Şimdi Ara

askeri lise okumadan subay olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
17.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • boyle yuzbasi falan nasil olunur illa askeri liseyi mi okumak lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

7 yıllık DH üyeliğimin şifresini unuttum mağdurum :((
  • Bir ruya...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üni mezunu yedek subay olarak askerlikten sonra kalabiliyosun subay olarak ve teğmen rütbesi ile başlıyosun.

sorna yükselebilmek için normal askeri okul mezunu subaydan çok daha fazla sınava giriyomuşsun sanırım, yani imkansız değil ama zorlu bi iş.

bide astsubay olup sonra sınavlarla subay olanlar var, onlar da baya sınava giriyolarmış yükselebilmek için. ama mesela benim askerlik yaptığım yerde bitane yüzbaşı vardı böyle astsubaylıktan gelme olan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLaze43

tanıdık olmadımı zor o iş. en fazla çavuş olursun,tokatlarlar

birden sustun.
    düşmemek için saçlarına tutundu dünya..
  • gerek yok. Harp okuluna gdrsen as. Lıse ogr. Daha rahat edersın emın ol. Eger ast.lkten snra kalıcksan gneral olma sansn yk.blgı ıstrsen ayrntılı pm. At blglendrırm.
    Daha Fazla Göster
  • Harp okulunu kazanirsan sorun olmaz,ayriyetten bir sinavi oluyor,onu kazanicaksin ardindan da mulakata gireceksin asil olarak kazanirsan yardir ama yedek kalirsan zor is salla.
  • Hayır askeri liseyi okumak zorunda değilsin YGS/LYS sınavı ile Harp Okullarına başvurabilirsin ( yanlış hatırlamıyorsam KHO YGS , DHO ve HHO LYS ile alıyordu ) yanlız Harp Okullarına başvuran çok olur ve az öğrenci alınır baraj puanı düşük tutulur fakat mülakatlarda yüksek puanla gelenler 1-0 önde başlarlar hatta bir arkadaşın yüzüne söylemişler puanın düşük diye dediğim gibi puanını alması zor değil ama elemeler zor kolay gelsin..

Eğer harp okulu sınavlarında başarılı olamayıp yinede asker olmak istiyorsan sözleşmeli subay sınavlarına gireceksin oda yazılı+uygulama+mülakat üçlüsünden oluşuyor elemeleri harp okulu ile benzer yanlız sözleşmeli subaylar sadece teğmen-üstteğmen-yüzbaşı rütbelerini alabilir rütbe süresi muazzaf bir subay ile aynıdır ama yüzbaşının üstüne çıkılmıyordu durumlar değiştimi son zamanlarda bilemiyorum..

Buda olmazsa son şansın Asteğmen olmak oda sınav+uygulama 12 ay yapıyorsun maaşlı olarak oda olmazsa 6 ay kısa dönem çavuş oluyorsun artık yapıcak birşey yok

İllaki askerlik düşünüyorsan Astsubay Hazırlama Okullarınada bak 2 yıllık , girme şansı Harp Okullarından daha yüksek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 5 Aralık 2012; 13:31:46 >

• Sözleşmeli asker olayım deme ne yaparsan yap.

2 Senelik okulları var, çok puan istemiyorlar. Bu sene arkadaşım yanılmıyorsam jamyo'ya girdi, yani jardarma okulu.

Zor meslektir, açıkçası herkesin tutunabilicegini düşünmüyorum. Herşeyi göze alarak gir.

Askerlik bence saygın bir meslek.

7 yıllık DH üyeliğimin şifresini unuttum mağdurum :((
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.