Şimdi Ara

Askerliğimin doğuya çıkmasını istiyorum önümüzdeki celp döneminde gideceğim... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
0
Favori
10.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğuda yaşayacağın en büyük sorun ktm de kalmak terhis olmaya 12 gün kala diyarbakır ktm yani 7.kolorduya yolladılar bizi askerlik hayatımın en karanlık 12 günüydü ne yatacak yer var nede adam akıllı duş alacak yer hırsızından tut psikopatına ne ararsan var Allahtan yanımda devrelerim vardı geceleri çimlerde uyuyorduk koğuşlarda kalamıyorduk yatakları mahvetmişlerdi o 12 gün geçmek bilmedi aylarca licede dağlarda kaldım bir kez bile sıkılmadım dışarıyı aramadım ktmye gelince bunalıma girdik resmen onun dışında kışın elektrik suyu unut telefonda çekmiyor aşırı kar yağışından dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Acemiligi de ustayi da istanbulda yaptim. Komutan 7 karili hurmuz. Siz de o karilarindan birisi oluyorsunuz. Gece yatagini yap, cayini yemegini gotur. Ulan uzman cavusu bile artist kesiliyor. Teror de yok ya batida. Paso yerleri paspasla, bulasik yika, bos bos otur vakit geciremiyorduk.

Bir de mekanize birligine dustum. Bolugun %80'i bonzaici. Yazici revirciydim. Gecenin 3'unde bebenin teki kendini keser, digeri bonzaiden komaya girer. Hepsini carsafa koyar revire gotururduk. Oradan hastaneye. Sabah 5-6'da gelirdim hic uyumadan ictima al.

Neyse ki cok rahat yaptim. Haftada 2 kere carsi iznim vardi. Komutanlar da tam bati kafasi askeri. Sis kebap.

Ama zor is her turlu. Dogura teror batida hizmetcilik.

Tekrar gider miyim ? Asla.

Bizim amcaoğluda anlatıyordu RDM de kendisi tuvalette kesmiş herif kendini ölecek sandım diye anlatıyor. Bu tipleri ayırmaları lazım çürüğe aslında ama ne yapacaklar onu alma bunu alma adam kalmaz askere gidecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihfatih0611

Bu yazıyı bir de doğuda askerlik yapanlar okusa ne tepki verirler hayal bile edemiyorum

Muhtemelen belanı mı arıyon derler ama her yer bela be kardeşim. Çocuğun birini vay senmi beni şikayet edersin diye üst devreleri 20 kişi dalmışlar ağızı burnu dağılmış çocuğun öyle anlatıyor bizim amcaoğlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 11 Nisan 2017; 15:23:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: holiganx61

Doğuda ki askerlikden korkma

Ben Doğubeyazıtta karakolda yaptım

Kobralar daglari tararken parkamin ceblerine doldurdum çekirdekleri yiyordum

Soğuk kanli olmalisin orasi Asker oca

Komutanlarlar arani iyi tuttun zaman hicbirsey olmaz

Dogudaki askerlil batidan iydir

Doğuda disiplin sıfır üsteleyen komutan nadir görürsun çünkü terör var orda herkez birbirini kollar

Askerlikde inan bana bise yok ben hic izin kullanmadim 14 ay yaptım geldim

Hersey kafada bitiyor

öyle sırf doğuyu bu yüzden gidiyorum burda olmayan arkadaşlıklarım olur belki.

Çıksın yeterki batıda yapmak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fofer

Kendi isteğimle komando olarak askerliğimi tamamladım. 7 ay Irak'ın Grebiye ve Kanimasi bölgelerinde görev yaptım.
    Anamdan emdiğim burnumdan, özlemini duymadığım hiçbir şey kalmadı. 7 ay kampette, tabutta yatar gibi uyuduk.
    Zor iş askerlik, hele ki doğu bölgelerinde yaparsan. Aslında askerliğin zorluğu yaptığın bölgeye göre değil, askerlikte ki sınıfa bağlı oluyor.
    Biz operasyona bölgesine varmak için günlerce yürürdük, tankçılar da tankın üstünde yata yata giderlerdi. Anlatabilmişimdir umarım.

