Şimdi Ara

Asker olmak katil olmaktan daha büyük bir suç mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adam öldüren katillere 15-20 sene cezalar veriliyor,
    hırsızlık yapan,adam yaralayan denetimli serbest oluyor
    ama komutan emriyle cnntürk binasına giden askerlere 3er defa müebbet istenmiş
    hem yıllardır komutan ne derse düşünme yap diye ezberletildi hem de şimdi emre uydular diye kimi canından oldu kimi müebbet yedi
    ve bunca olayda tek bir siyasinin kılına zarar gelmedi
    ne güzel türkiye be.

• asker gorunumlu teroristler halki oldurdu diye ne almasini bekliyordun? boyle emir mi olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce Türkiye yazmasını öğren.

Konuya gelirsek emir var emir var. Düşmana git vur denmiyor kendi vatandaşına sık deniyor. Beyin yok mu bu askerde. Aldıkları cezaları az bile.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Predatör.

asker gorunumlu teroristler halki oldurdu diye ne almasini bekliyordun? boyle emir mi olur?

Bunu yapan askerler zorunlu asker mi değil mi önemli olan detay bu. Hem zorunlu askerse hem de emre uydu diye ceza veriliyorsa artık Vicdan-i Ret yapmayı düşünmeyen adamın zekasından şüphe ederim. Emri uygulasa neden emri uyguladı, emri uygulamasa belki de komutan tarafından infaz edilecek veya darbe gerçekleşse yargılanacak. Hay ben böyle saçma görevin ya. İnsanları zorla işinden alıkoy, saçma sapan anlamsız bir görev için 12 ay ESİR et, sonra da emri uyguladı diye yargıla. Kendisiyle çelişmekte devlet kadar başarılı bir organizasyon daha yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scott Mary -- 16 Mart 2017; 13:25:31 >
  • O asker g3 le sana sıksaydı kolun bacağın gitseydi belki de çekirdek omuriliğinde saplanıp ömür boyu yatağa bağlı felç kalsaydın bakalım askeri o zaman da haklı görebiliecek miydin.

• Scott Mary kullanıcısına yanıt
    Kanunsuz emir uygulanmaz isterse yazılı verilsin bunu bilmeden konuşma

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

O asker g3 le sana sıksaydı kolun bacağın gitseydi belki de çekirdek omuriliğinde saplanıp ömür boyu yatağa bağlı felç kalsaydın bakalım askeri o zaman da haklı görebiliecek miydin.

Kardeşim kolayı var. O zaman zorunlu askerliği kaldıracak bu devlet!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cb kandırıldık diyebiliyorda asker niye diyemiyor ? ikisinide kandıran fetö ?

Hadi gidin işinize be ?
  • quote:

Kanunsuz emir uygulanmaz isterse yazılı verilsin bunu bilmeden konuşma

Kanunları kim neye göre belirler? O darbe başarılı olsa o asker vatan haini ilan edilmeyecek mi? veya emri uygulamadı diye orada diğer askerler tarafından infaz edilmeyecek mi? Ben diyorum ki zorunlu askerlik gibi çağdışı, insan haklarına aykırı bir şeyi hem insanlara zorla dikta et sonra da böylesine zor durumda kalınca da insanlara müebbet ver. Adam demez mi o zaman neden o şerefsizi komutanım yaptınız ve neden beni zorla silah altına aldınız diye
  • daha askere gitmemiş ergenler askerlik hakkında konusuyor bide ya
    Askerlik ayrı bir olay o tartışılır. Karşında hiç tanımadığın halk var eline silahı alıp sık denildiğinde gerçek mermiyle insan katledemezsin sıkan da suçlu sıktır an da. Karşındaki hedef tahtası değil insan bunu hiçbir asker polis yapmaz yapamaz. Ancak düşman ordusu sorgusuz sualsiz katleder

• quote:

Askerlik ayrı bir olay o tartışılır. Karşında hiç tanımadığın halk var eline silahı alıp sık denildiğinde gerçek mermiyle insan katledemezsin sıkan da suçlu sıktır an da. Karşındaki hedef tahtası değil insan bunu hiçbir asker polis yapmaz yapamaz. Ancak düşman ordusu sorgusuz sualsiz katleder

