Şu pahalilikta bir insan en asgari 8000 lira kazanmalı hayat çok pahalı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asgari ücret 8000 lira olmali

-
-
asgari ücret 8000 lira olduğu hafta her şeyin fiyatı da x2 olacağı için hiç bir anlamı kalmayacak.
-
4 bin oldu ne oldu...
-
Bu pahalılıkta 10 bin tl bile bir kişinin insan gibi yaşaması için az gelir.
-
Aynen en azından insanlar TL kredi borçlarını ödeyebilirler. Asgari ücret oranında hatta daha fazla zam gelecek illa ki ürünlere ama zam gelecek diye de artmaması olmaz.
-
Asgari ücreti yükseltmek çözüm değil anlayın artık. Bunu 5 ay önce gördük. Çok çabuk unutuluyor....
-
Hocam çözümünüz nedir?
Mesela yıl sonuna kadar eriyen maaşları nasıl düzeltirsiniz siz?
Bence Temmuz'da memurlarada emeklilerede vermeyelim zam. Onlara gelen zam hak ama işçiye gelen zam tü kaka mı?
Herşeyi asgari ücrete bağlıyorsunuz.
Çaya gelen %43'lük, Süte gelen %30'luk, Ete gelen %25'lik zammıda asgari ücrete mi bağlıyorsunuz?
Ekim-Kasım ayında elektriğe doğalgaza gelen zammıda mı asgariye bağlıyorsunuz?
Sizin anladığınızı bizde anlıyoruz, en azından ben merak etmeyin.
Kısır döngüdeyiz, girdabın direk içerisindeyiz döne döne savruluyoruz.
Ben bir firmada satın alma sorumlusu olarak çalışıyorum. İşverene çok yakın birisiyim.
Üretimde çalışanlar ocak ayında zamlarını aldı ama hepsinin maaşı eridi gitti.
Adamlarda çalışma şevki kalmadı gözlerinden belli.
İşverenle dün toplantı yaptık 15 kişi.
Üretim, planlama, pazarlama vs ekip liderleri müdürleri ile.
Tüm yöneticilerin ağzında şu laf: Çalışanlara ara zam yapmalıyız.
İşverenin cevabı : Kapı orada isteyen çalışsın istemeyen gitsin benim vereceğim bu.
Bir yöneticinin cevabı : O zaman siz herkese kapıyı gösteriyorsunuz öyle mi?
İşveren : Evet maalesef.
Yönetici : E siz işçiler sayesinde burdasınız. Mecbursunuz bu zammı yapmaya. Siz bütün ürünlerinize deliler gibi zam yaptınız yılbaşından beri bunu personelinize çok görmeyin.
Sonuç: İşveren kabul etti ve Haziran maaşları %15 zamlı olacak. Asgari ücrete zam gelirse temmuz ayında o oran kadar bir daha zam yapılacak. Ağustos ayında.
Buna mecburuz.
Ürünlere zam geliyorsa işçinin maaşınada zam gelmek zorunda.
Bende isterim maaşlar aynı kalsın yeterki zam gelmesin ama ürünlerin fiyatları sabit kalsın.
Mesela desinler ki yıl sonuna kadar yağ 150 lira, benzin 20 lira bebek bezi 200 lira ve bu kesinlikle değişmeyecek gibi. O zaman sizin dediğinize gelirim.
Ama herşeye zam gelirse maaşlara zam gelmesse batık ekonomi iyice batar.
Alım gücünü yükseltmenin tek formülü budur, şu anda.
Aslında bu değildir ama bizim yönetimle budur.
Bana kalsa çıkartırım faizi 100 puan bir dahaki ay bi 100 puan daha yıl sonuna kadar 500-600 puan yükseltirim totalde, ocakta otomatik tüm fiyatlar rayına oturmuş olur.
Ama bizde herkes ekonomist olduğu için bunu yapmazlar ...
-
Asgari ücret 8000 liraya yükselirse meslek sahibi olanların (mühendis, mimar vs.) maaşlarının aynı oranda artacağını mı düşünüyorsunuz?
10 bin yapalım vasıflı/vasıfsız herkes aynı maaşı alsın madem.
Siz şanslısınız ki ara zam alabileceksiniz. Ama alamayacak olan milyonlarca çalışan var. Asgari ücretin artması daha çok bunları vuracak....
Artacak işsizlikten bahsetmeye gerek var mı bilmiyorum.
Afedersiniz; iki ucu .oklu değnek.
Çok zor zamandan geçiyoruz ve korkarım daha da kötüsü gelecek gibi.
-
Hocam aynı dili konuşuyoruz.
Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal.
O ara zammı biz almıyacağız, mavi yakalı personele geçerli bu arada :)
Şimdi mühendis mimar aynı maaşmı olacak diyorsunuzda bu kesinlikle olmayacak bişey size çok ufak bir örnek vereceğim.
Bir arkadaşım Ford'da mavi yakalı üretim personeli olarak çalışıyor. 3 yıllık eleman kadrolu.
Yılbaşından önce asgari ücret 2850 lirayken maaşı 4250 liraydı, o şartlara göre iyi paraydı. Yani saatlik ücreti net 23,60 TL idi.
Asgari ücret 4250 oldu aha dedim aynı oldunuz asgari ücretle.
Sakin ol daha biz zam almadık dedi.
Sıkı dur hocam sayıyorum;
%67 toplu sözleşme zammı aldılar.
Saatlik ücreti 39,48 lira oldu. Yani aylık 7100 TL.
