Şimdi Ara

Aşırı CPU Kullanımı cözemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhabalar herkese iyi forumlar. Cözemediğim bi sorunum var arkadaşım bu forumu önerdi o daha önce bu yolla çözmüş sorunlarını.
    Benim yaklasık 4-5 Sene önce Kurduğum bi sistemim var 6-7 aydır Bilgisayar aşırı zorlanıyor gibi hissediyordum ancak pek anlamadığım için vakti doluyor diye düşünmeye baslamıstım.
    Bir arkadasıma anlattım o yol gösterdi farkettiki GPU kullanımına nazaran aşırı bir CPU kullanımı var GPU %40 %50 iken CPU sürekli %100 düşmüyor ve internette gezinirken veya discord kullanırken bile takılıyor bilgisayar. Aktif oynadığım oyun birtek Silkroad Online var oda 2006 senesinin oyunu nasıl yorabilir anlam veremiyorum. Termal Macunu falan yeniledim elimden geldiğince tavsiye üzerine ama bir değişiklik olmadı umarım siz bir yol gösterirsiniz şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar saygılar.

Sistemim
    Asus H170 Pro Anakart
    GTX 970 Ekran Kartı
    İntel i5 6600 3.30ghz işlemci
    16gb Hyperx Ram

Gerçekten anlamıyorum bilgisayardan vs dilim döndüğünce anlatmaya calıstım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NginTK -- 27 Ocak 2020; 16:37:42 >

• CTRL + ALT + Delete yapıp görev yöneticisine gir, bak işlemciyi ney kullanıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

CTRL + ALT + Delete yapıp görev yöneticisine gir, bak işlemciyi ney kullanıyor?
    Şu an Bahsettiğim oyun kullanıyor olarak görünüyorAşırı CPU Kullanımı cözemiyorum
  • NginTK kullanıcısına yanıt
    Oyun arka planda açık mı? Günlük kullanımda durum ne mesela? Sadece discord, chrome vs açıkken.
  • Oyun MMORPG Bot dediğimiz bi programla birlikte çalışıyor bilgisayarda sürekli açık normal şartlarda bi sıkıntı yaşamıyorum ama bilgisayarı zaten başka birşey içinde pek kullanmıyorum açıkcası Sadece internette gezinmek ve bu oyun
    Daha önce adını duymadım oyunun ve neden öyle bir kullanımı var bilmiyorum açıkçası, bilen birileri yardım eder umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

Daha önce adını duymadım oyunun ve neden öyle bir kullanımı var bilmiyorum açıkçası, bilen birileri yardım eder umarım.
    Zaten sorun olduğunu düşünme sebebim 20-30 tane normalde bu şekilde acabiliyordum Okadar basit bir oyun aslında. Hatta arkaplanda Clientless olarak onunda kat ve kat fazlasını calıstırıyordu. Bir süredir böyle anlam veremiyorum bir türlü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne yükledikten sonra başladı hocam kasma sorunu?
  • Hiç bir şey hatta format attım dün böyle diye ama bişey değişmedi. Oyunlarda yapıyor sadece sanırım forza horizon 4 de pubg de ve conquerors blade oyunlarında problem yaşadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NginTK -- 27 Ocak 2020; 17:59:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NginTK

Hiç bir şey hatta format attım dün böyle diye ama bişey değişmedi. Oyunlarda yapıyor sadece sanırım forza horizon 4 de pubg de ve conquerors blade oyunlarında problem yaşadım
    Sıcaklık değerleri nedir hocam sistemin? Temizlik ve bakım yapıldı mı hiç?
  • yazdıgım gibi pek bi bakım bilmiyordum arkadasın yönlendirmesiyle sıcaklık testi yaptım %100 çıktı bende sabah gittim termal macun aldım işemciyi kasayı komple temizledim o macunu uyguladım 65 derecenin üstüne hiç çıkmadı sabahtan beri ama hala aşırı CPU kullanıyor

Format atınız tüm oyunları vs sildiniz ve cpu hala yüksek derecelerdemi çalışıyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Süleyman Çakır.

