Şimdi Ara

Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] (66. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.552
Cevap
76
Favori
323.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oyuna koydukları AI araçlar, lise önündeki beyaz şahinlerden daha bilinçli değil. bildiğin kasap
  • LETHALDOZE L kullanıcısına yanıt
    Standart versiyonu 35 dolar, fizik editörünü de alırsanız 50 dolar. Ben 35 dolarlık versiyonu almıştım ama gelişme süresi çok uzun olduğu için(tek bir kişi yapıyor) geri verdim. Ama bilgisayarımda halen yüklü ve benim için referans bir oyundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ninapersson -- 19 Ocak 2014; 22:00:13 >
  • nineteenfortyfour kullanıcısına yanıt
    Raceroom'u ben nerdeyse ilk çıktığından beri oynuyorum hatta Ozan la bazı competitionlarda zaman da kastık ama öyle ahım şahım bir fizik de yoktu. AC nin Gt araçlarına göre iyidir tabi orası ayrı. Şu anda ne competition var ki sanki, Nürburgring de Falken Tyres cart curt, lastik veriyorlar kazanana oda zaten belli ülkelere bize birşey yok..Multi gelirse oynarız o da biraz zor.
  • hahhaha rahmetli gece gece iyi geldi.
    RRE'yi ilk ilk yayınlandığı günden itibaren denemiş ve yaklaşık 30 dolarlık araç ve pist almış biri olarak tek söyleyebileceğim 20 yıllık oyun hayatım boyunca bu kadar müşterisini hiçe sayan bir firma görmediğimdir. Bunu yapımcıların bütün yazılarını takip eden ve hatta Simbin bünyesinde çalışan bir türkle birebir yazışan biri olarak söylüyorum. Özetle RRE'yi AC ile kıyaslamak ''fanboy''luktan başka birşey değildir.
  • 10 Mb. lık bir güncelleme daha yapıldı.
  • He he he biraz denedim çok zevkli, eskiden biz bu aktiviteler için son kuruşumuza kadar paramızı jetona harcardık . Aynadan istikrarla sizi takip ediyorlar tam geçiceksiniz bordodan bi çakma hareketi hoppp doğru pikniğe çok zevkli çok
    Üslubünuzdan ötürü tartışmayı devam ettirmeyeceğim, youtube'a assetto corsa vs real life yazıp teknik teknik izleyin bence.
  • konu Assetto Corsa ama son yazılanlar RaceRoom a kaymış

İki oyunda verdiğim parayı hak etmiyor.

Assetto Corsa yı Netkar Pro gibi çok iyi fakat fazla modlanmayan ve satmayan bir oyundan sonra simciler icin kabus gibi bir oyun bence. Grafiklerle göz boyayarak Project Cars gibi kendine cekmeye calışıyorlar. Tabi bazıları lisanssız olsa da PCars ın çeşitliliğine yetişmeleri zor. Daha ikinci ay dolmadan paralı DLC haberi geldi. Adamların tek derdi kasalarını doldurmak

Race Room Racing Experience a gelirsek hicbir yönden ortalamayı asamayan bir oyun. Ne Project Cars veya Assetto Corsa grafikleriyle yarışır ne rFactor serileri veya iRacing fiziğine sahiptir. Bir iRacing olmasa da içerik fiyatları sunulanlara göre pahalıdır. Bir tarafımız yırtıldı o gelsin bu gelsin multi gelsin demekten. Adamların taktığı yok. Bizim paralar DTM oyununa, Falken bilmem nesine gitti. Oynamam demiyorum fakat oyun verilen ücretleri asla hak etmiyor.

