Şimdi Ara

Askerlik İşi Vergiye Döndü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni bedelli yasasıyla parayı veren askere gitmiyor (göstermelik 1 ay hariç). Bir süre sonra iş sadece para vermeye dönecek. Madem böyle biz zaten güvenlik için vergi veriyoruz, ikinci bir vergi neden verelim? Kadınlar da neden vermesin?

Not: Bedelliye karşıyım. Herkesin normal askerlik yapması taraftarıyım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İktidarın mahvetmediği ne kaldı ki ülkemizde? Askerlik de maalesef onlardan bir tanesi.
  • Tahribat nedir, neden yapılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

İktidarın mahvetmediği ne kaldı ki ülkemizde? Askerlik de maalesef onlardan bir tanesi.
    Ben profesyonellikten uzmanlıktan yanayım ama tepedekilerin işi kamu esaslı borç yükünden kurtulmaya kadar gitti kademeli kısaltma neysede bu işin bir anda olması iyi birşey değil ve dediğim noktaya çıkıyor kendine yük olan şeylerden kurutulma peşinde ve olası genç nüfusu kademeli olarak kullanıp üretime endeksli kullanmak yerine onlar üzerinden para kazanma peşinde olan bir yapılanma var.Ha bu dediğim ülkede üretim olacakta hem gencini askeri yapıdan haberdar eğitimli tutacaksın hemde üretime endeksli verimli şekilde kullanacaksın en iyi verimi alacaksın oda sende mutlu olacaksınız.Ama gerek 2011-2014teki tutum gerekse şuanki duruma bakarsak zamanında oy için yaptıkları atılım yandaşlarına geçtikleri jesti ve son atılımdaki bedelli damadın kamuflaj ihalesi bedelin düşürülüp çoğunluğa hitabı birden bire işler patlak verince askerliğin düşürülmesi aniden ve bedellinin sürekli hale getirilmesi ekonominin ne kadar kötü yönetildiğinin göstergesi işsizlik fazla bu kadar genç birde şimdi işsiz topluluğa katılacak iş diğer bağlamda birde yeni bir para yolma mekanizmasına dönüştürüldü.Bu tasvip ettiğim birşey değil.Nasılki din maskesi altında iş yapıyorlarsa bunuda profesyonellik yalanını maske edindiler halbuki öyle birşey yok.Üç beş sözleşmeli eleman alımı profesyonellik değil profesyonellik tüm kurum bağlamında olur.Aynı zamanda bulunduğun konum itibari ile kadın olsun erkek olsun 21 gün 30 gün bireysel eğitim alma zorunluluğu olmalı ertelemeksizin 18 yaşı geçtimi en geç 3 dönemde yapmalı.Ama nerede.Düzgün bir sistem yapılır ama yapmak kimsenin umrunda değil.O yüzden bu ülkede hiçbir şey düzelmez değişimde olmaz yozlaşmış bir ülke.Bu ülke umarım ikinci bir kurtuluş savaşı yaşamaz olası bir büyük dünya savaşında.Kimse bize direk savaş açamaz sonuçta iç savaş olur kendini bitirirsin ancak birbirini boğazlarsın.Şuanda bunu başardılar her kesim birbirinden nefret ediyor.Birde mülteci sorunu eklediler.Şunu net olarak belirteyim kimse 80 Milyon nüfusa sahip dağlık ve yeraltı zenginliğide
    olmayan bir ülkeye savaş açmaz açamaz totosu yemez bir olası dünya harbinde bir şey olur illa bir dengesizlik olursa.Ama biz bölgesel savunma ve iç güvenlik için en azından bireysel askeri eğitim almalıyız.Yayılmacı politika izlemediğimiz için israil gibi askeri mesayete pek gerek yok esas nokta ekonomik olarak güçlü kalmak teknoloji olarak önde kalmak ki olası bir savaş durumunda oluşacak ekonomik yıkımıda kaldırabilirim yoksa enkazın altında kalırız.Savaş yıkım demektir.Kimse yanına kar kalmayan ciddi çıkarı olmayacak bir olaya operasyona atlamaz zararlı çıkar buda ülkesine yansır.

