Şimdi Ara

Askerde sniper olmak isteyenlere anlatıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
13.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

özel birlikler değil komando birliklerinde her timde bir tane keskin nişancı vardır buradaki tim den kastım iç güvenlik harekat tim i 21 kişiden oluşur eğer piyade tüfeği ile 200 mt atışlarında 3 de 3 vurursan svd ile atış yaptırırlar 400 mt ye dürbünlü ve dürbünsüz olarak tabi bunlardan önce 100 mt sıfırlama atışı yaparsın ve tüfeği senin sıfırlamanı isterler ilk önce mekaniğini sıfırlarsın yani dürbünsüz sıfırlarsın daha sonra dürbünü takıp dürbünüde sıfırlarsın

@
    proleter82
    abimiz anlatmıştır ona sonsuz saygılarımı sunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gmfaruk

quote:

özel birlikler değil komando birliklerinde her timde bir tane keskin nişancı vardır buradaki tim den kastım iç güvenlik harekat tim i 21 kişiden oluşur eğer piyade tüfeği ile 200 mt atışlarında 3 de 3 vurursan svd ile atış yaptırırlar 400 mt ye dürbünlü ve dürbünsüz olarak tabi bunlardan önce 100 mt sıfırlama atışı yaparsın ve tüfeği senin sıfırlamanı isterler ilk önce mekaniğini sıfırlarsın yani dürbünsüz sıfırlarsın daha sonra dürbünü takıp dürbünüde sıfırlarsın

@
    proleter82

İyi hoş da tim nişancısı ile sniper aynı şey değldir sdv de keskin nişancı silahı değildir gerçek keskin nişancı bolt action tarzda silah kullanır ve timle filan değil sadece badisiyle takılır askerde kerskin nişancı olamazsın bu iş göz gez arpacık işi değil keskin nişancıların badileri bi çeşit bilgisayar taşır ve hesaplamalar filan yapar yani acemi asker işi değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iç güvenlik timleri jandarma komandolar 15 er + 5 rütbeliden oluşur keskin nişancı şu bu hep hakiye.
  • @mırat01

@odiyus

haklısınızda sizin hesabınıza göre astsubay subay olmak gerekli profesyonel free takılan 2 km den adam vuran bunlar basit şeyler değil bizimkisi şu ayak askerini sniper olarak yaptı elinde g3 yerine kanas vardı usta atışçıydı ve tabikide snipera olan merak
  • Mark Wahlbergin Shooter filmini izledikten sonra her şeye katlanarak snipercı olucam! cia falan :P
    not: cia sniper ne alaka bende bilmiyorum
  • Askerliğimi ıspartada iç güvenlik timi olarak yaptım 200 mt 3-3 yapanlara vermediler? Hatta şöyle söyleyeyim usta birliğim bitlisti orada uzman çavuşun biri Equrisi kullanıyordu.

Askerde sniper olmak isteyenlere anlatıyorum

Yani sniper vs her yerde farklı olabiliyor illa atışların çok iyi olunca verecekler diye bir şey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: qolpaa

Askerliğimi ıspartada iç güvenlik timi olarak yaptım 200 mt 3-3 yapanlara vermediler? Hatta şöyle söyleyeyim usta birliğim bitlisti orada uzman çavuşun biri Equrisi kullanıyordu.

Yani sniper vs her yerde farklı olabiliyor illa atışların çok iyi olunca verecekler diye bir şey yok

atışları çok iyi olmayan adama sniper vermekte iyi kafaymış doğrusu artık neyin kafasıysa bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asker olmak mantıklı mı?
    2 yıl önce açıldı
    Polis olmak istiyorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu keskin nişancı bixi felan kullanan kişiler neye göre seçiliyor gerçekten bilgisi olan yokmu sallamasyon bilgi vermeden kendini taşıyamayan adama tutup 12 buçuk kiloluk silahı vermezler herhalde

Benim bildiğim acemi birliğine gidildiği zaman orada atışlara felan girip seçiliyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mırat01

quote:

quote:

@
    proleter82

İyi hoş da tim nişancısı ile sniper aynı şey değldir sdv de keskin nişancı silahı değildir gerçek keskin nişancı bolt action tarzda silah kullanır ve timle filan değil sadece badisiyle takılır askerde kerskin nişancı olamazsın bu iş göz gez arpacık işi değil keskin nişancıların badileri bi çeşit bilgisayar taşır ve hesaplamalar filan yapar yani acemi asker işi değil

senin o bahsettiğin keskin nişancılar profesyonel nişancı mermi yoluna etki eden bütün faktörleri bilirler ayrıca öğle atışlar yaparlarki kullandıkları merminin ağırlığı bulundukları rakım havanın sıcaklığı gibi en ince ayrıntıları bile hesaba katarlar ayrıca bu bahsettiğin nişancılar bir timde de görev alabilir yada sadece badisiyle birlikte keşif ve gözetleme görevide alırlar yani öğle timde görev almazlar diye bir şey söz konusu değildir operasyonun durumuna ve çeşidine göre her görevi alabilir tabiki burda timden kastım normal bi askeri tim değil özel kuvvetlere bağlı tim bordo bereliler sat ve sas komandoları ve adını bilmediğimiz diğer gizli özel birlikler

• quote:

quote:

@
    proleter82

bu yazdıkların çoook eskide kaldı...

• Askerde 20 tane mermiyi 100 mt.den yarım insan resminin tam ortasına toplamıştım g3 gibi ısınan uyduruk bir silahla. 200 metreye atmadım ama tam insan resmine atıldığını biliyorum. 200 mt.den sonrası rüzgar, cismin boyu, genişliği vs hesaplanarak atılır. Bu atış işi nefes ve titremeyi durdurma ile alakalı. Askerde sniper olmam için hiç teklif gelmedi. Öyle bir sınıf yok galiba. Tabanca ile 5 mermiyi 15 mtden kibrit kutusu kadar alana toplamıştım bide.

• quote:

Orijinalden alıntı: VIPERBOLD

Bu keskin nişancı bixi felan kullanan kişiler neye göre seçiliyor gerçekten bilgisi olan yokmu sallamasyon bilgi vermeden kendini taşıyamayan adama tutup 12 buçuk kiloluk silahı vermezler herhalde

Benim bildiğim acemi birliğine gidildiği zaman orada atışlara felan girip seçiliyorsun ?

acemi birliğinde seçmezler acemi birliğinde yaptığın atış kartlarını usta birliğine yollarlar usta birliğinde zaten tekrar atış yaptırırlar piyade tüfeği ile ilk önce 25 mt ye atış yaparsın silah sıfırlanır daha sonra 200 mt ye geçersin eğer 3 te 3 vurursan ya bixi kullanırsın ya kanas arkadaşlar 200 mt de 3 de 3 vurmak zannedildiği kadar kolay iş değildir silahı her attığında teper ve yaptığın kaynak bozulabilir zaten 200 mt de 3 de 3 vurmanın sırrı atış yaptığın her anda kaynağı bozmamayı öğreneceksin atış yaptığın sirada silahtan korkup gözlerini kapatmayacaksın ve her zaman arpacığa konsantre olacaksın hedefi bulanık arpacığı net göreceksin bir komutanım bana atış yaparken hedefle arana hayali düz bir çizgi çek ve vücudunu o çizgiye göre konumlandır derdi

benim burada anlattıklarım normal askeri birlikte olan nişancılardır 1000 mt ve üzeri atış yapan nişancılarla karıştırmayın onlara öğretilenleri size öğretmezler o tür adamlar mutfaktaki malzemelerden bile bomba yapabilirler bu tür şeyleri normal vatandaşa öğretmezler ozaman herkez ölüm makinesi olur hiç kimseyle başa çıkamaz devlet

• quote:

Orijinalden alıntı: proleter82

quote:

