Şimdi Ara

Askerliğimin doğuya çıkmasını istiyorum önümüzdeki celp döneminde gideceğim... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
0
Favori
10.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende çok zor şartlarda aile baskısıyla yaşıyorum ve maceraperest olduğum için askerlikten gram korkum yok. Zaten Toplumda sürüklenne insanlardan çok farklı bir kişilikte yapım var bana hep o düz tasa yaşayan adamlar ailem ve çevrem tavsiyeler verip durdu tabi okulumdaki farklı insanlarda iyiki yanımdaydı ama onlarda ayda yılda bir gözüküyor ortalıkta.

Her neyse, Bende zaten yakın çevremi dinlemeyi bıraktım daha bilgili kişilere kulak asıyorum oda mantıklı olduğu sürece fakat bunun dışında şunu söyleyebilirim ki eğer birisi sana şunu bunu yap yok orda yapamassın bunalırsın yok şu olur bu olur derse sakın dinleme çünkü seni SENDEN BAŞKA KİMSE TANIYAMAZ. yalnızca sen kendini tanırsın ve belkide orayı çok seveceksin.

Sözüm şudur ki eğer doğru kararlar vericeksen daima kendini dinle ama bilgili olan aklı selim adamlardan da tavsiye al onun dışında akrabaların canı cehenneme

• quote:

Orijinalden alıntı: Sowa

öncelikle iyi geceler diliyorum..

askerlik hakkında bir şey demiyorum. yalnızca kaderine bırak neresi çıkarsa oraya git derim.

ama senin çekingenligini kesinlikle yenmen lazım, bırak akışına.. eger fazla gururlu bi insansan gururunu bir kenara bırak. gurur kibirdir demişti lisedeyken bi hocam.. ha birde unutma her insan kimseye ihtiyacı olmadan kendi kendine yaşayabilir ailene muhtac degilsin..

canını sıkma her şey olacagına varır

Çok sağol hocam. İnan bir nebze olsun daha iyi hissediyorum sanki abim söylemiş gibi hissettim. Sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magoalene

Aynen bende öyle düşünüyorum bro, millet gitsen 1 saniye durmazsın derken bizi anlamıyorlar bence

Doğuya gitmek için özel bir şey yapılabiliyor mu?

Hayat aynı b.ktanlığıyla devam ederse bende düşünüyorum

Bu arada hayatta başarılar hocam umarım güzel bir yaşamımız olur

Kafayı sıyırmak yerine bu düşünceyi seçtim.

Doğuya gitmek için ekstra ne yapılması gerek bende bilmiyorum.

Maalesef

İnşallah diyoruz dişimizi sıkıyoruz ama sıka sıka diş kalmadı. Eskiden hep kariyer planları yapardım lise sona gelince hepsi gümledi bundan 3,5 yıl önce daha da hayal kuramadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GX50

Bende çok zor şartlarda aile baskısıyla yaşıyorum ve maceraperest olduğum için askerlikten gram korkum yok. Zaten Toplumda sürüklenne insanlardan çok farklı bir kişilikte yapım var bana hep o düz tasa yaşayan adamlar ailem ve çevrem tavsiyeler verip durdu tabi okulumdaki farklı insanlarda iyiki yanımdaydı ama onlarda ayda yılda bir gözüküyor ortalıkta.

Her neyse, Bende zaten yakın çevremi dinlemeyi bıraktım daha bilgili kişilere kulak asıyorum oda mantıklı olduğu sürece fakat bunun dışında şunu söyleyebilirim ki eğer birisi sana şunu bunu yap yok orda yapamassın bunalırsın yok şu olur bu olur derse sakın dinleme çünkü seni SENDEN BAŞKA KİMSE TANIYAMAZ. yalnızca sen kendini tanırsın ve belkide orayı çok seveceksin.

Sözüm şudur ki eğer doğru kararlar vericeksen daima kendini dinle ama bilgili olan aklı selim adamlardan da tavsiye al onun dışında akrabaların canı cehenneme

Öyle valla hocam hiç ortak bir frekansta buluşamıyorum yakın çevremle. Millet nasıl sıkı fıkı yaşıyor bide bize bak diyorum bazen.

Kafa dengi Bi lisede atölye şefimiz vardı mesleği gereği yurt dışında uzun süredir irtibat kuramıyorum zaten kayboldu gitti oda.

