Şimdi Ara

Assassin's Creed Shadows {PC ANA KONU} (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
11
Favori
8.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yapay zeka her zamanki gibi çok göze batıyor, onun haricinde genel olarak beğendim. Grafikler gerçekten çok hoş görünüyor, npc'lerin samuray olan karakterimiz karşısında selam vermeleri güzel bir detay olmuş.

    Mirage'da zaten gizliliğe oldukça önem vermişlerdi, burada ise bunun üzerinde daha çok durmuşlar. Her iki karakterle de oynamak oldukça zevkli olacak gibi, ama stealth ilerlemeyi tercih ettiğimden Naoe benim için bir adım önde.

  • Bu Ubisoft AC oyunlarında günümüz hikayesini bir yere bağladı mı ben takip edemiyorum artık. Mesela Juno vardı hani başımıza bela olacaktı vs vs.. noldu ona? İnsan Ezio üçlemesindeki geçmiş-günümüz bağlantılarını özlüyor AC oyunlarındaki hikayede görülen ters köşelerde koca bir hass… çekmeyeli çok zaman oldu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lawsford27 kullanıcısına yanıt

    Hocam yapay zeka konusunda iyi iş çıkaran tek firma Rockstar heralde. Oda kaliteyi bozmazsa rakibi yok. Adamların 2008 yılında çıkardıkları Gta 4'ün yapay zekası bile günümüz oyunlarının çoğundan iyi.

  • Oynanış videosunu izledim yasuke ile giderken sokakta herkes adamın önünde selam duruyor ama bu karakterin yakınlık durumuna göre gerçekleştiği için o an ani hareket etmeye çalışıyorlar ve kötü bir animasyon ile gerçekleşiyor, sokaktaki npc'lerin hareketlerini pek beğenmedim, düşmanlar tek tek saldırıyor, ve neredeyse kenarda boş boş bekliyor fırsat varken bile saldırmıyor, Naoe kısmına geçince daha beğendim çok daha iyi görünüyor ve etkileşimi çok yüksek gibi duruyordu, bir çok farklı seçenek sunuyor ve gizlilik ön planda olduğu için npc'lerin mallığı denk gelmiyor, fırsat olursa Naoe ile oynamak isteyebilirdim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • s_demirci_53 kullanıcısına yanıt

    Yasuke bölümünde anlattıklarınız hep böyle oldu ve hep böyle olacak zaten ac de yapılması zevkli olanlar sırasıyla haritayı keşfetmek bizden daha yüksek seviyeli düşmanların olduğu mekanı stealth olarak ele geçirmek ve yay kullanmak. Bu yüzden benim tek beklentim valhalladan daha iyi grafiklerdi. Valhallanın grafikleri iyi bu arada ama mesela avatar pandora kadar değil yeni oyun o seviyeye yükselebilirdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Assassin's Creed Shadows: Feodal Japonya'ya Kısa Bir Bakış



