Şimdi Ara

Asosyal / Sosyal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
2
Favori
11.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asosyallik ve Sosyallik hakkında görüşlerinizi bildirebilirmisiniz ?
    Kendi fikirlerimi belirtmem gerekirse ;
    Asosyallik genelde ''bilgisayarla''başlıyor.Bu teknoloji(bence),bugün birçok bireyi kendisine bağımlı
    yapmış,dışarıda olup-bitenlerlerden uzak bırakmış bir teknolojidir.Ama bir o kadarda yararı olan,dışarıda
    ulaşmak istediğimiz bilgilere erişmekte zorluk çekerken,burda bir tık ile ulaşmamızı sağlayan bir icat....
    Ayrıca asosyallik sadece bilgisayarda başlayıp bitmiyor,bugün bir çok birey televizyon bağımlısıdır...!
    Sosyallik genelde;bir yerde çalışmakla,hergün farklı farkli insanlarla görüşmekte,televizyondan-bilgisayardan
    ayrı kalmakla başlıyor.(ki bunun bir başlangıcı yok gibi)
    Ben şuana kadar Asosyaldim (halen de öyle sayılabilirim),ama şuandan itibaren Sosyalleşmeyi düşünüuyorum.
    Evet internetten dünyada olup bitenlerden haberdar olabiliyoruz ancak dünyayı tanımak için,
    internetin yetmediğini,gezmeden-görmeden öğrenilemeyeceğini düşünüyorum.
    Bir lokantada otururken paraları toplayıp lokantacıya hesabı ödemeyi,bir kıza yüzüm kızarmadan çıkma teklif
    etmeyi,istiyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 27 Ağustos 2008; 20:37:54 >

• Ben şunu eklemek istiyorum; güvensizlik...
    Eş/dost, arkadaş, iş hayatı, evlilikler, komşuluklar... kim olursa olsun ilişkiler çıkar üzerine kurulmaya başlandı.
    En kutsal sayılan evlilik kurumun da bile insanlar sözleşme yapar oldular.
    İnsanlar gittikçe birbirine güvenmemeye başladı ve bu durum insanların yavaş yavaş birbirinden kopmasına neden oluyor!
    İlişkiler bir ihtiyaç gibi oldu, canımız sıkılınca arkadaşımız ya da her hangi biriyle zaman geçirip tatmin oluyoruz.
    Cep telefonları, msn gibi iletişim aletleri zaten "özlem" ya da "özlemek" gibi kavramları büyük ölçüde tahrip etti.
    Gene iletişim araçları ve içinde bulunan ortamlar sayesinde insanlar birbirlerinin herşeyini öğrenir oldu. Gizli saklı birşey kalmadı ki!
    Bütün bunlar @ßy Spécops.'un yazdıklarıyla da birleşince ortya toplumdan uzak huzuru sadece kendi başına ya da çekirdek ailesinin yanında bulan insanları çıkıyor.

• @metalok

Peki sizce Asosyal mı olmak daha iyi Sosyall mı ?
  • SOSYAL (bence)
  • Kusuru olduğunu düşünen insanlar genellikle asosyalliği tercih ediyorlar.Benim gözlemim bu yönde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CatSK

Kusuru olduğunu düşünen insanlar genellikle asosyalliği tercih ediyorlar.Benim gözlemim bu yönde.

Ne kusurumun olduğunu düşünüyor oldum şimdi : )
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßy Spécops.

@metalok

Peki sizce Asosyal mı olmak daha iyi Sosyall mı ?

Bu tercih meselesi değil gibi...
    Sosyal ve asosyallik bir sonuç...
    Kişiyi bu sonuçlara götüren etkenlere bakmak gerekiyor.
    Bazen insanlar 'kalabalık içinde yalnızlık' hissederler.
    Arkadaşları, eşi vardır, sosyal sayılacak her türlü etkinliğe de katılır ama kendini yalnız hisseder. Ama kişi sosyaldır.
    Diğer türlü bir iki dostu vardır. Sakin bir yaşam sürer ama kendini mutlu hisseder..

Ayrıca sosyal olmak kavramını iyi tanımlamak gerekiyor.

