Şimdi Ara

Askerlik sebebiyle işten ayrılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
17.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bu konuyu daha önce açan arkadaşlar vardı konu eskidiği için yen konuyu açmak zorunda kaldım.

    (Moderator lütfen konuyu silmeyin )

    Arkadaşlar ekte 2 adet resim ekledim.
    Araştırmalarım sonucu halen kafamda deli deli sorular var.
    -Askere gitmeden önce iş yerine bildirmen lazımış ( öyle bir dünya yok, 3 4 ay öncesinden de cıkarsın)
    -ik elemanları vs yöneticisi. sevk kağıdı geçersiz. bana askere gideceğin yerin belgesini getir diyor hakkını öyle alırsın...
    -verdiğim tarihe kadar İŞ veren herhangi bir sonuç cıkmaz ise o gunden itibaren gelmez isem ne olur ???
    Yani anlıyacağınız gibi arkadaşlar .
    Hangi kanunda 3-4 ay öncesinden söylemen lazımmış
    hangi kanunda askere gideceğin yerin belgesini getirmen lazımmış
    ve hangi birimlerden bilgi alabilirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    Askerlik sebebiyle işten ayrılmaAskerlik sebebiyle işten ayrılma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsantalu -- 6 Mayıs 2017; 8:44:48 >







  • kanunda ihbar süresi net olarak şu kadar olacak diye bir şey görmedim.

    askerlik şubesine gidip sorsana işyerine vermem gereken evrak hangisi diye.
  • CARNIVALE kullanıcısına yanıt
    konuyu İş-kur yetkilileri yada adliyede bulunan işçi mahkemesine bağlı avukatlara sormak olacaktır.
  • Merhaba,

    Çalışmış olduğunuz firmadan çıkarken her hangi bir ihbar süresine ihtiyacınız yok. Yalnızca istemiş olduğunuz her hangi bir tarihte çıkamıyorsunuz, sülüs kağıdı yani sevk belgesini askerlik şubesinden alıyorsunuz, bir nüshasını istifa dilekçesinin altına koyuyorsunuz.

    İnsiyatif kullanan firmalar mevcut, zaten elemanın gideceğini biliyor, tecil bozduğunu biliyor. Daha fazla maaş vereceğime hemen tazminatını verip çıkartayayım herkes mutlu olsun diyor. Ancak kimi firmalar ise kuralı kaideyi direterek bu işlemleri yapıyor.

    Mesela ağustos için konuşacak olursak,

    21 Temmuz 2017 cuma günü yerlerin açıklanması bekleniyor, bir defaya mahsus sülüs kağınıdı E-Devletten alabiliyormuşuz, 2. kez almak istersek onu kayberesek vs askerlik şubesinden alıyoruz. Yani ortalama olarak 24 Temmuzda istifa edebilip hakkımızı alabiliyoruz, ardından 3-4 ağustos sevk oluyoruz zaten. Bol şans, mutlaka alacağız fona devredilmediği sürece.




  • Noix~ kullanıcısına yanıt
    üstad diğer konuda 3 ay önceden işten ayrılmada bir sorun olmadığı ile alakalı yazılar okudum :D sen tek mesajla tüm tabuları yıkmışsın.

    çalıştığım yerde mutlu değilim ve kasımda askere gidicem tecili bozdurup. ağustosun 15 inde işten ayrılmayı düşünüyorum bu şimdi mümkün değilmi ?(2.5 senelik tazminatla birlikte)
  • kaya_577 K kullanıcısına yanıt
    Bu resmi olarak mümkün değil hocam, iş verenin insiyatifine bağlı olarak gerçekleşirse amenna. Fakat sizin resmi olarak işten çıkabilmeniz adına askere gidişinizin kesin kaydı olan 'sülüs/sevk kağıdını' bir nüsha halinde şirkete istifa dilekçenizde teslim etmeniz ve bu unsurlarda sizin işten çıkışınızı sağlamaları gerekiyor. İşin resmi boyutu askere gitmeden sadece 10 gün önce işten ayrılabileceğiniz yönünde.

