Şimdi Ara

Asetonun ojeyi çıkarması hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asetonun ojeyi çıkarması kimyasal mı yoksa fiziksel mi ? İnternette bir kaç kaynağa baktım bu onlar bu durumun aseton ile ojenin kimyasal tepkimesi sonucu olduğunu buna bağlı olarak kimyasal olduğunu söylüyor. Diğer tarafta ise orbitalin denemesini çözen hoca bu durumun çözünme sonucu oluştuğunu ve olayın fiziksel olduğunu ifade ediyor. Hangisi tam olarak doğru bilen hocalarım cevaplarsa sevinirim.

Asetonun ojeyi çıkarması hakkında

• Aşağıdaki kaynakta asetonun ojeyi çözmesine fiziksel değişim demiş. Sizin baktığınız kaynaklarda nasıl açıklamış? Buradaki cevaplarda asetonun (ya da benzer bir maddenin) ojenin de yapısında bulunduğu ve oje sürülünce bu maddenin buharlaşması sonucu kalan kısmın katılaştığını yazmışlar. Daha sonra da tekrar aseton damlattığımızda bir nevi suyla tuz çözmek gibi (yani fiziksel bir değişimle) ojenin silinir hale gelindiğinden bahsedilmiş

Asetonun ojeyi çıkarması hakkındascienceline.ucsb.edu
    UCSB Science Line
    https://scienceline.ucsb.edu/getkey.php?key=6311
  • egehan_45 kullanıcısına yanıt

Hocam benim baktığım kaynaklar kunduz türevi pek açıklayıcı olmayan sitelerdi sizin attığınız site sanırım bu işin gerçek nedenini bilimsel olarak açıklamış cevap için teşekkürler iyi çalışmalar.

• Rica ederim ben de size iyi çalışmalar diliyorum :3

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.