Evet hocam gayet net anladım. Yine her birliğin kendine has zorluğu var illaki bak bi önceki sayfalarda tankçı abimizde taharet maşrapasındaki suyla tıraş olurduk diyor oluyor illa bi zorluk ona hazırladım kendimi ne kadar olduysa artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

Askere gidince sivil hayatı mumla ararsın. Doğuya düşersen mum da yetmez.

Biz böyle düşünen arkadaşlara ağlak derdik, 15 ay askerlik yaptım, sınır askerliği yaptım ve hiç bir yeri mumla aramadım, onun da bir tadı var çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holk

Dostum bari paralı askerlik yap. En azından çıkınca para alıyorsun toplu birde aylık maaş.

Her önüne geleni almıyorlar işte hocam. Bir de senelerimi geçirmek istemem orduda. Ben sadece hayatımın bu hassas dönemindeki travmatik etkilerini başka bir travma ile yok etmek istiyorum çivi çiviyi söker hesabı ailemi çevremi unutmak istiyorum tıpkı onların beni unuttuğu gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeforeIforget

Fazla cod mw3 mp oynamanın etkileri

Benim durumumun ve içinde bulunduğum ruh halinin bununla uzaktan yakından alakası yok. Cod manyağı olsaydım gider özel harekat olacağım derdim.

Benim amacım gidecem Sıkıntılarımı unutucam başka sıkıntıları gerçek sorunları dert edinicem kapiş. Lütfen bu abuk sabuk mesajlarla trollemeyin artık

Biri CSB der biri Call of duty hastası der bi bitin artık tamammı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prinz Eugen

Doğuda yaşayacağın en büyük sorun ktm de kalmak terhis olmaya 12 gün kala diyarbakır ktm yani 7.kolorduya yolladılar bizi askerlik hayatımın en karanlık 12 günüydü ne yatacak yer var nede adam akıllı duş alacak yer hırsızından tut psikopatına ne ararsan var Allahtan yanımda devrelerim vardı geceleri çimlerde uyuyorduk koğuşlarda kalamıyorduk yatakları mahvetmişlerdi o 12 gün geçmek bilmedi aylarca licede dağlarda kaldım bir kez bile sıkılmadım dışarıyı aramadım ktmye gelince bunalıma girdik resmen onun dışında kışın elektrik suyu unut telefonda çekmiyor aşırı kar yağışından dolayı.

Askerlikteki tek çekincem psikopatlar ve hırsızlar. İlk günler bu sebeple uyku uyuyamayacağımı adım gibi biliyorum zaten.
  • Çok istiyorsan askeri kariyer düşünebilirsin. Subay-astsubay olmak için belli prosedürler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    Sizde uyanık olacaksınız dişinizi göstereceksiniz özellikle acemi birliğinde dikkat edin.
  • surda askerligi ovenlerin cogu benim canim yandi baskalarinin da cani yansin diyen zatlardir

askerligi yedek subay, subay olarak yapanlardan biliyorum sakin bulasma diyorlar bedelli yapabiliyorsan yap kurtul diyorlar

askerde patates, sogan soyma, bulasik yikama, tuvaletleri-yerleri temizleme, kotumanin bol bol kestaneyi opme, kompleksli ve genelkulturu 0 cavuslarin kompleksini cekme gibi seyleri askerde bol bol yasicaksiniz

senin disarida adam yerine koymadigin biri gelip rutbesi senden yuksek psikolojik iskence yapicak !

ONUN ICIN ASKERLIK YAPMIYORUM !
  • Bende 97/3 tertibim. Hocam belki aynı yere düşeriz . Yerler açiklaninca bi görüşelim

• X_S!nS! kullanıcısına yanıt
    Dediklerinde haklisin

Ama yerine ve sınıfına göre değişir

Doğu gibi yerlerde özelikle üst bölgeleri askerligin zirve oldu yerlerdir

Anlatılacak cok sey var cok anlat anlat bitmez

• Askerliğini aradan çıkarmak her zaman iyidir. Ancak askere gitmediğinden öyle doğuyu istiyorum onu istiyorum demek kolay tabi. Askerliğe başladığında öyle günler geçirebilirsin ki eski günlerini mumla ararsın. Devrecilik ve bunu destekleyen komutan tayfası hayatını zehir etmeye fazlasıyla yeter. Bu aralar herkesin derdi çok büyük zaten kelimelerle tarif edilemiyor. Sevgilisinden ayrılanlar, büte kalanlar, işlemcisi yananlar of of içim daraldı. Bu insanların askeriyeyi mutlaka görmesi lazım.

