Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (214. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.776
Cevap
136
Favori
1.099.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: miyavlayankirpi

Ameliyat durumunu bilmiyorum ama kilodan kesin 1 yıl erteleme alırsınız hocam.

Alıntıları Göster
    bir arkadaşımın kilo değil ancak göz problemi vardı %10 civarında görebiliyor buna dair muayene olduğu hastaneden aldığı raporun, askerlikten muaf edilmesi konusunda yardımcı olduğunu olduğunu söyledi. Epikriz raporunu bilirsiniz. hastanede hastaya yapılan tüm tedavi- ameliyat-muayene-hangi iğne vurulmuş vs gibi a'dan z'ye tüm bilgilerin yazıldığı bir rapordur. bende hastaneden başhekim imzalı ve aslı gibidir kaşesinin bulunduğu bir şekilde sunmayı düşünüyorum. sizce bu rapor onların karar vermesinde etken olur mu ? bir de 1.81 boy için max kilo tabloda 108 kg olarak görünüyor. bildiğim kadarı ile 2 kilo ile 2 cm eksik yazıyorlarmış. (ayakkabı payı ve kıyafet payı gibi). bunları da düştükten sonra 3-5 kilo fazla da olsa askerliğe el verişlidir deyip alırlar mı sizce ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhatt0707

bir arkadaşımın kilo değil ancak göz problemi vardı %10 civarında görebiliyor buna dair muayene olduğu hastaneden aldığı raporun, askerlikten muaf edilmesi konusunda yardımcı olduğunu olduğunu söyledi. Epikriz raporunu bilirsiniz. hastanede hastaya yapılan tüm tedavi- ameliyat-muayene-hangi iğne vurulmuş vs gibi a'dan z'ye tüm bilgilerin yazıldığı bir rapordur. bende hastaneden başhekim imzalı ve aslı gibidir kaşesinin bulunduğu bir şekilde sunmayı düşünüyorum. sizce bu rapor onların karar vermesinde etken olur mu ? bir de 1.81 boy için max kilo tabloda 108 kg olarak görünüyor. bildiğim kadarı ile 2 kilo ile 2 cm eksik yazıyorlarmış. (ayakkabı payı ve kıyafet payı gibi). bunları da düştükten sonra 3-5 kilo fazla da olsa askerliğe el verişlidir deyip alırlar mı sizce ?

Alıntıları Göster
    İlk sorduğunuz kısım hakkında bilgi sahibi değilim yanlış yönlendirmek istemem sizi ama kilo konusunu şöyle söyleyim, ayakkabı çıkarıp boy kilo ölçüyoruz benim 178 107 çıktı yani tabloya göre 2 kilo fazlaydı yine de ertelememi aldım. Yani tamamen tabloya göre hareket ediliyor az farkla kaçırdı bunu alalım askere demiyorlar yani. 2 kilo eksik, kısa muhabbeti de yok dediğim gibi sadece ayakkabıyı çıkarıp boy kilo ölçüyoruz o. Benim üzerimde ağırlık yapsın diye ceket vardı onu bile çıkartmadılar mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: miyavlayankirpi

İlk sorduğunuz kısım hakkında bilgi sahibi değilim yanlış yönlendirmek istemem sizi ama kilo konusunu şöyle söyleyim, ayakkabı çıkarıp boy kilo ölçüyoruz benim 178 107 çıktı yani tabloya göre 2 kilo fazlaydı yine de ertelememi aldım. Yani tamamen tabloya göre hareket ediliyor az farkla kaçırdı bunu alalım askere demiyorlar yani. 2 kilo eksik, kısa muhabbeti de yok dediğim gibi sadece ayakkabıyı çıkarıp boy kilo ölçüyoruz o. Benim üzerimde ağırlık yapsın diye ceket vardı onu bile çıkartmadılar mesela

Alıntıları Göster
    anlıyorum yani orada prosedür ne ise onu uyguluyorlar. prosedür dışı işlem uygulayıp kimse kendini riske atmak istemez tabi ki doğal olarak. üst sınır 108 ile 110-111 dahi olsa otomatikmen kanun uygulanıp 1 sene erteleme yapıyorlar. verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.

