Bildirim
Aşçılık mesleği hakkında
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil


Giriş
Mesaj
-
-
aşçı derken? -
Asıl soru şu sen toplumun bu meslek hakkındaki düşüncelerine göre mi bu mesleği tercih edeceksin?
Yani ben bu mesleği yaparsam toplum böyle böyle der boş ver yapmayayım bu mesleği mi diyorsun?
Bu tamamen öz güvensizliğin eseri. İnsanların yaptıkları işler hakkında konuşan insanlardan nefret ederim.
Bana göre çöp toplayan adam hakkında kötü konuşan adamlar boştur. Çünkü onlar sadece konuşurlar ama çöpleri toplayan adam dünya için insanlık için bir şeyler yapıyordur.
O konuşanlar ise sadece konuşuyorlardır. Dünyaya veya insanlığa hiçbir katkıları yoktur..
Demem o ki insanların ne düşündüğünü boş ver eğer sen bu mesleği severek yapacağına inanıyorsan git yap.
Örneğin Nusret Gökçe Nusr-Et restoran zincirinin sahibi. Yaşam hikayesini belki biliyorsundur belki bilmiyorsundur.
Bu adam geçim sıkıntısı yüzünden okuyamamış bir insan. Ama şimdi tüm dünya parmakla gösteriyor.
Neden çünkü adam yaptığı işten zevk alıyor, işini seviyor.
Neden sen de bir süre aşçı olup sonra da kendi birikiminle biraz da dışarıdan yardımla kendine bir restoran açamayasın?
Önündeki engel nedir?
Motivasyon konuşması gibi oldu ama yapacak bir şey yok. Sırf insanlar ne diyecek acaba diye sevmediği bir mesleği yapan insanlar tanıyorum. Çok pişmanlar.
Keşke sevdiğim mesleği seçseydim toplum ne der diye düşünmeseydim diye yakınan bir sürü insan var.
Ben başkalarının da bu şekilde yakınmasını istemediğimden dolayı böyle uzun uzun yazıyorum.
Ayrıca gayet iyi para kazanan aşçılar da var aşçılık olarak başlarsın bunun seviyeleri var şefliğe kadar gidersin bunun sonu sanırım Executive Chef diye geçiyor.
Artık tam donanımlı bir şef oluyorsun. Ayrıca İstanbul, Antalya veya diğer tatil yerlerinde lüks restoranlarda çalışan bu şefler 5000+ maaş alabiliyorlar.
Bu sektörde Tecrübe = Yüksek maaş. Gemilerde çalışan aşçılar ise daha fazla alıyorlar(Geneli dolar bazlı ödeme yapar.)
Eğer ilgin varsa ve bu iş tam bana göre diyorsan git ve bu mesleği yap.
Evet yoğun çalışma saatleri olacak bu meslek herkese göre değil 15-16 saat çalışma saatlerine kadar çalışıldığını biliyorum. Özellikle Noel gibi özel günlerde.
Ayrıca stresli bir meslektir sürekli insanlar senden bir şeyler beklerler ve baskı altındasındır. Eğer buna katlanabileceksen bu meslek tam senlik.
Ama unutma her mesleğin bir zorluğu vardır. Amaan ne zor meslekmiş deme :)
Şimdiden başarılar dostum.
-
Ülkemizde gastronomi alanında zincirleşme gittikçe artıyor. Bu durumda da kaliteli eğitim almış aşçıların önü açık denebilir. Birden yüksek maaşlar göremesen de tecrübe ve kendini ispatlama ile gayet iyi paralar kazanabilirsin, özel sektörün aşağı yukarı her alanı böyle değil mi zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
herkes gibi kpss'ye girip memur mu olmak istiyorsun ? -
iyi olursan iyi para kazanırsın.Aşçıbaşı 6 7 kazıyor iyi yerde -
İyi yerlerde iyi para alırsınız ama aşçı olacam diyip okul yemekhanesinde yemek dağıtmayın sonra -
Hocam öncelikle uzun cevap verdiğiniz için teşekkür ederim baştan sona kadar tebessüm ederek okudum.Bende eğitimimi alıp yurtdışında tecrübe kazandıktan sonra kendi yerimi açmak istiyorum ama malum burası Türkiye burada başarılı olan adamın ayağını kaydırılar bir şekilde ben ondan korkuyorum.quote:
Orijinalden alıntı: SeniorDeveloper
Asıl soru şu sen toplumun bu meslek hakkındaki düşüncelerine göre mi bu mesleği tercih edeceksin?
Yani ben bu mesleği yaparsam toplum böyle böyle der boş ver yapmayayım bu mesleği mi diyorsun?
Bu tamamen öz güvensizliğin eseri. İnsanların yaptıkları işler hakkında konuşan insanlardan nefret ederim.
Bana göre çöp toplayan adam hakkında kötü konuşan adamlar boştur. Çünkü onlar sadece konuşurlar ama çöpleri toplayan adam dünya için insanlık için bir şeyler yapıyordur.
O konuşanlar ise sadece konuşuyorlardır. Dünyaya veya insanlığa hiçbir katkıları yoktur..