Relusion gelse çok daha doyurucu açıklamalar yapardı:)
  • "İnsan sosyal bir hayvandır" demiş Aristo. Bu nedenle arkadaşlarımız asosyalliği kişiden kaynaklanan bir soruna bağlamışlar. Bu doğru. Ancak asosyallik bilinçli, kişisel bir tercih de olabilir: başkalarına katlanma marjınız ve başkaları tarafından sevilirliğiniz ne kadar genişse o kadar sosyal olursunuz. İçine girdiğiniz sosyal ilişkileri hayatınızı sürdürmeniz için gerekli olanlarla sınırlayıp "Kitap en iyi arkadaştır" sözünde olduğu gibi, mutluluğu sayfalar arasında da bulabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßy Spécops.

Asosyallik ve Sosyallik hakkında görüşlerinizi bildirebilirmisiniz ?
    Kendi fikirlerimi belirtmem gerekirse ;
    Asosyallik genelde ''bilgisayarla''başlıyor.Bu teknoloji(bence),bugün birçok bireyi kendisine bağımlı
    yapmış,dışarıda olup-bitenlerlerden uzak bırakmış bir teknolojidir.Ama bir o kadarda yararı olan,dışarıda
    ulaşmak istediğimiz bilgilere erişmekte zorluk çekerken,burda bir tık ile ulaşmamızı sağlayan bir icat....
    Ayrıca asosyallik sadece bilgisayarda başlayıp bitmiyor,bugün bir çok birey televizyon bağımlısıdır...!
    Sosyallik genelde;bir yerde çalışmakla,hergün farklı farkli insanlarla görüşmekte,televizyondan-bilgisayardan
    ayrı kalmakla başlıyor.(ki bunun bir başlangıcı yok gibi)
    Ben şuana kadar Asosyaldim (halen de öyle sayılabilirim),ama şuandan itibaren Sosyalleşmeyi düşünüuyorum.
    Evet internetten dünyada olup bitenlerden haberdar olabiliyoruz ancak dünyayı tanımak için,
    internetin yetmediğini,gezmeden-görmeden öğrenilemeyeceğini düşünüyorum.
    Bir lokantada otururken paraları toplayıp lokantacıya hesabı ödemeyi,bir kıza yüzüm kızarmadan çıkma teklif
    etmeyi,istiyorum....

Asosyallik ve Sosyallik hakkında görüşlerinizi bildirebilirmisiniz ?

Trebuchet mi? Hani şu eycof ta ki mi :D

Bence hepsi sosyo-ekonomik durumla alakalı.

Bana oyun bağımlısı diyorlardı. Ama bunu diyenlerin hepsi günde 3-4 saat tv izlerken ben 2-3 günde bir oluşan boş vaktimi oyun oynayarak geçiriyorum ne var yani

Ne zaman ki kendim gibi elemanlar buldum birbirmizle sanal alemde sidik yarıştırmaktan bıktık sosyal oldum sanırım

O kadar kesin sınıları da yok yani dediğin gibi evet. Geçen biri sıkıyosa sosyaller bizim gibi olabilsin dedi. Yuh dedim abi naaptın

• Sosyal Olmak her yönden iyidir:Arkadaşlık,dostluk,sevgi,saygı ve paylaşım...
  • Kimse keyfinden asosyal olmaz bence,sosyalleşmede problemi olduğu için asosyal olur.
  • yapı meselesi. Etrafındakiler senden farklıysa aralarına girip sıkılmak yerine yalnız kalmayı tercih ediyorsun. Bazen çok basit gelirler bazen çok karmaşık. Farklı olduğunu hissedersin. Kafana göre insanları da bulamazsan asosyal olursun
  • Son 2 yorum yeterince açıklayıcı oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: matters

Kimse keyfinden asosyal olmaz bence,sosyalleşmede problemi olduğu için asosyal olur.

ben keyfimden asosyalim.. yalnız kalmayı çok seviyorum.. genellikle asosyalim ama bazı durumlarda gayet sosyal olurum.. yani keyfimden asosyalim..
  • bence herkezin ilgilendiği konular vardır. Bazıları karı kız soybeti sever , bazıları bilgisayar , bilgisayarda oyun vs sever. ör :Kişi karı kız sohbeti sevmiyorsa ve arkadaşları hep karı kız sohbeti yapıyorsa kişi sıkılır ve yalnızlığı tercih eder . Gezerlerken hiç konuşmaz. yalnız kendi gibi ortak yönlerinin olduğu insanlarla daha rahat eder yani kimse bile bile asosyalliği istyemez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

yapı meselesi. Etrafındakiler senden farklıysa aralarına girip sıkılmak yerine yalnız kalmayı tercih ediyorsun. Bazen çok basit gelirler bazen çok karmaşık. Farklı olduğunu hissedersin. Kafana göre insanları da bulamazsan asosyal olursun

