Şimdi Ara

Ask mı ustundur Sevkat mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bır arkadasım sormustu bu soruyu askmı daha ustundur sevkatmı , cevap verememıstım . Bana sevkat oldugunu soyledı . Sebebı suydu :

Ask ta bır karsılık beklersın , sevdıgın senı sevsın ıstersın .

Sevkat ıse karsılık beklemeden sevmektır . Annenın yavrusuna duydugu sevkattır . Her kusura her soruna ragmen yavrusuyla ılgılnır . Dunyanın en sırret kadını bıle anne olunca yavrusuna kıyamaz , ona sevkat duygusu sayesınde canında daha ıyı bakar korur besler .

Ben acıkcası hala kararsızım , sızlrınde gorusunu almak ıstıyorum . Belkıde daha ıyı bır ızaha ıhtıyacım var . Goruslerınızı beklıyorum .

Aks ılahı ask degıl bu arada sevkatte oyle , yoksa konu degısıyor hıc ıcındn cıkılmıyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet sevkat çok daha üstündür şahsen sevdiğim kızlara genelde sevkat duyup olmasi gerekenden çok daha fazla değer veriyorum ve onun ne düşündüğünü hiç önemsemiyorum bir nevi abilik gibi ama insanı aşktan daha fazla yoruyor ve acizlestiriyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şefkat bir nevi sahiplenme duygusu, aşk ise beynin kendisine göre üreme adayı bulması.

Şefkat karşılıksızdır ve insaniyetten doğar, aşkta ise karşılık beklersin karşındaki kişi yerine kendini düşündüğün için aşk vardır.

Şefkat daha üstündür çünkü altında bencillik yatmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ertyui

Evet sevkat çok daha üstündür şahsen sevdiğim kızlara genelde sevkat duyup olmasi gerekenden çok daha fazla değer veriyorum ve onun ne düşündüğünü hiç önemsemiyorum bir nevi abilik gibi ama insanı aşktan daha fazla yoruyor ve acizlestiriyor

Pekı gunun bırınde grcekten asık olursan fıkrın dgısırse , yada baba oldugunda onceden hıssettıgım sevkat dgılmıs drsen ? Demem okı emınmısın duygularından .

• quote:

Orijinalden alıntı: SoulOfHeaven

Şefkat bir nevi sahiplenme duygusu, aşk ise beynin kendisine göre üreme adayı bulması.

Şefkat karşılıksızdır ve insaniyetten doğar, aşkta ise karşılık beklersin karşındaki kişi yerine kendini düşündüğün için aşk vardır.

Şefkat daha üstündür çünkü altında bencillik yatmaz.

Tatmın edıcı bır cevap . Lakın askı bıraz hafıfe almıyor musunuz . Cınsellık yasamadıgı halde yıllarca bırlıkterık surdurup hr sabah uyandıgında onu gormek vb hısler tasıyan bırylere haksızlık yaptınız bıraz .

• quote:

Orijinalden alıntı: vahapcemil

quote:

Orijinalden alıntı: ertyui

Evet sevkat çok daha üstündür şahsen sevdiğim kızlara genelde sevkat duyup olmasi gerekenden çok daha fazla değer veriyorum ve onun ne düşündüğünü hiç önemsemiyorum bir nevi abilik gibi ama insanı aşktan daha fazla yoruyor ve acizlestiriyor

Pekı gunun bırınde grcekten asık olursan fıkrın dgısırse , yada baba oldugunda onceden hıssettıgım sevkat dgılmıs drsen ? Demem okı emınmısın duygularından .

eminim malesef gerçekten aşık olmak için cinsel tatmin edici olarak görmeye nekadar çalışırsam o kadar ters tepti ve sanki yaşça küçük birini yapıyormuşcasina pişmanlık duyuyorum bu yüzden her ne kadar sosyal aktif bir kişi olsamda sevgili olunca kıza sadece göstermelik yaklaşıyorum

• Nefret bütün duygulardan daha gerçek ve üstündür

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne kadinlar gunuymus ya!
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence a?kyn içinde ?efkat ?efkatin içinde de a?k vardyr. Yki duygu birbirine o kadar çok benzer ki ayyrt edemezsiniz. Bu nedenle a?yk olan bir açydan sevdi?ine ?efkat gösterir. Göstermiyorsa zaten hiç a?yk olmamy?tyr.
  • Onu benle garım bilir. Sen ne bileceenki?

• Aşk ilahi bir aşk değilse zaten adı aşk olmaz. Aşk olmasaydı sevgi şefkatte olmazdı diye düşünüyorum. Sevgisiz şefkat olmaz yani şefkat sevginin neticesinde oluşur. Birbirinden fazla ayrı düşünmemek lazım yoksa iki türlüde üstünlüğü ve kıymeti kalmaz.
  • Şefkat demek, bir yerde merhamet etmek demektir. merhamet vicdani bir unsur olduğu için, içinde sevgiyi ve şefkati de barındırır. aşkın içinse bir muamma olduğu söyleniyor, hatta mevlananın bir sözü vardır.

Bir muammadır aşk...
    Kiminin vicdanına atılan taş...
    Kiminin fakir gönlüne katılan aş...
    Kiminin de gözünden akıtılan yaştır aşk...

anladığım kadarıyla ilgi duyulduğu alana göre aşkın çeşit ve mertebeleri vardır. bazen hiç umulmayan bir kişi, yaşadığı bir aşk sayesinde, mum gibi eriyip eriyip kül olabiliyor. merhamet sahibi olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: surfcasting

Şefkat demek, bir yerde merhamet etmek demektir. merhamet vicdani bir unsur olduğu için, içinde sevgiyi ve şefkati de barındırır. aşkın içinse bir muamma olduğu söyleniyor, hatta mevlananın bir sözü vardır.

Bir muammadır aşk...
    Kiminin vicdanına atılan taş...
    Kiminin fakir gönlüne katılan aş...
    Kiminin de gözünden akıtılan yaştır aşk...

anladığım kadarıyla ilgi duyulduğu alana göre aşkın çeşit ve mertebeleri vardır. bazen hiç umulmayan bir kişi, yaşadığı bir aşk sayesinde, mum gibi eriyip eriyip kül olabiliyor. merhamet sahibi olabiliyor.

Ne guzel yorumlar gelıyor . Okumak keyıf verıcı .

Ask yalnızca bır kısıye karsı beslenıyor . Lakın merhamet onlarca kısıye karsı ayrı ayrı beslenıyor . Orngın bır anne 9 cocuguna da ayrı ayrı sevkat besler ve hepsının canı ıcın de kendınınkınden vazgecebılır . Hal boyl olunca merhamt bıtmyen ve tukenmeyen , karsılıgı kesınlıkle olmayan cok ustun bır duygu . Ask hakkında konusmak ıse cok zor , bırakın sınırlarını , ne oldugu hakkında bıle ortak mutabakata varamıyoruz maalesef .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.