• Yav madem bedelliye karşısınız, askerlik yapmayı da bu kadar çok seviyorsunuz, bedelli kalksın. Askere sadece isteyen gitsin. Hem siz mutlu olun hem biz. Yeter bu askerlik goygoyu kimseye bir faydası olduğu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 30 Haziran 2019; 13:34:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Yav madem bedelliye karşısınız, askerlik yapmayı da bu kadar çok seviyorsunuz, bedelli kalksın. Askere sadece isteyen gitsin. Hem siz mutlu olun hem biz. Yeter bu askerlik goygoyu kimseye bir faydası olduğu yok.
    Askerlik zorunluluktan çıkarılıp gönüllülük esasına göre yapılsa yani sadece barınma yeme içme devletten olacak herhangi bir Türk vatandaşının gideceğini sanmam birinin bile.Para ile teşvik edilmese veya zoraki zorunluluk esası olmasa kimse yapmaz.
    Vatandaşımız tembeldir kolay yönden voliyi vurma peşindedir hepsi bu yüzden hortumlayanı soyup soğana çevireni eksik kalmaz jet fadıllar son moda tosuncuklara bunun eseri dolgun maaşla bir yere kadar teşvik edersin.Zoraki olmadıkça onunda yapmaz hatta ondan bile kaytarma peşindedir.Askerde en önemli noktada şudur birde öğüt verirler iş başa düştü mü arazi olmayı bileceksin yoksa herşey üstüne kalır ben bilirim ederim yaparım dersende herşeyi üstüne yüklerler acısını çekersin.Her noktada böyle çakallarla dans yaparsın bu ülkede.İyi niyetli adamın niyetini bozdururlar yoldan çıkarırlar.Yaşadığın yere düzenine lanet edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 30 Haziran 2019; 14:51:56 >

• Parasını aldıklarını askere almasınlar. 1 ayda zaten hiçbir şey öğretemezsin. Mehmet Beyler de ortada Mehmetçik pozları verip sinir bozmazlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşte bizim tüm hevesimizi kaçıran bu insanlar. Daha ben askerden gelip de kendine veya vatana bir katkısı olduğundan bahseden birini tanımadım. Kimi duyduysam şöyle rezillik böyle çirkeflik...

Benim oraya gitmemin ne bana bir faydası olacak ne vatana bir faydası olacak.

Kendini çok bir şey sanan başka bir üye yorum yapmış savaş zamanı gider düşmana yardım edersiniz siz hümanistler diye...

Savaş zamanı gelince herhalde ülkedeki tüm genç nüfusun silah altına alınıp cephede savaştırılacağını sanıyor herhalde bu saf arkadaş. Sen 21. yüzyılda cephe savaşına mahkum kaldıysan zaten vah senin haline.

Asker mi lazım? Dünya ülkesi dünya lideri değil misin sen? Alırsın gönüllüyü paşa paşa, parasını verir profesyonel çalıştırırsın. Benimle bir işin yok.
  • akp her zaman halktan aldı zengine verdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

Bu mesaj silindi.
    Osmanlı zamanında da bedelli çıkarılmıştır.Batılılaşma sürecinde ilk bira fabrikasıda osmanlı zamanında açılmıştır.Tepedekilerin övdüğü osmanlı batıya yanlama yaranma çerçevesinde şuanki malum iktidarın ne kadar karşı olduğu durum varsa birebir icra etmiştir.Onlardan hiç bahsetmezler.Osmanlıda zorunlu askerlik yoktu.Zorunlu askerlik devletin hazinesinin tam takır kuru bakır olduğu zaman ve dış borcun engellenemez hale gelmesi orduya para kaynağı bulunamamasından dolayı seferberlik ilan edilmiştir.Osmanlıda düzenli ordu vardı paralı ordu askerliğe elverişsiz olanlar yapmak istemeyenlerde vergi verirlerdi.Yani o osmanlıda bile aslında bir düzen bir çaba vardı.Ama ne hazinki dünya savaşında o noktaya gelmişti silah askeri techizat bile alacak gücü yoktu osmanlının bunları bile almanya imparatorluğunun sözü ile temin etmiş savaşa girmiştir.Ama lojistiği ruslar tarafından kesilince savaştan bulgar krallığından sonra ilk pes eden devlet olmuştur.Yeni cumhuriyet dönemi bu süreç devam etmiştir.Devlet zor durumda idi çünkü erkek sayısı azdı maddi yükten dolayı uzunca bir müddet zorunluluk vardı ama şuan 80 Milyonluk bir devlet olduk 25 Milyon gence sahip ve aynı sistemsizlik devam ediyor sen bu kadar geniş nüfuslu ülkede düzgün bir eleme ile filizden ülkeni savunacak askeri personel yetiştiremiyorsan sana yazıklar olsun daha onu geç önüme engel oluyor çomak sokuyor denilerek son 10 yılda yapılan darbeleride unutmadık.TSK'ya filizden uzman askeri personel yetiştiren Kuleli'yide ben kapatmadım hatta diğer kapatılanda vardır böyle işte bunlar senin askeri savunmana koyulan dinamitlerdir. başına geçen unsurlar yaptı bunları profesyonel bir yapı olsa düzenli eğitimli böyle rezalet olaylar yaşamazdık ama yaşattılar askerinden nefret ettirdiler oradaki masum askerlerinde hali ortada birinin yerinde siz olsanız ne yaşayacaktınız mesela yaptıkları 15 Temmuz olayı ile ülkeyi farklı bir boyuta taşıdılar.Sonuçları ve her yaptıklarının yanına kalmasıda cabası.