Doğru söylüyosun etrafında kafasına göre adam yoksa ya tavırlarını değiştiricek yada dediğiniz gibi asosyal olucak.
    Kişiliğinden ödün vermek yerine asosyal olanlarıda saygıyla karşılamak lazım.
  • Dün berberde sıramı bekliyorum. Traş olmakta olan adamın biri, ki ün. mezunu ve çalışıyor, öyle atıp tutuyor ki herkes onu dinliyor. Muhabbete katılmayan bir tek ben. Hararetli bir tartışmadır gidiyor. Ama tartışılan konu hakkında herhangi birinin bir gazete makalesi dahi okumadığı anlaşılıyor. Bizim dangalak medyanın dangalak haberlerinden beslenmişler. Ben de sesimi hiç çıkarmadım, gazetelere baktım. Onlar da katılım göstermememe şaşırdılar. Şimdi ben asosyal mi oldum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

yapı meselesi. Etrafındakiler senden farklıysa aralarına girip sıkılmak yerine yalnız kalmayı tercih ediyorsun. Bazen çok basit gelirler bazen çok karmaşık. Farklı olduğunu hissedersin. Kafana göre insanları da bulamazsan asosyal olursun

Evet bu kısa süreli asosyallik oluyor sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hesheit

Dün berberde sıramı bekliyorum. Traş olmakta olan adamın biri, ki ün. mezunu ve çalışıyor, öyle atıp tutuyor ki herkes onu dinliyor. Muhabbete katılmayan bir tek ben. Hararetli bir tartışmadır gidiyor. Ama tartışılan konu hakkında herhangi birinin bir gazete makalesi dahi okumadığı anlaşılıyor. Bizim dangalak medyanın dangalak haberlerinden beslenmişler. Ben de sesimi hiç çıkarmadım, gazetelere baktım. Onlar da katılım göstermememe şaşırdılar. Şimdi ben asosyal mi oldum

Bana kalırsa asosyallik bu tür muhabbetlere katılmak veya katılmamak olarak gösterilemez. Asosyallik bana göre yere, zamana göre değişebilen bir kavramdır. Bana göre asosyalliğin en kısa tanımı, hayatını monoton yaşamaktır. Hayatını monoton yaşayan insanlar, hayatında hiç bir değişiklik yapmayan insanlar asosyaldir.

• quote:

Orjinalden alıntı: DeepSense

quote:

Orjinalden alıntı: hesheit

Dün berberde sıramı bekliyorum. Traş olmakta olan adamın biri, ki ün. mezunu ve çalışıyor, öyle atıp tutuyor ki herkes onu dinliyor. Muhabbete katılmayan bir tek ben. Hararetli bir tartışmadır gidiyor. Ama tartışılan konu hakkında herhangi birinin bir gazete makalesi dahi okumadığı anlaşılıyor. Bizim dangalak medyanın dangalak haberlerinden beslenmişler. Ben de sesimi hiç çıkarmadım, gazetelere baktım. Onlar da katılım göstermememe şaşırdılar. Şimdi ben asosyal mi oldum

Bana kalırsa asosyallik bu tür muhabbetlere katılmak veya katılmamak olarak gösterilemez. Asosyallik bana göre yere, zamana göre değişebilen bir kavramdır. Bana göre asosyalliğin en kısa tanımı, hayatını monoton yaşamaktır. Hayatını monoton yaşayan insanlar, hayatında hiç bir değişiklik yapmayan insanlar asosyaldir.

Doğru bencede en güzel yorum bu olmuş.Çünkü bazı kişiler beğendikleri ortamda ve beğendikleri kişilerle birlikte olduklarında gayet sosyalleşiyorlar.Ama bir de aşırı asosyal olupta ortam ve kişiler kendilerine uygun olmuş olsa bile hala asosyal kalan insanlar var.Bunların durumu ciddi maalesef.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.