Şimdi Ara

Askerlikle ilgili biraz karmaşık bir sorum var. Anlayanlar lütfen yardımcı olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim. Askerlik şubesini aradığımda net bilgi alamıyorum. İnternette de yeterli bilgi bulamadığımdan buraya sormaya karar verdim.

Şu an celp ve sevk dönemindeyim. 4 Haziran tarihine kadar sevk başvurusunda bulunmam gerekiyor. Yani 1 ay 9 gün sürem var. Üniversiteden mezun olalı yaklaşık 3 yıl olduğu için erteleme hakkım bulunmuyor. 6 ay gitmeyi hiç istemiyorum. Bedelli gidecek kadar da birikimim yok. Mecburen kredi çekip borca girmem gerekecek. Bu yaz açıköğretimle ertelemeyi düşünüyordum ama kayıtlar Temmuz Ağustos gibi olduğu için yetişemiyorum.

Sorum şu: Bedelli başvurusunda bulunduğum zaman ödeme yapmam için 2 ay süre veriliyormuş diye duydum ama doğruluğundan emin değilim. Eğer böyle bir şey varsa bu iki aylık süre içinde açıköğretimle askerliğimi erteletebilir miyim? Lisans mezunu olduğum için yüksek lisansla mı ertelemem gerekiyor yoksa ikinci öğretim lisans da erteleme hakkı tanıyor mu? Sevk başvurum için süre dolduğundan bakaya kalır mıyım, ya da kalsam bile erteleme yapabiliyor muyum?

Bedelliye başvurup bu süre içinde açıköğretimle erteleyip ödeme yapmamak için de bedelli başvurumu iptal etmeyi planlıyorum. Daha sonra çalışıp bedelli için para biriktirip tekrar bedelliye başvurabilir miyim yoksa bedelliyi bir kez iptal edince bedelli hakkım yanıyor mu?

Biraz uzun ve karmaşık oldu kusura bakmayın. Sürem kısıtlı olduğu için acil yardıma ihtiyacım var. Bu işten anlayan birileri varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

• www.msb.gov.tr
    Öğrenci Erteleme İşlemleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri

Öğrenci ve mezunlar icin erteleme şartlarına buradan bakabilirsiniz.

Erteleme icin mezuniyetin bir üstüne devam etmelisiniz. Yani lisans mezunu yüksek lisansla devam etmeli.

Yüksek lisansla ertelemenin de ayrı sıkıntısı var. Tezlide daha girişte mülakat- bilim sınavı var. Orayı geçtin, dersleri 4 yarıyılda tamamla, teze şu dönemde kaydol vb sınırlamalar var.
    Tezsize kaydolsan dönemlik ücretleri 1-1.5 asgari ücret.

17 nisanda bedelliye güncelleme yaptılar, 333k'dan 416k'ya çıktı. Muhtemelen 2027 ocakta 500k'yı geçecek (temmuz ve ocak zamları ile).

Ödeme için 2 aylık süre veriliyor. Ama erteleme hakkınız yoksa 5 haziran sonrasına bakaya kalıyorsunuz her türlü.

1 temmuz ve 1 ocakta, banka sisteminde ödenmemiş bedel-tutar, zam geldiği için sistemden düşürülüyor. O tarihlere denk geliyorsa 2 aylık süreye bakılmıyor. Tekrardan bedelli başvurusu yapmanız gerekiyor.

Maddi durumunuz elvermiyorsa 6 ay askerlik ölüm değil. Kaldı ki terörün şiddetli olduğu 90'larda değiliz. Muhtemelen komutanınız 2000 sonrası doğumlu bir teğmen-üsteğmen olacaktır. Halinizden anlarlar. Onların iyi niyetini suistimal etmediğiniz sürece askerliğin kolay geçmesi için komutanlarınız da elinden geleni yapar.

Komşu bir ablamız var, ocak ayında oğlu Şırnak'a çıktı diye telaş ediyordu. Geçen sordum, karargahta temizlik yapıyor, operasyondan dönen uzman çavuşlara üzülüyor dedi. Durumu rahatmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam çok sağolun. Bu linkte üni mezunları 28 yaşına kadar erteleyebilir diyor yanlış anlamadıysam. Ben şimdi 24 yaşındayım e devletten erteleme yapmıyor. Şubeyle konuşsam erteleme yaparlar mı bu saatten sonra?

Bir de bakaya kalsam bile yüksek lisansla ertelemeye izin veriliyor mu bakaya ücretini ödeyip

Orijinalden alıntı: pvtallen

Hocam çok sağolun. Bu linkte üni mezunları 28 yaşına kadar erteleyebilir diyor yanlış anlamadıysam. Ben şimdi 24 yaşındayım e devletten erteleme yapmıyor. Şubeyle konuşsam erteleme yaparlar mı bu saatten sonra?

Bir de bakaya kalsam bile yüksek lisansla ertelemeye izin veriliyor mu bakaya ücretini ödeyip

Lisans ve önlisans icin mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl. Yaş limiti burada üst sınır, diyelim 27 yaşında önlisans mezunu oldunuz, mezun tecilinin sadece 1 yılını kullanabilirsiniz (önlisans mezunlarına 28 yaş limiti olduğundan). Otomobillerde 3 yıl / 100 bin km garantisi gibi, hangisi önce biterse garanti bitiyor.

Alıntı

metni:
    a. Ertelemeye esas başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olanlar ile yoklama kaçağı olarak muayenesi yapılarak sınıflandırma kaynağına alınacakların, sevke tabi tutulacağı celp tarihine kadar geçen süre içinde kayıt yaptıranların askerlikleri ertelenmez.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/kamu-personeli-yuksek-lisans-staj-aday-memur-vb-olanlarin-ertelemeleri

Bu madde var ama ceza ödendikten sonra tecil edilir mi bilmiyorum. Onu şubeye sorunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.