Yazdıklarımı ister beğenin ister eleştirin isterseniz gercek hayatta F1 aracı sürün, benim fikirlerim bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allahını seven şu PCars ne zaman piyasaya sürülecek bir söylesin
  • onu bende merak ediyorum.
    Madem saf sim oynayamıyoruz bari sağlam grafik ve içerik olsun diyerek bende cars ı bekliyorum. Naletolasica LFS de bi s3 çıkarsa şöyle sağlam kırmızı kar yağsa.....
  • ozan_26 kullanıcısına yanıt
    Asettoya kalaylamaktan dilimizde tüy bittigine gore tüyü bitmemis yetimin hakkini yememek icin ilk defa sim almayi dusunen arkadaslara baska alternatifler sunmanin konu disina cikmak icin gerekli bir sebeb oldunu dusunuorum ne hikmetse forumda hangi baslik acilirsa onun konusulmasini isteyen agir abiler kol gezio baska konu konusulmasin baskisi olusturulmaya calisilio ben asetto icin konusulacak bisey goremiorum yok guncellemeden sonra bozulmus vs.hikaye bmw m3gtr hep ayniydi simdide ayni tren yayinda trencilik kendi gidio neymis gtr arabasi oldundan gercektede oleymis bizde yedik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rpdstar -- 20 Ocak 2014; 19:22:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım sim olrak pahalı olmasına rağmen en zevklisi yine iracing...

benim son kararım şudur arkadaşlar. ilk olarak iracing alınır ve sim oynamanın tadına varılır. çeşitlilik ve grafik içinde pcars alınır yada paraya kıyılıp konsolda gt6 yada forza5 alınıp iracingle beraber keyifle oynanır.
  • Arkadaşlar yapmayın etmeyin, çoğunuz oyunda bulunan hiçbir araba ile gerçek hayatta yarış tecrübesi olmayan insanlarsınız. Evet tabiki sonuçta her araba aynı fiziklerle çalışır ama bence biraz gözümüzün açılması lazım. Senelerdir sanki düz yolda gitmesi zor olunca gerçek oluyomuş gibi ****ı çoğu simin gerçekçiliği. Herkes playseatinden ahkam kesti evet bu zor demekki daha gerçekçi olmalı tabanlı. Ben doğrusu bu yanlışı bu demiyorum, diyorum ki burda kendi kendinize gelin güvey olacağınıza açın bakın gerçek sürücüler bir takım oyunlar için neler demiş. Bu oyunların fiziklerini yapan insanlar nasıl insanlar, arkaplanları nedir. Bu insanlar zor daha gerçekçidir felsefesinde olan insanlar mı yoksa dertleri gerçekten gerçekçi olması olan insanlar mı. Ellerinde gerçek araç, lastik, telemetre verileri mi var yoksa "hissettkilerine" göre mi yapıyorlar. Mesela bazılarınız GSC'yi seversiniz bilirsiniz diye tahmin ediyorum. Onların gerçeğe dair hiçbir bilimsel verisi yok ellerinde F1 klasmanında (Reiza Studios). Bu yüzden gerçekçi olmaz diyebilir misiniz? Diyebilirseniz GSC oynamayın. Ben oynuyorum çünkü çok gerçek hissettiriyor bu olmasa da, birçok sürücü de aynı yönde hem fikir. AC'de gerçek veriler var mesela, kim garanti edebilir o verilerle gerçek hissettireceğini? Birçoğunuz beğenmiyor. Size katılmayan bir sürü gerçek sürücü de mevcut. Katılan bir sürü playseat yarışçısı, "alien"lar mevcut. Ben şahsen AC'yi de çok sevdim fizikleri açısından. Iracing'i öbür yönden bir türlü sevemedim. Sürekli "tyre model" güncelleyip duruyorlar ama bariz sömürülebilir dinamikler hala mevcut içinde. Zor mudur? gibi gibi. Gerçekçi midir? Bana göre fazla tahmin edilemez fizikleri vardır doğal olmayan. Katılmayabilirsiniz, katılmak zorunda da değilsiniz. Ama fizikleri ne kadar gerçekçi sorusunun cevabını araştırıp kendinizce bulabilirsiniz.