Bide meşhur laf biz senin iyiliğin için konuşuyoruz. İyiyliğim için bana hakaret ediyorlar örseliyorlar inanabiliyormusun. Akrabalarım herkes bu modda. Biride kazanımkar davranmaz.

• Bende dogu istiyordum ankara çankaya çikti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ters Mıknatıslanma

Ben de senin gibiyim hocam, hayatım berbat. Acaba doğuya gitsem de kendimi mi öldürtsem diye düşünüyorum

Ölmeyi istemek pes etmektir hocam ben pes etmek istemiyorum sende etme. Gidelim orada hayatı öğrenelim hayat en iyi ölümün kol gezdiği yerlerde hiç tanımadığın birinin sırtını kollarken daha iyi öğrenilir diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oozed

CSB

Adresim belli yerim belli yurdum belli gel de gör hikayeyi gerçek mi değil mi.

Tabi yüreğin varsa.

İnsanların gerçeklerini alaya almak ne kolay oradan değil mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekmarrea

dizilere filimlere ozenmeyin paso temizlik yaptirirlar

özenmiyorum ki orada olan o.

Batı taraflarında evet dediğin doğru postal boyatırlar tuvalet temizletirler çay demletirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

Bende dogu istiyordum ankara çankaya çikti

Kader hocam Ama ankara yine de iyidir derler. Bilemiyorum bitirdiniz mi siz
    askerliği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: möhendist

Haşa Allah'ın unuttuğu demen hâşâ lafın gelişide olsa böyle deme

Allah günah yazmasın ama bazen beni bile unuttuğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: möhendist

Kendini tasavvufa ver ihyayu ulumiddin okuhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.ihya

Bunu bir oku herkesin okuması gereken bir kitap.

Bi bakarım.
  • Doğuyu istesenizde direk oraya göndermezler. Kura şans vs... Askerlik dediğin türkiyede saçmalık. Elektrikçinin yemekhane, aşçının oto tamire verildiği yerler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmuratsal

Ahhh ahhh yapmayın böyle gittiğiniz 3. Gün sövmeye başlarsınız KTM ' de beklerken boşver illa ki doğu güneydoğu olacak diye zorlama orda 15 ay askerlik yapmakla memleket kurtarilmiyor...Sen geride kalan anne babani düşün sevdiklerini düşün dostum akşam haberlere bakamicaklar radyo dinleyemiyecekler vs. Tecrübe ile sabittir...Allah herkes hakkında hayırlı olanı versin inşallah...Kazasız belasız git gel...

Hacı Bekir Kışlası Jandarma Asayiş Komutanlığı Karargah Bölüğü Van - Merkez

Burada zaten umursamıyorlar beni. 1 yılda onlar sıkıntı çeksin böyle kör ölür badem gözlü olur hesabı belki kıymete bineriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan

quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

Askere gidince sivil hayatı mumla ararsın. Doğuya düşersen mum da yetmez.

En fazla ne yapabilirler hocam. eşşek gibi çalıştırırlar mı Döverler mi hakaret mi ederler öldürürler mi bana uyar en azından yakınımdan yöremden değilde dışarıdan birinin darbesini yemiş olurum kendi kendimi kollarım. Benden alabilecekleri tek şey var oda bir sıkımlık canım. Sivil hayatında canı cehenneme sanki çok güzel yaşıyormuşum gibi teselliyi o kodumun bilgisayarında arıyorum sanki çok memnun muşum gibi bütün gün bütün hafta bütün yıl iş arasam askerlik engelini görünce geri vitese takıyorlar hemen okul var mı oda yok neye yaşıyorum ki zaten son kurşunlarını sıkıyorum hayatın daha ne olabilir ki.

Millete bakma bu dediklerinin çoğunu batıda yapıyorlar. Doğuda askerlik yaparsın / Batıda askercilik oynarsın.

Ha Doğuda zordur, özellikle dağ komutanlıklarında, çarşı iznin genelde olmaz. Çok farklı insan göremezsin..

inşAllah gönlüne göre olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Doğuyu istesenizde direk oraya göndermezler. Kura şans vs... Askerlik dediğin türkiyede saçmalık. Elektrikçinin yemekhane, aşçının oto tamire verildiği yerler var.