    Assassin's Creed Shadows {PC ANA KONU}Ubisoftyoutube
    Learn more about the world of Assassin’s Creed Shadows: https://www.assassincreed.com/shadows Watch our Feudal Japan Sneak Peek video broadcasted during Apple WWDC 2024. Get a small glimpse of the world of Assassin’s Creed Shadows, launching November 15th About Assassin’s Creed Shadows: In Assassin’s Creed Shadows, you will live the intertwined stories of Naoe, an adept shinobi Assassin from Iga Province, and Yasuke, the powerful African samurai of historical legend. Against the backdrop of the turbulent late Sengoku period, this remarkable duo will discover their common destiny as they usher in a new era for Japan. From chaos to purpose, from darkness to light. A new Creed rises over Japan. About Ubisoft: Ubisoft is a creator of worlds, committed to enriching players’ lives with original and memorable entertainment experiences. Ubisoft’s global teams create and develop a deep and diverse portfolio of games, featuring brands such as Assassin’s Creed®, Brawlhalla®, For Honor®, Far Cry®, Tom Clancy’s Ghost Recon®, Just Dance®, Rabbids®, Tom Clancy’s Rainbow Six®, The Crew® and Tom Clancy’s The Division®. Through Ubisoft Connect, players can enjoy an ecosystem of services to enhance their gaming experience, get rewards and connect with friends across platforms. With Ubisoft+, the subscription service, they can access a growing catalog of more than 100 Ubisoft games and DLC. For the 2023-24 fiscal year, Ubisoft generated net bookings of €2.32 billion. To learn more, please visit: www.ubisoftgroup.com. © 2024 Ubisoft Entertainment. All Rights Reserved. Ubisoft and the Ubisoft logo are registered trademarks in the US and/or other countries.
    https://www.youtube.com/watch?si=u8OnFVplxGZfahMW&v=6Ci-skojW0M&feature=youtu.be
  • Assassin's Creed Shadows {PC ANA KONU}IGN Türkiyeyoutube
    Ubisoft Quebec tarafından geliştirilen Assassin's Creed Shadows geçtiğimiz Mayıs ayında duyurulmuştu ve o günden itibaren Ubisoft çeşitli fragmanlarla, röportajlarla oyuna ilişkin bilgiler verdi. Shadows bu kez serinin hayranlarını üzmeyerek sonunda bizleri Japonya’ya götürüyor. Hem de 1579 yılına, yani Feodal Japonya’da hararetli iç savaşların yaşandığı geç Sengoku dönemine. - https://tr.ign.com​​​ Eğer içeriklerimizi beğeniyorsanız, sosyal medya hesaplarımızı takip ederek, beğenerek ve yorum yaparak bize destek olabilirsiniz: Facebook: https://facebook.com/ignturkiye/​​​ Twitter: https://twitter.com/ign_turkey​​​ Instagram: https://instagram.com/ign_turkiye Twitch: https://twitch.tv/ign_tr Threads: https://www.threads.net/@ign_turkiye
    https://www.youtube.com/watch?v=VECgDKljilU
  • Japon Tarihçi Yu Hirayama Yasuke'nin bir samuray olduğunu söylüyor🥷🏾


    “Nobunaga Oda'ya hizmet eden siyah bir adam olan Yasuke hakkında çok fazla konuşuluyor gibi görünüyor. Onunla ilgili tarihi kayıtlar oldukça az ama Nobunaga'ya hizmet eden bir 'samuray' olduğuna şüphe yok.”


    “Bunu söyleyebiliyorum çünkü [elimizdeki] tarihi belgeler Nobunaga'nın ona bir 'maaş', bir ev ve bir kılıç verdiğini belirtiyor.”



    Assassin's Creed Shadows {PC ANA KONU}
    Assassin's Creed Shadows {PC ANA KONU}x (formerly twitter)
    Culture Crave 🍿 (@CultureCrave) on X
    https://x.com/CultureCrave/status/1814805151808708705
  • Hudson51 kullanıcısına yanıt
    Yu Hiramaya, eğlence (anime, müzik vb.) sektöründeki Pony Canyon şirketine danışmanlık yapan birisi.
    Kaynak:https://local.ponycanyon.co.jp/hirayama_yu/

    Pony Canyon’un sahibi Fuji Media, Fuji Media’ya da para kaynağı sağlayan/borç veren Mitsubishi UFJ Finansal Grubu (MUFG). MUFG’ın yatırımcılarına baktığımızda BlackR0ck, v4nguard, G0ldman Sachs’ı görüyoruz.

    Assassin's Creed Shadows {PC ANA KONU}


    Bu yatırımcı firmalar kim diyecek olursanız içinde DEI’da kapsayan ESG rapor ve skorlarına göre firmalara yatırım yapan büyük küresel firmalar. Ayrıntıları için en altta ESG ve DEI kısmına kısmına bakabilirsiniz.
    Dolayısıyla bu Yasuke'yi "Efsanevi Siyah Samuray" olarak ortaya atanları fonlayan firmalarla maddi bir bağı olan bir kişi. Bu sebepten böyle söylemiş olması şaşırtıcı değil.