Açın bi gerçekten sürüş dinamikleri, fizikleri ile ilgili çalışan insanlar ne diyor, bu oyunların fiziklerini yapan buralarda çalışan insanlar ne diyor, en önemlisi gerçek yarışçılar ne diyor buna bakın. 5 senesini zor gerçektir felsefesini benimseyerek hangi simse onda ustalaşmış oyuncuların yorumlarına değil (sözüm meclisten duşarı). Gerçekliği zorluk sanan oyunları oynamak da bir sıkıntı görmüyorum sonuçta zevk meselesi. Ama zorluk ve gerçekliği ayırt etmeye ihtiyacımız var. Forumda yasak mı bilmiyorum başka forumlara link vermek. Umarım değildir.

Ne yazık ki ingilizce ama buyrun mesela buradan başlayabilirsiniz. 13 sayfa boyunca envai çeşit sim oynamış insanların bulunduğu bir tartışma. İçeride gerçek yarışçılardan alıntılar da mevcut.

Ya da mesela şöyle bir video izleyebilirsiniz. Bu videodaki arkadaş GSC 2013'ün (bazılarına göre en iyisi ki ben de çok severim) fiziklerinde çalışmış bir insan. En sevdiği oyun Rfactor ve NSX diye çok da meşhur bir modu var fiziklerini sıfırdan kendisi yaptığı. Çok da iyi bir sürücüdür konuşmadığı videoları izlerseniz. Kunos'taki fizik olayının başındaki insanla da eskiden beri arkadaş. Çok önemli şeyler anlatıyor bir yandan AC'de 458 sürerken.

Bir başka video gerçekten beğendiğim. Bize racing simlerin felsefesinden bahsediyor, sürekli düştüğümüz yanılgılardan, öznel yargılarımızın tetiklediği "gerçeklik" algımızın ne kadar saçma olduğundan bahsediyor. Elinde araç verileri olan oyunlarla olmayan oyunların fiziklerine değiniyor bazen. Gerçekten ilginç şeylerden bahsediyor.

Ne yazık ki bunların hepsi ingilizce tabi, üzgünüm. Tek demek istediğim şey tabiki kendi içgüdülerimize güvenerek seçimler yapacağız ama, en azından gerçekten bu işi bilen insanlar veya gerçek yarışçıların ne dedikleri konusunda da bilgi sahibi olmamız gerekir bence. Ama benim tek gördüğüm (yabancı sitelerde çok mevcut) senelerini X simine adayıp oradaki belli bir stile sahip o zorluğu gerçek sanmamızı sağlayan o bakış açısı. Herkes istediği simi oynar nihayetinde ama biraz algımızı geniş tutmalıyız.

Son olarak birkaç gerçek sürücü alıntısı yapayım buraya gerçek hayatta kullandığı arabayı AC'de kullanmış olan sürücülerden. Basitçe çevirmeye çalışacağım ama ne kadar iyi olur bilemiyorum.

- AristotelisVasilakos ‏@Aristotelis16 november
    Nick Catsburg drives #assettocorsa : " I like the, almost impossible to save, second oversteer, same in real life"
    Şunu seviyorum; neredeyse kurtarılması imkansız üst üste ikinci kez olan arka teker yol tutuş kayıplarını, gerçek hayattaki gibi. (Bu mesela çoğunuzun kolay, gerçekçi değil dediği konulardan biridir tahmin ediyorum)

- AristotelisVasilakos ‏@Aristotelis16 november
    Nick Catsburg drives #assettocorsa "I like the little oversteer you get under brakes once in ABS"
    ABS ye girdiği anda arka tekerlerdek ufacık tutuş kaybını sevdim.

For your record, Nick Catsburg drives the Z4 in real life in the Blancpain Endurance Championship:http://www.nickcatsburg.nl/
    Nick Catsburg gerçek hayatta Blancpain Endurance Championship'de Z4 kullanmaktadır.

Alessandro Balzan (drives 458GT in different series) also had a go at Assetto Corsa:
    Alessandro Balzan birçok farklı seride 458GT kullanmaktadır, AC'de de kullandı.

Alessandro Balzan ‏@BalzanAle28 augustus
    Just finished to test @AC_assettocorsa I never never had a feeling of tyres and car like that. Later I will write all impression!#shockreal!
    Daha önce hiç böyle bir lastik ve araba hissiyatı duymadım. Tüm izlenimlerimi sonradan paylaşacağım.

