Şimdi Ara

Askerde kilo verilir mi kas yapılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar askere gidiyorum 2 hafta sonra. Uzun dönem askerlik yapıcam ortalama 10 ay felan askerde kalıcam 2 ayını tıraşlıyoruz sağlık sorunu ve izinlerle.

    Şuan 180 boy 95-100 kilo arası bir kiloya sahibim. Yaşam tarzımda yavaş olduğu için kilo veremedim. Adam gibi diyet ve sporda yapamadım. Ama askerliğin bari bu işe yaramasını istiyorum 100 kilo gitmişsem döndüğümde 75-80 kilo arasını hedefliyorum. Artık şu kilolardan gerçekten kurtulmak istiyorum. Bunu yaparkende vücudumun güçlenmesini kas miktarımın artmasını istiyorum.

    Mesela şuan kollarım o kadar güçsüzki 2-3 tane şınav anca çekebilirim. Barfiks heralde 2 tane çekerim. Mekik 10 tane felan çekerim. Yani kalıbımın ayarında güçlü bir adam değilim. Tabiki bir spor salonunda olduğu gibi kas yapma şansımızda yoktur heralde askerde diye düşünüyorum ama spor aleti gerektirmeden yapılabilecek hareketlere vakit ayırabilirim. Birde sanırım askerdede eğitim alanında bazı alanlar mevcut barfiks için felan onları kullanabilirim.


    Kilo verme işinde askerde pek zorlanmayacağımı düşünüyorum ama sizce kas kütlemide artırabilir miyim ?

    Bunun için neler yapmalıyım nasıl hareketler ile çalışmalıyım ?

    Askerde hergün düzenli olarak spor yaptırılıyor mu ?







  • Askerin günlük işleri bulundukları komutanlığa göre değişir. Şimdi ne desek yalan olur...
    Mesela ben Mersin'de askerlik yaptım, spor salonumuz vardı, ağırlık falan her şey mevcuttu. Kısa dönem askerlik yaptım, 2,5 ay gibi bir zaman diliminde 8 kilo verdim. 74'ten 66'ya düştüm.

    Yemek seçme gibi bir durumumuz yoktu tabi ama ben her yemekten azar azar yedim, tıka basa doymaya çalışmadım. Günde en az 2,5 lt su içtim, abur cubur neredeyse hiç yemedim.

    Kas yapma konusuna çok yorum yapamam, benim öyle bir niyetim yoktu çünkü. Ama kolay kolay yapabileceğini sanmam, çünkü çıkan yemekler belli. Protein ağırlıklı beslenmen pek mümkün görülmüyor.
  • 25 kilo verme hedefim var bunu başarabilirsem zaten vücudumdada ciddi sarkmalar bıngıl bıngıl bıngıldaklar oluşacaktır o görüntünün önüne geçmek istiyorum biraz daha diri durmalı vücut. Birde tabi güçlenmek istiyorum 2-3 şınavın üstüne çıkamıyorum müdür en azından bu güçlenme işini başarabilmem lazım :)


    Protein meselesine gelince. Askeriyede zaten diyetisyenler hazırlamıyor mu menüyü ? Yeterli protein çıkar heralde diye düşünüyorum yemeklerde.
  • Askere giden kilo adam vermiş olarak geri dönüyor zayıf olanda kilo almış olarak geri dönüyor tabi herkeste böyle olmayabilir.

    Arkadaşım +70 civarlarında gitti 70 in altında bi 4-5 kilk kaybettiğini söyledi öteki arkadaşım 105 kilo boyundan 20 kilo fazlası var o da 3 gün sonra geliyor sorayım bakayım kilosu kaç acaba editlerim mesajı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerde ortalama 2500kcallık menü çıkar.



    Şişman adam gidince zayıflayıp gelir çünkü günlük aldıgı kalori düşer, efor artar.

    Zayıf adam kilo alabilir, normalde az yediği için zayıfsa askerde yemeyi arttırdıgı için toparlar biraz.



    Kas yapmak pek mümkün degil ama kilo verdikçe fit görünüm belki yakalanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 22 Nisan 2018; 11:11:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kas yapılır bence ama komando taburunda falan. Dayım 15 sene önce ısparta dağ komando taburuna gitmisti. Adamda efsane vücut vardi spor salonuna falan hiç gitmemiş olmasına rağmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum acemi birliğinde biraz hırpalarlar yani şöyle diyim eğer hayatında hiç spor aktivitesi yoksa acemi birliğinde biraz da cins birilerine denk gelirseniz ağlatır 10 gün falan alışma süreci geçirirsin.

    Askerde öyle kas yapılacak kadar bi spor durumu yok ama zayıflarsın yağ yakımı olur.Mesela şınav sayın falan da artar ama dediğim gibi ahım şahım bişey bekleme zate ustaya gidince bi zaman sonra pek bişey yapmazsın angarya işler dışında

    Acemide bol bol istikamet yersiniz komutanın da kafası atarsa,istikamet eğitim sahası der yat kalk koş hoop bi bağrır yat sürün falan bu şekilde zaten 10-15 defa yat kalk şınav pozisyonu al 1-1-1-1 diye bağırır :D çekersiniz sonra tekrar kalk koş vs bu şekilde epey bi yağ yakarsın,hatta yorgunluktan yemek yiyecek durumun dahi olmayabilir.Bizde bi arkadaş vardı 2.gün yemekhanede bayıldı,halsizlikten.

    Kas yapıcı antrenmanları muvazzaf personele yaptırırlar size öyle spor salonundaki gibi hareketler olmaz,dediğim gibi bol bol efor sarf edersin bu da zayıflatır seni




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.