Şimdi Ara

CPU KULLANIMIM ÇOK FAZLA VİRÜS OLABİLİRMİ ?? (WİN 10)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar.Son zamanlarda bilgisayarımın CPU kullanımı fazlasıyla arttı (i7 3630QM 2.40ghz 8 çekirdek işlemci 14gb ramim var) takıldığım nokta şu ben genellikle korsan oyun oynuyorum ve bir forumda FitGirl rePack olan oyunlarda Mining virüsü varmış (mining virüsüde bayaa cpu yu sömürüyormuş tabi görev yöneticisinde herhangi bir şey görünmüyor cpuyu en çok neyin kullandığına dair google chrome falan yazıyor :D) yani bu FitGirl donate kabul etmiyor mining ile para kazanıyormuş bendede FitGirl'ün repacklediği oyunlar var.İlk başta bundan şüphelendim ve MalwareBytes PREMİUM'u yükledim.Bütün :C diskimi taradım (600bine yakın dosya ve 1buçuk saat süren tarama) yaptım.Birkaç virüs ve trojana rastladım mining virüsüne karşı şüphem kalmamıştı artık.Daha sonra bilgisayarımı yeniden başlattım herşey aynı.Bu seferde görev yöneticisinde zibilyon tane olan "svchost.exe'den şüphelenmeye başladım bellek kullanımını azda olsa sömürüyorlar.Tabi buna bir çözüm bulamadım bu svchost.exe bilgisayarda normal olan birşeymiş sanırım.Sonuç olarak saatlerce bekleme ve taramadan sonra bilgisayarım hala aynı biraz sessiz ardından fandan püfür püfür üfleyip tekrar sessiz birden artan cpu kullanımı birden düşüyor belki bilgisayarın iç temizliğe falan ihtiyacı var kimbilir :) ha unutmadan blgisayarım laptop tabiki biraz eski ama oyun performansı halen iyi.Tabi 4ay önce yüksek ayarlarda oynadığım oyun neden şimdi en low ayarlarda kasıyor anlamadım (nvdia geforce expirence programının optimum ayarları yüksek olsa bile oyunu en low'a almama rağmen kasıyor 4ay önce fişek gibiydi :)).Bu konuda düşünceleriniz neler ? Belirtip yardımcı olursanız sevinirim.Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

• CPU ve ram kullanımına ait herşey görev yöneticisi kısmında yer alır. Svchost eğer user ismiyle kullanılıyorsa bu virüstür diğer svchostlar windowsunkiler. Güncellemeyi kapat indirme işlemi aşırı CPU kullanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korsan oyunların kaynağı belli değil yayınlayanların kimliği belli değil içinde ne var belli değil her türlü şey olabilir korsan kullanmayın bence sorun düzelir temiz format at ve korsanla vedalaş
  • CPU kullanımı ne zaman doluyor? Windows'u ilk açtığın zaman mı yoksa windows'ta gezinirken arada sırada mı? Dolduğu zaman hemen tekrar görev yöneticisini aç ve CPU yazısının üstüne tıkla, en çok sömüren listelenir, eğer en azı listelenmiş ise tekrar tıkla. Sömüren uygulamanın ne olduğunu bilmemiz için bize bu foruma SS'ini at. Bende de bi aralar o problem olmuştu.

Disk %100 den hiç inmiyor, 4 GB RAM'lık bilgisayarım boştayken %70-80 ini kullanıyordu dolayısıyla ne oyun ne chrome hiç bişey yapamazdım. BIOS güncelledikten sonra bütün driver'ları güncelledim. Malwarabytes ile tarama yaptım yaklaşık 18 olması lazım...; 18 tane trojan çıktı. Temizlerken PC çöktü, güvenli modda çalıştırıp zarzor hallettim. Şuan iyi çalışıyor ama az kalsın format yoluna gidiyordu durduk yerde. O yüzden dikkat et ve daha çok kişinin görmesi ve emin olması sağlıklı olması için bizi haberdar et, konuda ki ler sana yardım etsinler. Bende dahil.

