Şimdi Ara

Askerden Türkiye'de bir ilk!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'nde vatani görevini yaparken 23 Ağustos 2012'de PKK'lı teröristlerin saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede geçen ay şehit düşen Piyade Er Turgay Karaçay için birliğinde askerler tarafından mevlit okutuldu.

Kahramanmaraşlı Piyade Er Turgay Karaçay, Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı 4'üncü Hudut Taburu'nda vatani görevini yaparken, 23 Ağustos 2012'de bir grup PKK'lının Derecik ile Kuzey Irak sınırında bulunan Balkaya Dağları'ndan düzenlediği havanlı saldırıda ağır yaralandı. Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırılan ve 13 aydır tedavi gören Karaçay tüm müdahalelere rağmen geçen ay şehit düştü.

ŞEHİT ER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Şehit Piyade Er Karaçay için birliği 4'üncü Hudut Taburu'nda mevlit okutuldu. Derecikli vatandaşların da katıldığı mevlitte 5 din adamı Kuran okudu. Duaların ardından Şehit Piyade Er Turgay Karaçay'ın hayrına, mevlide katılanlara, pilav, helva ve ayran ikramı yapıldı. Mevlit programına, Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel ile 4'üncü Hudut Tabur Komutanı Yarbay Tolga Özbek de katıldı.

Kaynak: DHA

• Ya ölen asker Hristiyansa?
  • Obsession kullanıcısına yanıt
    çok süper bi soru.akerlerin dinleri kayıt edilir.ona göre işlem yapılır.gitti isen bilir gitmedi isen şimdi öğrenmiş olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obsession

Ya ölen asker Hristiyansa?

hristiyan askerler Müslüman Türk askerleri ile birlikte askerlik yapmıyor. yanlış anlama bu uygulama yeni değil eskiden beri var
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

çok süper bi soru.akerlerin dinleri kayıt edilir.ona göre işlem yapılır.gitti isen bilir gitmedi isen şimdi öğrenmiş olursun

Hadi ya,şimdi öğrentim gerçekten.Neden böyle bir uygulama yapılıyor ki?Bu konu da bilginiz var mı?
  • Allah rahmet eylesin, mevlit okutulması bu tür şeyler için güzel bir başlangıç olur umarım
    bunu gerçekten mi soruyorsun yoksa dalga mı geçiyorsun anlayamadım.her askerin künyesinde doğum yeri tarihi ve dini yazılır.ölmüş askeri ,savaş ortamı diyelim, ailesine gödneremedin mesela.örnek bu ,gömmen gerekecke peki neye göre gömeceksin.bir dini varsa o dien göre dini yoksa sıkıntı yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    bir ermeni arkadaşım söylemişti şimdi hatırlayamadım nerde yaptığını ama bütün ermeniler'le birlikte yaptığını söylemişti bütün gayri müslimleri aynı yere topluyorlarmış

nedeni ne gelince sanırım gayri müslimlere güvenmiyorlar

birde askere gittiğinde sünnet kontrolü yapılırdı zamanın da neden baktıklarını anlamamıştım sanırım araya sızan varsa tespit etmek için miş demek ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

bunu gerçekten mi soruyorsun yoksa dalga mı geçiyorsun anlayamadım.her askerin künyesinde doğum yeri tarihi ve dini yazılır.ölmüş askeri ,savaş ortamı diyelim, ailesine gödneremedin mesela.örnek bu ,gömmen gerekecke peki neye göre gömeceksin.bir dini varsa o dien göre dini yoksa sıkıntı yok

Niye gülüyorsun ki şimdi onu anlamadım ben.Akşamdan kalmayım,jeton köşeli şu sıralar.

@Alesta1818;

Cevabınız için teşekkür ederim hocam ama sanırım durum montevo'nun dediği gibi.Tabi sizin görüşünüze de sonsuz saygım var.