Alessandro Balzan ‏@BalzanAle28 augustus
    @JesperGB @assettocorsa that is the part that I was talking, you can oversteer and manage it, sure losing time. You will see believe me!
    Söylemek istediğim şey buydu, arka tekerler yol tutuşunu kaybedebilir fakat yine de kurtarabilirsiniz, tabi ki zaman kaybederek. Görünce inanacaksınız! (yine zoru gerçek sanan arkadaşlarıma)

Alessandro Balzan ‏@BalzanAle29 augustus
    @JesperGB @assettocorsa driving real racing cars for a racing driver is quite easy. Reaching the limit is hard. This is @AC_assettocorsa.
    Gerçek yarış arabası kullanmak oldukça kolaydır. Zor olan limite yaklaşmaktır. İşte bu AC.

Bu yarışçıların samimiyetine inanır inanmazsınız orası ayrı bir konu. Sadece bakış açımızı biraz değiştirmeliyiz bence. Ben de okuyorum öğreniyorum her gün, AC veya X oyunu aşmış abi gerçeklik budur demek için değil, bazı şeylerin farkına varabilmek için. AC'nin daha çok geliştirmesi gereken şey var kesinlikle ama derdiniz gerçeklikse şuan ki fizikleri açısından en üst bir iki oyundan biri. Eğer gerçekten merak ediyorsanız araştırabilirsiniz. Ozaman daha sağlıklı ve destekli yargılarınız olur. Kimseyle tartışmaya girmek istemiyorum sadece bu konuyu gördüm ve bunları sizinle paylaşmak istedim. Hepinize keyifli yarışlar.

İyi akşamlar.

• FaussT F kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızı başından sonuna okudum. Gerçeklik zorluk değildir sözünü sonuna kadar savunuyorum ve bunun gerçek olduğuna da eminim, neden ?
    Ben normal hayatta hiç normal bir sürücü olmadım. Özellikle aktif İstanbul trafiğine çıkmaya başladığım ilk 2 senemde bakkala giderken bile otobana çıktım deli gibi makas attım hep limitlerde. (hala inanamıyorum nasıl ölmemişim ozmanlar. symboll gbi araçla 160-170 dreksiyon çekerdim umursamadan.) ki günün 8-10 saati trafikte ilaç yetiştiriyordum varın siz düşünün. Sonra işin bu olmadığını anladım. Sim lerle tanıştım. G25 edindim.Piste çıkmanın yollarına baktım Trafikte daha dikkatli oldum ama yinede her bulduğum boş yolu pist gibi kullandım imkanlarım dahilinde. Bi araba neye nasıl tepki verir sürekli denedim. Az çok bişeyleri çözdüm. 7 senenin 5 senesi bu şekilde geçti.

Simler bende 2 ye ayrıldı hep.
    1- LFS gibi drift yaptığınızda inanılmaz gerçekçi. Ama süre kasmaya çalışınca havada gidio gibisiniz. Çok ilginç. Çizgi tutturmak çok garip.
    2- Çok iyi süre kasılan çizgi tutturulan simler. Ama aracın arkası koptumu aracı zincirle bağlasanız çizgiye oturmaz. Drift diye bişey imkansız.

E gerçek te hiçte öyle değil. Örneğin alırsınız arkadan itişli biraz güçlü bir arabayı gazı dikkatli verirsiniz süre kasar çizgi tutturursunuz. Ama eğlenmek istediğinizde biraz sert gaza basarsınız bırakır arkasını güzel bir kontra gaz kombinasyonu ile yan yan gidebilirsiniz.

E şimdi yukarıdaki 2 ye ayrılan simlerin hangisi gerçekçii. Arakası koptu diye toparlamanın imkansız olduğu (çok zor denen) sim'mi yoksa Lfs gibi savrulunca kontrolü çok kolay olan sim'mi. Bence ikiside değil. Gerçekte böyle olmuyor denedim defalarca gördüm. Dünyanın vdeosunu izledik gördük.

