Şimdi Ara

Aşırı takıntı, evham

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Var mı aşırı takıntılı olanınız? Herşeyi kafama aşırı takan bi insanım,herşeyin en kötüsünü düşünen bi insanım. 2 yıllık ygs/lys döneminin büyük etkisi var bunun üzerinde , şuan mühendislik öğrencisiyim. Bu şikayetle ilgili doktora gidip, ilaç kullananınız var mı ?

Saat 9da bi randevum var diyelim, eğer oraya 8.30da varamazsam geç kaldığımı düşünürüm sanki saat 9.30 olmuşta geç kalmışım gibi strese girerim.Sınavda 50 soru çözersem dersten geçeceğim diyelim 70 soru çözdüm ama kalacağımı düşünürüm açıklanana kadar,her zaman kötüsünü beklerim kötüsünü düşünürüm. Diğer insanlar sınavdan çıkınca iyi bekler ben en kötü, onlara göre başarım hep yüksek olur ama insanın günleri zehir olduktan sonra elde edilen başarının bi anlamı yok. Hep bi panik içindeyim. Başım ağrısa "beynimde tümör var" paniği yaratabilirim. Her konuda her türlü senaryoyu yazıp kafamın içinde oynatabilirim. Hâl böyle olunca baş ağrılarındanda kurtulamıyorum. Gidip bi destek almak istiyorum. Aranızda var mı benim gibi,ve ilaç kullananınız var mı? İlaç iyi geliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirBey. -- 2 Haziran 2016; 21:13:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende böyleydim ama atlatmaya başladım.pozitif düşünmeyi başarabilmeli insan.sır orada

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende takıntı bazı konularda var ama seninki ileri bir durum asıl.Asıl sorunum hayattan bezdim mutluluk hormonu vücudumda yok.
  • ben de buna yakınım. pozitif insanlar var sende negaitf bi insansın. Doğan bu değiştiremezsin
  • Sefil_Arbaletçi kullanıcısına yanıt
    Güzel olacağına kendimi inandırıyorum yada bi sorun olmadığına, en fazla yarım saat sürdürebiliyorum.

• terane94 T kullanıcısına yanıt
    Bu kadar negatiflik olmaz ki bi çözümü olmalı. Mutlu oluncak o kadar şeyim varken hayatı zehir gibi yaşıyorum

• BekirBey. kullanıcısına yanıt
    çözümü bulursan bana da söyle hocam. Aynı senin gibiyim ben de. Pesimist ve evhamlı aşırı da takıntılı . Yaş 22
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Takıntı hastlığı
    9 yıl önce açıldı
    Kıskançlık meselesi ve Paranoya
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirBey.

Güzel olacağına kendimi inandırıyorum yada bi sorun olmadığına, en fazla yarım saat sürdürebiliyorum.

Şaka yapmıyorum olay istemekte bitiyor.eğer başaramıyorum diyorsanız o durumu kabullenmiş olabilirsiniz veya alışmış.kendimden biliyorum yani asıl yenilgi pes etmektir pes etmeyin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı insanlarda fazla anskiyete olabiliyor. Eğer bu günlük yaşamınızı çok aşırı biçimde etkiliyorsa yaygın anksiyete bozukluğunuz olabilir, tabi bunun süresinin de 6 ay olması gerek. El, ayak titretme. Sürekli kötü bir şey olacakmış gibi bir his. Ellerde terleme. Kas ağrıları. Sürekli yorgunluk hissi. Uyku güçlükleri... Bu tarz şeyler çok oluyor. Kısacası psikiyatride tedavi kriteri hep şudur; hayat kalitenizi bozuyor mu? Bozuyorsa doktora gitmenizde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 2 Haziran 2016; 21:24:26 >
  • Psikolojik ilaclarin faydasi zararlarindan hicbir zaman daha cok olmamistir. Bunu kendi kafanda cozmeni veya psikolog terapileriyle yenmeni tavsiye ederim. Yapay ilaclarin her turlusune karsiyim, acil durum olmadigi surece tabiiki.

• NuTeRX kullanıcısına yanıt
    Kalite falan kalmadı ortada. Hayatım zehir oluyor en küçük şeyde bile.

• ClassımDeğilsin kullanıcısına yanıt
    Biliyorum bu durumu, çaresiz kalınca işte

• Sefil_Arbaletçi kullanıcısına yanıt
    Sağol, deneyeceğim tekrar

• Bir ara bende de çok vardı. Namaz kılmanı tavsiye ederim. Faydası oluyor

• kötü şeylerin olabileceğini kabullen risk al yoksa hayatın zehir olur. Korkularının gerceklesebileceğini kabullenmiyorsun

• Korku seni yenmesin sen kontrol et tum guçun sende oldugunu dusun ve herseyi yapabilirsin bu dunyada bak takinti kaliyomu dicemde ben denedim gecmiyor arkadas vucuda siniyo sanki lanet şey beynimizin bize oyunu

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirBey.

Kalite falan kalmadı ortada. Hayatım zehir oluyor en küçük şeyde bile.

Doktora uğra, geçmiş olsun.
  • Ryuzaki Hideki kullanıcısına yanıt
    3 gün sonra memlekete dönüyorum aklımdaki ilk iş namaza başlamak zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Nehumaniscrede

kötü şeylerin olabileceğini kabullen risk al yoksa hayatın zehir olur. Korkularının gerceklesebileceğini kabullenmiyorsun

Aksine tüm korkularımın gerçek olabileceğini düşündüğüm için bu durumdayım.

• Prozac

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.