Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.775
Cevap
134
Favori
1.096.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yani aile hekimi uygundur dese bile ben gene heyete çıkmak zorunda mıyım ? peki boyum 181 kilom 120 ikinci seferde muaf olabilir miyim ? kusura bakmayın gerçekten çok strese girdim emin olmak için soruyorum
  • herhangi_1i H kullanıcısına yanıt
    aile hekiminin öyle bir yetkisi yok. eğer sınırın üstündeyseniz hastaneye sevk eder. orada yine doktora görün, heyete sevk etsin, gün al falan filan. her yıl aynı işlemler olacak.

ikinci seferde verebiliyorlar. eskiden askeri hastaneler varken 1. seferde aldığını söyleyenler bile vardı burada. rakamları tam hatırlamıyorum ama kanunda belli bir sınırın üstünde olanlara 2. yıl elverişsiz verilebilir gibi bir ifade vardı.

ama askeri hastaneler kapanıp normal devlet hastanelerine göndermeye başladıklarından beri neredeyse hiç görmedim 3.den önce alanı. açıkça söylemeseler bile şubedeki memurlar ve doktorlarla konuştuğumda sanki yazılı olmayan bir talimat aldıklarını ve 3'ten önce vermeyeceklerini düşünmüştüm. ki ben 178 boy 135 kilo ile 3. muayenede muaf aldım.

tabi ben şubatta aldım raporu. sonrasında askerlik kanunu değişti falan filan. sağlık yönetmeliği aynı gibiydi ama belki uygulamada ufak iyileştirmeler vardır. çok umutlu olmayın derim ama ihtimal var herşeye rağmen.

edit: pardon, yanlış anlamışım. aile hekimi sınırı aşmamış iseniz hastaneye sevk etmez tabi. ama o kilo ile öyle bir ihtimal yok tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth hede -- 1 Kasım 2019; 1:6:15 >

• darth hede kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler cevabınız için şey için sormustum, aile hekimi doktorunun sınırın altında gibi yazma ihtimali yok o zaman diyorsunuz.
    sınırın altında diye yazmaz heralde. rüşvet falan verirseniz bilemem tabi hadi oldu da askere gittiniz diyelim, o kiloyla direkt hava değişimi verirler. yani bu kilo ile askerliği unutun şimdilik
  • peki birşey soracam arkadaslar ben 9 kasımda bedelli askerlik yapacaktım, kilom tutmuyor. geçen yıl altı kasımda heyete çıktım yani heyet günüm yaklaştı peki bir ay içinde zayıflarsam ve ondan sonra heyete çıkarsam (yani heyet günümden ve askerlik günümden bir ay sonra heyete başvursam ) cezam ne olur cezam nedir askerlik yerim ve gidiş tarihim nasıl değişir bilen var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herhangi_1i -- 1 Kasım 2019; 2:15:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Bu sene 3. senem oluyor benim kilo fazlalığından.
    Perşembe günü askerlik şubesine gittim ilk 2 işlemle aynı şeyleri yaptılar ve önceki iki işlemin heyet raporlarının da bulunduğu birkaç kağıtla beni aile hekimine sevk ettiler. Kağıtların üstüne de 3. son işlem diye yazdılar şubede.
    Sonra aile hekimine gittim o da hastaneye sevk etti. Cuma günü de hastaneye gittim, heyet bölümünden işlemleri başlattım dahiliyeye gönderdi ordaki görevli, dahiliye doktoruna göründüm tekrar diğer görevliye döndüm ve 30 ekim için heyet günü verdi.
    30 Ekimde heyete girerim birkaç gün içinde de sonuç çıkar onu götürür işlemleri bitiririm hayırlısıyla. Yazarım tekrar buraya işlemler bitince :)
    Merhabalar herkese

30 Ekimde saglik kuruluna girdim, askerliğe elverişli değilsin dedi heyet başkanı ve bugün sonucum çıktı hastaneden aldım ve askerlik şubesine götürdüm. Her sene oldugu gibi en sonunda şube müdürüne imzalattım ve işlemlerim bitti. Askerliğe elverişli olmadığımı yazan kağıtları verdiler ve gönderdiler. Yani her seneden farklı bir işlem yapmamış oldum böylece.

Bir şey sormak isteyen vs. olursa pmden yazabilir. Herkese hayırlı olsun yapılan işlemler. İyi akşamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fenerliso kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben de bu sene 2. Komtrol alıcam fakat geçen sene ilk komtrolğmde beni aile hekimşne yönlendirmediler. Bu uyhulama yeni mi acaba? 🤔

Not:pm atamadığım için burdan yazdım.

• Hocam beni 3 yılda da ilk önce aile hekimine yönlendirdiler, o da hastaneye sevk etti. Farklı bir uygulama var mı bilmiyorum ama benim bildiğim normali bu. Bilen varsa yazsın daha iyi olur.