• quote:

anlıyorum yani orada prosedür ne ise onu uyguluyorlar. prosedür dışı işlem uygulayıp kimse kendini riske atmak istemez tabi ki doğal olarak. üst sınır 108 ile 110-111 dahi olsa otomatikmen kanun uygulanıp 1 sene erteleme yapıyorlar. verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar şu konuda da bir şey sormak istiyorum. mesela kilo azlığından veyahut fazlalığından herhangi bir sebepten 1 yıl erteleme alan birisi üniversite sınavına girip kazandığı zaman ve verilen erteleme süresi bitmeden üniversite kaydını yaptırıp öğrenci oldığu takdirde erteleme süresi bittikten sonra öğrencilik sebebi ile tecil işlemi yaptırabilir mi ?

• quote:

Alıntıları Göster
    rica ederim hocam, geçmiş olsun bu arada şimdiden ameliyat için en kısa sürede toplarsınız umarım.
  • miyavlayankirpi kullanıcısına yanıt
    tesekkurler
  • Selamlar, Kilo boy sınırı ile çok fazla yalan yanlış bilgi var internette. O yüzden sizlere sormak istedim, boyum sanıyorum 184cm ve kilom ise 121. Bu şartlar altında 1 yıl erteleme mi alıyorum yoksa tek seferde muafiyet mi veriliyor meraktayım açıkçası. Ek olarak yaşın pek etkisi oluyor mu onu da öğrenmek istiyorum. Eğitim sebebiyle 30 yaşına kadar beklettik askerliği Kasım ayı içerisinde muayene gireceğim bakalım neler olacak. Ama öncesinden bilmekte fayda var.

İyi forumlar.
  • ferhatt0707 F kullanıcısına yanıt
    Hayır sonraki iki sene boyunca tekrar kilo muayenesi olmak zorundadır.Ama mesela üniversite okurken zayıflamıştır ve sağlık kurulu askerliğe elverişlidir raporu vermiştir.O zaman askerlik şubesinde öğrenci olduğunu ispatlarsa öyle askerliği tecil olur.Kilodan dolayı erteleme alan birisi sonraki iki yıl boyunca daha kurul önüne çıkması şart.
  • Dipote kullanıcısına yanıt
    Kilo üst sınırın 111 şuanki kilon on kilo fazla bu nedenle bir yıl erteleme alırsın.Sonraki yıl tekrar kurul önüne çıkarsın durumun değişmediyse bir yıl daha erteleme alırsın ve sonraki yılı beklersin.Üçüncü yılda durumun aynıysa bu sefer kilodan dolayı muafiyet verilir askerlikle ilişiğin tamamen kesilir.İlk seferde muaf alan bir elin parmağını geçmiyor özellikle kilodan dolayı verilen tek seferde muafiyetler.O nedenle fazla umutlanmayın üç yıl boyunca hastane-şube arasında gidip geleceksiniz üçüncü işlemde muaf olacaksınızdır.
  • Merhaba açıktan okuyorum askerliği tecil ettirmem mümkün fakat 2 ayağımda da 6 parmak var ayakkabı giymek sorun olmuyor fakat bot giymek ayağımı yara ediyor. Tecil ettirmeyip çürük raporu almak mümkün mü ayağında fazla parmak olup çürük raporu alan var mı ?
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    ya hocam kusura bakmayın güzel açıklamışsınız ancak ben pek anlayamadım. şimdi benim 31 aralık 2019 tarihinde tecil hakkım bitiyor. kilo fazlalığım olduğu için erteleme alacağımı düşünüyorum. diyelim ki ; ben muayene olmaya gittim ve bana kilo fazlalığından dolayı 1 yıl erteleme verildi. yani bana 2020 aralık ayına kadar süre verilmiş oldu. ancak biliyorsunuz ki üniversite sınavları haziran ayında oluyor ve bende 2020 haziran ayında üniversite sınavına girip örgün eğitim bir üniversite kazandım. kaydımı yaptırdım ve öğrenci oldum. ben 2020 aralıkta erteleme sürem dolduğunda öğrenci belgemi askerlik şubesine beyan edip tecil etme gibi bir hakka sahip olabiliyor muyum ?
  • ferhatt0707 F kullanıcısına yanıt
    Eğer siz Aralık 2019'da kilodan dolayı bir yıl ertelenirseniz gelecek yıl öğrenci olun ya da olmayın tekrar muayene olmak zorundasınızdır.Mesela gelecek yıl Aralık 2020'de muayenede normal kiloda çıktınız diyelim işte o vakit öğrenci olduğunuzu askerlik şubesine ispatlar öyle öğrencilikten tecil edilirsiniz.Öğrencilikten dolayı tecil olabilmeniz için önce muayenede normal kilo aralığında çıkmanız lazım.Daha açmak gerekirse Aralık 2020'de ikinci muayene için hastaneye gidersiniz,yapılan muayenede normal kiloda çıkarsınız hastane size 'askerliğe elverişlidir'' raporu verir.Bunu askerlik şubesine teslim edersiniz ve yanınızda daha önce üniversiteden aldığınız öğrenci olduğunuzu kanıtlayan belgeyi şubeye vererek bu kez öğrencilikten dolayı tecil olmak istediğinizi söylersiniz.Onlarda zaten sistemde öğrenci olarak gözüktüğünüz için için tecilinizi yapar.Fakat bunun olması için önce kilo muayenesinde normal kiloda çıkmanız lazım.Siz Aralık 2019'da kilodan dolayı erteleme alırsanız öğrenci olun ya olmayın Aralık 2020'de tekrar muayene olmanız gerekiyor.Eğer Aralık 2020'de ki muayenede normal kiloda çıkarsanız o zaman öğrenci olduğunuzdan dolayı teciliniz yapılır.Yoksa üç yıl boyunca sürekli ertelenir son yılda kiloda değişiklik olmazsa muafiyet verilerek askerlikle ilişiğiniz tamamen kesilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 27 Ekim 2019; 9:41:26 >

• Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Hangi şehirde işlemlerinizi gerçekleştirdiniz? Ben de bu sene 2. Kontrolümü olacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Long Nightt

Eğer siz Aralık 2019'da kilodan dolayı bir yıl ertelenirseniz gelecek yıl öğrenci olun ya da olmayın tekrar muayene olmak zorundasınızdır.Mesela gelecek yıl Aralık 2020'de muayenede normal kiloda çıktınız diyelim işte o vakit öğrenci olduğunuzu askerlik şubesine ispatlar öyle öğrencilikten tecil edilirsiniz.Öğrencilikten dolayı tecil olabilmeniz için önce muayenede normal kilo aralığında çıkmanız lazım.Daha açmak gerekirse Aralık 2020'de ikinci muayene için hastaneye gidersiniz,yapılan muayenede normal kiloda çıkarsınız hastane size 'askerliğe elverişlidir'' raporu verir.Bunu askerlik şubesine teslim edersiniz ve yanınızda daha önce üniversiteden aldığınız öğrenci olduğunuzu kanıtlayan belgeyi şubeye vererek bu kez öğrencilikten dolayı tecil olmak istediğinizi söylersiniz.Onlarda zaten sistemde öğrenci olarak gözüktüğünüz için için tecilinizi yapar.Fakat bunun olması için önce kilo muayenesinde normal kiloda çıkmanız lazım.Siz Aralık 2019'da kilodan dolayı erteleme alırsanız öğrenci olun ya olmayın Aralık 2020'de tekrar muayene olmanız gerekiyor.Eğer Aralık 2020'de ki muayenede normal kiloda çıkarsanız o zaman öğrenci olduğunuzdan dolayı teciliniz yapılır.Yoksa üç yıl boyunca sürekli ertelenir son yılda kiloda değişiklik olmazsa muafiyet verilerek askerlikle ilişiğiniz tamamen kesilir.
    hocam vermiş olduğunuz bilgi ve açıklama için çok teşekkür ederim. sağolun.

• arkadaşlar geçen yıl 181 boya 126 kiloyla erteleme almıştım ama askerlik yerim belli olmuştu, bugun sevk kagıdı almam için askerlik şubesine gittim beni aile hekimine yönlendirdi fakat bu sene kilom 121 ve gene gidemeyecem,benim şimdi ne yapmam gerekiyor ? ben, ya beni hemen askere alsınlar ya bir ay erteleme versinler zayıflayayım ya da muafiyet versinler istiyorum ama bu durumdan kurtulmak istiyorum gerçekten 3. heyeti mi beklemek zorundayım
  • herhangi_1i H kullanıcısına yanıt
    Gitmek istiyorsan kilo vermen gerek, istemiyorsan da 3. sefer gitmeyi beklemen gerek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tmp341 kullanıcısına yanıt
    peki 1 ay sonra zayıflarsam gene bir sene mi beklemem gerek önceden gitme şansım var mı
    Evet bir sene daha beklemek zorundasınız.
  • peki ben ilk ertelememi geçen sene aldım bu sene ilk basta aile hekimi mi kararı belirleyecek yoksa gene mi heyete çıkmak zorundayım
    her yıl heyete çıkacaksınız.
  • 
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.