Martta enflasyon farkı aldılar %30.
Etti mi saatlik ücreti 51,32 TL yani aylık 9200 lira.
Bunlar net rakam dikkatinizi çekerim.
Eylülde toplu sözleşme gereği 6 aylık enflasyon farkı alacaklar tahminim %30 civarı en az.
Etti mi saatlik ücret 66 TL yani aylık 12.000 TL.
Hani asgari ücretle aynı maaşı alıyorlardı? Daha buna mesai, sosyal yardımlar dahil değil.
7.100 lira maaşı var adamın şu anda. Ayda 20-25 saat arası mesai yapıyor.
Nisan ayının maaşı adamın mesailerle 8300 TL...
Şu şartlarda çok iyi para. Öğretmen kadar yeni doktor kadar maaşı var.
-
IMF den bu yüzden nefret ediliyordu :)
"sana herkesten daha düşük faizli borç veririm ama ekonomini dediğim şekilde yöneteceksin...
çünkü sen kendi yarattığın yüksek enflasyonu nasıl kontrol altına alacağını bilmiyosun, iktisat bilmiyosun...
mesela sana vereceğim parayla gidip maaşlara %50 zam yapamazsın, zaten o zammın da bir anlamı kalmaz enflasyon daha da yükselir" diyordu
işçi memur hükümetlere değil ımfye düşman oluyordu :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 17 Mayıs 2022; 11:15:14 > -
Asgari ücret artmamalı, vatandaşın alım gücü arttırılmalı, paramız değer kazanmalı. Yoksa sadece kısır bir döngü olur.
-
Aynen... Sol medya da bunun için IMF'ye düşmandır, kemer sıkma politikası yapılamayacak emekli memur maaşları artırılmayacak seçim popülizmi yapılamayacak diye... Mesela IMF çaya %75 zammı onaylamazdı paket çaylara da yüksek zam gelmezdi dolayısıyla
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yahu asgari ücret ne kadar artarsa pahalılık daha çok artıyor anlayamadınız mı? Kur aylardır büyük artış göstermedi, enflasyon neden artıyor sürekli zaman? Çözüm verilen parayı artırmak değil, paranın değerini artırmaktır. Yoksa asgari ücret 50 bin olsa bile markete gitmeye korkarız yine. Ek olarak asgari ücret ne kadar artarsa asgari ücretle çalışan da o kadar artacaktır, asgari ücret, alınabilecek en düşük maaş.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yaw herkes papağan gibi asgari ücret artarsa herşeye zam gelir derdinde. Bizde biliyoruz kardeşim dünyanın kanunu bu.
Siz vallahi ekonomist vallahi iktisatçısınız.
O zaman düşürün enflasyonu. Bana yağın fiyatını 80 liraya düşürün hadi. Maaşlar aynı kalsın kabul.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 17 Mayıs 2022; 12:36:12 >
şuan 15k altı alan bekar boşa çalışıyor
20k altı alan hayatı yaşayamıyor
ülke bitik
-
Herkes kendi çıkarına uygun gelene göre yazdığı için böyle oluyor... Emekli-memur asgari ücret artmasın daha ucuza çalışsınlar herşey ucuz olsun istiyor. Özel sektör çalışanları maaşım artsın ama patron belki artırmaz o nedenle bari asgari ücret artsın belli oranda zam garanti olsun demekte. Patronlar hem asgari ücret artmasın hemde vergiler düşsün der...
Sonuç yüksek enflasyon
Oysa herşey piyasaya göre ve bütçeye göre olsa yüksek enflasyon olmazdı... Hersene zarar eden Çaykur ,Çay alım fiyatının %75 artırdı reis bir de rize-artvin havalimanı yaptı çay paralarıyla uçabilsenler diye. Oysa çay fiyatını ve havalimanı yapılmasını piyasa ve ordaki talep belirlemesi lazımdı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 17 Mayıs 2022; 12:52:7 >
10 bin olsa bile bi esprisi yok. Çünki satın alma gücü ışık hızı ile azalıyor.
-
Onun yerine TL basmayı durdurup para birimini güçlendirmek için uğraşmalıyız da tabi şu anki politika TL'yi değersizleştirmek üzerine.
-
Duz 10 bin yapalim kapansin bu konu
asgari ücret 8000 lira olduğu hafta her şeyin fiyatı da x2 olacağı için hiç bir anlamı kalmayacak. |
4 bin oldu ne oldu... |
Asgari ücreti yükseltmek çözüm değil anlayın artık. Bunu 5 ay önce gördük. Çok çabuk unutuluyor.... |
IMF den bu yüzden nefret ediliyordu :) "sana herkesten daha düşük faizli borç veririm ama ekonomini dediğim şekilde yöneteceksin... çünkü sen kendi yarattığın yüksek enflasyonu nasıl kontrol altına alacağını bilmiyosun, iktisat bilmiyosun... mesela sana vereceğim parayla gidip maaşlara %50 zam yapamazsın, zaten o zammın da bir anlamı kalmaz enflasyon daha da yükselir" diyordu işçi memur hükümetlere değil ımfye düşman oluyordu :) |
Benzer içerikler
- en rahat meslekler
- muhalif gazeteler hangileri
- şark kurnazı ne demek
- suriye"de araba fiyatları
- en yüksek döviz nerede bozdurulur
- togg renkleri
- trendyol kime satıldı
- 5080 fiyat
- kaliforniyum nedir
- byd seal fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X