• fenerliso kullanıcısına yanıt
    İlk kontrolümde şubedeki dr gördü ölçtü tarttı. Sonra devlet hastanesine yönlendirdiler. Hiç aile hekimine gitmedim. Ben de onu görğnce şaşırdım 🤔 teşekkürler🙋🏻‍♂️

zayıflayıp gitmek istiyorsan bakaya kalırsın süre aşırı uzun değilse cuzi bir miktar cezası var ve hatta askere gitmek için bilerek bakaya kaldım savunması vererek cezayı ödemeyebilirsin, 3-4 yıl bakaya gezenler var bir şey olmaz, sadece 2 defa polise yakalanma o zaman cezan artıyor.
  • Herkese selamlar,
    1 Kasım itibariyle bakaya kaldığım için ne bedelliye başvurabiliyorum. Ne de yüksek lisans yapabiliyorum. Boyum 1.87 kilom 120 sizce 1 yıl ertleme alırmıyım. Veya başka bir yol öneriniz var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ugguurr07

Herkese selamlar,
    1 Kasım itibariyle bakaya kaldığım için ne bedelliye başvurabiliyorum. Ne de yüksek lisans yapabiliyorum. Boyum 1.87 kilom 120 sizce 1 yıl ertleme alırmıyım. Veya başka bir yol öneriniz var mı ?
    askerlik subesine git 1 sene erteleme alırsın kilodan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • X kare kullanıcısına yanıt
    Ertleme aldıktan sonra yüksek lisansa başlayabilirmiyim hocam , yani +2 ordan gelir mi ? Ve şu an bakaya olduğum için bedelliyede başvuramıyorum ondan sonra başvurabilirmiyim sence

• quote:

Orijinalden alıntı: ugguurr07

Ertleme aldıktan sonra yüksek lisansa başlayabilirmiyim hocam , yani +2 ordan gelir mi ? Ve şu an bakaya olduğum için bedelliyede başvuramıyorum ondan sonra başvurabilirmiyim sence
    lisansı butirdikten sonra iki yıl tecil hakkı oluyor o geçtiyse artık başvuramazsın,muaf olmadan olmaz diye biliyorum,eğer hayati değilse yüksek lisans birkaç seneye kilodan muaf olursun ondan sonra yüksek lisansa başvurabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 11 Kasım 2019; 20:47:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

lisansı butirdikten sonra iki yıl tecil hakkı oluyor o geçtiyse artık başvuramazsın,muaf olmadan olmaz diye biliyorum,eğer hayati değilse yüksek lisans birkaç seneye kilodan muaf olursun ondan sonra yüksek lisansa başvurabilirsin.

Alıntıları Göster
    Aslında amacım Bedelliye gitmek. Hayatımda hiç muayene olmamama rağmen şu an atamam yapılmış ve asker gözüküyorum. Ve 1 kasımdan sonra olduğu için bedelliyede başvuramıyorum. Belki kilodan muaf olursam bedelli yolu açılır diye düşündüm

• Arkadaşlar merhaba. Benim size bir sorum olacak. Ben askerliğimi 1 sene ertelemek istiyorum. Bir işe girdim ve ayrıca KPSS ye çalışıyorum, yani 2020 benim için askerlik yapmama uygun zaman değil. Şimdi önlisans okuyorum 2015 girişliyim. 4 sene geçtiği için beni pasif öğrenci olarak gösteriyor 31/12/2019 a kadar tecilim var. Boy 182 kilo 117. Ben sizce askerliği erteletebilir miyim?

• tecili bozdurup kilodan erteleme alınabilir mi var mı daha önce yapan
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Merhabalar herkese

30 Ekimde saglik kuruluna girdim, askerliğe elverişli değilsin dedi heyet başkanı ve bugün sonucum çıktı hastaneden aldım ve askerlik şubesine götürdüm. Her sene oldugu gibi en sonunda şube müdürüne imzalattım ve işlemlerim bitti. Askerliğe elverişli olmadığımı yazan kağıtları verdiler ve gönderdiler. Yani her seneden farklı bir işlem yapmamış oldum böylece.

Bir şey sormak isteyen vs. olursa pmden yazabilir. Herkese hayırlı olsun yapılan işlemler. İyi akşamlar

Alıntıları Göster
    Hocam askerlik yeri belli olduktan sonra mı yapılıyor bu kilo kontrolü yoksa önceden mi orayı biraz detaylandirirsan sevinirim.

• p0tti P kullanıcısına yanıt
    Ben ilk gittiğimde önce aile hekimine gidiyordun o hasteneye sevk ediyordu. 3 yıl boyunca da böyle oldu benim için. Ama geçenlerde bir arkadaş artik önce askerlik yeri belli oluyor sonra muayeneye gidiliyor demişti. O yüzden ben bilemeyeceğim bunu. Eğer son zamanlarda ilk kontrolüne giden biri varsa o cevaplasın bu soruyu :)
  • Orion10 kullanıcısına yanıt
    Mevcut tecilin bittiğinde askerlik şubesine gidip muayene olmayı talep et.Kilon bir yıl ertelenmeye müsait.
  • 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.