Ben emrin rezaletinden bahsetmiyorum sana burada. 80 darbesindeki asker de aynı emirleri uyguladı uygulamasaydı ne olurdu? O şerefsiz komutanları o erin başına koyanlar suçlu değil ama er komutanın emrini uyguladı diye suçlu yani diyorum. Ulan adamı o zaman asker yapıp o komutanın emirlerini sorgusuz sualsiz yerine getirmesi görevini niye verirler insanlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veni60

daha askere gitmemiş ergenler askerlik hakkında konusuyor bide ya

Evet doğru askere gitmedim. Gitmeyeceğim de. Böylesine bir görevi kesinlikle kabul etmiyorum. İnsan haklarına aykırı. Hele ki 15 Temmuzdan sonra iyice ortaya çıktı görevin saçmalığı. Komutanlarla yasalar arasında kal birinden birini yap hangisi tutarsa şansına. Yazı turayla kaderini belirliyorsun.
    Komutanın emrini uygulamayan hatta komutanın destekçisi askerlerle çalışanlar da askerdi. Onlar neden uymadı. Senin emrine uyacağıma kafama sıkarım deyip kendini öldüren asker de vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scott Mary

quote:

Evet doğru askere gitmedim. Gitmeyeceğim de. Böylesine bir görevi kesinlikle kabul etmiyorum. İnsan haklarına aykırı. Hele ki 15 Temmuzdan sonra iyice ortaya çıktı görevin saçmalığı. Komutanlarla yasalar arasında kal birinden birini yap hangisi tutarsa şansına. Yazı turayla kaderini belirliyorsun.

sana demedim ki ben
  • Emir demiri keser emir verilirse karşında anan baban bile olsa vurmak zorundasın. Askerliğin yeğane kuralı budur.

Boşa demiyorlar akıl ve mantığın bittiği yerde askerlik başlar diye.
  • Kanunsuz emir kavramını iyi aşılayamadıkları için oluyor bunlar.Bu işi tsk kendi içinde çözemez.Savunma ve içişleri bakanlığı, kanunsuz emirin ne olduğunu bütün birimlere yedire yedire öğretmesi lazım.Uzman çavuştan orgenerale, komiser yardımcısından emniyet müdürüne kadar.
  • quote:

Komutanın emrini uygulamayan hatta komutanın destekçisi askerlerle çalışanlar da askerdi. Onlar neden uymadı. Senin emrine uyacağıma kafama sıkarım deyip kendini öldüren asker de vardı.

Kimse kendisini öldürmek zorunda değil. Ben diyorum ki zaten bu emirler başlı başına rezalet. Askerlik görevi çağdışı bir görev. Ama bir insan asker diye oraya koyulduysa, komutanın senin bu her emrini uygula dediyse uygulayıp uygulamamak onun insiyatifinde. Cumhurbaşkanı kandırılsın, başbakan kandırılsın ama karşısında apoletlerindeki yıldız, takım yıldızlarındaki kadar çok olan bir fetöcü generale, bir er kandırılmasın. Böyle bir dünya yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Scott Mary

quote:

sana demedim ki ben

Pardon

• Asker görünümlü teröristmiş 8 bin küsür asker katıldı o tiyatroya ölenlerin 62'si polis, 6'sı asker, 180'i de sivil. Binlerce insan vardı orda ama ölen sadece 180 sivil öyle mi ? Tek başına bir insan bile o kalabalığa sıksa en az 60 kişi ölür. Kaldıki halkı vuranlar zaten yüksek rütbeli fetöcüler normal erler mermi falan sıkmadı kimseye.

Sonuç olarak fetöyü orduya yerleştiren, övgüler dizen akp suçsuz olup kahraman ilan edildi, ama olayla yakından uzaktan alakası olmayan ÖĞRENCİler bile şuan hapiste. İşte Yeni Türkiye adaleti.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.