Şimdi Ara

ASRock Overclock Rehberi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
11
Favori
11.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aşama aşama tek tek anlatılmış . overclock için güzel rehber
  • CPU Ratio 45-46
    Spread Spectrum Auto
    CPU Voltage Fixed 1.2
    Load Line Calibration Level 2

Benim degerlerde bunlar arkadaşlar OCCT de 30 dk.Prıme Small ve Blend 1 saat test etım sorunsuz kullanıyorum İşlemcim 1.19--1.20 Voltta stabıl oldugu ıcın cok mutluyum cunkı sogutucum malum extrem degıl OCTT vw Prıme testlerınde genelde sıcaklık 65 derece bı ara 75 ı gorup sonra tekrar 65 cıvarı oluyor oyunlarda ıse 60-65 derecede oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 7 Aralık 2012; 16:39:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonyali

bıos u update ettim, birde oc yaptım pc açılmıyor.

benden bunda korkuyorum açıldımı pc
  • quote:

Orijinalden alıntı: H@$@N

quote:

hyr acılmadı.çizgi elektronıge yolladım.bios deişti dediler.
  • quote:

quote:

quote:

anakartınız neydi acaba?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

anakartınız neydi acaba?

İmzamda yazıyor.
    970 extrem 3
  • Konu bazında sen bi kayıtlarımda dur yakın zaman içinde lazım olucaksın :)
  • Güzel bir konu
  • bios u verdiğiniz siteden indirdim.kurulum bitti,restart attı ve şu an masaüstü açılmıyor,monitöre görüntüde gelmiyor
  • neyseki bios pilini çıkarıp takmam sorunu çözdü,
    konu sahibi hocam bendeki asrock fx extreme 3 ün yeni bios ekranındaki menü ve seçenekler sizdekinden farklı bu yüzden rehberi güncellenek gerekiyor sanırım.eskisi sizinki gibi mavi ekranlı bir temaya sahipti şimdi ise uzay teması mevcut,bilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenomenimsi

neyseki bios pilini çıkarıp takmam sorunu çözdü,
    konu sahibi hocam bendeki asrock fx extreme 3 ün yeni bios ekranındaki menü ve seçenekler sizdekinden farklı bu yüzden rehberi güncellenek gerekiyor sanırım.eskisi sizinki gibi mavi ekranlı bir temaya sahipti şimdi ise uzay teması mevcut,bilginize

Hocam tema değişse de seçeneklerin yerinin değişmeyeceğini tahmin ediyorum teker teker o seçeneklere uygun yeni resimleri internette bulamam büyük olasılık ayrıca bios update ederek voltaj ayarlarının değişmesini istemiyorum stabil değerlerin hepsini not ettim baştan yapmak çok uğraştırıcı olur sizin bios problemini çözdüğünüze sevindim

• quote:

Orijinalden alıntı: mertov

quote:

Hocam tema değişse de seçeneklerin yerinin değişmeyeceğini tahmin ediyorum teker teker o seçeneklere uygun yeni resimleri internette bulamam büyük olasılık ayrıca bios update ederek voltaj ayarlarının değişmesini istemiyorum stabil değerlerin hepsini not ettim baştan yapmak çok uğraştırıcı olur sizin bios problemini çözdüğünüze sevindim

hocam seçenekler farklı,zaten farklı olmasa yapardım,dediğiniz gibi zor olur yeniden bir rehber hazırlamak,ilginiz için teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

hocam seçenekler farklı,zaten farklı olmasa yapardım,dediğiniz gibi zor olur yeniden bir rehber hazırlamak,ilginiz için teşekkürler.

Hocam sizin seçeneklerinizin farklı olmasının sebebi amd anakart kullanmanız

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam sizin seçeneklerinizin farklı olmasının sebebi amd anakart kullanmanız

doğru

• arkadaşlar o.c. ypaıyorum ama işletim sisteminde neden 4.0Ghz göremiyorum işlemcimi.Benim yaşadığım sorunu yaşayan başkalarıda var sorun nerde kartttamı biosdamı kafayı yemek üzereyim artık ? işlemcim 3770K. Biosda 4000mhz görüyorum fakat windowsu açınca 3500 mhz direkt..

