Şimdi Ara

Askerde ameliyat ile ilgili sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
16.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce özel bir klinikte kıl dönmesi ameliyatı oldum ama tekrarladı sanırım. Tekrar ameliyat olmam icab edebilir. Ve şöyle bir durum var ki ben ilk ameliyatımı olduğumda aşırı sancılı geçti ve günde 2 defa pansuman için sağlık kuruluşlarına başvurmak zorunda kaldım. Önümüzdeki ay askere gidiyorum. Askerliğimin son 6 ayında felan ameliyat için başvurucam.

Soru 1- Askerlikte kullanabileceğim maximum izin günü ne kadar ? Mesela izinler sağlık izni ev izni cenaze izni vs diye ayrılabiliyor mu ? Örneğin hiç bir sağlık problemin yokken 20 gün bir ameliyat geçirmişsen sağlık durumuna özel ekstra şu kadar gün izin vs gibi bir uygulama var mı ?

Ameliyat olsam maximum ne kadar izin kullanabilirim ? Askerliği bu sebeple erken bitirme durumum vs olabilir mi ? Mesela son 3-4 ayda ameliyat için başvursam ilk ameliyatımda pansumanlar zaten 2 ay sürdü ikincisinde durum daha vahim görünüyor ne olacağı belli değil ameliyatla beraber askerliği erken bitirme şansım var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerde Ameliyat Hakkında Bilgiler

Askerde ameliyat geçirmeniz gerektiğinde aklınıza gelebilecek birçok soru olabilir. İşte bilmeniz gereken bazı önemli bilgiler:

Askere Ameliyat Olmak Şafaktan Düşer mi?

Askerde ameliyat olmanız halinde, ameliyatınızın türüne ve durumunuzun ciddiyetine bağlı olarak şafaktan düşebilirsiniz. Hafif ameliyatlar için genellikle kısa süreli izin verilirken, daha ciddi ameliyatlar daha uzun süreli izinlere neden olabilir.

Askere Ameliyat İzni

Ameliyatınızdan sonra iyileşme sürenize bağlı olarak size ameliyat izni verilebilir. İzin süresi ameliyatın türüne ve iyileşme sürecine göre belirlenir.

Askere Kıl Dönmesi Ameliyatı

Kıl dönmesi, askerlerde sık görülen bir sağlık sorunudur. Kıl dönmesi ameliyatı genellikle ayakta tedavi olarak yapılır ve iyileşme süresi genellikle kısadır.

Askere Hemoroid Ameliyatı

Hemoroidler de askerler arasında yaygındır. Hemoroid ameliyatı, hemoroidlerin boyutuna ve şiddetine bağlı olarak değişen tekniklerle yapılabilir.

Askere Ameliyat Olmak 2022

Askerde ameliyat olma süreci son yıllarda önemli ölçüde gelişti. Günümüzde, askerlere daha iyi tıbbi bakım sağlanmakta ve iyileşme süreleri kısalmaktadır.

Ameliyat olmanız gerekiyorsa, endişelenmeniz gereken bir şey yok. Askeri sağlık hizmetleri, ihtiyacınız olan bakımı almanızı ve mümkün olan en kısa sürede iyileşmenizi sağlamak için çalışacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Uzun dönem 24 gün kısa dönem 12 gün izin hakkı var ayrıca izinlere çıkılırken 1 defa için gidiş dönüş olarak mesafeye göre 1+1, 2+2, 3+3 yol izni verilir. Hiç izne çıkılmadıysan dönüş olmayacağı için dönüş için izin verilmez 1,2,3 gün izin verilir. 800km 1 gün, 800-1600km 2gün, 1600+ 3 gün. Kanuni izin kullanmazsan daha erken teskere alırsın.

Hava değişimi evine gidersin istirahatta koğuşta yatarsın. Toplama raporlu izin uzun dönem için 30 kısa dönem için 15 günden sonrası askerliği uzatır.

Sağlık durumuna göre ameliyat sonrası hava değişimi verilir doktora bağlı süre. Askerlik dönemin sonuna bırakırsan ameliyat daha iyi olur. Misal teskere kısa dönemsen 15 günden az varken ameliyat olursan bi daha gitmezsin. Tabi bunları komutan ve doktor tarihleri iyi ayarlaman gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullett

Uzun dönem 24 gün kısa dönem 12 gün izin hakkı var ayrıca izinlere çıkılırken 1 defa için gidiş dönüş olarak mesafeye göre 1+1, 2+2, 3+3 yol izni verilir. Hiç izne çıkılmadıysan dönüş olmayacağı için dönüş için izin verilmez 1,2,3 gün izin verilir. 800km 1 gün, 800-1600km 2gün, 1600+ 3 gün. Kanuni izin kullanmazsan daha erken teskere alırsın.

Hava değişimi evine gidersin istirahatta koğuşta yatarsın. Toplama raporlu izin uzun dönem için 30 kısa dönem için 15 günden sonrası askerliği uzatır.

Sağlık durumuna göre ameliyat sonrası hava değişimi verilir doktora bağlı süre. Askerlik dönemin sonuna bırakırsan ameliyat daha iyi olur. Misal teskere kısa dönemsen 15 günden az varken ameliyat olursan bi daha gitmezsin. Tabi bunları komutan ve doktor tarihleri iyi ayarlaman gerekli.

Ameliyatı askerlikten sonrasına erteleyemem malesef. Peki ameliyat oldum doktor dediki 3 ay yatman lazım askerlik bu mantıkla 2 ay uzuyor mu ? Askerliği sağlık problemim ile kısaltma şansım yok mu ?

• Ne zaman ve olup olmayacağına doktorlar karar verecek. Sen hemen olmak istesen bile aylar sonra ameliyat günü verebilirler.

3 ay rapor verirse uzun dönem yapacaksan 30 gün hava değişiminden düşülür kalan 60 gün askerliğin uzar.

Kısalma gibi bir durum olmaz ancak muaf olursun ama kıl dönmesinden muaf olunmaz.

Tavsiyem ya son zamana bırak ya da gitmeden ameliyat ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullett

Ne zaman ve olup olmayacağına doktorlar karar verecek. Sen hemen olmak istesen bile aylar sonra ameliyat günü verebilirler.

3 ay rapor verirse uzun dönem yapacaksan 30 gün hava değişiminden düşülür kalan 60 gün askerliğin uzar.

Kısalma gibi bir durum olmaz ancak muaf olursun ama kıl dönmesinden muaf olunmaz.

Tavsiyem ya son zamana bırak ya da gitmeden ameliyat ol.

Gitmeden ameliyat olamam ayın 20 sinde nerede askerlik yapacağım belli olacak. Peki şöyle bir soru sorayım askerdeyken doktora göründüm doktor dediki ameliyat olucaksın bende doktora sordum ne kadar rapor vereceksiniz doktorda dediki 3 aydan önce ayağa kalkamazsın bu durumda o zaman benim askerliğim uzar ben askerden sonra ameliyat olayım ameliyat olmak istemiyorum deme hakkım var mı ?

Askerliğide uzatmak istemiyorum.

Askerliğin son dönemlerinde ameliyat olma durumu mantıklı hiç izin kullanmasam 1 ay kala ameliyat olsam gayet mantıklı olur. Ancak o zamanda istediğim tarihe randevu vermeyebilirler. Mesela askerdeyken son 6 ayımda doktora gitsem ameliyat randevumu kendim ayarlayabiliyor muyum ? Mesela 5 ay sonrasında askerliğime 1 ay kalan bir güne yada haftaya talepte bulunma hakkım var mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.