• Askere gitmeden once,psikolojik destek almaniz lazim.

Yasadiklarinizdan oturu.

• Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    Düzeldi hocam. Ama aynı sofrada yemek yediği komutanını şehit verdi. Karakollarına saldırı oldu. Ömür boyu unutamayacağı şeyler yaşadı. Askerdeyken sevdiğinden ayrıldı. Sevdiğide şimdi başkasıyla evli. Ayrılma sebebiyse; ben buradan dönemem beni beklemesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kara harp okuluna gitmek istedim bu devlet onume 1000 tane engel cikardi ama ayni devlet yasi 18 i gecenleri zorla askere aldirip insanlarin omrunden omur caliyor

Benim amca oglu subay evlerinin bahcesinde kopek diskisi toprliyarak askerligini bitirdi ! burdan pay bic !
  • Ne desek boş git gör
    Bingöl'de Kısa dönem 361/1 idim.Bakın son 30 gün kaldıgında hani 2.000 tl ver kalanını yapma deseler koşa koşa verirdim.Sorun Terör vs değil sorun ne kadar sorunlu rdm var ise Doğuya komutan olarak sürülmüş olmaları
    Herif arıza kafayı kırmış doğuya sürmüşler.
    361'den bingölde yapan varsa adını hatırlamadığım bir sınır karakolunda sabahtan akşama kadar erlere duvar ördürüp harç yardıran arıza bir komutanı, şikayet üstüne teftiş heyeti gidiyor askerleri kurtarıyor.Evet kurtarıyor diyoerum çünkü insan insana böyle davranmaz resmen mahvolmuş çocuklar.
    Daha neler anlatırım size ama Askerliğe tovbe edersiniz.
    Doğuda en büyük sorun terör değil bizati komutanlardır(Fetö'den içeri atılanların ve rütbeleri sökülenlerin çoğuda doğuda görev yapanlar olması manidar).inanın operasyon bizim nefes aldıgımız alanlardır.

Cezaevi komutanı olan şahıs oranın sorumlulugunda iken 10-20 tane Pkk'lı cezaevinden kaçıyor.Bakın Teröristler tünel kazıp kaçıyor bu komutan bozuntusunun ruhu duymuyor.Birde üstüne ödül alır gibi Bingöl İl jandarmaya başçavuş olarak atanıyor.Kafayı sıyırmış halde erler baş düşmanı haline gelmiş gibi bok taşıtma,kanalizasyon temizletme,Harfiyattan 7/24 taş toplatma aklınıza gelecek hertürlü eziyeti yaptıgı yetmezmiş gibi önüne gelene"onursuz asker ,ruhsuz asker,Yunan askeri vb"diye aklınca hakaret ediyor.
    Lan ben cezaevi komutanı olacagım benim sorumlulugumdaki 20 'ye yakın terörist tünel kazıp kaçacak ben hala nefes alacağım ama.Kafam sıkarım daha ilk dakikadan.
    Tabi elleri şeyinde 6.000 tl küsür maaş kebab.Operasyona Jöh gidiyor uzman gidiyor bunlar yatıs can sıkıntısında asker ile uğraşıyor.Herifler o akdar rahatkiğ batıya gelmek istemiyor dilekçe üstüne dilekçe yazıyorlar sağa sola
    Ha askerlik bitti hala bulamadım o bölük komutanını bir bulursam kendimi yakma pahasına gırtlagına yapışacagım.O zamandan sözüm var Cehennem olacagım ona
    Ulan benim gibi milliyetçi adamı zıvanadan çıkardıalr Tsk'dan soğuttular
    Git gör o zaman tekrar konuşalım

• Eyi dedim, get dedim fatih...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzeyli.2891 -- 11 Nisan 2017; 17:26:57 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.