Şimdi Ara

AŞİL TENDONUM KOPTU ! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
481
Cevap
18
Favori
204.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: rumi25

Mesut bey rica etsem fizik tedavi hareketlerini banada gönderebilirmisin. mail adresim: nabi976@hotmail.com

Öncelikle çok geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini mailinize gönderdim. İnşallah faydası olur.
  • MESUT BEY ÇOK SAĞOLUN TEŞEKKÜR EDERİM
  • quote:

MESUT BEY ÇOK SAĞOLUN TEŞEKKÜR EDERİM

Rica ederim, faydalı olduysa ne mutlu
  • yok mu ilerleme kaydenen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eser.

yok mu ilerleme kaydenen

ameliyat olalı 2ay oldu alçı çıkalı 2 hafta ben hala koltuk değneklerimden ayrılmadım. henüz düşünmüyorum. ayağıma sandalete benzer fakat arka tarafı kapalı , topuklu yürüme ayakkabısı yaptırdım onunla yürüme çalışmaları yapıyorum. bu ayın 28 inde fizik tedaviye başlıycam nasipse sen naptınn gittinmi fizik tedavi doktoruna?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Eser.

yok mu ilerleme kaydenen

ameliyat olalı 2ay oldu alçı çıkalı 2 hafta ben hala koltuk değneklerimden ayrılmadım. henüz düşünmüyorum. ayağıma sandalete benzer fakat arka tarafı kapalı , topuklu yürüme ayakkabısı yaptırdım onunla yürüme çalışmaları yapıyorum. bu ayın 28 inde fizik tedaviye başlıycam nasipse sen naptınn gittinmi fizik tedavi doktoruna?

devlet hastanesinde fizik tedavi nasıl diye bir bakayım dedim gözlemlerimden sonra aman uzak olsun dedim, zaman kaybı.

Benim bugün ameliyatın üzerinden tam 62 gün geçti, alçı çıkalı 42 gün, walking botumu bırakalı da 2 hafta oluyor ve ufak bir aksama ile yürüyorum. koltuk değneklerinden 1.5-2 hafta sonra kurtulursunuz diye düşünüyorum sizin için de.

genel bir soru soracağım, koltuk değneklerini bırakan arkadaşlar tek ayağının üzerinde durabiliyor mu? durabilenler kaç saniye durabiliyor ve ameliyat olalı ne kadar oldu? etkilenen ayaktan bahsediyorum tabi ki. bence bileğin ne kadar gücüne kavuştuğunu belirlemek için harika bir ölçüt

• Merhaba Arkadaşlar;

tekrardan yazma ihtiyacı duydum, ameliyattan sonra 7. ayım bitti ve sanıyorum son kontrole gittim. doktorumun yaptığı kontrolde tendonun gücü %99lara ulaşmış ve bu şekilde esnetme hareketlerine devam etmem gerektiğini söyledi. ve artık kopması için kopardığım kuvvette bir travma ile olacağını belirtti. yaklaşık 2 aydır ciddi tempoda bisiklet sürüyorum. ve ufak denemelerde koşmaya başladım. normal tempoda koşuyorum ve bu uzun süreli koşma 20-30 dk civarında. yüksek tempolarda koşularda kopma noktasında ağrı oluyor. doktorumun bu duruma tavsiyesi tempoyu kademeli yükselt ağrının başladığı yerde temponu düşür ve devam et dedi. tekrar kopma riskinin tamamen ortadan kalktığını düşünüyorum. çünkü o seviyede ki sporları bıraktım. :) bisikletimle ve düz koşularla ben mutluyum.
    dikkatimi çeken diğer konuda dizler yapışık iken çömelmeye çalışmak. zorlamasına rağmen neredeyse tamamen çömelebilir ve tekrar geri kalkabilir duruma geldi ayağım ve tek ayak üstünde yükselebiliyorum. yavaş yavaş yükleme vakti geldi sanıyorum. futbol ve kayak yapabilir miyim diye sordum herşey serbest der doktorum. ama ben düşünmüyorum.