Askerlik profesyonel bir meslektir ve bunu icra edenler filizden yetişir yetişmelidir.3 ayla 5 ayla 12 ayla asker olunmaz yaptığında bir halta yaramaz sen sadece kurbanlık koyun olursun.Askerlik bir hayattır.Tıpkı yaşamınızda icra etmek istediğiniz meslek gibi o işin tecrübesi ile ilerlersiniz.Sen 3 ay 5 ay 12 ay yaptığın askerlikle bu vatan birşey kazanmaz kaybetmezde sonuçta hayatını ona adamayacaksın geri normal yaşamına döneceksin.Senin ülkene işini bilen sürekli personel lazım.Geçici personel maliyettir yüktür angaryadır.1 bölük içerisindeki 1 kişi düzgün yönlendirme yapamasa o yeterliliğe soğukkanlılığa sahip değilse o bölük toptan gider.İşte o yeterlilik o sınav bütünü aşamalar bunun için var.Olmalıda az olur öz olur ama ne yaptığını bilen kişilerden kurulu olur 100 tane aylak askerdense 5 tane profesyonel ne yaptığını bilen asker yeğdir.Yanlış bir adımda o 100 ü de ölür çünkü bunu yaşadık çok kayıp verdik doğudaki şehit olaylarıda bir örnek o coğrafyayı bilmeyen görmemiş kişiler alışkın değiller.Dağ esseklerine keklik gibi avlanıyorlar bu sebeple profesyonel olunca araştırma neticesinde o bölgeye göre personel yetiştirilse çözümlenmesi basit herşeyin ama bizim ülkemizin sorunu işi çözmek değil sadece ötelemek.Sonuçta orada ölen askerin bir önemi yok akrabası değil.Umursadıklarıda yok.Alıştırıldı millet ateş düştüğü yeri yakıyor.Birileride burada ben dahil bende yaşadım biz çektik rütbelilerin egosunu ağzının kokusunu onlarda çeksin diyor bu doğru değil sen yaşadın herkes yaşasın demek bu işin sonlanması olmuyor.O zaman tıpkı araplar gibi düşmanı dışarda aramamızada gerek yok içerde kendimize düşman eder birbirimizinden nefret eder yok ederiz buda o pek sevgili dış güçlerinin işine yarar amaçladıklarıda bu sen kendi insanını kendi insanına kırdırıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 30 Haziran 2019; 16:57:37 >

• Ben zorunlu askerlik yapanların çatışmaya gönderilmesinden yana değilim ama zorunlu askerlik olmasının nedeni millete az da olsa askerliği öğretmek çatışma yerine lojistik işleri hallettirmek " profesyonel" orduya destek olmak.

olası ciddi bir savaş durumunda en eğitimli gerçek askerler öne sürülmez 6-12-24 ay zorunlu askerlik eğitimli siviller savaşa çağrılır arkalarından gerçek askerler gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 30 Haziran 2019; 18:37:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

Ben zorunlu askerlik yapanların çatışmaya gönderilmesinden yana değilim ama zorunlu askerlik olmasının nedeni millete az da olsa askerliği öğretmek çatışma yerine lojistik işleri hallettirmek " profesyonel" orduya destek olmak.

