Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (231. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.775
Cevap
134
Favori
1.096.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba, ben 2013 te mezun oldum lisanstan. 2014 te Eve kağıt geldi ve beni askeriyeden çağırdılar kağıt geldi eve. Sonra ben 2014 te gittim, aile hekimine gönderdiler, aile hekimim çok detaycı bir insandı ve kilomdan dolayı endokrin ve daha önce antidepresan kullandığım için psikyatrıye sevketti. Sonra ben çok uğraştım o zamanlar askeri hastaneler vardı ben yaşıyordum küçükçekmece askeri hastane haydarpaşaya sevk ettiler. Endokrin bölümü orada varmış, sonra ben gittim psikiyatri bölümü 1 dk da nasıl hissediyorsun diyor ve olumlu rapor verip gönderiyor bende hiç bir şey demedim. Sonra endokrin doktoru kiloma baktı ve yüksek dedi beni heyete sevk etti heyet içinde ayrı bir gün gitmiştim. 1 yıl erteleme almıştım ve çok uğraştırıcı zaman alıcıydı mahvolmuştum o süreçte. 1 sene sonra ben bir işe başladım ve ordaki müdür kulakları çınlasın izin almamızı asla sevmezdi ve halden anlamazdı çok zor izin alırdık bende sırf o memnun olsun bu işler uzamasın iş kaybetme korkum vardı gittim aile hekimine düşük yazın ben istesemde yazamam seni hastaneye sevk etmek zorundayım ben yine gittim bu sefer gümüşsuyu asker hastanesine doktora dedim ki doktor bey kilomu düşük yazın ben uğraşamıyorum bu işlerle o da yazarım ama hakkın saklı dedi sonra ben askerliğe elverişli raporunu aldım askeriyeye götürdüm o zamanlar yüksek lisansa kayıt oldum ve ondan dolayı tecil ettirdim.Devam edeceğim......

• yüksek lisanstan dolayı erteleme aldım ve müdürden izin almamış oldum çok fazla ve o müdürü ara ara aklıma gelır kulakları çınlar hep. Neyse, ben yüksek lisans vs vs ben tez yazarken babamı kaybettim bu arada yıl oldu 2017 aralık ben yüksek lisansa 2014 aralık ta kayıt olmuştum. Askerlik içinde bir süre var tez vs de ben babamı kaybettim ve tez yazmam lazım tecilim bitmiş uzatamıyorum abi o zamanlar tez bitsin mezun olayım 1 yıl tecil hakkımı kullanayım o da babamı yeni kaybettiğim için kafamı toparlayamadım yazamadım . Askerlik şubesine gittim durumu anlattım ilk başta bir memur üslubu sert bir şekilde konuştu aslında konuşmama fırsat vermedi hatta biri nasıl yani askere gitmemen için taktik mi verelim dedi. Orada bir memur Allah ondan razı olsun hep söylerim bana dedi ki buyrun ben yardımcı olayım ben hem ağladım hem dururumu anlattım tez yazmam lazım babamı kaybettim, zamanım doldu o da eylüle kadar tecil etmişti ve o kişi de babasını kaybetmişti . Sonra zaten tezım bitti 1 yıl tecil hakkın oluyor yüksek bitince onu kullandım.

• sonra ben 1 yıl hakkım bittikten sonra bende kilo problemim var devam ediyor yıl oldu 2019 düşünsenize ben halen askerlik tecilli bedelli yapamadım param olmadığı için. Yine aynı şekilde bana yardımcı olan memur bana kilodan dolayı muayeneye gittim. aile hekimi dahiliye dahiliye ise endokrin doktoruna gönderdi o da bir yıl erteleme verdi 2020 eylül 18 inde bana bir kağıt verdiler onla birlikte gideceğim tekrar yaş oldu 30 bu arada yıllar önce muaf olmam gerekirken olamadım müdürden dolayı ve babamı kaybettiğimiz için ailemi bırakıp gidemiyorum bu kilo durumu üstüne eklenmiş oldu . Düşünce ve yorumlarını yazarsanız çok memnun olurum. Bir de sizede elinize kağıt verdiler mi bir sene sonra bu kağıdı kaybetme geleceksin diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: artemisxyz