Bu keskin nişancı bixi felan kullanan kişiler neye göre seçiliyor gerçekten bilgisi olan yokmu sallamasyon bilgi vermeden kendini taşıyamayan adama tutup 12 buçuk kiloluk silahı vermezler herhalde

acemi birliğinde seçmezler acemi birliğinde yaptığın atış kartlarını usta birliğine yollarlar usta birliğinde zaten tekrar atış yaptırırlar piyade tüfeği ile ilk önce 25 mt ye atış yaparsın silah sıfırlanır daha sonra 200 mt ye geçersin eğer 3 te 3 vurursan ya bixi kullanırsın ya kanas arkadaşlar 200 mt de 3 de 3 vurmak zannedildiği kadar kolay iş değildir silahı her attığında teper ve yaptığın kaynak bozulabilir zaten 200 mt de 3 de 3 vurmanın sırrı atış yaptığın her anda kaynağı bozmamayı öğreneceksin atış yaptığın sirada silahtan korkup gözlerini kapatmayacaksın ve her zaman arpacığa konsantre olacaksın hedefi bulanık arpacığı net göreceksin bir komutanım bana atış yaparken hedefle arana hayali düz bir çizgi çek ve vücudunu o çizgiye göre konumlandır derdi

benim burada anlattıklarım normal askeri birlikte olan nişancılardır 1000 mt ve üzeri atış yapan nişancılarla karıştırmayın onlara öğretilenleri size öğretmezler o tür adamlar mutfaktaki malzemelerden bile bomba yapabilirler bu tür şeyleri normal vatandaşa öğretmezler ozaman herkez ölüm makinesi olur hiç kimseyle başa çıkamaz devlet

2000 bin metre ile 300 metrede değişen tek şey mesafe silahını tanıyan ve bilen bi keskin nişancı rüzgarın ve diğer etkiler ile ayarlarsa zaten vurabılır

şu bahsettiğin silah sıfırlama olayı nedir bi açsana ? neyi sıfırlıyosun silahta kaynak dediğin nedir

• quote:

quote:

@
    proleter82

aacemi birliğinde piyade tüfeğiyle usta bırlıgı komando tipinde 5de 4 ondan sonra ılk gorevın genelde araziyi keşif oluyor gezi timiyle beraber keşfe çıkıyosun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mırat01

quote:

quote:

@
    proleter82

senin o bahsettiğin keskin nişancılar profesyonel nişancı mermi yoluna etki eden bütün faktörleri bilirler ayrıca öğle atışlar yaparlarki kullandıkları merminin ağırlığı bulundukları rakım havanın sıcaklığı gibi en ince ayrıntıları bile hesaba katarlar ayrıca bu bahsettiğin nişancılar bir timde de görev alabilir yada sadece badisiyle birlikte keşif ve gözetleme görevide alırlar yani öğle timde görev almazlar diye bir şey söz konusu değildir operasyonun durumuna ve çeşidine göre her görevi alabilir tabiki burda timden kastım normal bi askeri tim değil özel kuvvetlere bağlı tim bordo bereliler sat ve sas komandoları ve adını bilmediğimiz diğer gizli özel birlikler

sat yer altı taarruz bırımı sas da öyle bordo bereliler en zoru ve pöhler jöhler devam eder sat sas bordo bereliler harp okuluna bağlıdır polis özel hareket olmak ise polis akademisine bağlıdır her sene akademide seçmelerı vardır kazananlar doguya göreve gider

• quote:

quote:

quote:

2000 bin metre ile 300 metrede değişen tek şey mesafe silahını tanıyan ve bilen bi keskin nişancı rüzgarın ve diğer etkiler ile ayarlarsa zaten vurabılır

şu bahsettiğin silah sıfırlama olayı nedir bi açsana ? neyi sıfırlıyosun silahta kaynak dediğin nedir

silahın nişangahını bi ışın olarak düşün mermi yolunuda parabol tahmin edeceğin gibi bu ışın ile parabol birbirini her zaman tutmaz sadece bir noktada keser o noktayı 400 mrtre uzak olarak ayarlarsan silah 400 metreye sıfırlanmış olur 400 metrede nokta atışı yapabilirsin mezafe azalırsa yada artarsa mermi aşşağı yada yukarı düşmeye başlar dürbünü 1000 metreye sıfırlanmış silahı istediğin kadar tanı 2000 metreden hedef vurman tesadüf olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.