Zaten bordo diyen yok hocam, yukarıda iki hatanın (köşe koltukları ve renkler) örneğini verdim. Velev ki her iki koltuk renkleri birebir aynı. Luz'da diklik açıları TTArena ile eşit seviyedeyken koltuk renkleri aynıyken, TTArena'da bu durum neden böyle? Tamam, demirler var fakat bu derece etki etmez. İşin ehli değilim, ama mantıken plan program hatasıdır bana göre.
Ayrıca yukarıda dedim eşekten inip ata biniyoruz, eyvallah. Çok şükür böyle bir stada kavuşuyor olmamıza. Ama gerçekleri görmezden gelmek at gözlüğü takmaktır.
Tamam ben sakinim şampiyonlar, neden bilmiyorum gergin bir gün geçiriyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: sarikanarya567
quote:
Orijinalden alıntı: eraser84
quote:
Orijinalden alıntı: TroopeR
da luz, kesinlikle 10 numara bir stad, ve dünyanın en güzel stadları listesinde ilk 10' a girer, son derece muazzam içi olsun ve özellikle çatı kısmı olsun süper
mesela bende bu on numara dediğin stadın çatısını hiç mi hiç beğenmedim hatta çatı var mı o bile belli değil babannemim bir lafı geldi aklıma ''elin şeyi her zaman daha guzeldir''
Arkadaşım yanlış fotoğrafamı baktın o stadın çatısı tam bir mühendislik harikası süper görünüyor bence.
hayır doğru stada baktımda estetik olarak güzel lafım yok ince işçilik var ama işlevsellik olarak bakınca belli tribun kısımları açıkta kalıyor bu bariz belli bunu demek istedim
Hocam sana laf söylemiyorum yanlış anlama, ama bazı arkadaşlar bana güzel gelmiyo koltuklar diyo mesela,, @eraser84 arkadaşımızda banada bunun çatısı güzel gelmiyo demiş.. yani zevkler ve renkler farklıdır hesabı.. Mühendislik harikası olunca herkesin illaki beyeneceği bi çatı olmaz zorunda değil sonuçta
ne kadar ekmek ne kadar köfte hesabı biraz aslında ama ben yine de eleştirildiği kadar kotu bir stadımız oldugu fikrinde değilim
quote:
Orijinalden alıntı: SmyrneGe
Zaten bordo diyen yok hocam, yukarıda iki hatanın (köşe koltukları ve renkler) örneğini verdim. Velev ki her iki koltuk renkleri birebir aynı. Luz'da diklik açıları TTArena ile eşit seviyedeyken koltuk renkleri aynıyken, TTArena'da bu durum neden böyle? Tamam, demirler var fakat bu derece etki etmez. İşin ehli değilim, ama mantıken plan program hatasıdır bana göre.
Ayrıca yukarıda dedim eşekten inip ata biniyoruz, eyvallah. Çok şükür böyle bir stada kavuşuyor olmamıza. Ama gerçekleri görmezden gelmek at gözlüğü takmaktır.
hocam bence o demirler görüntüye çok etki ediyor yani resmen grileştiriyor orayı ve ondan dolayı renk farkı oluyor.. bana göre bu derece fark etmez diyosun peki sana göre bu renk farkına sebep veren şey ne?
Önceden üst kata ışık girmemesinden dolayı öyle koyu gözüküyo sanmıştım çünkü alt kısım sahaya daha yakın ve dolayısıyla çatı orayı pek kapatmıyor.. bana göre hem bunun etkisi hemde demirlerin..
Ayrıca "beğenmeyen başka ülkeden beğensin", "görende emiratste doğdunuz sanacak" vs gibi söylemler fakir edebiyatı züğürt tesellisinden öteye gidemez. Kimse stadı beğenmiyorum vs demiyor, kaldıki ülkemizde bu stadtan daha iyisi varsa buyursun göstersin beğenelim. Sonuçta biz burda yapılandan daha lüksünü istemiyoruz, hataları gösterip görüş bildiriyoruz. Buda doğal bir durum olsa gerek. Kim aldığı üründe hata görse şikayet etmez ki.
Bu arada aklıma geldi ben yapmayı bilmiyorum, bi arkadaş anket yapsın beyenenler beyenmeyenler kararsız olanlar diye
Bana görede eksikler var ama ben çok beyeniyorum mesela
bu stadın dış cephesi ne zaman sekil alacak hala super kolonlar parabolik kirişler hala beton adam akıllı yap varyap
Hayretsiniz yahu.
Biz stat güzel olsun istediğimiz için söylüyoruz.Sonuçta Ali Sami Yeni verdik.Anlaşması şusu busu var.Öyle baştan savma iş yapmasınlar diyoruz.
millet beğenmeyen gitsin o zaman vs vs diyor.
Siz diyelim ki yıllarca sıfır mercedes almak için beklediniz ve eski arabanızı verip alacaksınız.Çizik görmek ister misiniz o arabada.
