesinlikle aklınızda şöyle bir durum canlanmasın.

Benzin yada mazot yerine Lpg alıcam.

İlaveten mutlaka Benzin alıcaksınız , Lpg de ayar yapacaksınız , Menzil sıkıntısı v.s gibi olumsuzlukları var.

Merhaba,

Mesajınızı yeni gördüm,

8.7 lt/100 km şehir içi de yüksek bir değermiş, Ankara için takriben 25 kuruşa geliyor km başı. Bu da Astra'yla aynı gibi.

Ben 6.5 lt/100 km yazmıştım, sanırım teknik verileri öyle idi yanılıyor da olabilirim. Siz de dikkatli kullanıma rağmen şehir içi 8.7 lt diyorsanız şehir dışı bile 6.5 zor görünüyor bu arabayla. Benim de Astra şehir içi karma kullanım da 5,2 /100 km şu anda.

Ama Fiesta'ların tasarımını çok beğeniyorum, belki de dizeline yönelebilirim...

BRC ve Lovato iyi markalar, ben kullanmadım şimdiye kadar LPG'li araç ama internette tercih edilen markalardan.

LPG yakıt deposunu yedek lastiğin olduğu yere monte ederler. Yedek lastik yerine lastik tamir edici/şişirici spreyler var. Kalıcı olmasa da lastikçiye kadar idare edebiliyorlar. Onlardan alabilirsiniz.

Kolay gelsin,

• @cavalier79

Dediğiniz gibi litre fiyatından kaynaklı ekonomi sağlasa da diğer yandan farklı sıkıntıları da olabiliyormuş araba da, montaj da markası kadar önemliymiş LPG kitinin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huka Sampos

Yeni nesil kitlerde benzine göre 1,5-2 lt fazla yakmıyor. Max 0,5 lt oynar 100 km'de.

max 0,5 lt fazla yakması çok iyi bir değer hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Regionella

quote:

quote:

astra 1.3 cdti 2005 sahibiyim. arkadaşımın fiesta 1.4 benzin+lpg 2007 aracını da bir kaç kez kullandım. fiesta ilk 2 vites hızlanması ve şehir içinde kısa pratik olması dışında her yönden geride astra'dan. konforu düşük, yol tutuş iyi değil, ses sistemi iyi değil. fiesta tüp ile astra 1.3 dizelden daha az yakmıyor, ya eşit ya fazla yakar.

Aydınlattığınız için teşekkür ederim,

İki aracı da kullanmışsınız- Ben Fiesta'yı kullanmadım, binme fırsatım da olmadı. Astra'nın konforu, yol tutusu ve ses sistemi gerçekten ortalama üstü. Tek sıkıntısı benim açımdan 1. ve 2. viteslerde sarsıntılı geçişler. Herhalde Astra ile devam...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.