Şimdi Ara

Askere gitmeye korkuyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
3.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar.İçimi bu foruma dökmek istiyorum.Bu saatte açmamın nedenide incici ergenlerin olmaması veya daha az olması.Öncelikle ben 29 Kasım 1996 Doğumluyum.Yani 3 ay sonra 18'e giricem.Normal halde liseyi bitirmiş olmam gerekiyordu ama lise 2. sınıfta ne yazik ki sınıf tekrarı yaptım yani bu sene son artık elveda edicem liseye.Askerliğe az kaldı ve benim içimi yavaştan bir korku saldı. üniversite okumak pek aklımda yok okumak istemiyorum.. Şunuda söyliyim elimden bir işde gelmez yani becerikli değilimdir.Sevgilim var bu arada ki ondanda yavaş yavaş kopmayı düşünüyorum her ne kadar onu sevsemde bu korku yüzünden bunu yapmalıyım.Çünkü ben beden dersindeki hareketleri bile yapamıyorum veya zorlanıyorum ki dayak yemek bile var işin ucunda..Bu korku mu nasıl yenebilirim veya atlatabilirim.Liseyi bitirince Avusturya'daki teyzemin yanına kaçmayı düşünüyorum en açık şekilde öyle diyeyim.Onların 2 tane bayan kuaför dükkanı var ve orada çalışırım diye planlıyorum ki kendisi de dedi bunu.Liseyi bitir aldırayım seni buraya diye.Onunda 2 tane oğlu var 89 ve 87 doğumlu onlar orada doğdukları için askerlik falan filan yapmadılar Avusturya kimlikleri var Tc vatandaşı bile değiller.

Anlayışla karşılamanızı bekliyorum.

• Sırf beceriksiz olduğunu düşündüğün için askerlikten kaçarsan beceriksizliğini ömür boyu düzeltemezsin ki hocam. Bence şansını dene, birçok şey öğrenebilirsin askerde.
  • iyisin :DD
  • Bende askerlikten kaçıyorum , 1 sene sonra Norveç'e gidip hayatımın geri kalanını orada geçireceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalnızlık Senfonisi

Bende askerlikten kaçıyorum , 1 sene sonra Norveç'e gidip hayatımın geri kalanını orada geçireceğim.

nasıl gidicen norveçe ve ne iş yapıcan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berhan?

quote:

Bende askerlikten kaçıyorum , 1 sene sonra Norveç'e gidip hayatımın geri kalanını orada geçireceğim.

Norveç vatandaşı bir bayanla evlenerek oturma, çalışma , askerlik ve evlilik işini aradan çıkarmış olacağım. İş konusunda mesleğime kaldığım yerden devam edeceğim.Muazzam bir ekonomileri var.Asgari ücret 7100$ .Refah seviyesi çok çok yüksek bir ülke.
    Norveç'in işsizlik oranı ABD ve Lüxemburg gibi ülkelerden bile daha düşüktür.Dünyada kişi başına düşen milli gelir sıralamasında Lüxemburg'dan sonra ikinci sırada yer almaktadır. Asgari ücretin dünyadaki en yüksek olduğu ülkeler arasında yine ikinci sıradadır.

• quote:

quote:

quote:

Norveç vatandaşı bir bayanla evlenerek oturma, çalışma , askerlik ve evlilik işini aradan çıkarmış olacağım. İş konusunda mesleğime kaldığım yerden devam edeceğim.Muazzam bir ekonomileri var.Asgari ücret 7100$ .Refah seviyesi çok çok yüksek bir ülke.
    Norveç'in işsizlik oranı ABD ve Lüxemburg gibi ülkelerden bile daha düşüktür.Dünyada kişi başına düşen milli gelir sıralamasında Lüxemburg'dan sonra ikinci sırada yer almaktadır. Asgari ücretin dünyadaki en yüksek olduğu ülkeler arasında yine ikinci sıradadır.

Bi ekmek 100 nok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha askere gitmeye var da
    4 yıl önce açıldı
    Ne zaman askere giderim???
    10 yıl önce açıldı
    Berbere gitmeye korkuyorum
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Outsider

quote:

quote:

quote:

Bi ekmek 100 nok

Merak etme ekonomisi bizimki gibi değil. Ayrıca Norveçte 1 senede kazanacağın parayı Tr de 5 senede anca kazanırsın. Yatırımını Türkiye'ye yaptığın sürece sorun yok.

• Viyanaya gitmiştim güzel şehir umarım oradadir teyzen. Orada kendine burdan daha güzel bir hayat kurabilirsin orada istedigin arabaları ucuza elde edebilirsin. Bencede durma burada hem güzel kızlar da var hemde burdan daha sorunsuz hayatın olur.

• 18 e değil 19 yaşına gireceksin. Yani güncel kullanımıyla 19 dan gün alacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: Avusturyalı