sonra ben 1 yıl hakkım bittikten sonra bende kilo problemim var devam ediyor yıl oldu 2019 düşünsenize ben halen askerlik tecilli bedelli yapamadım param olmadığı için. Yine aynı şekilde bana yardımcı olan memur bana kilodan dolayı muayeneye gittim. aile hekimi dahiliye dahiliye ise endokrin doktoruna gönderdi o da bir yıl erteleme verdi 2020 eylül 18 inde bana bir kağıt verdiler onla birlikte gideceğim tekrar yaş oldu 30 bu arada yıllar önce muaf olmam gerekirken olamadım müdürden dolayı ve babamı kaybettiğimiz için ailemi bırakıp gidemiyorum bu kilo durumu üstüne eklenmiş oldu . Düşünce ve yorumlarını yazarsanız çok memnun olurum. Bir de sizede elinize kağıt verdiler mi bir sene sonra bu kağıdı kaybetme geleceksin diye.
    kardesim sen kendi hatan yüzünden bu durumlara dusmussun,mis gibi curuge cikma imkanin varken,kilonu eksik yazdirmissin simdiye coktan curuge cikmistin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,
    sevk edilmiş olduğum Şişli hamidiye etfalden bir türlü dahiliye randevusu alamıyorum. Olayın covid-19 ile bir alakasıda yok. Polikliniği arayınca bana 'evet işlem yapıyoruz 182 den randevu alın' diyorlar. 182yi arayınca ise, 'hastahanede ki doktorlar listelenmiyor randevu veremiyoruz, isterseniz başka hastahaneye verelim ancak askerlik işiniz olur mu biliyor musunuz? diye bana soruyorlar.'
    Gerçekten çok şaşkınım bu durumda yapılabilecek bir şey var mı? Zaten panik atak nedeniyle psikiyatriyede gideceğim artık bu askerlik yüzünden evde anskiyete krizlerine girmeye başladım ne olur bilgisi olan yardım etsin. Başka hastahaneye gitsem olur mu bu işlemler?
  • indieGenie İ kullanıcısına yanıt
    Ben kilo durumlari icin dahiliyeden hic randevu almadim aslinda. Artik tartacak dahiliyeci icin randevu mu aliyoruz? İlk 2 islemimde subeden aile hekimime, oradan da direkt hastaneye gitmistim. Heyet memuruna subeden geldigimi soyleyip onun yonlendirmesiyle bi dahiliyeciye girmistim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Askeriyeden sevk edildiğin için randevu almana gerek yok. Eğer hastane kabul etmeye başladıysa sen sabah 9'da direk dahiliye sekreterliğine gidip askeriyeden sevk edildim diyerek belgelerini ver. Askeriyeden gelenlere öncelik tanınıyor.
  • Merhaba,
    ilginiz için teşekkürler, hastahaneye en son gittiğimde corona ver diyerek kovmuşlardı ve randevular açılınca randevu alıp gelmemi söylemişlerdi. Bu benim ilk işlemim olacağı için pek bilgim yok. Heyet memuru kavramını bile inanın ilk kez duyuyorum. İşlemi biraz daha açabilir misiniz? Kusura bakmayın biraz endişe sıkıntısı yaşayan bir insanım ve elim ayağıma dolaştı artık. Eğer böyle bir yöntem varsa belki hastahaneye gitmem daha yararlı olur.

edit: teşekkürler diğer mesajları şimdi gördüm yarın sabah dediğinizi yapacağım acaba psikiyatride de böyle bir öncelik söz konusumu? bilen varsa yazarsa çok sevinirim. iyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indieGenie -- 11 Haziran 2020; 10:27:58 >
    Şimdi öncelikle sakin olcan. Zaten bu işlerde devletin sisteminin ne kadar gereksiz işlediğini görcen. Bunları görüp sinirlenme, panik olma.

Seni gün içinde ordan oraya ordan oraya götürüp duruyolar. Sen hastaneye git askeriyeden sevkedildim demen yeterli. Sonra doktor muayene ettikten sonra sağlık kuruluna gönderiyor. Sağlık kurulu heyete girebilmen için kayıt yapıyor. Sonra çağırdıkları tarihte gidip heyete giriyosun sonucunu bildiren belgeyi alıp askeriyeye teslim ediyorsun bu kadar.
  • ben de kurula sevkedildim fakat kurul kapalı.askeriye resmi yazı getir falan dedi. hastaneden aldim götürdüm bu sefer de diyo sevk tarihinden 3 gun once gel duruma bakacaz. kurul acilmadan askere gondermezler herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Me08 kullanıcısına yanıt
    ben de kurula sevk edildkm ama kurul 2. bir emre kaddar kapalı bu durumda kurul acilmayana kadar askerlik yapamam herhalde deil mi?

• juan4402 J kullanıcısına yanıt
    Boyle gariplikler yasamamak icin hastaneden sevk almaya basladiklarina dair net bilgi almadan askerlik islemlerimi baslatmamayi dusunuyorum.

Senin durum icin akil yurutmekte zorlaniyorum acikcasi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hasenakkhaya kullanıcısına yanıt
    benimki mecburen basladi, evrak alma baslangic tarihinden itibaren baslatabildiler o da pandemi surecine girdi maalesef

• Benim de bir sorum var. Üniversite mezunuyum ve iki yıllık tecil hakkımı kullandım. Tam hatırlamıyorum ama aile hekimine bir yada iki yıl önce muayene oldum. Şuan tecilim bitti ve önceki muayenede kilo-boy problemim yoktu fakat şuan var. Bu konuyla ilgili bugün iki farklı askeri şubeyi aradım ''muayene için güncelleme yapılıyor mu geçen muayenede kilo-boy problemim yoktu şuan var'' dedim. İlki şöyle dedi ''sadece acemi birliğine teslim olduğunda böyle bir şey yapabilirsin, orada kilo-boy mevzusundan işlem yaptırırsın izin verirler vs. dedi. Diğeri de şöyle söyledi ''askerlik tercihini yap, gideceğin yer belli olduğu zaman şubeye git, benim kilo-boy problemim var deyince onlar seni hastaneye yada aile hekimine sevk edecekler eğer dediğin gibi bir problem var ise kilo-boy konusunda tecil alırsın'' dedi. Hangisi doğru söylüyor bilen var mı?
  • Ikisi de doğru...

• artemisxyz A kullanıcısına yanıt
    Hangisini dikkate alıp işlem yapmalıyım?
  • Benim de durum ayni 2016 da muayene olurken kilom normal di ama simdi 1 76 boy 108 kilo oldum subeden tecili bozunca muayene talep ettim onlarda simdi yapamayiz tercih yap sevk tarihlerinde tekrar muayene talep edeceksin o zman olur dediler onu bekliyorum.Agustos celbindeyim

• Aslında muayene talep edildiği zaman sevk etseler aile hekimine yada hastaneye gereksiz bekleme vs olmayacak ama demek kurallar böyle.
  • Arkadaşlar boyum 1.80 kilom 50 acaba askerlikten direk muaf olur muyum bilgisi olan var mı

• boyum 1.80 kilom 50 acaba askerlikten direk muaf olur muyum

• 
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.