Demem o ki insanların ne düşündüğünü boş ver eğer sen bu mesleği severek yapacağına inanıyorsan git yap.
Örneğin Nusret Gökçe Nusr-Et restoran zincirinin sahibi. Yaşam hikayesini belki biliyorsundur belki bilmiyorsundur.
Bu adam geçim sıkıntısı yüzünden okuyamamış bir insan. Ama şimdi tüm dünya parmakla gösteriyor.
Neden çünkü adam yaptığı işten zevk alıyor, işini seviyor.
Neden sen de bir süre aşçı olup sonra da kendi birikiminle biraz da dışarıdan yardımla kendine bir restoran açamayasın?
Önündeki engel nedir?
Motivasyon konuşması gibi oldu ama yapacak bir şey yok. Sırf insanlar ne diyecek acaba diye sevmediği bir mesleği yapan insanlar tanıyorum. Çok pişmanlar.
Keşke sevdiğim mesleği seçseydim toplum ne der diye düşünmeseydim diye yakınan bir sürü insan var.
Ben başkalarının da bu şekilde yakınmasını istemediğimden dolayı böyle uzun uzun yazıyorum.
Ayrıca gayet iyi para kazanan aşçılar da var aşçılık olarak başlarsın bunun seviyeleri var şefliğe kadar gidersin bunun sonu sanırım Executive Chef diye geçiyor.
Artık tam donanımlı bir şef oluyorsun. Ayrıca İstanbul, Antalya veya diğer tatil yerlerinde lüks restoranlarda çalışan bu şefler 5000+ maaş alabiliyorlar.
Bu sektörde Tecrübe = Yüksek maaş. Gemilerde çalışan aşçılar ise daha fazla alıyorlar(Geneli dolar bazlı ödeme yapar.)
Eğer ilgin varsa ve bu iş tam bana göre diyorsan git ve bu mesleği yap.
Evet yoğun çalışma saatleri olacak bu meslek herkese göre değil 15-16 saat çalışma saatlerine kadar çalışıldığını biliyorum. Özellikle Noel gibi özel günlerde.
Ayrıca stresli bir meslektir sürekli insanlar senden bir şeyler beklerler ve baskı altındasındır. Eğer buna katlanabileceksen bu meslek tam senlik.
Ama unutma her mesleğin bir zorluğu vardır. Amaan ne zor meslekmiş deme :)
Şimdiden başarılar dostum.
-
Rica ederim. Ayaklarınızı yere sağlam basarsanız kimse ayağınızı kaydıramaz hocam :)
Ben de bir zamanlar gastronomi ve mutfak sanatları okumak istiyordum çok istedim ama sulu yemek yapmayı sevmediğim için vazgeçtim.
İlginç şekilde et pişirmeyi çok seviyorum neden bilmiyorum2 KG 3 KG tavuk göğsü pişirmişliğim var :D belki 1 saat sürdü ama sesim çıkmadı
Bir süre eğitim alıp sonra da dişinizi sıkıp biraz birikim yaparsınız sonra kendi yerinizi açarsınız kazandıkça bütçeye göre şube sayısını artırırsınız
Bana kalırsa 2 adet şube açacak kadar parayla girin bu işedaha hızlı yükselmek için mantıklı diye düşünüyorum
İsim yaparsanız yurt dışına kadar bile açılabilirsiniz neden açılamayasınız? Önünüzde bir engel yok. Her zaman büyük düşünün hocam. Fazla hayal alemine dalmayın ama büyük düşünmekten vazgeçmeyin.
-
Yorumlarınız için teşekkür ederimquote:
Orijinalden alıntı: SeniorDeveloper
Rica ederim. Ayaklarınızı yere sağlam basarsanız kimse ayağınızı kaydıramaz hocam :)
Ben de bir zamanlar gastronomi ve mutfak sanatları okumak istiyordum çok istedim ama sulu yemek yapmayı sevmediğim için vazgeçtim.
İlginç şekilde et pişirmeyi çok seviyorum neden bilmiyorum2 KG 3 KG tavuk göğsü pişirmişliğim var :D belki 1 saat sürdü ama sesim çıkmadı
Bir süre eğitim alıp sonra da dişinizi sıkıp biraz birikim yaparsınız sonra kendi yerinizi açarsınız kazandıkça bütçeye göre şube sayısını artırırsınız
Bana kalırsa 2 adet şube açacak kadar parayla girin bu işedaha hızlı yükselmek için mantıklı diye düşünüyorum
İsim yaparsanız yurt dışına kadar bile açılabilirsiniz neden açılamayasınız? Önünüzde bir engel yok. Her zaman büyük düşünün hocam. Fazla hayal alemine dalmayın ama büyük düşünmekten vazgeçmeyin.