Peki asıl konuya dönecek olursak.Mevlid okunması bir Müslüman asker için çok hoş bir durum fakat ölen asker Hristiyan ve ya Yahudi ise aynı şekilde onların dini inancının gerekliliklerini yerine getirebilecek miyiz?İşte bu da olursa,gerçekten samimi gelebilir bu tür şeyler.

malesef bu olmaz hocam şimdi bir hristiyan öldü diyelim (ki bunların adetlerini bilmiyorum) papaz geldi kışlaya dua etti ondan sonra bütün askerlerde haçı mı öpücek yada hristiyan duası mı yapılıcak topluca bu durumda direk dinden çıkarsın :)

bir hıristiyan öldüğü zaman askerde cenazesi inandığı inanca göre zaten gömülüyor. Aslında Türkiye da Tam anlamıyla bir Laiklik yok yarı Laiklik gibi bir durum var Laik bir devlette Dıyanet işleri başkanlığının ne işi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alesta1818

malesef bu olmaz hocam şimdi bir hristiyan öldü diyelim (ki bunların adetlerini bilmiyorum) papaz geldi kışlaya dua etti ondan sonra bütün askerlerde haçı mı öpücek yada hristiyan duası mı yapılıcak topluca bu durumda direk dinden çıkarsın :)

bir hıristiyan öldüğü zaman askerde cenazesi inandığı inanca göre zaten gömülüyor. Aslında Türkiye da Tam anlamıyla bir Laiklik yok yarı Laiklik gibi bir durum var Laik bir devlette Dıyanet işleri başkanlığının ne işi var

Tam laik olan devletlerde kilise yok mu ? O kilise Hristiyanlık yapısından dolayı ekümenik olan Papalığa veya Patriğe bağlıdır. İslam inancında böyle bir durum olmadığından diyanet mevcuttur ve olması da gerekir.
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    ben size Laik devlette kilise ve cami olmaz demedim ki !! diyanet işleri başkanlığı olmaz dedim diyanet işleri başkanlığı hem var hem de devlet protokolünde 10 numaralı sırada başka hangi laik devlette var bu ?
  • quote:

ben size Laik devlette kilise ve cami olmaz demedim ki !! diyanet işleri başkanlığı olmaz dedim diyanet işleri başkanlığı hem var hem de devlet protokolünde 10 numaralı sırada başka hangi laik devlette var bu ?

Laik devletlerdeki kiliseler bizdeki camiiler gibi değil birer kurumdur. Kilise kurumunun bağlı bulunduğu kurum ise Papalık veya Patrikliktir. Yani bizim diyanet işleri başkanlığımızın aynısı hatta daha güçlüsü onlarda da var.
  • 1999 - 2000 yılında kısa dönem askerliğimi yaptığım Garnizonda askerin biri nöbette intihar edince ertesi gün içtimada Garnizon komutanı tüm askerleri içtima meydanının tam ortasında kurban olarak kesilmiş koyun kanının üzerinden geçirmişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ölen kişinin arkasından Mevlit okutmak sadece Müslüman'lara has bir olaydır...Diğer dinlerde böyle bir uygulama olmadığı için istesekte yapacak bir şey yok.... (Diye Biliyorum)....

Yalnız şurada karıştırdınız sanırım.. Şehit olan kişinin defin işlemleri mensup olduğu dinin kurallarına göre yapılır...Şehit Hristiyan ise Ayyıldızlı tabutu Kiliseye, Yahudi ise Havra'ya Müslüman ise Cami'ye nakledilir...Ve burada mensup olduğu dinin kurallarına göre defnedilir.
    gülmem sana değil.traji komik bi durum.dini olan dinine göre tören görecek dini olmayan vay haline.insanımız atar gider bi köşe.ağlanacka halimize gülüyorum.
  • quote:

ABD laiktir fakat seçim sonrası Incil veya Tevrat hangisi olduğu tam emin olmamakla birlikte el basarak yemin ediyorlar.Obamanın seçim sonrası bu görüntüleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Ölen kişinin arkasından Mevlit okutmak sadece Müslüman'lara has bir olaydır...

Esasen Şamanizme aittir. Türkler tarafından İslama da sokulmuştur. Sadece Türklere özgüdür. 007 Mehmet biraz şok olacak ama durum budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nürnberger

quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Ölen kişinin arkasından Mevlit okutmak sadece Müslüman'lara has bir olaydır...

Esasen Şamanizme aittir. Türkler tarafından İslama da sokulmuştur. Sadece Türklere özgüdür. 007 Mehmet biraz şok olacak ama durum budur.

007 Mehmet ben isem cevap vereyim :) Bu yazdığın yorumun neresinden tutsam elimde kalır o yüzden yazdığına yorum yapmayacağım..

• Nürnberger N kullanıcısına yanıt
    Kaynak ver bizde yiyelim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.