Şimdi Ara

Askerliğimin doğuya çıkmasını istiyorum önümüzdeki celp döneminde gideceğim... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
199
Cevap
0
Favori
9.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: N3DV3D11

Arkadaşım bari git bir yerlerde çalışmayı dene bu arada açık öğretime yazıl 4 yıl bitir 6 ay yaparsın gidip zaman geçirrirsin bu düşünmene yardımcı olur ama şans işi askerli k yeri gelir iyi yere düşersin şen şakrak iyi geçer kadim dostun olur şansın yaver gitmez sürünürsün belli olmaz gittiğine bin pişman olursun askere gitmek çözüm değil kafanı dağıtacak bir hobi bul onu yap farklı bir şehirde yaşamayı dene yakın varsa yalova tekirdağ iş ara orada bu arada aöfe gir olmadı 4 yıl bitir imkanını bilmiyorum problemliyim demişsin benim aklımdan geçen çözüm bu senin için 21 yaş genç daha hapçısı faça çekeni türlü türlü insan var ve bunların çoğu doğuda ayrıca

Bi üstteki abi de öyle diyor nabıcam bilmiyorum. Üniversite geçti artık hocam yazılsam bile kayıtlar olana kadar tecil bitiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan

quote:

Arkadaşım bari git bir yerlerde çalışmayı dene bu arada açık öğretime yazıl 4 yıl bitir 6 ay yaparsın gidip zaman geçirrirsin bu düşünmene yardımcı olur ama şans işi askerli k yeri gelir iyi yere düşersin şen şakrak iyi geçer kadim dostun olur şansın yaver gitmez sürünürsün belli olmaz gittiğine bin pişman olursun askere gitmek çözüm değil kafanı dağıtacak bir hobi bul onu yap farklı bir şehirde yaşamayı dene yakın varsa yalova tekirdağ iş ara orada bu arada aöfe gir olmadı 4 yıl bitir imkanını bilmiyorum problemliyim demişsin benim aklımdan geçen çözüm bu senin için 21 yaş genç daha hapçısı faça çekeni türlü türlü insan var ve bunların çoğu doğuda ayrıca

Bi üstteki abi de öyle diyor nabıcam bilmiyorum. Üniversite geçti artık hocam yazılsam bile kayıtlar olana kadar tecil bitiyor

kardeşim 3 yıl değil miydi süre lise mezuniyetinden sonra ocaka kadar süre var galiba eylüle kayıt olursun aöf yada üniversiteye kayıt olursan biter iş

• quote:

Orijinalden alıntı: KeremDH

Çooook gitmek istiyorsan dilekçe yaz.Şansın artar heleki bu zamanda.Ama gidipte pişman olacaksın o ayrı konu.Doğuda 3 sene görev yapmış biri olarak söylüyorum sana,çarşı iznini unut,telefon çekti çekmedi derdi var.Sürekli alarm derdi var.Pireye kızıpta yorgan yakma,oraya gittiğin zaman bayram geldi izin alayımda eve gideyim yok,sana ne zaman izin yazarlarsa ancak o zaman gidersin.Kavga ettiğin babanı bırak nefret ettiğin insanları bile özlersin.Onuda geçtim sivil yüzü görmeyi özlersin.Bu anlattıklarım terör bölgesi için geçerli.Aylarca üst bölgesinde kalıyorsun görev yok normal askere yani er'e ama hizmet amaçlı üst bölgelerine gönderiliyorsunuz.bir üst bölgesi demek en az 3-6 ay arası en fazla 9 ay.Düşün 9 ay sivil yüzü görmek yok hiç birşey yok.o yüzden ne istediğine dikkat et iyice düşün taşın öyle iste karar ver.Bir dilekçe ile gidersin sorun değil.Hayırlı teskereler şimdiden.

Evde de pek sivil yüzü görmüyorum ki hocam ama doğusunda da batısında da psikopatı bolmuş. Ustalığa Giderken yanıma bi resim defteri 2 kitap bolca kara kalem alacağım. Bakalım artık neresi çıkarsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Sivilde baltaya sap olmayan ne kadar adam varsa, onların askerlik anıları güzel geçmiştir ya da askerlik onlar için eğlencelidir.

