Şimdi Ara

Askerlik mevzusu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu yıl sonu diplomam ile ettirdiğim tecilim bitiyor tam olarak 31.12.2018 tarihinde ve ben kurumsal bir market sektöründe çalışıyorum ancak 25 Ocak tarihinde iş başlangıcım var tecilim bittikten sonra muayene olmadan bir ay kadar daha çalışıp 25 Ocaktan sonra muayene olmayı planlıyorum sebebi ise 2 yılı doldurarak yıllık izinle beraber daha fazla askerlik tazminatı almak istiyorum.

Bunun harici mağaza müdürü bana sülüs kağıdını getirdikten 3-4 gün sonra askere gidiyorsun dedi böyle bir saçmalık olabilir mi? İşten çıkacağım ve dinlenme fırsatım olmadan askere gideceğim birde gerçekten işlem böyle mi yoksa kağıdı verir, vermez işten tazminatı alarak ayrılabiliyormuyum? Mağaza müdürleri bu konuda pek yardımcı olmuyor sebebi son güne kadar çalıştırmak istemeleri sanırım.

• Bedelli yap kurtul!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Bedelli yap kurtul!
    Ne yazık ki o tren kaçtı yaşımda tutmuyor 23 yaşına gireceğim kaçak gözükmenin cezasının da büyük olduğunu duydum onun yerine 1 yıl dişimi sıkar yaparım askerliği.
  • Nette senin için ufak bir araştırma yaptım.İş kanununa göre, kıdem tazminatını hakedebilmek için sülüs kağıdını alman gerekiyormuş.Çünkü sülüs almadan tecil etme hakkın var.Yani müdür doğru söylemiş.

Ayrıca bakınız;
    http://www.bugracoker.com.tr/askere-gidecek-iscinin-kidem-tazminati-hakki/

https://www.insangucu.com.tr/2017/01/23/askere-giden-isci-isten-ne-zaman-ayrilmalidir/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 28 Kasım 2018; 0:0:25 >

• Aynen askerlik kagıdını göstermen gerek(sülüsü) seneye ben de kacıyom.Subat celp başvuru yapacagım.4 yıllık tazminat cukkası,askerden sonrada 10 ay işsizlik kombosu ohh mis hep suriler mi yiyecek birazda biz yiyek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

Nette senin için ufak bir araştırma yaptım.İş kanununa göre, kıdem tazminatını hakedebilmek için sülüs kağıdını alman gerekiyormuş.Çünkü sülüs almadan tecil etme hakkın var.Yani müdür doğru söylemiş.

Ayrıca bakınız;
    http://www.bugracoker.com.tr/askere-gidecek-iscinin-kidem-tazminati-hakki/

https://www.insangucu.com.tr/2017/01/23/askere-giden-isci-isten-ne-zaman-ayrilmalidir/
    İyide ben zaten Aralıkta muayene olup sülüs kağıdını alıp teslim edeceğim muhtemelen Şubat gibi askere gideceğim ben bi 15-20 gün önceden teslim edip biraz yatmak istiyorum müdürüm diyor ki kağıdı ne zaman verirsen, ver gidene kadar çalışıcaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: RustyCohle

Aynen askerlik kagıdını göstermen gerek(sülüsü) seneye ben de kacıyom.Subat celp başvuru yapacagım.4 yıllık tazminat cukkası,askerden sonrada 10 ay işsizlik kombosu ohh mis hep suriler mi yiyecek birazda biz yiyek
    Ocakta başvursam tecilim bittiği için hemen alırlarmı yoksa askeriye mi karar veriyor ne zaman gideceğime? Ayrıca askerden geldikten sonra işsizlik maaşı bende alabilirmiyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son 3 yılda 600 prim günün olması gerekiyor ve 120 gün de kesintisiz ödenmiş olması gerek.
    900 gün fazla ise 10 ay alırsın.600 gün primler 6-7 falan alıyor işsizlik maaşı.
    Askerlik mevzusuna gelelim;
    E-devletten basvuru yapacaksan orada soruyor silah altına alınmak istiyor musun diye. Evet dersen valizini toplayamadan direk alırlar seni.Ya da hayır diyip hangi ay gitmek istiyorsanız o ayı işaretliyeceksin.Kasım celp başvuru bitti.Subatta başvurursan nisan gibi kaçarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptainReinhard

İyide ben zaten Aralıkta muayene olup sülüs kağıdını alıp teslim edeceğim muhtemelen Şubat gibi askere gideceğim ben bi 15-20 gün önceden teslim edip biraz yatmak istiyorum müdürüm diyor ki kağıdı ne zaman verirsen, ver gidene kadar çalışıcaksın.