Format atınız tüm oyunları vs sildiniz ve cpu hala yüksek derecelerdemi çalışıyor?
    Ne yazıkki evet

• Merhabalar, aklıma gelenleri yazayım, belki atladığın birsey vardır.
    1) anakartin sitesinden bios yazılımı güncel mi kontrol et. Bios güncellemeyi bilmiyorsan bir arkadaşından yardım al, ola ki yanlış birsey olur elektrik falan giderse iş açarsın başına
    2) termal macunu umarım 5 10 liraliklardan almamissindir. Kaliteli markaların tercih etmelisin ve pirinç tanesi kadar koyman yeterli. (6 ayda termal macun kurumaz aslinda)

3) programlar güncel mi? Oyunların orijinal steam vb platform üzerinden kurulmadiysa içindeki kürekler uyumsuzdur. Trojan da yüklüyor olabilir makinaya.

4) harddiskin çok eski birsey olabilir mi? Ssd kullanmiyorsan ssd oneririm. (samsung evo 860)

5) anakartin sitesinden kendi uygulamaları güncel mi? Adı intel li bisi vardı, bazı makina lar onu istiyor. Güncel olup olmadığına bak.

6) Chrome bu sistemde kasmamali. Umarım 64 bit kurmussundur hem sistemi hem Chrome u. Chrome eklentilere dikkat et. Kastirir.

7) arkaplanda açık olan hizmetleri kapat. Başlat çubuğu /ayarlar /gizlilik (tam burada olmayabilir) / arka plan uygulamaları diye birsey olacak. Onu kaldirmalisin

8) antivirus olarak norton gibi uygulamaları kullanıyorsan gereksiz sistem kasıyordur.

9) donanımhaber de Windows 10 konusu var. Oradaki Windows indirme linkinden Windowsun en güncelini indir. Belki Windowsun da sorun vardır.

10) kurekli hiçbir yazılım kullanma (winrar dahil)

11) ekran kartının güncellemesini kontrol et.

12) ccleaner ve driver arama programları kullanma.

Aklıma gelenler bunlar dostum. Ben Quad9450 işlemci ile kullanıyorum. Yağ gibi akıyor sistem. Seninkinde cok daha stabil olması gerekiyor. Bu yazdıklarımı kontrol et. Ssd yoksa almanı oneririm. Windowsun u güvenilir kaynaktan son sürümü yeniden indir. Bios ve anakartin kendi yazılımlarını kontrol et..

Umarim çözülür.

• Mining tarzı bir virüs yemiş olabilirsiniz.
    https://ugurgultepe.com/bitcoin-mining-virusu-temizleme-olum-vurusu/

internette bu konu hakkında yazılar var. Oralardan gerekli programları indirip bilgisayarınızı taratın.
  • Cihazı yorumlamak lazım...

• quote:

Orijinalden alıntı: NginTK

Oyun MMORPG Bot dediğimiz bi programla birlikte çalışıyor bilgisayarda sürekli açık normal şartlarda bi sıkıntı yaşamıyorum ama bilgisayarı zaten başka birşey içinde pek kullanmıyorum açıkcası Sadece internette gezinmek ve bu oyun
    virüs yemişsiniz belli. büyük ihtimalle mining yapıyorlar sizin pcniz üzerinden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikailc78

Merhabalar, aklıma gelenleri yazayım, belki atladığın birsey vardır.
    1) anakartin sitesinden bios yazılımı güncel mi kontrol et. Bios güncellemeyi bilmiyorsan bir arkadaşından yardım al, ola ki yanlış birsey olur elektrik falan giderse iş açarsın başına
    2) termal macunu umarım 5 10 liraliklardan almamissindir. Kaliteli markaların tercih etmelisin ve pirinç tanesi kadar koyman yeterli. (6 ayda termal macun kurumaz aslinda)

3) programlar güncel mi? Oyunların orijinal steam vb platform üzerinden kurulmadiysa içindeki kürekler uyumsuzdur. Trojan da yüklüyor olabilir makinaya.

4) harddiskin çok eski birsey olabilir mi? Ssd kullanmiyorsan ssd oneririm. (samsung evo 860)

5) anakartin sitesinden kendi uygulamaları güncel mi? Adı intel li bisi vardı, bazı makina lar onu istiyor. Güncel olup olmadığına bak.