olası ciddi bir savaş durumunda en eğitimli gerçek askerler öne sürülmez 6-12-24 ay zorunlu askerlik eğitimli siviller savaşa çağrılır arkalarından gerçek askerler gelir.
    Bu ülkede savaş olmaz ancak iç savaş meydana gelirki onunda yavaş yavaş kıvılcımları var ben bu sebepten ötürü kadın erkek en temel askeri savunma eğitimleri alma tavsiyesinde bulunuyorum gerisi gereksiz.Ha bir dünya harbi olur o zaman durum farklı olur zaten dünyanın geldiği noktada elindeki ekonomi askeri sayının bir önemi yok savaşlar değişti gelişti insan sayısından çok teknolojik üstünlük ön plana çıkıyor üç tarafı denizle kaplı hava sahası geniş bir konumdayız ama ne havada nede denizde iyiyiz bize zaten kara yolu ile kimse saldırmaz bununda bilincinde herkes.Ne olur iç çatışma içeri ajan sokma aynı mülteci olayı gibi senden olmayan senin kültürüne aşina olmayan yapıları ülken içine alma pek tabi hükümetinin başındaki şahısta bunlara ön ayak olmalı yani sen içten karışıkla bölünür hatta parçalanırsın ruhun duymaz.Nefret tohumları ekilir.Bunu ingilizler suriyede ırakta yaptı hatta hindistanda yapıldı bilerek etnik dini olarak insanları sahip oldukları toprakları suistimale açık olarak çizdiler ki orada bir olay olsun hiç huzur yaşanmasın bizde kolay yönden müdahale edelim diye çünkü bir neden olmalı müdahale için bir sebep başına buyruk hareket edersen kendinde ülkende kötü intiba kalır.Bak ABD'nin Bush sonrası Irak'taki haksız tutumu çerçevesinde gittiler ABD'de sıkıntı yaratabilecek sözde müslüman ve siyahi bir başkan seçtiler ama bu ABD'nin emellerini planlarını değiştirmedi sadece olayları yumuşattı.Bizde de olay bu neden mi çünkü 1.dünya savaşı sonrası ne Fransa ne de ingiltere uzak konumla bu büyük devletleri yönetemeyeceğini anladı askeri güçlede ayakta tutamıyordu devamlı isyan oluyordu hatta kıbrıstaki ingiliz birlikleri bile kaçmıştı.Bu nedenden ötürü işi oranın kültürünü değerini bilen sağlam kişileri topluma seslenebilen ama kendi buyruğundan çıkmayacak kişileri seçtiler desteklediler hatta kendi kurdukları üniversitelerde eğitim verdiler ajan metodu ilede gerek diğer ajanlar ve sermaye gücü ile başa getirdiler bmyle yönetmek daha kolay ve özde demokratik oldu.Masada atlasta bakınca demokratik görünüyor bağımsız görünüyorlar değil mi ama öyle değil manda yönetiminin akıllarda göstermek istediği bu.

