Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (261. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.781
Cevap
137
Favori
1.112.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim bildiğim 2. işlemde internetten işlem başlamıyor yani sistem engelliyor otomatik diye biliyorum, acaba onlar ilk işlem olarak mı anladı diyeceğim de bir deneyin yinede yani, 10 gün direk 10 gün, iş günü felan değil yani

E devletten sorguladığım da şu ibare çıkıyor bakalım bekleyeceğim olmazsa gideceğim. Şimdi şubeye de sokmuyorlar telefonla yaptırıyorlar işlemleri hayırlısı artık.

"ASAL Gn.Md.lüğü kayıtlarındaki durumunuz e-Yoklama yapabilmek için uygun değildir. Lütfen en yakın Askerlik Şubesine müracat ediniz!"

• 30 Eylül 2020 tarihinde son muayene raporumu şubeye teslim etmiştim.En nihayetinde bugün yaklaşık üç ay sonra hakkımda verilen muaf raporunun onaylandığını e-devlette gördüm.Muhtemelen birkaç hafta içinde ya da birkaç aya raporun aslı elime ulaşır diye düşünüyorum.

Böylece 18 Eylül 2018'de başladığım bu koşuşturmada 23.12.2020'de sona erdi. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 23 Aralık 2020; 17:54:2 >

2018'de ilk muayene için şubeye gittiğimde sizin durumunuza benzer bir arkadaşla tanışmıştım.O arkadaşta askerdeyken hava değişimine yollanmış.Aynı yıl içinde iki kez hava değişimi almıştı.Bu karşılaşmamızda ise üçüncü kez hava değişimi aldığını ve son muayene olduğunu söylemişti.Gerçekten de son muayenesi oldu.Üçüncü hava değişimi sonucunda yine kilosu fazla çıkınca hakkında muaf kararı verilmişti.Sizinde muhtemelen üçüncü hava değişiminde hakkınızda muaf verilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 23 Aralık 2020; 17:57:25 >

Aynen böyle bir uyarı çıkıyordu sanırım ben denememiştim ama burda başka arkadaşlar yazmıştı böyle bir şeyler hatırlıyorum. O yüzden şubeye gitmek gerekiyordu. Gününüz gelince duruma göre hareket edersiniz artık umarım çok sıkıntı yaşamadan biter :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, üst sınırın kaç kg üzerinde erteleme verilmektedir? Boyum 179 ve şu an 104 kiloyum. Ve 31.12.2020 tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor askerlik durum belgesinde. İşlemlerimi ne zaman başlatmam gerekir?
  • CaineLethe kullanıcısına yanıt

Hocam sen Ocağın ilk haftası başvurmaya çalış. Ama bu boy kilo ile erteleme alamayabilirsin. Ben hep boy+30 olarak hesapladım garanti olması açısından. 109'un üstü seni garantiye alır. Sen biraz kilo al :) Giderken 3-4 litre su iç gir askeriyeye :)

179 boya 107 ve üzeri olması gerek diyor bu tabloda

• Arkadaşlar ben tecili bozduktan sonra 31/12/2020 ye kadar ilişiği yoktur yazıyor. 2 gündür de hastanede doktor olmuyor vs. Beni eve yolluyolar. Pazartesi ve salı umuyorum ki halledebileceğim ama kurul raporu 2 gün sonra çıkıyor deniyor 31 aralık tarihini geçerse çıkmasi bir sorun olur mu? Peşinden 4 günlük karantina geliyor çünkü bakaya kalmayalım. Bilen var mı acaba?

• valla bu konuda net birşey söylemek zor çünkü her kafadan bir ses çıkıyor. bu durum bende de oldu, hatta iki defa. birisinde şubeye gelin, geçici erteleme yapalım dediler(gerek kalmadı, hastane heyet tarihini öne çekti). ikincisinde ise işlemler başladığı için herhangi bir sorun olmaz, içiniz rahat olsun dendi. ki bunu diyen şube müdürüydü. sonrasında muaf aldım ve herhangi bir sıkıntı olmadı. en iyisi şube ile görüşmek diyeceğim ama göründüğü üzere aynı şubeden bile farklı cevaplar geliyor :)

Kardeşim boy 173 kilo 103.5 ne olur sence. Bende mersindeyim

boy kilo kaç hocam

• Merhabalar , geçen yıl 1.69 - 115 kiloydum 1 yıl erteleme aldım şimdi geldi çattı 2 incisi ve şuan 1.69 92 kiloyum elverişli almak icin kilo verdim 2 inci muayene nasıl oluyor tekrar dahiliye mi yolluyorlar yoksa sağlık ocağınımı yolluyorlar , Bir de bana 20 gün önceden gel dediler 16.01.2021 bitiyordu ama ben Pazartesi gidicem yani bugün sabah .. Tam olarak Bilgi verirmisiniz erken gidersem bir sıkıntı olur mu veya süreç nasıl işliyor şimdiden teşekkürler ..

internet tamamiyle bilgi çöplüğü olmuş durumda bu konuyla alakalı birinci elden bilgi verebilecek olan var mı ?

Orijinalden alıntı: CaineLethe

İşlemler için, önce sağlık ocağına gidip boy/kilo tartımı gerçekleştirip, dahiliyeye sevk mi istiyor olacağız?

Evet. Aile hekimi boy ve kiloyu sisteme yazıp sistem dahiliyeye sevk ediyor. Aile hekimine bir şey söylemene gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ag1998 -- 28 Aralık 2020; 16:14:33 >

İlk kez işlem yapılacaksa e-devlet üzerinden önce aile hekimine,oradan dahiliyeye oradan alınacak raporlarda şubeye gideceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosruka -- 8 Ocak 2021; 0:22:33 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.