    Yasuke’nin samuray olup olmadığı konusuna dönersek, öncelikle “Samuray” teriminin Japonyanın hangi döneminde ne anlama geldiğinine bakmak gerekiyor. Yasuke’nin Japonya’da olduğu Sengoku dönemi ile diğer dönemlerde samurayın anlamı farklıydı. Aşağıda Japonca ve İngilizce kaynaklardan topladığım bilgiler yer almakta.

    Samuray’ın dönemlere göre anlamı

    Heian Dönemi: İmparatora, imparatorluk ailesine ve soylulara hizmet eden memurluk ve koruma görevi üslenen kişiler
    Orta Heian Dönemi: Yerel güçlü klanlar ve nüfuzlu çiftçiler, liderleri imparatorluk ailesinin üyeleri (shisei kozoku: vasal olduktan sonra soyadı verilen imparatorluk ailesi üyeleri) ve eyalet valisi olarak görev süreleri sona erdikten sonra eyaletlerde kalan aristokratların torunları olan samuray grupları oluşturdular.

    Kamakura Dönemi: Şogunluğa hizmet eden, yüksek statüye sahip ve kendi toprakları olan feodal lordlar.
    Bushi'ler Samuray ve “Rouju/Routou” olarak ikiye ayrılırdı. Rouju ve Routou samuraydı ama efendileri toprakları olan feodal lord samuraylardı. Samuraylar Gokenin ve Gokenin olmayanlar olarak ikiye ayrılırdı ve Gokeninler Şogunluğa hizmet eden ve toprak sahibi olan kişilerdi.
    Muromachi Dönemi: Ashikaga klanını takip eden savaşçılar
    Muromachi döneminde, Kamakura döneminde olduğu gibi, doğrudan Şogun'a hizmet eden savaşçılara Samuray denirdi. Savaşçının kendisi yüksek rütbeli ya da efendisi güçlü bir shugo daimyo (kamu düzenini sağlamak ve silahlı kuvvetleri kontrol etmek üzere atanan yerel yetkililer) olsa bile, Şogun'un hizmetkârları Samuray değildi.

    Sengoku Dönemi: Samuray terimi muğlaklaştı ve belirsizleşti.
    Sürekli iç savaşların ve ayaklanmaların, isyanların olduğu, Sengoku döneminde ülkenin dört bir yanında irili ufaklı çatışmalar patlak verdiğinde samuray tanımı artık imparatora, soylulara ya da şogun'a hizmet eden savaşçıları değil, savaşlarda çarpışan herkesi ifade eder hale geldi.

    Edo Dönemi: Hatamoto statüsünün üzerindeki savaşçılar
    Tokugawa Ieyasu'nun Edo Şogunluğu'nu kurduğu ve ulusal istikrarı sağladığı Edo döneminde samuraylar, samuray sınıfından “ Hatamoto ”nun üzerindekileri ifade etmek için kullanılırdı.
    Hatamoto, doğrudan Edo Şogunluğu'nun Şogun'una bağlı, 10.000 kokudan daha az bir maaş (kendi topraklarından hasat edilen pirinç) alan ve Şogun ile görüşme izni olan derebeyleriydi. Bunlar doğrudan Edo Şogunluğu'na bağlı daimi ordunun çekirdeğini oluşturuyordu.
    Edo döneminden beri gelen ve günümüzde anladığımız anlamıyla samuray ile Yasuke’nin Japonya’da olduğu dönemdeki samuray anlamı farklı. Dolayısıyla, bugünkü anlamıyla Yasuke için samuray demek doğru değil.

    Kaynak: https://www.touken-world.jp/tips/21046/

    Hirayama-san’ın, öne sürdüğü şeylere gelirsek, daha bu tartışma başladığında tartışılmış şeyler.

    • Yasuke’e verilen kısa bir kılıç(鞘巻(sayamaki))tır. Samuraylarde ise uzun kılıç(太刀(tachi)) olur.
    • Yasuke’e bir maaş ve ev verilmesi onu direk olarak (bugünkü aldığımız anlamıyla) samuray yapmaz.
    • Çünkü bir çok samuray olmayanlar, tüccarlarda (1ve 2.maddedeki) ve sumo güreşçileride (2.maddedeki) özelliklere sahip olabilirler.