saygılar hepinize.
    ahmet

• quote:

Orijinalden alıntı: ingilizturist

Merhaba Arkadaşlar;

tekrardan yazma ihtiyacı duydum, ameliyattan sonra 7. ayım bitti ve sanıyorum son kontrole gittim. doktorumun yaptığı kontrolde tendonun gücü %99lara ulaşmış ve bu şekilde esnetme hareketlerine devam etmem gerektiğini söyledi. ve artık kopması için kopardığım kuvvette bir travma ile olacağını belirtti. yaklaşık 2 aydır ciddi tempoda bisiklet sürüyorum. ve ufak denemelerde koşmaya başladım. normal tempoda koşuyorum ve bu uzun süreli koşma 20-30 dk civarında. yüksek tempolarda koşularda kopma noktasında ağrı oluyor. doktorumun bu duruma tavsiyesi tempoyu kademeli yükselt ağrının başladığı yerde temponu düşür ve devam et dedi. tekrar kopma riskinin tamamen ortadan kalktığını düşünüyorum. çünkü o seviyede ki sporları bıraktım. :) bisikletimle ve düz koşularla ben mutluyum.
    dikkatimi çeken diğer konuda dizler yapışık iken çömelmeye çalışmak. zorlamasına rağmen neredeyse tamamen çömelebilir ve tekrar geri kalkabilir duruma geldi ayağım ve tek ayak üstünde yükselebiliyorum. yavaş yavaş yükleme vakti geldi sanıyorum. futbol ve kayak yapabilir miyim diye sordum herşey serbest der doktorum. ama ben düşünmüyorum.

saygılar hepinize.
    ahmet

Darısı bizlere.bende 7 . haftadayım tam alçı çıktı PAFOdiye birşeyle dolaşabilecekmişim.Bakalımneolacak durumum.