Mantık bu kadar basit.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: sarikanarya567
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: TroopeR
da luz, kesinlikle 10 numara bir stad, ve dünyanın en güzel stadları listesinde ilk 10' a girer, son derece muazzam içi olsun ve özellikle çatı kısmı olsun süper
mesela bende bu on numara dediğin stadın çatısını hiç mi hiç beğenmedim hatta çatı var mı o bile belli değil babannemim bir lafı geldi aklıma ''elin şeyi her zaman daha guzeldir''
Arkadaşım yanlış fotoğrafamı baktın o stadın çatısı tam bir mühendislik harikası süper görünüyor bence.
hayır doğru stada baktımda estetik olarak güzel lafım yok ince işçilik var ama işlevsellik olarak bakınca belli tribun kısımları açıkta kalıyor bu bariz belli bunu demek istedim
senin o işlevselligine laf ettiğin çatınun akustik bakımdan bizimkinden çok daha iyi olduğunu biliyor muydun ?
sesin bir arada kalması için çatıların eğimlerinin ya içeri doğru yada düz olmalıdır, bu yüzden da luz' u yapan mühendisler aşırı teknik bir düşünçe ile makasları dışarı aldılar ve akustiği korudular. fakat bizimkilerde ilk projede olmasına rağmen, makasları sonradan içeri koyarak yükselen bir çatı uygulaması yaptılar, ve iç çatı uygulaması da olmadığı için akustik bakımından standart bir stad yarattılar
quote:
Orijinalden alıntı: bdurmus
quote:
hocam bence o demirler görüntüye çok etki ediyor yani resmen grileştiriyor orayı ve ondan dolayı renk farkı oluyor.. bana göre bu derece fark etmez diyosun peki sana göre bu renk farkına sebep veren şey ne?
Önceden üst kata ışık girmemesinden dolayı öyle koyu gözüküyo sanmıştım çünkü alt kısım sahaya daha yakın ve dolayısıyla çatı orayı pek kapatmıyor.. bana göre hem bunun etkisi hemde demirlerin..
Kırmızı yazıda örneklediğim gibi, işin ehli değilim. Ama bunu düşünmeyip renk uyumunu sağlayamıyorlarsa bu hatadır. 3. Katı demirli olan Allianz Arena, renklerde değişim yok.
ama hocam o stadın koltukları gri yani olay bu kadar basit, bizimkilerde giri yapsalardı o zamanda giri ne alaka denecekti.. haksız mıyım
quote:
quote:
quote:
Kırmızı yazıda örneklediğim gibi, işin ehli değilim. Ama bunu düşünmeyip renk uyumunu sağlayamıyorlarsa bu hatadır. 3. Katı demirli olan Allianz Arena, renklerde değişim yok.
İyi de oradaki koltuklar ile korkuluklar aynı renkte. Bizimde koltuklarımız o renkte olsaydı renkte değişim görülmezdi... Korkulukların rengi çok sorun olursa ilerleyen zamanlarda renkleri değiştirilir bir şekilde... (Kırmızı bant çekilebilir, koltuk renginde kaplama yapılabilir vs...)
Ama o köşelerdeki düzensizlik gerçekten bir sorun bana göre de...
ya benim tek eleştirdiğim nokta misafir takıma verilen tribün o kadar (onunda öyle yapılmasında bi amaç vardır diye düşünüyorum) Onun dışında ne merdivenler ne koltuklar hiç gözüme batmıyor yani son olarak bunu söyliyeyim ve kapatıyım bu konuyu
Ben köşelere bişey demiyorum ztn.. simetri hastasıyımdır biraz ve banada kötü geldi, baştan savma yapmışlar gibi... Ama koltuk rengine yapılacak bişey yok malesef, koltuktan konuştuğumuz için o konuda örnekler verdim hep
Adam konuyu kapattı beyler dağılın haydi
quote:
ya benim tek eleştirdiğim nokta misafir takıma verilen tribün o kadar (onunda öyle yapılmasında bi amaç vardır diye düşünüyorum) Onun dışında ne merdivenler ne koltuklar hiç gözüme batmıyor yani son olarak bunu söyliyeyim ve kapatıyım bu konuyu
quote:
Orijinalden alıntı: SaykoMMaster
Adam konuyu kapattı beyler dağılın haydi
quote:
benim açımdan kapattım kardeş, ortalığı karıştırma bi zahmet
arkadaşlar koltuk renklerine niye taktınız stad doluyken gözükecekmi sizce ?? benim sadece şu koltuk düzenine aklım takıldı bu bir hatamı yoksa böylemi olması lazım gözümde canlandırdım ama bi sonuca varamadım koltukların biraz çapraz mı takılması gerekiyordu aynı sırada olması için
quote:
Orijinalden alıntı: freestyle_
quote:
quote:
quote:
İyi de oradaki koltuklar ile korkuluklar aynı renkte. Bizimde koltuklarımız o renkte olsaydı renkte değişim görülmezdi... Korkulukların rengi çok sorun olursa ilerleyen zamanlarda renkleri değiştirilir bir şekilde... (Kırmızı bant çekilebilir, koltuk renginde kaplama yapılabilir vs...)
Ama o köşelerdeki düzensizlik gerçekten bir sorun bana göre de...
Buyrun, 3. katı demirli Boca Junior Stadı. Gece gece demirli stad aradım üşenmeden.