Diyosunuz yani.
  • quote:

quote:

quote:

kardeşim 3 yıl değil miydi süre lise mezuniyetinden sonra ocaka kadar süre var galiba eylüle kayıt olursun aöf yada üniversiteye kayıt olursan biter iş

İşte zaten son sene hocam 2017 aralık son eylüldeyse kayıt olurda AÖF üde zorlaştırdılar bizim büyük amcaoğlu uğraşıyo senelerdir bitiricem diye bide ondan fırçalarlar hocam bizimkiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Belki yazmistir aekadaslar gormedim ama en cok "Halı"yı ozleyebilirsin

:D
  • quote:

quote:

quote:

quote:

İşte zaten son sene hocam 2017 aralık son eylüldeyse kayıt olurda AÖF üde zorlaştırdılar bizim büyük amcaoğlu uğraşıyo senelerdir bitiricem diye bide ondan fırçalarlar hocam bizimkiler.

kardeşim ayın sonuna kadar bir şey olmaz ekim sonu okul bildirir gerekirse askeriyeye gider ben okul okuyacağım okul belge istiyor dersin onlarda askerle ilişiği şuana kadar yoktur der verir bunlar problem değil kayıtını olursun aöf veya üniversiteye gidersin belge isterse bu sorunu anlatırsın orada sorumlu teğmen yada kimse o yardımcı olur alırsın verirsin yıl sonuna kadar problem olmaz

• Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    Rdm lafın gelişi hocam.Ama sağlıklı düşünme yetisi olmayanlardan geçilmiyordu.Zerre abartma yoktur anlattıklarımda.
    İyi komutan varmıdır? var ama çok az.Torpil dik alası dönüyor.
    Herif 18 tane pkk'lı kaçırmış tutmuşlar ödül gibi cezaevinden Bingöl jandarma'ya atamışlar herif kafayı kırmış Yağmurlu havada sırf eziyet olsun diye çim sulatıyor.3 gün içtima vardı türlü türlü eziyetler yapıyorlardı.O 3 gün.Bok temizletiyor diyorum ya O 3 güne hergün temizlemeye razı gelirsin.hani batıya düşsen daha iyi.
    O yüzden bedelli bekleyin bakın ben 6 ay yaptıgım halde bunları söylüyorum.
    Uzun dönem olursun Tim ile doğuya kaydırırlar sınır karakoluna bak o zaman rahat edersin öbür türlü
  • isteğe bağlı çıkmıyor bildiğim kadarıyla. Yedek subay çıkarsa sıralamaya girip istediğin yeri seçebilirsin(giremezsen kura çekersin), diğer türlü de otomatik olarak belirleniyor(eğer sistem değişmediyse).
  • Büyük bir olasılıkla işin yok,parasızsın ve bi amacın yok.Boşluktasın herhalde.Sana diyeceğim ülkenin hepsi senin benim gibi.İş yok ortalıkta.Askere gideceksen (ailem full askerdir,dedesi,babası amcası) hergün allaha,peygambere sövmek istiyorsan git.Hiç bir şeyim yok,amacım,bi zanaatta bilmiyorum diyosan evet askerlik seçenek lakin böyle değil.Git hava kuvvetleri 5.dönem sözleşmeli er alıyo bari ona git,illa asker olacağım diyosan ki zaten ben seni anladım amacın asker falan olmak değil senin,bıkmışsın sen motonluktan,aileden,çevreden uzaklaşayım kafasındasın.Hiç bişey yapamazsan gel amq antalya'ya olimposta takılırız.Açlıktan ölmeyiz merak etme.Yanlız şu internetin başında fazla zaman geçirme.
  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    Bitti. Kara harp okulundaydim. 800 (sekiz yüz) albay vardi toplam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik vatan borcudur vatan sevgisini yüreğine koymadığın sürece nerde askerliğini yaparsan yap zor gelir
  • bence amerikaya git ve fbi, cia veya gizli servislerden birine falan girmeye çalış olmadı homeless olursun trde asgari ücrete geçinenlerden daha rahat yaşarsın

edit: donanmaya da katılabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bambıl bii -- 11 Nisan 2017; 22:25:52 >
  • askerlik yerine göre değişir. Biran önce bitir geldigindede bir işe girer kendi evini kiralarsın tek otur ailen sıkıntı veriyorsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enver328

isteğe bağlı çıkmıyor bildiğim kadarıyla. Yedek subay çıkarsa sıralamaya girip istediğin yeri seçebilirsin(giremezsen kura çekersin), diğer türlü de otomatik olarak belirleniyor(eğer sistem değişmediyse).

