Şimdi Ara

Askerlik tecilim bitiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Abiler selamun aleyküm yaş 22 üniden mezun oldum tecil hakkım an itibariyle bitti ama 3 yıldır bir iş yerinde çalışıyorum ve hala borcum bitmedi en az 1,5-2 sene daha çalışmam gerekiyor sizce bu kaçak sürecini nasıl atlatabilirim başıma bela açılır mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Önlisans mezunu iseniz açık öğretim lisans bölümlerinden birine kaydolun, 28e kadar tecili uzatırsınız. AÖF kayıtları eylülde başlıyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun için dgs sınavına girmek gerekmiyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önlisans mezunu iseniz tekrar sınava girmeden (TYT-AYT veya DGS) lisans bölümüne kayıt yaptıramazsınız. (2016 yılından önce ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin AÖF lisans programlarına doğru­dan geçebilme hakları vardı. Ama 2016 yılı itibariyle bu hak kalktı ve DGS'ye girmek zorundalar.) Sınavsız ikinci üniversiteyle tekrar önlisans bölümlerine kayıt yaptırabilirsiniz fakat bu durum askerlik tecil sürenizi uzatmaz. Malesef 2 sınav içinde bu yıl için süre geçti.


    Yoklama Kaçağı Saklı ve Bakaya olarak kalabilirsiniz eskisi gibi kolundan tutup askere götürülmüyor. Bu süre içinde idari para cezası ödemek zorunda kalırsınız eğer kendiniz para ödemeye giderseniz günlük 9,11 TL , yakalanırsanız tutanak tutulur ve askerlik şubesine gitmeniz istenir böyle bir durumda da günlük 18,22 TL olarak hesaplanıyor 2022 yılı için kaç gün kaçak olursanız o kadar günle çarpılır.


    Gitmeye karar verirseniz yedek astsubaylığa başvurabilirsiniz çıkarsa maaşlı olarak 12 ay askerlik görevinizide yerine getirebilirsiniz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.