Evet arkadaşlar.İçimi bu foruma dökmek istiyorum.Bu saatte açmamın nedenide incici ergenlerin olmaması veya daha az olması.Öncelikle ben 29 Kasım 1996 Doğumluyum.Yani 3 ay sonra 18'e giricem.Normal halde liseyi bitirmiş olmam gerekiyordu ama lise 2. sınıfta ne yazik ki sınıf tekrarı yaptım yani bu sene son artık elveda edicem liseye.Askerliğe az kaldı ve benim içimi yavaştan bir korku saldı. üniversite okumak pek aklımda yok okumak istemiyorum.. Şunuda söyliyim elimden bir işde gelmez yani becerikli değilimdir.Sevgilim var bu arada ki ondanda yavaş yavaş kopmayı düşünüyorum her ne kadar onu sevsemde bu korku yüzünden bunu yapmalıyım.Çünkü ben beden dersindeki hareketleri bile yapamıyorum veya zorlanıyorum ki dayak yemek bile var işin ucunda..Bu korku mu nasıl yenebilirim veya atlatabilirim.Liseyi bitirince Avusturya'daki teyzemin yanına kaçmayı düşünüyorum en açık şekilde öyle diyeyim.Onların 2 tane bayan kuaför dükkanı var ve orada çalışırım diye planlıyorum ki kendisi de dedi bunu.Liseyi bitir aldırayım seni buraya diye.Onunda 2 tane oğlu var 89 ve 87 doğumlu onlar orada doğdukları için askerlik falan filan yapmadılar Avusturya kimlikleri var Tc vatandaşı bile değiller.

Anlayışla karşılamanızı bekliyorum.

Açık konuşayım eğer beceriksiz ve söyleneni anlamayan anlamakta zorlanan biri ise dayak yersin acemi de pek dayak yemezsin ama usta da komutanlar acımasız olurlar.
    ,
    Öte yandan korkak beceriksiz kişilere niteliklerine göre iş verilir. Yani ya koğuşçu ya tuvaletçi ya mutfak personeli yada nöbet ağacı olursun. Görevlere filan göndermezler seni o sebepten ölme riskin en aza iner. Tabi gidip kendini cephanelikte patlatmaz yada silahla oynarken kendini vurmaz isen.

Durum böyle yani

• quote:

Norveç te kollarini acmis askerden kaçan adamlari vatandasliga almayi bekliyodu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

güzel düşünmüşsün.

bi ünvanın olmasa ordaki en iyi iş restoranda çalışmak olurdu herhalde.

bende düşünüyorum böyle mühendis olup gitmeyi şartları falan çok var mı çalışma izni için falan yani olabilecek zorlukta mı?

konuyu açan arkdaşın sorusuna gelince. bence gitmen daha mantıklı. hem tam anlamıyla kendine özgüvenin gelir (ben askere daha gitmedim ama dayı amca çocuklarıyla konuşuruz hep onlar böyle derdi).

baktılar çok hantalsın patates falan soydururlar.çok ürkeksen çıkışta kavga yapmaya bahane ararsın. yani neden gitmek isteiğini de bilmiyorum. tahmini konuşuyorum.

askerlik adamı olgunlaştırır. şuana kadar giden akrabalara bakıyorum giderken ergen besbelli döndüklerinde konuşmaları bile nasıl düzelmiş olgunlaşmış.

son olarak yurtdışına gidebilecek imkanın varsa zengin biri sayılırsın. ailene söyleyip bedellide yapabilirsin.

• Bu saatte açmamın nedenide incici ergenlerin olmaması veya daha az olması.Öncelikle ben 29 Kasım 1996 Doğumluyum
    hmmm

neyse
    dostum askerliğe giden ne kadar tanıdıgım varsa hepsi, iyi ki gitmişim, hayatı orada öğrendim, gitmeden önceki halimle şimdiki arasında dağlar kadar fark var. falan diyen bir sürü tanıdğım var. gitmeni öneririm.
  • Üniversite oku sonra Avusturya'ya git derim.Üniversite önemli bir etken hiçbir ülke vasıfsız yük olan bir kişiyi ülkesine vatandaş olarak almak istemez.

Giderken dandik olsa da bir diplomanız olsun

Birde gitmeden Almanca kursuna gidin bildiğim kadarıyla Avusturya'da Almanca konuşuluyor.
  • Askere korkarak giden geriye gururlu ve kendinden emin döner. Şimdiden önündeki 3-5-10 yıllı planlama. Kısa vadeli planlar yap ve öyle ilerle. Sen daha askere gitmeden sonrasındaki mesleği düşünüyorsun. Böyle kafayı yersin, doğru dürüst bir işin altına giremezsin. Karamsar olursun. Kısa vadeli planlar yaparsan sonrasında bunları başardıkça kendine olan güvenin artacak, bir şeyler başarmanın tadını aldıkça daha fazlasını isteyeceksin. Mesela bu sene için sınıfı kazasız belasız güzel bir ortalamayla bitirmeyi planla. Sonraki yılı düşünme. Eğer üniversite sınavına gireceksen bu seneyi yalnızca ders çalışmaya planla. Maddi durum, giderler bunları eğer çok gerekli değilse düşünme. Sınav bittiği an daha yüksek alsaydım diye düşünme. Şu anda bunu yapabildim, bakalım elimdekilerle neler yapabiliyorum bunun hesabını yap ve bunu planla. Yerleştirmeye kadar yine ufak planlarla ilerle. Kilit nokta bu. Ne yapacağın sana kalmış. Böyle davranırsan hayatındaki pek çok kilidi daha kapanmadan açma fırsatın olur. Bir anda her şeyi düşünürsen tüm yolları kapatırsın.

• quote:

quote:

quote:

Evleneceğin kişiyle tanıştınmı?

Yoksa
    Turist olarak giderim nasıl olsa birini bulurum,evlenirim gibi neredeyse imkansız birşey mi hayal ediyorsun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• askerde nelerle karsilasacaksin, vay be ben neymisim diyeceksin sonra. gidememe ihtimalin varsa gitme tabi de. ha bir de ardinda sevgili birakma askere giderken. senin orda derdin sana yetecek bir de elin zillisi ile ugrasma.
  • Gittim ot yolduk cop topladik baska bir sey yok

• Bu herifin sevgilisi varmış

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.