Bunu bilmiyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.McNulty

quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan

quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

Askere gidince sivil hayatı mumla ararsın. Doğuya düşersen mum da yetmez.

En fazla ne yapabilirler hocam. eşşek gibi çalıştırırlar mı Döverler mi hakaret mi ederler öldürürler mi bana uyar en azından yakınımdan yöremden değilde dışarıdan birinin darbesini yemiş olurum kendi kendimi kollarım. Benden alabilecekleri tek şey var oda bir sıkımlık canım. Sivil hayatında canı cehenneme sanki çok güzel yaşıyormuşum gibi teselliyi o kodumun bilgisayarında arıyorum sanki çok memnun muşum gibi bütün gün bütün hafta bütün yıl iş arasam askerlik engelini görünce geri vitese takıyorlar hemen okul var mı oda yok neye yaşıyorum ki zaten son kurşunlarını sıkıyorum hayatın daha ne olabilir ki.

Millete bakma bu dediklerinin çoğunu batıda yapıyorlar. Doğuda askerlik yaparsın / Batıda askercilik oynarsın.

Ha Doğuda zordur, özellikle dağ komutanlıklarında, çarşı iznin genelde olmaz. Çok farklı insan göremezsin..

inşAllah gönlüne göre olur.

İnşallah hocam pek bi vakit kalmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Senin askerlik zamanın gelmiş.

Doğru karar. Hemen git. Iyi gelecek.

Batı olmuş doğu olmuş fark etmez.

Severek gidince her yer kolay.

Askerde ara sıra haksızlığa uğradığını düşüneceğin durumlar olacak. Bunlara gülüp geçeceksin.

Askerde birlik esastır.

500 adamın hepsi eldivenli ama 501 inci kişide eldiven yoksa diğerleri de eldiven takamaz. Ama o eldivenzise kızamazsın.

Umarım disiplinli bir birliğe düşersin. Birlik ne kadar katı disiplinli ise o kadar kolay geçer askerlik. Baştaki komutan çok önemli. O laçkaysa birlik laçka olur . O askerlik girmez işte.

Eyvallah hocam zaten disiplin olmayan hiç bi yer düzen tutmaz haklısınız o konuda
  • Profesyonel bir asker olmak icin duygularından uzaklaşman lazım... Eğer askerliği meslek olarak sürdürmek istiyorsan... Bu kafayla emin ol başarılı olamazsın... Gerçi hangi profesyonel mesleği yaparsan yap duygularından uzak olman lazım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Abimde aynısını diyordu. Mardine düştü geldi. Bana bakışı annrme bakışı falan acayip sert ve soğuk. Fotoğraf çekiniyoruz kameraya öldürcekmiş gibi bakıyor. . Anlat diyorum, bildiğiniz gibi değil diyor. İstanbulda el bebek gül bebek büyüklerin gidip yapamayacağı yerler doğu.

Valla hocam ben istanbula 21 yıllık ömrümde 2-3 defa gitmişimdir.

Neyse bizim buralar dağ bayır Hatta resim atayım dur.

Kışın kar altı yazın güneş altı.

Eee zaman geçtikçe düzeldi mi bari davranışları yoksa öyle mi fixlendi.

• quote:

Orijinalden alıntı: abooo01

Bende Şırnak'ta yapmıştım tankçı olarak. İştimada tank ile ilgili sözlü yaparlardı zırhlı birliklerde acemiyken çok kötüydü şartlar sabah 5 30 da kalkardık lavaboya giderek iki tane çeşme açınca sular kesilir di tuvaletten milletin raharetlendiği maşrafaları alıp traş olurlardı Rezillik paçadan akıp giderdi Şırnak'a gittik velhasıl barış sürecinden önceydi iki güne bir 4 5 pare top atardık gabar dağına nöbet yoktu hazır kıt a beklerdik yedekleri uyurduk askerden 85 kiloyla döndüm normal kilom 75 ti Doğu iyi iyi de çarşı izni kullanamıyorsunuz 15 ay yapmıştım ben Mardin ktm sen teskere alırken güneşi görüp mağaradan çıkan biri gibiydim

Askerlik budur ama hocam. Bizim teyze oğlu da ankarada topçu birliğinde öğretmen olarak yaptı hem maaş aldı hem lojmanda kaldı askerlik mi şimdi bunun yaptığı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.