Şimdi Ara

Askerlik tecili ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 18 yaşımdaym temmuzda 19 uma gircem.Ve şuan üniversite sınavına hazırlanıorum askerligi nasıl tecil ettirebilirim.neler gerekiyo ve ankaradayım ben nereye gidecem? yardım

• Önce sınavı kazan üniversite öğrencisi ol ondan sonra tecil ettirebilirsin.
  • yani sınavı kazanana kadar hiç bişi yapmama gerek yokmu
  • sınavı kazanamadı diyelim mesela tecil ettiremiyormu acaba:S ben mesela sınavı kazanamassam seneye tekrar giricem askerlik ne olacak
  • konu benim içinde onemli arkadaşlar lütfen yardım edin??
  • Liseden mezun olduktan sonra tecil hakkınız var. 2 yıl olsa gerek.
  • Şubeden kağıt gelmesi lazım, yoklama için, eğer gelmediyse üniyi kazanınca tecili onlar yapar (arada arıza çıkabiliyor takip etmekte yarar var)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şubeden kagıt gelmiş.
  • O gelen ilk yoklama kağıdı olsa gerek. Seneye muayeneye gelceksin haberin olsun diye yolluyorlar(diye düşünüyorum ) Bu arada üniversiteyi kazanınca tecil değil, okul süreniz boyunca muaf oluyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishCoder

sınavı kazanamadı diyelim mesela tecil ettiremiyormu acaba:S ben mesela sınavı kazanamassam seneye tekrar giricem askerlik ne olacak

Lise diploman ile birlikte en yakın askerlik şubesine gidip, muayeneni olup, tecil hakkını kullanmak istediğini belirtirsen, askerliğini tecil ederler.

Tecil için gerekli belgeler;

Nufüs cüzdanı aslı ve 3 tane fotokopisi
    3 Adet vesikalık fotoğraf
    Lise diploması aslı ve 3 tane arkalı önlü fotokopisi.

@briqate,

Aynı şey senin için de geçerli...

Ben daha önce muayenemi olmuştum, ancak tecil hakkımı kullanmamıştım. Mayısta askere gitmeyi düşünüyordum ama fikrimi değiştirdim. Bugün gidip tecil hakkımı kullandım ve askerliğimi 3 yıl tecil ettiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vikernes -- 12 Nisan 2010; 18:29:08 >

• Bana ilk yoklama filan gelmedi direk yoklama kaçağına düşmüş bulunmaktasınız diye kağıt geldi..Ben de gitsem bu lise diplomam ile tecil ederler mi??
  • Üniversiteyi kazanırsan tecil ettirmene gerek kalmıyor, geçen sene bana da kağıt gelmişti, hiç kurcalamadım, yerleştim uni.'ye, şu an problem yok çünkü üniversite hallediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 12 Nisan 2010; 18:40:01 >
  • Üniversiteden mezun olduktan sonrada 2 sene tecil hakkı tanınıyormuş sanırım, ne kadar doğru bu, bilgisi olan var mı?
  • muayenede napıyor. direk avuçluyolarmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: firtikk

Bana ilk yoklama filan gelmedi direk yoklama kaçağına düşmüş bulunmaktasınız diye kağıt geldi..Ben de gitsem bu lise diplomam ile tecil ederler mi??

Ederler. Sende en yakın askerlik şubesine yukarıda belirttiğim belgelerle git. Muayeneni olduktan sonra tecil hakkını kullanmak istediğini belirt. Aksi takdirde Mayıs celbinde apar topar askere gidersin.

@hakaniko

Hayır. Soyunuyorsunuz, doktor geliyor, bir sağlık probleminiz olup olmadığını soruyor, kalbinizi dinliyor, boyunuz ve kilonuz ölçülüyor, göz testi yapılıyor. En son komutan evraklarınızı onaylıyor veya onaylamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vikernes -- 12 Nisan 2010; 18:48:34 >
  • ben şimdi hiç bişi yapmasam bu sen üniversiteye başlayana kadar bi sorun olmuyomu yani tecil ettirmem gerekiomu illaki
  • quote:

Orijinalden alıntı: briqate

ben şimdi hiç bişi yapmasam bu sen üniversiteye başlayana kadar bi sorun olmuyomu yani tecil ettirmem gerekiomu illaki

Sorun olmaz.
  • Lise diplomasıyla 3 senelik tecil yaptırabilirsin.
  • İlk yoklama gelmiş eğer kazanamazsan Ve ertelemek istiyorum dersen,

Lise diploman yeterli fakat dilekçe yazman lazım ve 2 yıllık tecil ettirme hakkın var.
    Kazanırsan daha kolay zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Confusion35

İlk yoklama gelmiş eğer kazanamazsan Ve ertelemek istiyorum dersen,

Lise diploman yeterli fakat dilekçe yazman lazım ve 2 yıllık tecil ettirme hakkın var.
    Kazanırsan daha kolay zaten.

Hayır, dilekçe yazmak gibi bir durum söz konusu değil. Lise diploması ile 3 yıl tecil ettirilebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.