Ben şunu diyorum kimse bizim gibi büyük çapta bir ülkeye saldırmaz bizden alacaklarını aldılar zaten gerçi arap bölgesi idi ama petrol ve doğalgazdı büyükbaşların amacı gitti onlar işte geriye dağlık araziler sarp kayalıklar kaldı yeraltı zenginliği olmayan tek avantajı arap noktasından asya avrupayı bağlayan turizm ve geçiş iklimine sahip bir toprak parçası bunuda jeopolitik olarak önem arz ettiler.Ama söylenmedi asıl olan bizi üs olarak kullanıyorlar durumun özeti bu en son karakol bizim ortadoğuyu sömürebilmek asıl olan bizi sadece ayağımıza bağlanma işimize engel olma diye pkk gibi unsurlarla kışkırtıyorlar gerçi başa gelen hükümetlerle pkknında bağlantısı var oy için yapılmadık şey kalmadı.Söz hakkı verildi parti kurma yetkisi verildi felan şimdi aynı sıkıntı ile dibindeki olaylar örgüsü neticesinde sen savaşa girdin ışidi ösoyu destekledin birilerine güvenip içindeki cihat unsurları ile bunlara militan yolladın dünyanın pek çok noktasından farklı radikal militanı savaşa soktun sonra batılılar elini eteğini desteğini çekti sonra ne mi oldu o beslediğin üç beş sünni genç dediklerin ters tepti avrupada bombalar patladı senin başkentinde istanbulda bombalar patladı iş işten geçti yaptığın hatayı sonra anladın.Emevi camiinde namaz sana 5 Milyon + kayıtsız mülteci alımı olarak döndü kim kimi işgal etti belli değil.Devletin kaynaklarını bunlara yedirdin yediriyorsun.Vatandaşına haksızlık ediyorsun.Hiç bir ülkede böyle sınıfsal ayrım olmaz.Mülteci sığınmacının konumu bellidir.Senin normal yardıma muhtaç ve vergisini veren orta halli vatandaşından daha çok imkana sahipler senin ülkende.İşte ülkedeki olası iç savaşta bu sebeple olur gitmezseler kürt sorunu mükabilinde.Suriyenin kuzeyinde oluşacak yeni yapılanma sebebi ile birde suriyeli sorunu oluşacak ülkedeki parçalanma iç savaş belki soykırımının ayaklanmanın temeli bu olacak iyi bak bu ülke savaşla yıkılmaz tekrar ediyorum iç bölünme anlaşamamazlık insanların birbirini boğazlaması ile olur bölünür bölünür yani ne yaparsan sen kendine yaparsın.Bunu yapıyorlar askerle olacak iş değil.Kürt meselesi ve bu suriyeli meselesi olaki ilerde oluşacak bir iran gerilimi sonucu gene en büyük sıkıntıyı biz yaşayacağız.Bireysel savunma önemli başta bu yüzden ben bu nedenle kadın erkek herkesin 1 ayda olsa askeri savunma eğitimini yeterli görüyorum.Savunma bazında.onun dışında bir sorunumuz yok askeri anlamda.Diğer noktada teknolojik gelişmeler daha çok ön planda askeri olarak ve bu mülteci krizi.Bizim gibi ülkelerde sorun dışardan değil içerden çıkar.Darbe ile çok kolay yönlendiriliyor oda var.Bizde vatanını satmak isteyen satan ABD'nin vermiş olduğu güvencelere ve maddi dayanımı kabul eden çok hain var.Ne hainler geçti hiçbiri sorgulanmadı.Ne askerler var hep boş yere öldü yani askerlerin ne kadar süre askerlik yapması gerektiğinin bir önemi yok bu nedenle.Bizde disiplinli askeri özgün bir durumda yok.Eğitimde sağlıkta savunmada herkes kendi borusunu öttürüyor ego savaşını veriyor kendilerini tatmin ediyor acısını eziyetini en alt kademeler çekiyor.İşini seven asker olsun doktor olsun öğretmen olsun kim varsa soğutuluyor mobbing yapılıyor.Bu nedenle ben arızalı tip görmek istemiyorum.En azından profesyonel ordu hiç değilse planı maddi dayanımı programı düzeni olan bir yol izler.Kimse kendi kafasına göre iş yapmaz.Profesyonel çerçevede çalışır en alt kademeden en üst kademesine kadar.

• Arkadaş sizde nasıl insanlarınız ya?
    Bedelli askerlik gelir, ben er olarak yaptım, parası olan gitmedi dersiniz
    Bedelli kalkar, neden kalktı diye karşı çıkarsınız
    Birgün askerliği küçümser hep kalksın der, evvelsi gün profesyonel olsun der
    Sıvı gibi adamlarsınız, bulunduğunuz kabın şeklini alıyorsunuz. Başka birşey değilsiniz

• ne yani? bir de fakirler gibi askere mi gitseydik? çalış, sen de gitme.
  • Sizin gibi fakirler olacak ki bizim gibi zenginler bedelli yapabilsin.
  • türkiye deneme yanılma yapıyor farkırknda değilsiniz bedelliyi çıkardı askerliği kısalttı asker azalsın bi şavaş girelim gücümüzü deneyelim sonra duruma göre hareket ederiz yada doğaçlama tarzı yapıp geri düzeltiriz diyorlar olay bu
  • * bu mesaj silindi *

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |erdem| -- 26 Şubat 2021; 20:48:33 >
  • Hocam bununla alakalı benim de konum var ama bizim insanımızın oryitak cevabı : ben ezildim siz 2 katı ezilin oldu.
    https://forum.donanimhaber.com/zorunlu-askerlik-icin-buldugum-cozum-yeni-mezunlar-iceri--137514866

• Bence bildiğin ortaçağ azatlık düzeni. Erkek çocuk vergisi.

Prag'a şunu dikenlere kızardım eskiden. Adamlar haklı çıktılar, meğer bizi uyutmuşlar. Tarih Prag'da daha doğru tasvir edilmiş.

Askerlik İşi Vergiye Döndü
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.