Şimdi Ara

Asr (TCS) Hakkında Deneyimli Arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tcs, veya asr sistemine sahip aracı olanlar, çıkamadıığınız veya kalkış yapamadığınız yokuş oldu mu?

Çok merak ediyorum bu sistemin işleyişini. Acaba kabak lastiklerle bizim mahalledeki namı değer hacıyolu yokuşunu ıslak haldeyken çıkabilir miyim?(tcs ile)

Çünkü hiç bir araba ordan çıkamıyor ıslakken. Çıksanız bile eğer durursanız kalkış yapıp devam etmeniz imkansız.

Kısaca tcs her yokuşun devası oluyor mu?

Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loop -- 28 Kasım 2007; 18:35:51 >

• Çıkamazsın mıhlanıp kalırsın o tip sistemlerin işe yaraması için lastiklerin biraz olsun görevini yapması gerekir, birkaç bağlantı vereyim biraz inceleyin , bu araçlar bir de 4 x 4 yani
    http://www.youtube.com/watch?v=Q7dVFY5CxT0
    http://www.youtube.com/watch?v=XyLgYskj-oc
    http://www.youtube.com/watch?v=1tSy5tHtT1g

Biraz reklam koksa da öğreticiler.

http://www.youtube.com/watch?v=izhrl9vWvtc .
    Bu da bonusunuz, SAKIN denemeyin

• lastiklerde yeterli dişş derinliği yoksa hiçbir sistem yeterli işi görmez (tecrübe konuşuyor)
    ama yinede karlı ve çamurlu havalarda işe yarar bi sistemdir.bi kere toprak ve çamurlu dik bir rampadan bata çıka tırmandım gittiğim yerdekiler şaşırmıştı nasıl geldin diye bende tcs sisteminden söz etmiştim.
    (97 vectra cd de vardı)
    selamlar
  • @Umit videolar çok açıklayıcı. Hepsini izledim. Ama her aracın tcs sistemi aynı verimle çalışmıyor. Bu nokta gerçekten ilginç.

@werus güzel bir deneyimmiş

Daha deneyimi olan yok mu?
  • bizim şantiyeye ilk yağmulu kar yağdığı zaman tata 4*4 le çok dik olan yolda çamurun içinde çıktım off road yarışmalarından daha dik yer düşünün ve diz boyu çamur bi kaç kere çıkmak zorunda kaldım sonrada baskı balatasını değiştirmek zorunda kaldık aynı yeri nissan navara 4*4 çok rahat çıktı herhangi bi değişim yapmadık onda
  • Ben İstanbul'a kar yağdığı sene küçük armutluda karların içinden tepeye çıkmaya çalışmıştım (TCS'nin ne kadar efektif olduğunu görmek için) yaz lastikleriyle o kadar patinaj yapıyorsunuz ki çok az mesafe ilerleyebiliyorsunuz saplanıp kalıyorsunuz, sistem bir süre sonra aşırı ısınıyor, ama kar lastikleriyle clio ile çok rahatlıkla ASR olmadanda de karda dağ tepe istinye bayırlarında dolaşabilmiştim. Bundan ASR veya TCS gibi sistemlere faydasız dediğim çıkmasın, ıslak havalarda yokuş yukarı keskin virajlarda (mesela bebek arnavutköy sarıyer beykoz sırtları böyle virajlarla doludur = şehir içinden bahsediyorum , )çok rahatlıkla ilerleyebiliyorsunuz, bence bir araç için en zorlu yollar böyle yokuşlardır viraj dışına başka bir araçla savrulacak iken, TCS ile virajın doğrultusunda kalıyorsunuz , lastiğiniz iyi durumdaysa aracınızda dengeli bir araç ise çoğunlukla ihtiyaç bile kalmıyor.

• Lastik kabaksa ve cam gibi buzuz üstünde kaldıysanız işe yaramıyor. Çok kere denedim. Bu sistemin işe yaraması için ki genellikle kış koşullarında ihtiyaç duyuluyor kış lastiği şart. O zaman tam anlamıyla kendini gösterebilir. Ama kış lastiği olmadan da önden çekişli arabamda yokuş yukarı karda kalkış yapabilmiştim ASR ile. Faydası kesinlikle yadsınamaz fakat tam randıman alabilmek için lastiklerinizin iyi olması şart.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    M Süspansiyon Hakkında
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim aracimda da asr ve daha bir bucuk aylik nokian h marka lastik var
    kisin neler olacak merakla bekliyorum

merak ettigim bir konuda asr devreye girdiginde ses yada vuruntu yapiyor mu
    mesela abs nin darbesini hissedebiliyoruz
    peki asr devrede iken araci nasil etkiliyor

daha asr yi bikere bile deneme firsatim olmadi
    :)
  • asr yada esp işareti yanıyo göstergelerde. araçta nadiren titreme olabiliyo manuel araçlarda, opel vectra ve ford mondeoda gördüm.kaygan zeminde kalkış için konuşuyorum, esp falan devreye girdiğinde araç atak olmuyo, ani hareketlenmeler olmuyo
  • asr sistemi devrye girdiğinde araçta çekiş tekerleklerinden ve titreme ile birlikte hafif bi uğultu ile hissettiriyor.

tcs yani asr veya tc aracı izinde tutmaz sadece patinaj yapan tahrik tekerleklerini kontrol eder..

esp ise virajlarda çizgiden kopmamayı sağlar (kaba bir tabir oldu kusura bakmayın)
  • benim arabadada ortada konsolda acil dörtlülerin düğmesinin üzerinde tcs yazan bir tuş var

arabayı alırken servis elemanı abi bu tuşa asla basma dedi

bende basmadım

hakkatten bu nedir yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: venedik_taciri

benim arabadada ortada konsolda acil dörtlülerin düğmesinin üzerinde tcs yazan bir tuş var

bende basmadım

hakkatten bu nedir yaw

o tuşa basma

• quote:

benim arabadada ortada konsolda acil dörtlülerin düğmesinin üzerinde tcs yazan bir tuş var

bende basmadım

hakkatten bu nedir yaw

heralde ne işe yaradığını bilmiyodu, ama şunu biliyordu, o düğmeye basmadıkça o şey devrede ve işe yarıyo
    mesela bizim araçta esp tuşuna basarsan esp devre dışı kalıyor, ama eski vectramızda tc tuşuna basmadan sistem devreye girmiyordu
  • quote:

Orjinalden alıntı: excerius

quote:

bende basmadım

hakkatten bu nedir yaw

o tuşa basma

• quote:

Orjinalden alıntı: individual

benim aracimda da asr ve daha bir bucuk aylik nokian h marka lastik var
    kisin neler olacak merakla bekliyorum

merak ettigim bir konuda asr devreye girdiginde ses yada vuruntu yapiyor mu
    mesela abs nin darbesini hissedebiliyoruz
    peki asr devrede iken araci nasil etkiliyor

daha asr yi bikere bile deneme firsatim olmadi
    :)

boş yolda topukla birden kesinlikle çalışır asr...
    motor torku azalıyor biden sizin isteğiniz dışında...
    güzel bir sistemm..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

http://www.youtube.com/watch?v=bq2Gh_LnBx0&feature=related

pejo ya bak sen

Bakmaz olaydım. ESP kapalıyken n'aptı o 307 öyle??

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.