Alıntıları Göster
    Hukuk güçlünün silahıdır genelde zayıf olanı korumaz. İş kanunu sana, kıdem tazminatını hakedebilmek için sülüs yani katılacağın birliği gösteren belgeyi ibraz etmen gerektiğini söylüyor.

• quote:

Son 3 yılda 600 prim günün olması gerekiyor ve 120 gün de kesintisiz ödenmiş olması gerek.
    900 gün fazla ise 10 ay alırsın.600 gün primler 6-7 falan alıyor işsizlik maaşı.
    Askerlik mevzusuna gelelim;
    E-devletten basvuru yapacaksan orada soruyor silah altına alınmak istiyor musun diye. Evet dersen valizini toplayamadan direk alırlar seni.Ya da hayır diyip hangi ay gitmek istiyorsanız o ayı işaretliyeceksin.Kasım celp başvuru bitti.Subatta başvurursan nisan gibi kaçarsın
    Çok teşekkür ederim Ocakta başvurursam gene Şubatta mı giderim yoksa Nisan gibimi alırlar? Hemen gitmek istemiyorum aslında biraz dinlenip öyle gitmek istiyorum.
  • Aynen.Subat celp bitişi 28 şubat.Aralık,Ocak fark yapmaz.Mart 1 de başvurursan mayıs celbine atarlar.

• quote:

Aynen.Subat celp bitişi 28 şubat.Aralık,Ocak fark yapmaz.Mart 1 de başvurursan mayıs celbine atarlar.
    İnternetten baktım Şubatta gidebilmem için 30 Kasıma kadar başvurmam gerekiyormuş yani iki günüm var yoksa Mayısa kalırmışım.
    https://www.askerlik.org/index.php/2018/10/23/2019-yili-celp-donemleri/
  • Tam subatta gideceksen aynen kasım celbine basvurman gerek.Bence subat celbine başvur en azından 3-5 işlerin varsa hallet.Cünkü direk subattın ortasında apar topar cagırırlar.

• quote:

Tam subatta gideceksen aynen kasım celbine basvurman gerek.Bence subat celbine başvur en azından 3-5 işlerin varsa hallet.Cünkü direk subattın ortasında apar topar cagırırlar.
    Çok teşekkür ederim dostum yalnız benim şöyle bir durumum ben 22 yaşındayım 23'e gireceğim sanırım celp dönemleri beni çok etkilemeyecek tecilim biteceği için hemen gidebilirim sanırım.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 9 Ocak 2021; 10:50:34 >
  • 12 ay yalnız askerde 36 ay gibi geliyor,6 ay yapan biri olarak konuşuyorum.12 ay sonra kendini tanıyamayabilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcan.kaymak

12 ay yalnız askerde 36 ay gibi geliyor,6 ay yapan biri olarak konuşuyorum.12 ay sonra kendini tanıyamayabilirsin..
    Yeni bir kanun üzerinde çalışılıyormuş askerlik süresi 9 aya düşecekmiş ve 3 ay zorunlu hale gelecekmiş ümidim o yönde 1-2 aya çıkacak deniyordu.
  • Umarım çıkar çünkü genellikle 12 ay uzun dönem askerler gelip,''abi kafamı s.kim ben niye okul okumadım sizin gibi 6 ay yapmadım hayatımdaki en büyük pişmmanlığım diyip kolonyalarından birer yudum daha alıyorlardı umarım hayırlısı olur herkes için,bol şanslar.
  • zengın cocukları askerlık yapmıyor,garıbanlar yapıyor.orada suc ıslemıs sabıkalı cok tıp oluyor senın paranı alıp kullanıp dovup oyuncak edecekler ayrıca pıskopat komutana denk geldınmı her dedıgını yapıcan belkı cok dayak yıcen.gelınce psıkıyatrı destegı gerekıcek
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcan.kaymak

Umarım çıkar çünkü genellikle 12 ay uzun dönem askerler gelip,''abi kafamı s.kim ben niye okul okumadım sizin gibi 6 ay yapmadım hayatımdaki en büyük pişmmanlığım diyip kolonyalarından birer yudum daha alıyorlardı umarım hayırlısı olur herkes için,bol şanslar.
    Şimdiden başıma gelecekleri tahmin edebiliyorum ama dananın kuyruğu kopsun 1 sene bir türlü eninde sonunda geçecek sonra özgürüm diyeceğim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.