Şimdi Ara

Astigmat için normal kontak lens olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam ben 2 haftadır deneme lensi kullanıyorum hastanede takılan şu an memnunum fakat günlük lense geçiş yapmak istiyorum.1,25 ve 0,75 astigmat var ve torik lenslerin odaklanma ve konfor sıkıntıları olduğunu duydum bende düz güzel bir kontak lens alarak yoluma devam etsem sıkıntı olur mu sizce ? Hastanede verilen lensler torik mi değil mi tam emin değilim ama büyük ihtimal düz lens gibi çünkü odaklanma sorunu yok ve ince bir yapıya sahip.Lens kullanan arkadaşlar bi el atarsanız sevinirim.

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel
  • hocam astigmatınız varsa toric lens almalısınız acuvue oasys toric var öneririm güzeldir

güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018
  • Acuvue Oasys Toric kullanıyorum sol göz için. Sağ gözümdeki lens normal. İkisi arasındaki tek fark toric lensin çapı biraz daha büyük göz bebeğinden çok hafif taşıyor. İlk başta rahatsız ediyor 1-2 hafta falan ama sonra alışıyorsunuz. Görmeyle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamıyorum ikiside aynı benim için. Memnunum tavsiye ederim.
    Selam hocam ben günlük kullanmayı düşündüğümden aynı markanın 1DAY ACUVUE® MOIST for Astigmatism modelini kullansam iyi olur mu sizce ? Uygunsa onları denemek isterim.

Sebastian Vettel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okitov kullanıcısına yanıt
    Yok hocam özelde 40 lira kontakt muayenesi 40 tlde normal muayeneye verdim

Sebastian Vettel
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Vettel

Selam hocam ben günlük kullanmayı düşündüğümden aynı markanın 1DAY ACUVUE® MOIST for Astigmatism modelini kullansam iyi olur mu sizce ? Uygunsa onları denemek isterim.
    Oksijen geçirgenliği %10 daha düşük. Kuruluk ve batma yapabilir. Neden günlük ? 2 haftalık lensini ben bir ay kullanıyorum hem rahat hem de hesaplı oluyor.

Sebastian Vettel
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Vettel

Açıkçası daha hijyenik olacağını tahmin ettim ancak aylık-günlük kıyaslaması yapınca ciddi bir fiyat farkı çıkıyor bende 2 haftalık 2 haftalık kullanacağım :) Teşekkürler
    Eve gelir gelmez solüsyonuna koy. Uyurken takayım falan deme. Takıp çıkarırken ellerini tırnak aralarına kadar yıka sorun olmaz. Solüsyonlarda borik asit var, dezenfekte ediyor zaten.

Bende 3-4 yıldır astigmat var. 2 hafta çnce gene ölçtğrdüm ikisindede 2.5 astigmat çıktı lens almayı düşündüem ama sonradan vaz geçtim böyle geldi böyle gidiyo

Lensi kullanmasıda zor titizlik gerektiriyor. Göz kuruluğu gibi problemler yapabiliyor. Normalde her gece yatatken çıkarılması gerekiyor vs.

Hastanede 1.25 astigmat gözlüğü taktı doktor öyle bide tüm harfleri okudum tahta daki yani ben 2 göz 1.25 ile rahatlıkla görüyorsam siz 1.25/0.75 çok sıkımtı çekmezsiniz bence bazı durumlar hariç ondada gözlük kullanırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 11 Haziran 2018; 3:3:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.