• Çok uzun bir yazı olmuş. Okumayı gözüm kesmedi,en azından bu saatte. Aşil tendonun kopması Akhilleus'un ve daha doğrusu eskiden tedavisi olmadığı için kopan herkes için ölüme sebebiyet veriyordu şimdi gelişen tıpla uzun bacak boyunda alçı 6-10 hafta bir süre ve hemen ardından uzun süreli bir fizyoterapist eşliğinde çalışmayla eski aşamasına dönbiliyor. Aman dikkatli olun,çok sıkıntılı bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StopDream -- 7 Şubat 2013; 22:47:16 >
  • ameliyat olalı 10 ay oldu arkadaşlar çok uzun süre ve çok hızlı denemedim ama koşuyorum hatta merdivenleri bile koşarak çıkıyorum bunun dışında iki kere ev taşıdım merak etmeyin bizde aynı süreçleri yaşadık hepsi zamanla düzelcek benim bi eski esnekliğine geri dönmesi kaldı sabah kalkınca bi 5 dakka gergin oluyor esnetmen gerekiyor oda zamanla geçeçek artık ağustosda askerim bakalım merak ediyorum bu ay bi kontrole gitcem ona göre yazarım sonuçları bellki futbola geri dönerim :)))
  • benzer bilgileri bende vereyim arkadaşlar. 3 martta 6 ay geçmiş olacak operasyon sonrası. şu anda uzun süre ayakta kalır yada zorlarsam hafif ağrı ve sekme oluyor ve ne olursa olsun her akşam şişiyor ama sabahları inmiş oluyor. ama her geçen gün yürümede rahatlıyorum. koşu pistinde hafif tempo koşuyorum ve hızlı tempo yürüyorum. topallasam bile devam ediyorum çok iyi geliyor bana. korumak çok öenmli ve sonuçta geçecek rahat olsun herkes. hiç iyileşicek gibi gelmediği zamanlar oldu bende herkeste olmuştur ama moral bozamadan hayatımı sürdürmenin çeşitli yollarını buldum.
    mat öğretmeniyim. okul ve dersaneme döndüm 1 ay önce. aksak timur gibi geziyodum sınıfta ilk başlarda ama usanmadan devam edince baya düzeldi.
    hayat bi şekilde geçicek :)
  • herkese çok geçmiş olsun arkadaşlar. benimde yaklaşık 10. haftam hala kısa alçıdayım. 10 gün sonra tendon botu kullanmaya başlıcam allah izin verirse.
    botu boşta olanlar bana yardımcı olabilirler mi çok rica ediyorum. tlf no bırakırsanız özel mesajla çok sevinirim.
    saygılar...
  • ameliyat olalı 12 hafta, alçı çıkalı 6 hafta oluyor. 5 gün önce 15 seanslık fizik tedavi sona erdi. fizik tedavide sadece cihazlarla tedavi gördüm (tens ve ultrason) rehabilitasyon görmedim. aldığım tedavinin faydası; ameliyat bölgesindeki ödem giderilmesi ve tendonun kanlanmasını artırmaktı. ödemin çözülmesine faydası oldu fakat yine ödem var. yaklaşık 10 gün önce koltuk değneklerini bıraktım aksak bir şekilde olsada yürüyorum çok şükür. Topuk yükseltici silikon tabanlık ve alçının çıktığı ilk gün aldığım aşil tendon bilekliğini kullanıyorum bunu doktor tavsiyesiyle almadım fakat daha sonra fizik tedavi uzmanına gösterdim kullanmaya devam et dedi halen kullanıyorum. faydası oldumu? kesinlikle oldu forumda okuduğum kadarıyla alçıdan sonra bariz bi şişlik oluşuyor bu bileklik bu ödem oluşmasını ciddi şekilde engeliyor. iki gün kullanmadım ayağım da farkedilir şekilde şişlik oldu. Bilekliğin hem tendon bölgesinde hemde topuğa denk gelen yerinde silikon var, 1cm topuğu yükseltiyor ve ameliyat bölgesini çok güzel şekilde koruyor. bu bileklikle kışlık botlarımı bile kullabiliyorum, Alçısı yeni çıkmış arkadaşlara tavsiye ederim. biraz da sosyalleşmeden bahsedeyim artık tek başıma dışarı çıkabiliyorum. topuğumla debriyaja basarak araba kullanıyorum, geçtiğimiz hafta sonu kaplıcaya gittim sıcak su çok iyi geliyo gerçekten..

• Hepinize geçmiş olsun arkadaşlar. Okuduklarımdan sonra korkmaya başladım bazen maçta kendimi fazla zorluyorum diz kapağımda ağrılar oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kopma yaşayanlar arkadaşlara daha önce de sormuştum ama;

tendon kopmadan bir uyarı verdi mi? ağrı falan var mıydı? ya da ne tür sıkıntılar vardı?
  • Ben de hiç bir ağrı ya da belirti olmamıştı. Basketbol topunun arkasından gayet yavaş tempoda koşarken çöküp kalmıştım.
  • arkadaşlar merhaba tendom kopalı 15 ay oldu 1.5 ay alçı 3 ay sekerek yürüme açma germe çalışmaları, sıcak su ile ovma, hafif tempo koşu ve en sonunda tekrardan top oynuyorum . tek fark tendom biraz kalın inşallah oda düzelecek hırs yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutkaraman

Ben de hiç bir ağrı ya da belirti olmamıştı. Basketbol topunun arkasından gayet yavaş tempoda koşarken çöküp kalmıştım.

o bölgede hiç ağrı-sızı yok muydu daha önceden? bir-iki ay öncesinde falan?
  • mesut bey rica etsem fizk tedavi hareketlerini bana da gönderebilir misiniz ahmetcelik42@gmail.com
    şimdiden teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.