    Özet olarak: Ancak şunu diyebiliriz ki fiziksel özellikleri sebebiyle Japon toplumundan farklı olması sebebiyle Nobunaga için ayrı bir yeri olmuş, Nobunaga için savaşmış diyebiliriz. Yasuke’nin net olarak samuray olup olmadığıyla ilgili kesin bir karara varabileceğimiz bir tarihi kayıt yoktur.

    Japon kılıç türleri için kaynak:
    https://www.japanswordart.com/appraisal/names-lenghts-japanese-weapons/
    www.hanbonforge.com
    Types of Samurai Swords
    https://www.hanbonforge.com/BLOG/Types-of-Samurai-Swords


    Hirayama-san bu iddialarından sonra gelen ciddi tepkiler geldi.

    Gelen Önemli tepkiler:

    Yorum 1:
    Sayamaki, koruması olmayan kısa bir kılıçtır. "Tachi" ile alakası yok


    Yorum 2:
    Eğer uzun bir kılıçsa, tachi olarak yazılır ve gerçekten de tachi olarak yazılır.
    Sayamaki bir bel kılıcıdır = hançer

    Yorum 3:
    Eğer bir kılıç alırsan samuray olacağını söylersen, o zaman tüccar da samuray olur.


    Yorum 4:
    Noshi ile ``Tachi'' (のし付きの「太刀」)
    Noshi ile ``Kılıf rulosu'' (のし付きの「鞘巻」)
    Sayamaki uzun bir kılıç değil, bel kılıcıdır.
    Eğer bu bir tachi ise doğrudan tachi olarak yazılır.


    Yorum 5:
    Shincho Koki Cilt 11, 8/15 hakkında bir sorum var
    "Mükemmel sumo performansları için defalarca çağrılanlara kılıçlar, wakizashi ve etiketli İmparatorluk kıyafetleri verildi ve ayrıca İmparatorluk bölgesinde ve hatta özel evlerde her birine 100 koku pirinç verildi. Bu, kıyaslanamaz bir onurdu."
    Bu sumo güreşçilerinin aynı zamanda samuray hizmetlisi olarak atandığını varsaymak doğru mudur?


    Bunun yanısıra Hirayama-san’ın arkadaşı olan başka bir tarihçide çok az bir tarihi döküman olduğunu ve bunlara bakarak sadece tahmin yürütebilineceğini, kesin olarak Yasuke’nin samuray olup olmadığını söylemenin mümkün olmadığını ama kendisinin ve Hirayama-san’ın bu karakteri samuray olarak görmekte sorun olmadığını düşündüklerini söyledi.
    Kaynak:

    Ayrıca, Hirayama-san’ın tarihçi olarak sadece master(MSc)ı var, doktora(PhD)sı yok. Orta Çağ Japon tarihi alanında doktora(PhD)sı olan Yuichi Goza ise bu konu hakkında şunları şöyledi:
    “Yasuke'nin samuray rütbesine yükseltildiği teorisinin tek dayanağı “The Chronicles of Nobunaga ‘nın Sonkeikaku Bunko baskısıdır ve Yasuke'nin bir ’siyah samuray” olduğu sonucuna varırken ihtiyatlı olmalıyız.”
    Kaynak:
    アゴラ 言論プラットフォーム
    『アサシン クリード』弥助問題に関する私見
    https://agora-web.jp/archives/240721081916.html


    Ayrıca Japonca öğretmeni olan Naoto’nun yaptığı ve oyunla ilgili bir japon bakış açısıyla nelerin yanlış olduğu ve Yasuke’nin samuray olup olmaldığıyla ilgili tarihi kaynaklardan topladığı bilgiler:
    https://japanese-with-naoto.com/2024/05/22/fact-checking-yasuke-the-black-samurai-in-assassins-creed/




    ESG ve DEI
    Bu yatırım firmaları, firmaların ESG(Environmental, Social, and Governance(çevre, toplum ve yönetişim)) skorlarına göre yatırım yapan en büyük, küresel finans, yatırım şirkletleri.