    Ama yok ben şirketim ile görüşür ve orta yolu bulurum diyorsanız tabi olabilir fakat işverenlerin büyük çoğunluğu buna ne yazık ki yanaşmaz.
  • Hocam ben muhalif olacağım ama mümkün diye biliyorum. Sizinle aynı durumdayım. Çalıştığım kurumda 2,5 senedir çalışıyorum ve normalde 6 hafta ihbar sürem var. Ancak askerlik sebebiyle verilen istifalarda ihbar süreniz yok, kıdem tazminatınızı alırsınız. Normalde sülüs belgesini vermek gerekiyor ancak askerlik şubesinden alınan ve ağustosta gideceğinizi bildiren her belge işe yarar. Bu bilgiyi de 2 gün önce ALO 170 hattından aldım. İsterseniz siz de arayabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaasink

    Hocam ben muhalif olacağım ama mümkün diye biliyorum. Sizinle aynı durumdayım. Çalıştığım kurumda 2,5 senedir çalışıyorum ve normalde 6 hafta ihbar sürem var. Ancak askerlik sebebiyle verilen istifalarda ihbar süreniz yok, kıdem tazminatınızı alırsınız. Normalde sülüs belgesini vermek gerekiyor ancak askerlik şubesinden alınan ve ağustosta gideceğinizi bildiren her belge işe yarar. Bu bilgiyi de 2 gün önce ALO 170 hattından aldım. İsterseniz siz de arayabilirsiniz.

    benim durum ağustos değilde kasımda askerliğim :D ve ben ağustos 15 te istifa etmek istiyorum yaklaşık 3 ay önce. 170 ne hattı bi arayayım en iyisi
    saol bilgi için
  • kaya_577 K kullanıcısına yanıt
    Alo 170 SGK'nin numarasi. Mumkun mertebe yardimci olmaya calisiyorlar. Arayin, bizleri de bilgilendirin sonra lutfen.

    Ben 3 ay once oldugunu gozden kacirmisim. Durumunuz farkli olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaasink -- 15 Haziran 2017; 17:2:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradım dediler ki;

    Silüs belgesi alırsanız işi bırakabilirsiniz dediler. ben 3 ay önceden bırakmak istediğimi söylediğimde iş yerinizle anlaşırsanız olabilir dediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik şubesinde sülüs belgesi yerine alınabilen bir belge var mı acaba ? 2. Gruba çıkarsak belgeyi aynı gün alamıyor muşuz. Çok saçma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 8 Mayıs'ta istifamı verip ihbar süremi de çalışarak 24 Mayıs'ta ayrıldım. Fakat ilk istifamda kendi isteğim doğrultusunda ayrıldığımı beyan ettim. Sonradan arkadaşlarım askere gidiceksin nasılsa askerlik dolayısı ile verip tazminat alırdın dediler. İk ile konuşup siz bize sülüs belgenizi getirin o zaman size tazminat ödeyebilirz dediler. Ben de Ağustos ayında gidicem o sebeple şuan getiremem ama benim 29 Mayıs'a kadar tecilimi bozdurmam gerekiyor dilerseniz Askelik Şube'den aldığım bi evrağı getiriyim dedim. Sonrasına işyerim kendi avukatlarıyla konuştuğunda siz bize sulüs belgeniz ne zaman çıkarsa o zaman getirin biz de o süreçte size tazminatınızı ödeyebiliriz dediler. Bende yalnız istifamı askerlik dolayısı ile yapmadım bi sorun olmaz umarım dedim. Yok hayır ben siz geldiğinizde yeni bir istifa dilekçesi yazdırıcam o sebeple değiştirip alıcaksınız tazminatınızı dedi. Şimdi heyecanla bekliyorum 21'ni. Eğer vermezlerse de elimde telefon kayıtları var mahkemede görüşürüz diyip almayı düşünüyorum söke söke :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son durum ne hacım :) bende bu hafta askerlik dolayısı ile iş sözleşmemi bitirnek istiyorum diye bir dilekçe yazıp vericem şirkete ama 3 ay önce istifa edip paranı alabildinmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaya_577

    Son durum ne hacım :) bende bu hafta askerlik dolayısı ile iş sözleşmemi bitirnek istiyorum diye bir dilekçe yazıp vericem şirkete ama 3 ay önce istifa edip paranı alabildinmi?

    kardeşim, askerlik nedeniyle dilekçeni hazırlayıp verirsin ve o günden işten ayrılabilirsin.şirkette sana şu zaman kadar resmi bir belge ile tazminatı verecek eğer o tarihi geçerse. ((1-2) hafta)) mahkeme yoluyla faizi alabilirsin;)
  • Arkadaslar nasıl yaptınız size benzer durumdayım mayıs celp döneminde askere gideceğim. Martta falan alabiliyor muyum sülüs kağıdını? İlla gideceğim tarihe yakın mı almam lazım. Öyleyse işten çıktığım gibi askere gitmem gerekecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.