-
bana göre geleceğin mesleği ama yurt dışı eğitimi şart, saygın bir işletmede çalışmak veya saygın bir işletme açman için. Arjantin'de eğitim için ideal bir ülke
-
Kariyerine bağlı, iyi bir yere kapak atatsan öğretmenden çok, doktordan az gelirin olur. Orta seviye bir hayat yaşatır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben eğitimi burda alıp oraya staj veya iş için gideceğim kısmetse biraz para biriktirip restorant açmak gibi niyetim varquote:
Orijinalden alıntı: Jony_Turk
bana göre geleceğin mesleğiama yurt dışı eğitimi şart, saygın bir işletmede çalışmak veya saygın bir işletme açman için. Arjantin'de eğitim için ideal bir ülke
-
hayallere gelince herşey çok güzel: mezun ol, yurt dışında bişeyler yap, mekanını aç, populer ol, gelsin paralar.
ama reality: esnaf lokantasında asgari ücretle iş başı. seneleeeeeer sonra yükselip 5 bin tl maaş almak. onu da şanslıysan iş bulursan o maaşı verecek yerde.
Diye düşünüyorum. -
afacan louie izlediğine göre yaşın en az 22 diyorum o yüzden bende aynı durumdayım. 24 yaşındayım bu yıl 2 yıllık aşçılık bölümünü ilk tercihe yazacağım. üzerine de msa'da pasta ve ekmekçilik eğitimi alacağım kafaya koydum. -
Benim de kendimi egitmek istedigim alan gastronomi. Once msa yada universite okuyup sonra kendimi gelistirmek istiyorum ünlü seflerin kitaplar ni okuyup tariflerine calisarak. Fine dining alaninda kendini gelistirip o restorantlara yamak olarak bile girebilsen cok buyuk paralar kazanirsin ilerde. Dolar üzerinden hatta.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hazır bu kadar msa cı toplanmışken hangi kursu tavsiye edersiniz. 35bin liralık var 20bin liralık var 4 ay farka değer mi ki acaba. pasta ve ekmekçilik var bide düz aşçılık var.quote:
Orijinalden alıntı: Young Sinatra
Benim de kendimi egitmek istedigim alan gastronomi. Once msa yada universite okuyup sonra kendimi gelistirmek istiyorum ünlü seflerin kitaplar ni okuyup tariflerine calisarak. Fine dining alaninda kendini gelistirip o restorantlara yamak olarak bile girebilsen cok buyuk paralar kazanirsin ilerde. Dolar üzerinden hatta.
ben aşçılıktan çok pasta ekmek istiyorum iş imkanları daha çok gibi ama oda el beceri gerektirmez mi ? pasta süsleme için bende pek yetenek yok güzel sanatlar mezunları yapıyor genelde bunları. -
beyler çok para lann -
8 aylik program daha kapsamli hocam 4 ayligi incelememistim ama 8 aylikta her alanda işi ogretiyorlardi en basinda. Temel egitimi eksiksiz almak icin daha uygun gelmisti bana. Benim ilgi alanim daha cok deniz urunleri misal 8 aylikta soslar, corbalar, kirmizi et, deniz urunlerine kadar her sey vardi. Patisserie'yi ben de seviyorum aslinda liqa, kara fırın gibi mekanlarla da ulkemizde revacta olan bir alan. Turta, kek, ekmek yapimlari da cok ilgimi cekiyor. Esnaf lokantasi kadar dip degil ayrica ilk işe baslama ihtimalin olan yerler, en kotu ihtimal bir pastanede is bulursun. Kendi mekanimi acacak olsam da ilk tercihim fırın&cafe olurdu.quote:
Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper
hazır bu kadar msa cı toplanmışken hangi kursu tavsiye edersiniz. 35bin liralık var 20bin liralık var 4 ay farka değer mi ki acaba. pasta ve ekmekçilik var bide düz aşçılık var.
ben aşçılıktan çok pasta ekmek istiyorum iş imkanları daha çok gibi ama oda el beceri gerektirmez mi ? pasta süsleme için bende pek yetenek yok güzel sanatlar mezunları yapıyor genelde bunları.
Alıntıları Göster
Pasta suslemesi dediginiz gibi baska ekstra meziyetler gerektiriyor Carlo's Bakery'da sirf bu isi yapan kız vardi sıkma torbasiyla sanat yapiyorduPatisserie egitimi alirsaniz saydigim gibi turta, kurabiye, kek gibi seylerle ugrasirsiniz zaten pasta suslemesinden cok o artik işin en son ve ambalaj kismi eger pastacilik benim alanim diyorsaniz belli duzeyde susleme yapmasini da ogrenirsiniz. Ona gelene kadar tatlı/hamur işi mi yoksa dining mi ilgi alaniniz bunu kararlastirmaniz gerek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
35bine iş kurcam desen kuramazsın. üni okuyacağım desen 4 yıl. mis gibi 1 yıldan kısa zamanda öğretip meslek sahibi yapıyor değer bencequote:
Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales
beyler çok para lann
Benzer içerikler
- kuzen kime denir
- fen lisesinde eşit ağırlık var mı
- elektrik teknikeri maaşları
- spiritüel satanizm
- breaking bad indir
- çay bardağı emojisi
- prompt mühendisliği nedir
- telegram indirim
- 5g nedir zararları
- huawei boykot mu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X