    ESG içinde DEI(diversity, equality, inclusion (çeşitlilik, eşitlik, kapsayıcılık)) halk arasında kullanılan adıyla woke/sjw kültürünüde barındırıyor. Kağıt üzerinde DEI çok olumlu bir şey olarak görünsüde pratikte öyle olmuyor maalesef.

    Firmalar ESG skorlarını yükseltip, bu yatırım firmaları tarafından daha çok yatırım alabilmek için özel DEI departmanları kurup, işe alımlarda kişinin ırkı, ten rengi, cinsel yönelimi vb. göre özel kota ayırıyorlar.

    Örneğin A iş ilanı için 5 kişi alınacaksa bunun örneğin 3 tanesi özel olarak kişinin cinsel yönelimi, ten rengi vb. göre seçiliyor. Çünkü bu kotaları doldurup “bakın biz şirket olarak DEI’a şu kadar önem veriyoruz. Çeşitlilikten, kapsayıcılıktan yanayız” şeklinde mesaj vererek, ESG raporlarında şirketin yatırım alma değerini yükseltmeyi hedefliyorlar. Firmaların kendi sosyal medya hesaplarında, sitelerinde DEI’e şirketlerinde nasıl önem verdikleriyle ilgili bilgileri rahatlıkla bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra DEI’ı çıkardıkları ürünlere, hizmetlere de yansıtarak da yapabiliyorlar. (Oyun ve film şirketlerinde gördüğümüz gibi)

    Ub1s0ft’un da yaptığı şu anda bu, DEI’ı ve onun öne çıkardığı “marjinalleştirilmiş” olarak tanımladıkları toplulukları öne çıkarmak, yaygın hale getirmek ve kendi ESG skorlarını yükseltmek ve daha çok yatırım, daha çok para almak. Bunun için tarihi kayıtlarda bir, iki sayfadan fazla bahsedilmeyen gariban, köle edilmiş bir afrikalıyı alıp, kendi çıkarları doğrultusunda tarihteki boşlukları doldurarak bu karakteri bir DEI ikonu haline getirmek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Assassin's Creed Shadows'un geliştirme ekibi YASUKE tartışması hakkında bir açıklama yayınladı:


    "Assassin's Creed oyunları gerçek tarihi olaylardan ve figürlerden ilham alan kurgu eserleridir. İlk gününden bu yana yaratıcı lisanslar alarak ilgi çekici ve sürükleyici deneyimler oluşturmak adına fantezi unsurlarını bir araya getirdi. Yasuke'nin oyunumuzdaki temsili bunun bir örneğidir. Eşsiz ve gizemli hayatı onu Feodal Japonya ortamında bir Assassin's Creed hikayesi anlatmak için ideal bir aday yaptı. 


    Yasuke AC: Shadows'un içinde bir samuray olarak tasvir edilse de bu konunun tartışamaya tabi olduğu kabul ediyoruz. Bunu oyunun hikayesine özenle işledik ve oyunda eşit derecede önemli olan diğer baş karakterimiz Japon Shinobi Naoe ile ikili kahramanlarımız oyuncularımıza farklı oynanış stilleri sunuyor. 


    Geri bildirimlerinize çok değer veriyoruz ve düşüncelerinizi saygıyla paylaşmaya devam etmenizi teşvik ediyoruz. Herkesin beklentilerini karşılamanın çok zor olduğunu bilmekle birlikte AC: Shadows'un 15 Kasım'da yayınlanmasıyla birlikte Japonya ve dünyanın dört bir yanındaki oyuncuların oyuna döktüğümüz özveri, çaba ve tutkuyu takdir edeceklerini içtenlikle umuyoruz."


    - AC: Shadows Geliştirme Ekibi



    Assassin's Creed Shadows {PC ANA KONU}
    Assassin's Creed Shadows {PC ANA KONU}x (formerly twitter)
    Tourens (@tourensexe) on X
    https://x.com/tourensexe/status/1815678092112785447




  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    yani diyor ki biz bi' b.k yedik; sjw'ları, woke'ları yanımıza alıp gerçek oyuncuların karşısına geçtik ama iş fazla büyüdüğü için ısrara totomuz yemedi. o yüzden ne şiş yansın ne kebap bla bla... ben öyle anladım.


    bu arada ne siyahi insanlarla ne de cinsiyet konusunda benden farklı düşünenlerle bir sorunum yok. bana bir şeyleri dayatmasınlar yeter.