Sorunu yaşayan bi başkası;
    http://forums.tweaktown.com/asrock/50096-problem-overclocking-z77-extreme4.html
  • Fixed Mode: İşlemciniz boşta ve yükte hep aynı voltajı kullancak sürekli en hızlı şekilde çalışacak. Ayarlar aşağıda
    Enhanced Halt State (C1E): Enabled
    CPU C3 State Support: Enabled
    CPU C6 State Support: Enabled
    Package C State Support: Auto

şurda bi problem yokmu ? sürekli aynı hızda çalışmasını sağlamak için tüm Cx stateleri devre dışı bırakmak gerekmiyomu ?
  • Bios güncelleme ile ilgili asrock türkiye facebook sayfasına bakabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

Fixed Mode: İşlemciniz boşta ve yükte hep aynı voltajı kullancak sürekli en hızlı şekilde çalışacak. Ayarlar aşağıda
    Enhanced Halt State (C1E): Enabled
    CPU C3 State Support: Enabled
    CPU C6 State Support: Enabled
    Package C State Support: Auto

şurda bi problem yokmu ? sürekli aynı hızda çalışmasını sağlamak için tüm Cx stateleri devre dışı bırakmak gerekmiyomu ?

Sürekli aynı hızda çalışmasını istiyorsanız speed step'i kapatmalısınz. İşlemcinizi prime95 ile yük altına soktuktan sonra cpu z ile frekansı takip edin eğer 3.5'te takılı kalıyorsa ve yukardaki işlemleri doğru yaptığına eminseniz anakart veya işlemcide problem var demektir
  • Faydalı bir konu olmuş. Eline sağlık.
  • Selam arkadaşlar,

Bende OC işinin bir ucundan başlamak istedim forumda gezinirken bu başlığı buldum ve yönergeleri izleyerek OC girşiminde bulundum. CPU voltajını 1.290, işlemci çarpanını 45X, işlemci frakansını 100.0 ve ramlerin voltajını 1.600v olarak ayarladım ama sistem açılırken ekran görüntüsü kaydı vs restart attım.

Bu işe yabancı olduğumdan bu biosun bir özelliği vardı onu denemek istedim otomatik OC yapan bir başlık vardı seçenekler arasında 4.4 / 4.6 / 4.8 ghz gibi otomatik hız aşırtma seçenekleri mevcuttu, ben 4.4 ghz ye alarak sistemi açtım sistem boştayken sıcaklıklar 28-32 derece arasındaydı. Prime95 stress testine soktum 27 dk sonunda sıcaklık 97 dereceye kadar çıktı açıkçası tırstım ve teste son verdim. Bunlarla alakalı bir kaç sorum olacak.

ASRock Overclock Rehberi

1 Yukarıda verdiğim manuel OC denememdeki değerlerde bir yanlışlık mı var neden sıkıntı olmuştur?
    2 Makinanın ses çıkararak kilitlenmesi voltaj yetersizliğinden midir?
    3 Otomatik OC ayarlarında 4.4 ghz de Prime95 testinde ısının 32 derece den 97 dereceye çıkması normal midir?
    4 Bu işlemcinin maksimum sıcaklık sınırı nedir?
    5 CPU z yi açtığımda makine kilitlenip kalıyor bunun nedeni nedir?

Arkadaşlar sistem özelliklerini aşağıda belirtiyorum, OC ile önerileriniz ve yukarıda yazdığım sorularla ilgili çözüm önerilerinizi bekliyorum.

PSU: Thermaltake Toughpower XT 775W

ANAKART: Asrock Z77 Extreme6 DDR3 2800MHz Sata3 Usb3.0 HDMI Vga 16x PCIe 3.0 Lga1155

İŞLEMCİ: İntel Core i7 CI7 2600K 3.40GHz 8 Mb (4.4 ghz ye hız aşırtılmış)

EKRAN KARTI: Asus EAH6970 DirectCU II 2gb

RAM: Corsair Vengeance 16gb (4x4) DDR3 1600 MHZ / C9

İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU: Akasa Venom Voodoo

ASRock Overclock Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Disaster -- 26 Aralık 2012; 11:44:24 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.