Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim. Askerlik şubesini aradığımda net bilgi alamıyorum. İnternette de yeterli bilgi bulamadığımdan buraya sormaya karar verdim.
Şu an celp ve sevk dönemindeyim. 4 Haziran tarihine kadar sevk başvurusunda bulunmam gerekiyor. Yani 1 ay 9 gün sürem var. Üniversiteden mezun olalı yaklaşık 3 yıl olduğu için erteleme hakkım bulunmuyor. 6 ay gitmeyi hiç istemiyorum. Bedelli gidecek kadar da birikimim yok. Mecburen kredi çekip borca girmem gerekecek. Bu yaz açıköğretimle ertelemeyi düşünüyordum ama kayıtlar Temmuz Ağustos gibi olduğu için yetişemiyorum.
Sorum şu: Bedelli başvurusunda bulunduğum zaman ödeme yapmam için 2 ay süre veriliyormuş diye duydum ama doğruluğundan emin değilim. Eğer böyle bir şey varsa bu iki aylık süre içinde açıköğretimle askerliğimi erteletebilir miyim? Lisans mezunu olduğum için yüksek lisansla mı ertelemem gerekiyor yoksa ikinci öğretim lisans da erteleme hakkı tanıyor mu? Sevk başvurum için süre dolduğundan bakaya kalır mıyım, ya da kalsam bile erteleme yapabiliyor muyum?
Bedelliye başvurup bu süre içinde açıköğretimle erteleyip ödeme yapmamak için de bedelli başvurumu iptal etmeyi planlıyorum. Daha sonra çalışıp bedelli için para biriktirip tekrar bedelliye başvurabilir miyim yoksa bedelliyi bir kez iptal edince bedelli hakkım yanıyor mu?
Biraz uzun ve karmaşık oldu kusura bakmayın. Sürem kısıtlı olduğu için acil yardıma ihtiyacım var. Bu işten anlayan birileri varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.
Son Giriş: 21 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 133)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
3 Yanıt
0