Ac ilk videoları gelmeye başlayınca anladım çok çok iyi diye. Hem süre kasıyorsun hem istediğinde yan yan gidiyorsun. Ama.... kocaman bir ama var. Son güncellemeler ve yapımcıların para kazanmanın yolu arcade den geçiyor gibi yorumları oyunun fiziklerinin kırpıldığının ispatı gibi.
    Bence hala en iysi Ac ama ilk çıktığındaki oyunu görüp sonra düşüş olunca tüm heves kaçıyor. 1 yanlışı 5'e abartarak hissediyoruz malum.
    1.0 versiyonunu bekliyeceğiz artık ne olacak diye. Ama yapımcıların para hırsı ve vaatleriin tam tersini beyan etmeleri o kadar miğdemi bulandırdı ki artık önyargımı yıkmamın imkanı yok.

Bilmiyorum düşüncelerim ne kadar doğru ne kadar bu işte tecrübem var sayılır bilmiyorum. İzlenimlerim bu.

Bu işlerde haşır neşir olan kişiler var burda herkes düşünce tecrübe ve bilgilerini paylaşarak tartışırsak çok güzel olur. Hadi simciler ...

• "Gerçek yarış arabası kullanmak oldukça kolaydır. Zor olan limite yaklaşmaktır. İşte bu AC"
    Bunlar reklam kokan hareketler.

AC içinse şunu söyleyebilirim. Ferrarinin 2 modeli, mclaren ve bmw'ler hariç diğerlerindeki sürüş dinamikleri tatmin edici değil.

Ben simi şu mantıkta oynamaya çalışırım:
    Ben bu kadar kolay sürmemeliyim. Zorlanmalıyım. Kontralar atmalıyım. Asfaltı hissetmeliyim... Aracın kıçını toparlarken ter akıtmalıyım.. vs...
    Bugüne kadar oynadığım sim oyunlarında da bunları yaşadım. GTR 1-2 olsun, rf - rf2 olsun, Netkar olsun..
    (Bu arada 26 yıllık ehliyetim ve İstanbul parkta ferrari ve z4 deneyimim var)

Diğer bir konu ise ben bu oyuna drag ya da drift yapmak için para vermedim. Sim oyununda dragın işi ne yahu? Bugüne kadar gtr'da, rfde, rf2de, netkar da drag yarışı mı vardı. Ha canın sıkılırsa online da arkadaşınla kalkarsın ya da yanlarsın o ayrı konu...

AC'nin gidişatı beni korkutuyor açıkcası. Ben verdiğim paraya bakarım, karşılığını almak isterim. Arcade sinyalleri verince beni gerdi, olay bu! Yoksa 458 vb.. ile sabaha kadar online oynarım sizlerle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erulu -- 21 Ocak 2014; 0:02:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erulu

"Gerçek yarış arabası kullanmak oldukça kolaydır. Zor olan limite yaklaşmaktır. İşte bu AC"
    Bunlar reklam kokan hareketler.

AC içinse şunu söyleyebilirim. Ferrarinin 2 modeli, mclaren ve bmw'ler hariç diğerlerindeki sürüş dinamikleri tatmin edici değil.

Ben simi şu mantıkta oynamaya çalışırım:
    Ben bu kadar kolay sürmemeliyim. Zorlanmalıyım. Kontralar atmalıyım. Asfaltı hissetmeliyim... Aracın kıçını toparlarken ter akıtmalıyım.. vs...
    Bugüne kadar oynadığım sim oyunlarında da bunları yaşadım. GTR 1-2 olsun, rf - rf2 olsun, Netkar olsun..
    (Bu arada 26 yıllık ehliyetim ve İstanbul parkta ferrari ve z4 deneyimim var)

Diğer bir konu ise ben bu oyuna drag ya da drift yapmak için para vermedim. Sim oyununda dragın işi ne yahu? Bugüne kadar gtr'da, rfde, rf2de, netkar da drag yarışı mı vardı. Ha canın sıkılırsa online da arkadaşınla kalkarsın ya da yanlarsın o ayrı konu...