anladım hocam cevap için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: 48Deli Doktor07

Büyük bir olasılıkla işin yok,parasızsın ve bi amacın yok.Boşluktasın herhalde.Sana diyeceğim ülkenin hepsi senin benim gibi.İş yok ortalıkta.Askere gideceksen (ailem full askerdir,dedesi,babası amcası) hergün allaha,peygambere sövmek istiyorsan git.Hiç bir şeyim yok,amacım,bi zanaatta bilmiyorum diyosan evet askerlik seçenek lakin böyle değil.Git hava kuvvetleri 5.dönem sözleşmeli er alıyo bari ona git,illa asker olacağım diyosan ki zaten ben seni anladım amacın asker falan olmak değil senin,bıkmışsın sen motonluktan,aileden,çevreden uzaklaşayım kafasındasın.Hiç bişey yapamazsan gel amq antalya'ya olimposta takılırız.Açlıktan ölmeyiz merak etme.Yanlız şu internetin başında fazla zaman geçirme.

Para sorun değil ki bro hiç olmadı hani kaliteli zaman geçirmek diyorlar ya o hiç olmadı işte dert yakındığım nokta zanaatım PC bunun üzerine okul okudum (lise mezun) askerlik mesleği istemiyorum sadece mecbur gitmem gerekiyor gerek okuduklarım gerek çevresel faktörlerden ötürü (kafamı bozan sıkıntıları kastediyorum) bunlardan sıyrılmak diken üstünde olmak bu monoton boktan hayatın seyrini değiştirir düşüncesi yani.valla tanışalım reelde emin ol atlar gelirim gerekirse masraf bile çekerim köşe de harcayamadığım 1500 kağıdım var yani sorun parasızlık değil kafa dengi adam yok hepsi içten pazarlıklı insanlar anlıyomusun dertleşeceğim yada kafa dağıtacağım aktivite gerçekleştireceğim kankalarım yok sorun budur bro

Telefonla aradığımda müdür kalk gidiyoruz dediğim de gelen bi askerdeki amcaoğlu oldu onun dışında kimse böyle içten davranmadı öz babam bile bana karşı böyle değildi. Babama bırak bir mevzuyu anlatmayı ziyaret maksatlı biyere bile gidiyoruz desem mırın kırın eden bir tip. anlatabildimmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 12 Nisan 2017; 0:28:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Askerlik vatan borcudur vatan sevgisini yüreğine koymadığın sürece nerde askerliğini yaparsan yap zor gelir

Her Türk gibi bende vatanımı seviyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bambıl bii

bence amerikaya git ve fbi, cia veya gizli servislerden birine falan girmeye çalış olmadı homeless olursun trde asgari ücrete geçinenlerden daha rahat yaşarsın

edit: donanmaya da katılabilirsin

hahaha iyi güldüm valla

Yalnız sana gerçek bir bilgi vereyim birleşik devletler ordusuna katılanların üniversite masraflarını ordu karşılıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

askerlik yerine göre değişir. Biran önce bitir geldigindede bir işe girer kendi evini kiralarsın tek otur ailen sıkıntı veriyorsa.

Aynen hocam harfi harfine bu düşüncedeyim askerden geldikten sonra direkt fabrikada çalışmaya başlayacağım bu sırada silahlı güvenlik sertifikası eğitimine başvurup sertifikadan sonra güvenlik olarak çalışacağım yaş 24 e geldiğinde de sırf hobi için Ehliyeti E ye yükselticem. 4 Yıl sonra arabamı alıcam daha sonrada ev. İçkim yok sigaram yok baya birikim yaparım diye düşünüyorum. 26 27 ye gelincede belki evlenirim belki evlenmem Valla bu kafayla evlilikte sürdüremem gibi çünkü sabır yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 12 Nisan 2017; 0:38:32 >
  • Ne çok askerlik delisi insan varmış. Benim yerime de yapın bu kadar istekliyseniz. Şu hayatta en gereksiz bulduğum şeylerden biri askerlik. Askerlik falan yapmak istemiyorum ama işte s*ke s*ke yapıcaz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.