• cpu yu sömüren ne anlamadım bende.Mesela foruma girdim ve sana bu cevabı yazarken birden chrome'un cpu kullanımı %90lara kadar artıp iniyor.Beni rahatsız eden şu bilgsayarın fanından bi ses çıkıyo bi çıkmıyo anlamadımki yani cpu kullanımı artıyo ardından hemen düşüyor buda çok rahatsız edici.
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    svchostlar'ın cpu ve bellek kullanımı az.Bide çıkan tüm svchost.exe'lerin konumuna tek tek baktım hepsi aynı dosya ve System32'de.Sanırım svchost'dan kaynaklanan bir sorun değil ama cidden çok fazla var svchost.exe'den .
  • bencede sanırım tek çözüm yolu bu ama bilgisayar sadece benim bilgisayarım değil aynı zamada abiminde bilgisayarı ve kendisi mimar hiç oyunlarla falan uğraşmaz.Genelde çizim yapar, webden mail atar vs. bu yüzden bilgisayarda çok fazla dosya var ve format atmayı pek istemiyorum çok uğraştırır diye düşünüyorum,tekrar o kadar programı geri yükle herşeyi eski haline getir falan...
    Genede cevabın için teşekkür ederim bilgisayarım biraz eski GTX670M ekran kartı 14gb ram i7işlemci falan.Önceden oyun performansı çok iyiydi şuan bayaa düştü belkide en iyi çözüm formmatlamaktır :))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım "sistem kesintileri" sömürüyor.Fandan ses gelince hemen görev yöneticisini açıyorum ve "Sistem kesintileri %100" olduğunu görüyorum,tabi birden düşüp hemen kullandığım programın cpu'yu sömürdüğünü görüyorum mesela Google Chrome ya da hiçbirşey açık değilken görev yöneticisini açtığımda Cpu'yu sömürenin görev yöneticisi olduğunu görüyorum.Ama saçma geliyor bilgisayarım Windows10 PRO,özelliklerimde gayet iyi 14gb ram 8çekirdekli i7 işlemci falan. Ben hertürlü taramayı yaptım ve tüm virüslerden arındırdım bilgisayarı, ha unutmadan söyleyeyim crackli oyunlardan dolayı Defender'ı regedit yolu ile köklü kapattım,sadece Malwarebytes PREMİUM var.Açayımmı Defender'ı gerek varmı ?
    Cevabınız için teşekkür ederim. Eğer olmassa formattan başka yolum yok maalesef :(

• Nova44 kullanıcısına yanıt
    DEFENDER ı bende kapatmıştım regeditten şuana kadar bi sıkıntı olmadı.
  • hmmm iyi o zaman peki bu sistem kesintileri nedir ve neden cpu'umu sömürüyor bir bilginiz varmı ?
  • Nova44 kullanıcısına yanıt
    sistem kesintileri derken tam olarak neyi kastettiniz hocam ?
  • tr.comodo.com
    Comodo - Gerçek PC koruması basit Antivirus yazılımlarından daha fazlasını gerektirir
    https://tr.comodo.com/free-products

Comodo Internet Security(pembe olan) programını indirip kurun.
    Daha sonra görevler >gelişmiş bölümünden Uç noktayı temizle yazan yere tıklayıp derin bir tarama yapmasına izin verin. Daha sonra isterseniz virüs programını kaldırabilirsiniz. Kullanmaya devam etmek isterseniz googleda "Comodo Internet Sceurity ayarları" olarak aramanız yetecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaxKitten -- 22 Nisan 2019; 20:17:45 >

• En iyi çözümün format olacağını düşünüp gerekli yedeklerimi alıp kökten formatladım, ve tam tahmin ettiğim gibi büyük ihtimalle mining virüsü vardı bilgisayarda,şimdi cpu kullanımım düştü ve artık fandan püfür püfür ses gelmiyor vee korsan oyunların bi kısmı ilede vedalaştım :)) Artık bilgisayarım düzgün bir şekilde çalışıyor fandan çok çok az arada bir ses geliyordemekki en iyi çözüm formatmış
    CEVAPLAYIP YARDIMCI OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER !!
  • WaxKitten kullanıcısına yanıt
    Format çözüm oldu teşekkürler
  • W10 isoyu nerden indirdin

• quote:

Orijinalden alıntı: Nova44

Format çözüm oldu teşekkürler
    Formattan önce kullandığın virüslü windows 10 isosunu nereden indirmiştin?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.