Şimdi Ara

Asker olmak katil olmaktan daha büyük bir suç mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: .Predatör.

asker gorunumlu teroristler halki oldurdu diye ne almasini bekliyordun? boyle emir mi olur?

He evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askersin. Sık emri geliyor yoksa komutan tarafından vurulacaksın. sokakta verilen emirlere uymayan devleti yıkmaya geldiği söylenen sivil itaatsizlik yapan onlarca insan var üzerine seni öldürmeye pompalı tüfeklerle geliyorlar, sende bu ülkenin askerisin yani sana saldırmaya gelenler= bu ülkenin düşmanları (kıyafetleri sivilde olsa) ve sen sıkmayacaksın. Bi düşün bakalım.. Yarın öbür gün Islamcılar yada Suriyeliler Türkiyede isyan başlatıp polisi askeri sivil görünümleriyle itaatsizlik yaptıklarında Asker, polis bunlar sivil yea diye vurmayacakmı yani? Vuracak tabikide.

• quote:

Orijinalden alıntı: waltran

Askersin. Sık emri geliyor yoksa komutan tarafından vurulacaksın. sokakta verilen emirlere uymayan devleti yıkmaya geldiği söylenen sivil itaatsizlik yapan onlarca insan var üzerine seni öldürmeye pompalı tüfeklerle geliyorlar, sende bu ülkenin askerisin yani sana saldırmaya gelenler= bu ülkenin düşmanları (kıyafetleri sivilde olsa) ve sen sıkmayacaksın. Bi düşün bakalım.. Yarın öbür gün Islamcılar yada Suriyeliler Türkiyede isyan başlatıp polisi askeri sivil görünümleriyle itaatsizlik yaptıklarında Asker, polis bunlar sivil yea diye vurmayacakmı yani? Vuracak tabikide.

Verdiğin örnekle DARBE aynı şey mi şimdi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşım darbe olduğunu bilmiyorsun sıkıntı da orada ya işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: waltran

Arkadaşım darbe olduğunu bilmiyorsun sıkıntı da orada ya işte.

Komutan halka sık diyor ve sen darbe olduğunu bilmiyorsun ya da anlamıyorsun öyle mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani?

• ercument.cozer kullanıcısına yanıt
    Şikayetiniz başarıyla iletildi.

Aşağıdaki butonu kullanarak şikayetin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca yukarıdaki menüden şikayet listenizi görebilirsiniz.

+ blok

• snakefatih kullanıcısına yanıt
    Cevab veremedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Kanunsuz emir uygulanmaz isterse yazılı verilsin bunu bilmeden konuşma

Askerliği bilmediğin belli.

Ast amirinin verdiği tüm emirleri yerine getirmekle mükelleftir. Kanunsuz emir aldığı dairde emri yazılı olarak isteme hakkı vardır. Emri yerine getirir, daha sonra bir üst makama şikayette bulunur. İç hizmet kanununda çok açıktır emir mevzuu. Amir benim münasip yerimi yıka bile dese ast yapmak zorundadır. Yani darbeye katılmayan kişiler suçu kabul edip katılmamıştır. Yani burada kanunsuz emir yerine getirilmez diye çıkmayın.

Ayrıca askerlik de mi yapmadınız siz? Hangi komutan askere bir şey anlatır yada görüşünü sorar? Siz komutanların darbe yapıyoruz gönüllüler toplansın dediğini mi sanıyorsunuz? Herkes tam teçhizat hazırlansın, 10 dk sonra içtima derler; ne olduğunu bile bilmezsin.

• Dönüp dolaşıp aynı yerdeyiz. Sen bu ülkenin askerisin göğsünde Türk bayrağı elinde Türk silahı başında Türk komutanı, Sana saldırmaya gelen öfkeli sivil itaatsizlik içerisinde hatta silahlı kalabalık var, içinde bulunduğun gerçeklik bu, ayrıca düşünerek duyguların la hareket etmeye resmi olarak hakkin yok. seni kandırıp oraya getiren komutanın sana orada "bunlar halk vurun" diyemi emir verir sence? Bunlar terörist güvenliği sağlayın der.

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Kanunsuz emir uygulanmaz isterse yazılı verilsin bunu bilmeden konuşma

Kanunsuz emir yazılı şekilde uygulanır.
    Örnek: polisin görevi olmayan ekip otosunu amirin emri ile yıkaması kanunsuz emirdir, memur dese ki ben bunu yapmam, yazılı emir gönderir amir, o yazılı emre istinaden seve seve yıkar memur da arabayı, yıkamazsa emre itaat etmemiş olur, sonrasında bu emri yazılı örneği ile üst makama şikayet hakkı saklıdır.

Konusu suç teşkil eden emir hiçbir suretle yerine getirilemez.
    Örnek: Al bu adamı götür kafasına sık göm şuraya dersen bunu asker/polis yapamaz, yaparsa suç işlemiş olur.

Şimdi buradaki problem şu; askeri darbe yapıldı, darbe neticesinde sokağa çıkma yasağı getirildi, sıkıyönetim ilan edildi.(Bunların hiçbiri pratikte olmadı sadece askere söylenen bu) Sıkıyönetim kanunu farklıdır, sıkıyönetim halinde konusu suç teşkil eden "masum vatandaşa ateş açma" hali birden "suç işleyerek dışarıda askere mukavemet eden" şahsa evrilir. Bu durumda asker ikilemde kalır haliyle.

Aklen elbette vatandaşa zarar vermemesi gerekir ama askerlik teamülleri der ki; emir demiri keser.

Er olarak sana bir kurmay albay ne dese yaparsın, yapmak zorundasın, zaten o psikoloji ile yapamam diye bir kavram kendisini yitirir.

Ve öyle bir durumda asker nişan al, ateş dediği zaman sen orada vatandaşa sıkmazsan muhtemelen komutan kafana sıkar komutayı kaybetmemek için.
    Ben olsam nişan al dediğinde boşluğa nişan alır sıkardım şahsen, alenen reddedip de infaz edilmek istemezdim.

Gerçekten çok zor bir durumdu o köprüdeki erlerin hali, Allah kimsenin başına böyle bir durum vermesin. Oradaki erler de hepimiz gibiydi. Vatani görevi icabı oraya getirilmiş mehmetçiklerdi, linç edilenler oldu, muhtemelen kendi vatandaşına sıkanlar da oldu. Filler tepindi olan altta kalan çimenlere oldu. Feto yalısında takılmaya devam ediyor, öbüründe zaten sıkıntı yok, ne olsa garibana oluyor ben buna üzülüyorum.

• askerde beyin için ne derler bilirsin gittiysen.o asker her türlü bitti zaten.daha uzatmanın manası yok.
  • Namussuz sahte islamcı hain fetö kaç kişiyi mağdur etti.

• Askerliğin ne olduğunu bilmeyen adamlar askerlik hakkında yorum yapıyor.

• Adamlar 1845 de Abdülmecid döneminde açılmış kuleli askeri lisesini kapattı daha diyecek bir şey var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 16 Mart 2017; 18:51:32 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.