  • The Shogun kullanıcısına yanıt

    hocam zaten Koca Japonya'da bir tane mi tarihçi var Hükümet bile dava açmış bu haberin burada yapılması bence gereksiz


    ikimizde bu konuda yazdık , Soydan gelmeyen kimse Samuray olamaz .


    oyun çıkmadan karakter değişse keşke de alsak :)

  • bedava reklam baldan tatlıdır, ubisoft ofiste muhtemelen dans ediyordur bu dramalar sonrası. Shadows, serinin en çok satan oyunu olacak orası kesin.


    Oyunun tipik 1 assassin's creed oyunu olduğunu hepimiz biliyoruz zaten. Ac oyunlarını sevenler için eğlenceli olurken, farklı bir şey bekleyenler hüsrana uğrayacak. Tek farkı tema oyunun başka bir espirisi yok. Dramalar sonrası karakterler de değişmeyecek, 1 karakteri değiştirmek demek tüm oyunu yeniden dizaynlamak demek. Olaylar yasuke'nin siyahı olmasıyla çok bağlantılı çünkü, oyunun cıkmasına birkaç ay kalmış ne karakter değişmesi. Adamlar açıklamada zaten Asya'lı ana karakterimiz var, onunla oynayın demişler Assassin's Creed Shadows {PC ANA KONU} 

  • blokluyorum forumda herşereyi bilenler olduktan sonra bu konu hakkında yazmamın anlamı yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 24 Temmuz 2024; 20:47:18 >
  • Japonya hükümetinin Shadows'u araştırmadığı ortaya çıktı. Hükümet yetkililerine sorulduğunda tarihsel kurgunun onların endişesinin olmadığı bir konu olduğunu söylemişler Assassin's Creed Shadows {PC ANA KONU} 



    Assassin's Creed Shadows {PC ANA KONU}
    Assassin's Creed Shadows {PC ANA KONU}gamesradar
    Assassin's Creed Shadows debate somehow reaches Japanese government ministries, who reportedly remind everyone that historical fiction isn't really their concern at all
    https://www.gamesradar.com/games/assassin-s-creed/assassins-creed-shadows-debate-somehow-reaches-japanese-government-ministries-who-reportedly-remind-everyone-that-historical-fiction-isnt-really-their-concern-at-all/




  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

    Biraz geç bir cevap olacak ama yeni gördüğümden yazayım dedim. Juno hikayesini çizgi romanda bitirdiler. Layla Hassan ve Basim hikayesi de Valhalla da şöyle hass çekerek bitirildi. Shadows da ise günümüz hikayesinin olmasını beklemiyoruz. Ubi günümüz kısmını eski adıyla Infinity, yeni adıyla da Animus Hub olacak olan şeye taşıdı. Şey diyoruz çünkü ne olduğunu tam olarak onlar da bilmiyor. Yine de MMO/F2P bir şey olabilme ihtimali de yüksek. Shadows ile çıkacak olan Animus Hub'ın Call of Duty'lerde olan HQ olma ihtimali de yüksek. Yine de artık günümüz kısmından Ezio serisindekiler gibi beklentiniz olmasın. Orası hala serinin bu gibi pek çok konuda zirvesi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Çizgi roman olayını kaçırmışım ben hocam. Basim ve Layla hikayesini biliyorum ama Juno'dan haberim yoktu hangi çizgi romandı acaba?

  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

    Uprising serisi hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hudson51 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gamescom da Shadows da yer alacak. Naoe ve Yasuke'nin oynanışlarını içeren yeni oynanış videoları gelebilir.



    Assassin's Creed Shadows {PC ANA KONU}
    Assassin's Creed Shadows {PC ANA KONU}x (formerly twitter)
    Access The Animus (@AccessTheAnimus) on X
    https://x.com/AccessTheAnimus/status/1818007626984087922
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.