Asgari ücrete zam=ülke ekonomisine ihanet |
Asgarî ücret yeterli, zamma gerek yok (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sucre MaricruzMemur zammı ile asgari ücret zammı bir değil.Memura yılda iki kez enflasyona göre zam yapılırken asgari ücrete bu temmuz zam yapılmayabilir.Özel sektöre yansıyor diye bir şey yok.En düşük memur maaşı,asgari ücretli maaşına denk iken de böyleydi şimdi de böyle.Asıl artmaması gereken memur maaşlarıdır.Sen en düşük memur maaşını misal 40 bin yapar asgari ücreti 15 binde tutarsan en önemli ve hayati konulardan biri olan kira meselesi 40 binlik memur maaşına endeksli oluşturulur.Bundan birkaç sene önce kira sorunu yoktu.Neden ? En düşük memur maaşı ile asgari ücret birbirine çok yakındı fiyatlar eşit şekilde belirlenebiliyordu.Asgari ücretli de daha rahat ev kiralayabiliyordu.Dışardaki diğer hayati şeylerin fiyatı da enflasyon ve bu zam oranlarına göre şekilleniyordu.Tefe tüfe önemseniyordu.Gerçi bunları düşünmeyip anlamayana attığım cevaba bak neyse.Size kalırsa asgari ücret sabit kalsın memur maaşları arşa çıksın ki çıkmış vaziyette zaten.Ne de olsa devlet deniz.
Ev sahiplerinin fırsatçılık yapması neden bizim sorunumuz oluyor ki? Gidersen ülkeye 12 milyon insan alırsan kiralar tabi ki normal olarak artar. Bunu çinde yapsan orda da kiralar artar. 12 milyon nüfusu olmayan avrupa ülkeleri var. şu 12 milyon gitse hem refah artar , hem asgari ücretle çalışan sayısı azalır, üstümüzdeki yük azalır. Ama suçlu kim memurlar, memura zam yaptıkları için enflasyon oluyor. Böyle saçma komik argümanlar ortaya sürmeyin, bu ülkede her zaman memur vardı, şimdi mi sorun olmaya başladılar. Sen bu 12 milyonu üzerinden atamadıktan sonra ne kiralar düşer, ne enflasyon düşer, ne de alım gücü yükselir.
-
Sadece asgari ücret mı ?
Emekli maaşları da yeterli değil mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Özet: Aç fakir olduğum için hiçbir şey yiyip içemiyorum, gezemiyorum, tozamıyorum. Ot gibi yaşıyorum, nefes almayı yaşamak sanıyorum.
Bu ülke çözümsüz ve artık "y" yemiş bu kadar basit.
Burada doğacağıma Tibet'in eteğinde bir Kartal olarak doğsaydım, Norveç'te bir ağaç olsaydım manzaraya bakan.
Kodumun yerinde cidden huzur falan kalmadı, siz iklim göçünü bekleyin bakın ortalığın a nasıl s.
-
sogan ekmek yeriz yine vermeyiz diyolardi..dualari kabul oldu..kesinlikle artmamali asgari ucret
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her şey fırsatçılık zaten serbest piyasa nedir bilmelisiniz.12 milyon mülteci tabiki büyük bir etken ancak tek başına değil.Çünkü yüklü miktarda mülteci ithalatı yaptığımız dönemde dahi bu denli yüksek değildi makas.Ev sahiplerinin geneli memur maaşına orantılamayı geçtim kiracı memur arıyorlar asgari ücretliye kiralama fırsatı bile tanımıyorlar.Sen gider 12 milyon mültecinin üstüne bir de memur devleti yaratırsan altta kalanın canı çıkar ki öyle de oluyor zaten.
Aslında asgari ücret yeterli bir ücret vergiler anormal derecede yüksek , 20 sigara al 17 si vergi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Toplumu bölmemek gerekli.
Asgari ücret ve asgari ücrete gelen zam ile maaşı belirlenen mavi-gri-beyaz yakalı yüzbinler-milyonlar varken,
sadece devlet memuru ve emekliye x miktar zam vermek doğru değil.
"Ömö 3 sene öncödö böylöydö" diyen arkadaşlar o zamanki enflasyon ve paranın değeri ile şu anki bir değil.
Ya hiç kimseye zam yapmayacaksın, yada her gruba eşit şekilde yapacaksın.
-
Asgari ücrete zam vermelerine gerek yok. Ücret üzerindeki vergiyi azaltarak kendiliğinden zam yapan firmalara teşvik versinler yeter.
-
Doğru düzgün maaş veren yok ne zammı :) Sigortayı bile asgari ücret üzerinden yatırıp vergi kaçıranlar var
-
Devlet isterse vergi kaçıranlardan kuruşuna kadar alır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aydınlık Gazetesi'nde çalışıyorum. Basın İlan Kurumu'na şikayet ettim ama herhangi bir hamle olmadı. 6 ay geçti. Mobbing yaparak tehdit ediyorlar. İşine gelmiyorsa kapı orada diyorlar.
-
Memur maaşları çok yüksek bence. Gerek yok o kadar para vermeye. Çoğu ak torpilli, üretime bir katkısı olmayan tipler.
-
Vasıfsız bir elemana verilen ücret ile lise-yüksek okuldan mezun birisine verilen ücret birbirine yakınsayamaz. Yakınsamamalı.
İyice kafayı yediniz siz.
Problem; %50'den fazla olan asgari ücretin işverenler tarafından herkese kabul ettirilmesi. İsyan buna olmalı
-
aynen öyle kardeşim tek çare kaçıp gitmek oda çare değil gerçi 2nci sınıf insana dönüşüyorsun yurtdışında keşke türkiye diye bir ülke hiç olmasaydı
-
Umarım yeterli zammı yaparlar ve asgari ücret yine yeterli olur.
Şimşek 6 aydır görevde ve GASP öngörünüz tutmamışa benziyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X