Şimdi Ara

Asgari Ücretin Psikolojiye Etkisi (391.90 $)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yoksulluk önemli bir sosyoekonomik konudur çünkü temel ihtiyaçlar için para eksikliği diğer birçok sosyoekonomik kaygının kaynağıdır. Gelin sizlere sosyoekonomik sorunların hayatımızın hangi alanlarına dokunduğunu sizlere anlatayım.

Sağlıkta Eşitsizlikler
    Sosyoekonomik düzeyi düşük olan kişilerin kaliteli sağlık hizmetlerine eşit erişime sahip olma olasılıkları daha düşüktür. Yoksul insanların spor salonu üyeliği, egzersiz ekipmanı veya golf ve kayak gibi pahalı hobileri karşılayacak isteğe bağlı geliri yoktur. Ayrıca çevresel toksinlere maruz kaldıkları, zayıf beslenmeden muzdarip oldukları ve sağlık koşulları geliştirdikleri alanlarda yaşama olasılıkları daha yüksektir. Buna ek olarak, yoksulluk kaygısı onları stresle ilişkili rahatsızlıklara, depresyon ve kaygıya karşı daha savunmasız hale getirir.
    Depresyon nedir nasıl tedavi edilir buradan bakabilirsiniz

depresyon

Düşük Eğitim Düzeyleri
    Eğitim, sosyoekonomik durumun hem nedeni hem de sonucudur. Sosyoekonomik düzeyi düşük olan kişilerin eğitilme olasılığı daha düşüktür ve çoğu zaman çocuklarının gelecekteki eğitimi için para biriktiremezler. Sonuç olarak, bu çocuklar genellikle istihdam seviyelerini düşürür ve yetişkinler olarak daha düşük ücret alırlar. Ek olarak, düşük gelirli ailelerdeki çocukların başka hafifletici durumları vardır. Örneğin, genç bir anneleri olabilir, İngilizce konuşamayan bir evde yaşayabilir veya hiç kimsenin lise diplomasına sahip olmadığı bir evde yaşayabilirler. İngilizce konuşulan bir ev örneği sizlere garip gelebilir fakat aslında bunlar sahip olmamız gereken koşullar çünkü bakıldığında çalışma oranı eşit ya da daha fazla fakat alınan geri dönüşüm çok düşük bu sebepten ötürü. Kendinizi “ bize bu hayat sunuldu “ kalıplaşmış düşüncesine asla kaptırmayın. Duyarsızlaşmayın siz duyarsızlaştıkça hayatınızın dolayısıyla psikolojik durumunuzun kötü durumda olması çok olasıdır.

Adalet Sistemi Eşitsizlikleri
    Asgari Ücretin Psikolojiye Etkisi (391.90 $)
    Düşük sosyoekonomik sınıflardaki insanların hapiste olma olasılığı daha yüksektir. Yoksul insanlar orta sınıftan daha sık tutuklanma eğilimindedir.. Ayrıca, ekonomik olarak dezavantajlı sanıklar, mahkeme masraflarını ödeyebilecek olanlardan daha sert muamele görmektedir. Örneğin parasını ödeyip yatmayacağınız cezayı ekonomik koşullar kötü olduğundan ötürü ceza evinde bilinç dışında derin yaralar bırakabilecek durumlar yaşayabilirsiniz. Hatta psikoloğa bile gidemeyebilirsiniz.

Eğer tedavi görmek istiyorsanız ve fiyatı uygun olan psikoterapi almak istiyorsanız buradan ulaşabilirsiniz

psikolojievi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikolojidestekçin -- 26 Aralık 2019; 22:28:12 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulkede üretim yok halkta üretim iradesi yok secimde endüstri 4.0 yerine cay keki sectiler gelismez bu ülke

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok saçma
    Spor salonu diyorsun millet bahçeleri var yürüyüp yuvarlanıyoruz.
    Besin desen millet bahçeleri hep yeşillik zaten.

Boş yapmayın(!)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 yaş üstü işsiz GSS borcu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikolojidestekçin

😊 doğru söze ne demeli
    kaç liraya psikolojik destek veriyorsun
  • Bana anlatabilirsin özelden eğer terapi gerektirmeyen bir durumsa sana yardımcı olurum. Lakin eğer terapi şartsa ( bunu araştırıp öğrenebilirsiniz) elimden gelenin en uygununu yaparım çünkü universitedeyken hocalarım önemli olan bir bireyi kazanmakti derdi parayı değil . Zamanında 50 TL ye dahi terapi verdiğimiz oluyordu derlerdi .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.