6) Chrome bu sistemde kasmamali. Umarım 64 bit kurmussundur hem sistemi hem Chrome u. Chrome eklentilere dikkat et. Kastirir.

7) arkaplanda açık olan hizmetleri kapat. Başlat çubuğu /ayarlar /gizlilik (tam burada olmayabilir) / arka plan uygulamaları diye birsey olacak. Onu kaldirmalisin

8) antivirus olarak norton gibi uygulamaları kullanıyorsan gereksiz sistem kasıyordur.

9) donanımhaber de Windows 10 konusu var. Oradaki Windows indirme linkinden Windowsun en güncelini indir. Belki Windowsun da sorun vardır.

10) kurekli hiçbir yazılım kullanma (winrar dahil)

11) ekran kartının güncellemesini kontrol et.

12) ccleaner ve driver arama programları kullanma.

Aklıma gelenler bunlar dostum. Ben Quad9450 işlemci ile kullanıyorum. Yağ gibi akıyor sistem. Seninkinde cok daha stabil olması gerekiyor. Bu yazdıklarımı kontrol et. Ssd yoksa almanı oneririm. Windowsun u güvenilir kaynaktan son sürümü yeniden indir. Bios ve anakartin kendi yazılımlarını kontrol et..

Umarim çözülür.
    1- Biosum güncelmi bilmiyoru şimdi onla uğraşıcam faydası olursa buraya yazarım.

2- Termal macını Aydın'daki Vatanbilgisayardan ellerindeki en kaliteliyi aldım Cooler Master marka olması lazım YouTube dan izleyip ne az ne çok sürdüğümü düşünüyorum cünkü Isınma falan yok şuan kontrol ettim.

3- Programları Driver Booster un full sürümü var harici Harddiskimde onuna güncelledim daha dün.

4- Harddisklerimi 4-5 Sene önce PC yi toplarken aldım Kingston SV300S37A120G 120gb SSD ve SAMSUNG HD103SJ 1TB HDD var gerçi ssd mi yenilemeyi düşünüyordum bu ara ama sadece oyunlarda ondan yapıyor olabilirmi ki? :(

5- Kontrol edilicek.

6- Opera GX kullanıyorum herşeyi 64 bit indirdim

7- Arka Plan uygulamaları kontrol edildi kapalı.

8- Antivirüs kullanmıyorum hiç bir zaman olmadı Bilgisayarımda Oynadığım oyunda kullandığımız programlar Virüs içerdiği için Kurulu herşeyi bozuyor ne yazıkki.

9- kontrol edicem

10- Kurekli yazılımın ne olduğunu anlamadım Ama Winrar var bilgisayarımda.

11- Ekran kartı güncel kontrol edildi

12- ccleaner yok Driver Booster formatan sonra kurdum güncelledim sistemi sildim tekrar bilmiyorum bir zararı olurmu.

İlgine ve alakana çok ama çok teşekkür ederim @mikailc78 eksiklerimi tamamlamaya çalışıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: endurable

Mining tarzı bir virüs yemiş olabilirsiniz.
    https://ugurgultepe.com/bitcoin-mining-virusu-temizleme-olum-vurusu/

internette bu konu hakkında yazılar var. Oralardan gerekli programları indirip bilgisayarınızı taratın.
    Bu dediğiniz çok Kafama yattı duymuştum ama pek ihtimal vermemiştim Benzer sistemi olan bi arkadasımla karsılastırıcam yarın oyunların cpu kullanımını diğer arkadasların dediklerini denedikten sonra düzelme olmadıysa ne varsa yedek medek silmem gerekkicek sanırım :(

• quote:

Orijinalden alıntı: otherzn1

virüs yemişsiniz belli. büyük ihtimalle mining yapıyorlar sizin pcniz üzerinden.

Alıntıları Göster
    Sadece windwosun kurulu oldugu SSD yi formatlamıstım HDD yide formatlasam sorun düzelirmi yoksa bi virüs koruma programıyla taratsammı bilgisayarı Sizin görüşünüz nedir ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.