AC'nin gidişatı beni korkutuyor açıkcası. Ben verdiğim paraya bakarım, karşılığını almak isterim. Arcade sinyalleri verince beni gerdi, olay bu! Yoksa 458 vb.. ile sabaha kadar online oynarım sizlerle

Tecrübe konuşuyor altına imzamı atıyorum + şu ana kadar söylenenlere ekleyeceğim şeyler var.

Zor=gerçeklik Dünyada böyle bir mantık yok,arkadaşlar bunu kafanızdan silin.Biraz kafası çalışan biri bu denklemin ne kadar saçma olduğunu anlar.

Gerçek olan herşey zor olsaydı hayat çekilmez olurdu,oysa hayat güzel tadını çıkarın

Bir şey ne kadar zorsa gerçeğe o kadar yakındır,vay bu kadar saçma teori olurmu?

Bunu teori diye ortaya süreni zaten okuldan sürerler

Simülasyon dünyası olarak gerçeklikten bahsediyorum,gerçek hayattaki fizik kuralları dünyada bulunan her araç için istisnasız aynı etkiyi yapar.

Herhangi bir araç ben dünyanın koyduğu fizik kurallarına aykırı hareket edebilirim diyemez.

İnsan burada ne kadar yazarsa yazsın fizik sonunda herkesin kendine göre hissedebildiği bir şey,kim ne hissediyorsa onu oynasın sıkıntı yapmasın

• Efsane olur diye beklediğimiz AC tırt çıkmış iyi mi? Oyunu yoğunluktan dolayı deneyemedim ama indiriyorum.

Erulu nun dedikleri bir simülasyon oyuncusunun beklentilerini açıklıyor.Gerçeklik=zorluk veya ne kadar zorsa o kadar gerçektir diye bir kaide yok ama şu var,eğer simülasyon ise belli bir oranda da zor olmalıdır.Eğer sim seviyesinde sürüş dinamikleri olacaksa oyuncuyu zorlaması gerekir,kontralar,frenaj kontrolü,konsantrasyon vb. ki zaten sim oyuncusunun da istediği budur.AC için konuşmuyorum ama bu zamana kadar oynadığım simülasyonlardan bildiklerim genel olarak bunlardır.

Merak etmeyin beyler,ISI Kunos gibi yamuk yapmaz,büyük takımlar da modlamaya girişince rf2 tadından yenmez

• Şu konuya bir süredir bakıyorumda anlamadığım şu, oyun daha çıkmış değil. Tamam eleştiri yapılırda early access'in olayı başka birşey. Oyuna erken ulaşıp yapımcı halen geliştirirken yani yapım sürecinde iken olaya dahil olmaktır. Bazıları sanırım bunun sadece araba ve track eklemekten ibaret olduğunu sanıyor. Updateler ile birşeyler denenir, beğenilmez geri dönülür. Denge aranır vesaire. Oyun yapımı budur yani. Tonlarca şey deneyip arasından en uygunu seçmektir. İnsanların yorumlarına göre hareket ederler. Şu an ortada birşey yok. Hoşunuza gitmeyen birşey varsa yazın forumlarına. Siz bu yüzden oynuyorsunuz. Feedback vermek için. Görende oyun çıktı sanacak yahu.

Edit: Bu arada gidişat kötü diye eleştirenlere yada genel eleştirilere karşı demedim. AC bitti artık diye kesin yargılar var onlara karşı bekleyin bir oyun çıksın o zamana kadar yapıma yön vermek için elinizden geldiğince yapımcıya yazın (eğer hoşunuza gitmeyen şeyler varsa) çıkınca olurda beğenmezseniz o zaman yaparsınız tamam artık AC gitti gelmiş geçmiş en kötü sim yorumlarınızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archVillain -- 21 Ocak 2014; 6:51:09 >

• pCARS şu an yüce ulu sim gurularını tatmin edecek düzeyde değil. Beklentilerinizi başka oyuna kaydırmakta fayda var.
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.